čínský box

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

čínský box

Příspěvekod hummer » stř 19. pro, 2007 7:08

Ahoj ! Máme tělocvičnu kde trénujeme combat sambo ,valetu do,box ,brazil jiju-jitsu .
Protože mi příjde spárování se závodními rukavicemi nebezpečné (zničíš si ruce a budeš stuhlý ) chtěl jsem se zeptat na čínský box. Jake jsou pravidla ,bodovani,jestli uz to tady nekdo trenuje aj. Prý je to box s porazi coz by nam vyhovovalo.
Diky Hummer fitness club
Praha 9
Pilská 20
www.hummer.cz/fitness/
hummer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 8:55

ahoj, jestli umíš anglicky, pravidla jsou asi někde na www.wu-shu.cz nebo snad i na www.csfu.cz, ale nevím, koukni se.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 19. pro, 2007 8:57

..asi myslis SAN-DA? ..tak to je skor "Lowkick" so strhmi a takedownami..aspon co som videl videa :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 9:05

hlavně je dobrý, že se to možná stane olympijským sportem, tak bude šance si možná zaolympijádit a nechat si nabít od číňanů :D :D ne to je jen vtip :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: čínský box

Příspěvekod Riverman » stř 19. pro, 2007 11:06

hummer píše:Ahoj ! Máme tělocvičnu kde trénujeme combat sambo ,valetu do,box ,brazil jiju-jitsu .
Protože mi příjde spárování se závodními rukavicemi nebezpečné (zničíš si ruce a budeš stuhlý ) chtěl jsem se zeptat na čínský box. Jake jsou pravidla ,bodovani,jestli uz to tady nekdo trenuje aj. Prý je to box s porazi coz by nam vyhovovalo.
Diky Hummer fitness club
Praha 9
Pilská 20
www.hummer.cz/fitness/

Trenuje se napr. tady:
Praha www.wushucentrum.cz
Brno www.fightclub.cz
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 19. pro, 2007 16:23

diablik píše:..asi myslis SAN-DA? ..tak to je skor "Lowkick" so strhmi a takedownami..aspon co som videl videa :wink:
cože? Jenom lowkick, To ybs je podceňoval že maji pomalý nohym, oni dovedou kopat i hodně vysoko , takovej Bao Li Gao jak snímá lidi kopem do nosu třeba... :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » stř 19. pro, 2007 16:51

pavela píše:
diablik píše:..asi myslis SAN-DA? ..tak to je skor "Lowkick" so strhmi a takedownami..aspon co som videl videa :wink:
cože? Jenom lowkick, To ybs je podceňoval že maji pomalý nohym, oni dovedou kopat i hodně vysoko , takovej Bao Li Gao jak snímá lidi kopem do nosu třeba... :lol:

Jasnacka, sice nejsem Bao Li nebo Liu Hailong, ale vysoke kopy delam taky. Popravde, pokud nevyjde nacasovani tak to boli, ale kdyz to vyjde :wink: . Napriklad takovy push kick se dela, nebo side atd.....Je to skutecne soubor zdatnosti ktere se musi zvladat.
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 19. pro, 2007 16:55

pavela píše:

..asi som sa zle vyjadril a mozno asi ty nepoznas Pawela ze v kickboxingu je aj kategoria "lowkicks" ,t.j. kickboxing s moznostou kopat aj thai lowkicky :wink: ja rozhodne nepodcenujem borcov zo Sanda :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peter » stř 19. pro, 2007 17:55

Český překlad pravidel z roku 2004 http://www.wu-shu.cz/cws/pravidla-sansh ... SFu_cz.doc :wink:

nicméně IWuF vydal o prázdninách 2007 nová poupravená pravidla - zatím v angličtině http://www.wu-shu.cz/cws/pravidla-sansh ... 7_IWuF.doc :?
Peter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » stř 19. pro, 2007 20:33

diablik píše:
pavela píše:

..asi som sa zle vyjadril a mozno asi ty nepoznas Pawela ze v kickboxingu je aj kategoria "lowkicks" ,t.j. kickboxing s moznostou kopat aj thai lowkicky :wink: ja rozhodne nepodcenujem borcov zo Sanda :wink:

JJ diablik mluvil o kategorii ... ne o technice :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 19. pro, 2007 21:21

diablik píše:
pavela píše:

8O 8O To vazne??? tak to som ani len netusil :oops:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » stř 19. pro, 2007 22:32

ahoj a jestli můžu nějak doporučit, vím, že se tady nad tím už debatovalo.
Nechci schazovat čínský školy Sanda, ale ta se pokud vím učí pouze u Mistra Qin Min Tanga a Mistra Zhai Fenga (nebo aspoň učila), ale co fakt si myslím je dobrý jít za klukama z Kick Boxu (www.csfu.cz tam najdeš různý kluby), který už v zápasech jedou o nějakej ten rok víc než čínský školy a mají plno úspěšných borců i mezinárodně a plno z nich přestoupilo na Sandu (právě kvuli Olympiádě). A jak říkám, nechci schazovat čínský školy, ale tam už jsou kluci i holky, co mají už něco odboxováno.

ALE pro všechny z čínský škol čtěte
Tímto vás nechci pohoršit, jen říkám svůj názor, protože tyhle lidi už nějakej ten rok na soutěžích sleduju a uznejme, že jejich úroveň (věřím, že zatím) je vyšší než v čínských školách, kde se neučí Sanda zas nějak extra dlouho :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » čtv 20. pro, 2007 1:55

wushupetr píše:ahoj a jestli můžu nějak doporučit, vím, že se tady nad tím už debatovalo.
Nechci schazovat čínský školy Sanda, ale ta se pokud vím učí pouze u Mistra Qin Min Tanga a Mistra Zhai Fenga (nebo aspoň učila), ale co fakt si myslím je dobrý jít za klukama z Kick Boxu (www.csfu.cz tam najdeš různý kluby), který už v zápasech jedou o nějakej ten rok víc než čínský školy a mají plno úspěšných borců i mezinárodně a plno z nich přestoupilo na Sandu (právě kvuli Olympiádě). A jak říkám, nechci schazovat čínský školy, ale tam už jsou kluci i holky, co mají už něco odboxováno.

ALE pro všechny z čínský škol čtěte
Tímto vás nechci pohoršit, jen říkám svůj názor, protože tyhle lidi už nějakej ten rok na soutěžích sleduju a uznejme, že jejich úroveň (věřím, že zatím) je vyšší než v čínských školách, kde se neučí Sanda zas nějak extra dlouho :D

v podstate rikas ze kdo boxuje dele umi vice?? to je pravda
kdyz uz chces takle radit srovnej uroven treneru :roll:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » čtv 20. pro, 2007 8:32

1) jsem se splet Zhai Feng učil, ne učila :D

2)Asi to myslíš ironicky že?
nemyslím, že kdo cvičí déle učí lépe. jde jen o to že nečínský školy častěji výtězí a nevypadá to, že by to byla náhoda, snad ani v repre není nikdo z čínských škol (ne Sanda). Možná se pletu.
To co jsem napsal nebylo proti nikomu.A nemyslím si že nějak radím (v tom smyslu jak to myslíš ty) já protože jsem od čínský školy, byl bych rád kdyby to bylo opačně, to je jasný :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » čtv 20. pro, 2007 8:45

nemyslím, že kdo cvičí déle učí lépe

:D :D :D zase překlep
ne učí ale cvičí :D :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » čtv 20. pro, 2007 17:32

wushupetr píše:nemyslím, že kdo cvičí déle učí lépe

:D :D :D zase překlep
ne učí ale cvičí :D :D

ne neprekrucuj to vitezi necinske skoly protoze ty lidi se venuji bojovym sportum dele :) cinske skoly teprve zacinaji a sem tam se uspech a umisteni v sande objevi .... jinak jestli clovek bere sandu jako pravidla pro ring tak mu nevadi ze se vlastne ucis kickbox [spojeni karate a boxu] a ze ho uci kickboxer nicmene jestli to beres jako pomezi mezi bojovym sportem a bojovym umenim tak se chces ucit primo od cinana [protoze jinak necvicis "sandu" ale trenujes "na sandu"]
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » čtv 20. pro, 2007 23:23

Nepřekrucuju :wink:

ty seš na mě moc velkej filosof.
Hele není to jedno tohle dohadování co je a co není Sanda?Ať tam jde do ní kdo chce, ale hlavně ať je na co koukat sááááákryš.
To jsou témata, který jsou zbytečný řešit trénuju Sanda, na Sanda, je to styl, jsou to jen pravidla, není to styl.... mě je to úplně jedno, stejně jako je to jedno těm co se řežou v ringu, hlavně že znají pravidla a ví co můžou a co ne a je to ne? :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pát 21. pro, 2007 10:37

wushupetr píše:Nepřekrucuju :wink:

ty seš na mě moc velkej filosof.
Hele není to jedno tohle dohadování co je a co není Sanda?Ať tam jde do ní kdo chce, ale hlavně ať je na co koukat sááááákryš.
To jsou témata, který jsou zbytečný řešit trénuju Sanda, na Sanda, je to styl, jsou to jen pravidla, není to styl.... mě je to úplně jedno, stejně jako je to jedno těm co se řežou v ringu, hlavně že znají pravidla a ví co můžou a co ne a je to ne? :wink:

jo s tou prvni vetou souhlasim takze zjednodusene - posilas cloveka co chce cvicit cinskej box na box americky [kickbox]
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushupetr » pát 21. pro, 2007 10:47

co to meleš já :D ho nikam neposílám, stejně půjde kam on chce, já jsem jen hodil názor kde si myslím, že je vyšší úroveň, ale stejně bude cvičit kde chce on.
Cos mu poradil ty?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pát 21. pro, 2007 11:30

wushupetr píše:co to meleš já :D ho nikam neposílám, stejně půjde kam on chce, já jsem jen hodil názor kde si myslím, že je vyšší úroveň, ale stejně bude cvičit kde chce on.
Cos mu poradil ty?

ja mu poradim
Praha www.wushucentrum.cz
Brno www.fightclub.cz
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...