Ahojte..Panovi Levakovi bobovi..Uplne súhlasím...Toto ani ne je ze problem fora, že sa vždy nejeká takáto vec zažne takto riešiť...Takto to vždy dopadne aj v nejakom osobnom rozhore...Vtedy to ma vyhodu že niektore veci sa daju ukázať...Čo tu je to veľká nevýchoda...
Priznávam, že pár krát som trošku vytočil

Ja si po tých rokov trénovania uvedomujem, že svet sa netočí len okolo boxu, wing Tsunu a podobných zaležitostí...Ani som nikdy nevravel, že aky chlapec pojde na box napr. tak sa neubráni..To by som bol pekny debil...
Skúsim to vysvetliť:
1. Ja trenujem preto, aby keď som sa dosal do nejakej situácie, kde budem v ohrození dokázal čo najrýchlejšiu ju úspešne ukončiť..To by som mohol samozrejme hociakými technikami, ktoré tu boli spomenuté (WT,THAI,BOX)..je vlastne jedno ci to bude hak, dierekt, alebo reťazak
2. Vzhľadom k tomu, že pracujem ako biletár, Potrebujem však aj paletu techník, ktoré nerozdrtia protivnikou hneď sanku..lebo dnes má každý mobil a keď nezavolá políciu, tak zavolá 10 svojich kamarátov...Takže potrebujem vedieť pracovať i s protivnikovou rovnovahou, a mat veľmi široku paletu úderov...odvádzacie techniky a pod..Nie som v klube na to aby som si tam niečo dokazoval, som tam na to aby som ochranil hostí, ktorí sa prídu baviť...A ak možno v čo najväčšej tichosti
3. Čo sa týka boju na zemi...Efektívne veci..ak je super ozaj dobrý a dostanete nazem...má však jednu nevýhodu pri takejto práci..a aj napr. niekde vonku ak sa vám ničo stane...AK budú útočníci dvaja tak ten druhý vás na zemi môže pekne dokopať..žiadna novinka v našich zemepisných šírkach..Takže treba to riešiť agresívne, tvrdo, rýchlo a precízne ...
4. Niekto sa pýtal na trening..Trening prebieha možno bežne ako všade inde...U nás je však možnosť urobiť si ho tak tvrdým ako váš oponent znesie...Ja na treningu davam pozor a ucim sa nove veci..A v sukromi si často natiahnem prilbu, dam si nakrčnik, suspik, hokejove charnice na holen aj s kolenom

a natrup tiež chranič a ideme...Je to dobre hlavne na kondičku a uvedomenie si súpera..kde je, ako sa hýbe, ako a kde trafiť a podobne...V reali však používam techniku inu.
5. V konflikte nemam žiadny špeciálny postoj..stojím uplne normálne ako každý iný bežný človek....Ruky mam buď položene na sebe n hrudniku,,alebo pred sebou otvoreními dlanami k superovi...Záleží od jeho vzdialenosti ku mne...Este sa mi až na jedne prípad nestalo že by niekto zdvihol ruky v past a postavil sa do nejakeho postoju...
6. Mam presne vymedzene hranice pokial si ho pustim a co maximalne mu dovolim..Pokial je v podnapitom stave, alebo evidentne fyzicky slabsí...vacsinou volim bleskurychlu facku(nieco ako backfist ale uvolnenim chrbtom dlane na tvar..staci na tu chvilocku na to aby som dosal pod kontrolu...Vacsinou nejaká vyvádzacia technika..
Ak mám pocit že môže byť nebezpečný nepúšťam si ho k telu vobec...a techniky jemnejsieho razu nahradia rýchle úderi..tvar...usi...solar plexis (v zime dost na prd ked su vsetci naobliekany) a nohy..nohy používam iba ako vyžiadanku na reflex protivnika..staci jemne brnknut do najblizse nohy..nerad by som niekomu zlomil niečo v kolene, takže používam veľmi opatrne...Po tých úderoch určite nikto nemá KO a napada k zemi...Ale to si už vždy zariadim ja..pretože po uderoch idem buď automaticky k nemu s kontolou ruk narusenim taziska s okamzitim pribitim na zem, pričom stojim nad nim a kontrolujem popípade dorazím uderom...A lebo ak sa snaží ustupovať dozadu...tak pokračuju udery a kopy...AK sa rozhodne odist..Vyhra
Preto ja sparring beriem iba ako kondičné cvičenie..pretože ocharničovany super mi neda tie responsy co normalny clovek da...Skuste si napriklad to ke pojdete oproti nejakemu kamosovi..len tak mu rukou naznacit ze mu idete siahnut mdzi nohy..Uvidite jeho reakciu..No a ja si taketo reakcie na tele protivnika potrebujem natrenovat...V chranicoch bohuzial nejde...Tie moje reakcie su uz nie samozrejme vizualne..ale reaguju na uder...neusi byt silny..
Tieto body su len pre ilustraciu ako vlastne fungujem ja..Ale moze to byt rozlicne u kazdeho inak...Ja cvicim 6 krat za tyzden...196 cm a 112 kilov (a tučný určite nie som

) - toto som nechcel pisat hlavne pre toho chalana aby si nepomyslel jasne chalan 2 metrea 100 kilov a idem ma tu poucovat...Mne to funguje..
A hlavne....Ja idem do suboja s tým, aby som ja nedostal...Ja nepotrebujem nikoho zbit..AJ kedby napriklad do mna niekto stale dorazal..pripad tých našich chráničových vojen čo si robíme aj my..Je to o ničom..Ja mam napr. nohu ako slon..Na telo sa mi rukami dostane málokto...ak aj ano ruky mam tiez dlhke..takže zasypem nejakych par uderov a zaze kopacka...A takto pekne v distanci sa otukavame...A ja som vysmiaty lebo mne nikto neublizuje...Toto je podstata co nas ucia..Prezit...Nie sa bit...AK niekto chce vyhrat nejaky zapas ci uz v MMA, alebo v ringu..tam samozrejme musi fungovat trochu inak aby vyhral bud tam aleb o i na ulici...
Kazdý mame iný prístup k boju...Preto sa aj líšia naše názory na niektore veci..A popravde mam kamarat , ktorý dlho boxoval, teraz chodi so mnou n atreningy..a snim si velmi rad davam aj boxerske kondicne treningy napriklad...Moc nám vicčit neodporúčajú..ale si myslím že kondička nikoho nezabije a povezem sipravdu v lete na kupalisku chcem aj vyzerat no nie...
Dúfam ze som podaktorým priblížil to na čo sa pýtali...