čínský box

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod wushupetr » pát 21. pro, 2007 11:34

vidíš že to jde :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

nové kurzy SANDA se Zhai Fengem

Příspěvekod otec » sob 22. pro, 2007 1:48

Ahoj všichni, tak jsem si po čase početl. Zdravím všechny kamarády, pomalu a ztuha Vás přes ty nicky identifikuju. Jo, proč píšu.... Mistr Zhai Feng otevírá kromě jiných kurzů od 7. ledna také kurz SANDA. Určitě mrkněte na wudangtaiji.cz.
otec
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: čínský box

Příspěvekod Tomkins » ned 23. pro, 2007 13:08

Když jsem si pročítal tuhle diskuzi, úplně jsem zapoměl, na co se autor tématu vlastně ptal... Takže:

hummer píše:Ahoj ! Máme tělocvičnu kde trénujeme combat sambo ,valetu do,box ,brazil jiju-jitsu. Protože mi příjde spárování se závodními rukavicemi nebezpečné (zničíš si ruce a budeš stuhlý ) chtěl jsem se zeptat na čínský box.

Pokud spárujete s ultimátkama, měl bych spíš strach o hlavu a žebra, než o ruce... :wink: V Sandě se spáruje s normálníma rukavicema, jako v thai- kick- boxu, což je dobrý pro boj ve stoje, ale na valetudo, combat sambo a brazil ju-jutsu se budete muset stejně zase vrátit k ultimátkám.

hummer píše:Jake jsou pravidla ,bodovani,jestli uz to tady nekdo trenuje aj. Prý je to box s porazi coz by nam vyhovovalo.

Někdo už sem házel pravidla, ale zopakuju nejdůležitější. Sanda je nejvíc podobná kickboxu lowkick (tzn. údery jako v thai- nebo klasickým boxu, kopy na stehna, trup a hlavu) + strhy, porazy, podmety a hody. Je dovoleno chytání soupeřových kopů. Cílem je dostat soupeře na zem nebo ho (samozřejmě) knockoutovat. Body viz pravidla (nejlépe bodované jsou kopy na hlavu, nebo když praštíš s tím druhým o zem, zatímco ty zůstaneš stát).

Jelikož Sanda patří mezi wushu, je na každém, zda si vybere nějakou tradiční čínskou školu, nebo raději český klub, zabívající se (kick-, thai-, boxem, valetudem, MMA, apod). Ale to ať si rozhodne každý sám.
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Peter » pon 07. led, 2008 16:14

Pro všechny ty bojovníky, kteří kritizovali Sanda v ČR nebo ty, kteří se chtěli dostat do státní reprezentace - máte možnost se zúčastnit semináře, viz.: http://www.wu-shu.cz/cws/seminare.htm který je otevřen všem za účelem výběru reprezentantů ČR pro mezinárodní soutěže, už nejde jen o kickboxery ze svazu ČSFu, může se přidat kdokoliv z jakýhokoliv klubu či jakéhokoliv stylu :wink:
Tak co rádoby bojovníci, jdete do toho? Teď už moc výmluv mít nemůžete, pravidla jsou přesně dána a jednotná pro všechny. Nebo zas budete tvrdit že bojovník Hunga se přeci nemůže utkat s bojovníkem Kickboxu a že by nešlo vlastně o Sanda apod. Je připravena i debata o zápasech pro nováčky, aby se mohli postupně vybouchat, aby nenastala situace, že laik nastoupí proti bojovníkovi, který má za sebou již 100 zápasů apod., a dále také debata o tom zda zavést Quidu, tedy zápasy pro juniory. Co vy na to, vyjádřete se :?:
Peter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » pon 07. led, 2008 18:26

2 Ukrop...tak to ti doporučuji hodně nabrousit thaiklinč...jinak tě darebáci nahází...viděl jsem pár zápasů... :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. led, 2008 18:33

Panda píše:2 Ukrop......jinak tě darebáci nahází...... :wink:

Tak to nevím.....na to bych nevsadil..... :twisted: :twisted: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 07. led, 2008 18:42

Vždycky jsem si myslel že z thaiklinče přejdu do řecko římkého klinče jako nic a tím thaiboxera neutralizuji a hodím....zkušenost z minulého týdně mě přesvědčila, že jsem si myslel blbost a že solidní thaiklič může být moc dobrá obrana proti hodu...netřeba říkat že jsem byl na té kratčí straně provazu :lol: :lol: sorry za OT, nedalo mi to , to víte čerstvé (špatné) vzpomínky :oops: ...
Edit: 2 Ukropcany...ale nesmis zapominat na ten nepovodeny predtim, po kterem jsem mohl pekne dychat skrz tve koleno kdybys chtel :wink:
Naposledy upravil Panda dne pon 07. led, 2008 18:48, celkově upraveno 1
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 07. led, 2008 18:46

No tak já příště přivedu Zbyňka,kolem 65-70 KG Sanďák, jak chytí nohu tak člověk letí :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. led, 2008 19:07

ukropcany píše:nemôžeme sa trieskať o zem... :x

Tož můžete i bez žíněnek........ :wink: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. led, 2008 19:08

ukropcany píše:Bol u nás pred Vianocami nejaký zápazník a jeden MMAják a teda celkom som bol zo seba milo prekvapený... :lol: Diablikove DVDčka zafungovali :lol: ...a že PalSecam-Sensei je podvodník... :lol: :wink:

óóóó´jééééé...Fedor Ukrop(čány)....... :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 07. led, 2008 19:17

ukropcany píše:Bol u nás pred Vianocami nejaký zápazník a jeden MMAják a teda celkom som bol zo seba milo prekvapený... :lol: Diablikove DVDčka zafungovali :lol: ...a že PalSecam-Sensei je podvodník... :lol: :wink:

Tiez ich aplikujes do treningoveho procesu??? :D :D :D Ja som este len zacal :roll:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 07. led, 2008 19:29

ukropcany píše::

4jendis - no z Fedora by mi stačilo tak 10%... :wink:

o tom žádná...to asi každému here..... :wink: :twisted: 8) jsem koukal,jak si dal HongMana....... 8O
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 07. led, 2008 21:15

..a to som ti este neposlal "zlatý hřeb sve zbirky" :lol: :lol: vsetko o klinci od bratov Singerovcov,mix thajskeho a greco-rimo clinchu s uderovou zlozkou..mnamka a luxus :D :lol:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 07. led, 2008 21:18

panda- no s tym thajskym klincom a zapasnickym mam jeden zaujimavy text..so svojou slabou anglictinou som tam vycital a v podstate videl aj na fotkach,ze aj thajci ovladaju tieto veci aspon ciastocne v klinchi / bearhug,under-overhook,pinch-headlock/ ale neucia to belochov vraj radi,sak pocitaj
http://www.geocities.com/global_trainin ... clinch.htm
Naposledy upravil diablik dne pon 07. led, 2008 21:34, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 07. led, 2008 22:48

diablik píše:

..a to som ti este neposlal "zlatý hřeb sve zbirky" :lol: :lol: vsetko o klinci od bratov Singerovcov,mix thajskeho a greco-rimo clinchu s uderovou zlozkou..mnamka a luxus :D :lol:

jeee, aj ja chcem to, prosiim 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 08. led, 2008 13:24

ukropcany píše::oops: :oops: :oops:

4skate - no aplikoval, ale zas ma drapla nejaká choroba, takže dneska nič... :x už 3. choroba za 2 mesiace... ja neviem, asi som tu niekoho fakt nasral, že robí také voodoo... :evil:

Asi ta zakliali aikidaci :lol: :lol: Ja mam zase skuskove, takze tiez kadejako, ale zacnem v Ziline do konca skuskoveho a potom pridem zase k vam. Este stastie ze aj brcho trenuje, tak chodievam aspon s nim :wink: Skore vyzdravenie :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chanshan » úte 08. led, 2008 17:39

necvici tu niekdo zo slovenska sanda alebo san shou/ze vraj je medzi tym mierny rozdiel v pravidlach...neviem isto/alebo 1.kdo to tu uci /slovensko ,viem ze v bratislave mozno../2.a su aj u nas nejake sutazne aktivity tohoto druhu :?: dakujem
chanshan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » úte 08. led, 2008 18:09

Skateordie píše:
ukropcany píše::oops: :oops: :oops:

4skate - no aplikoval, ale zas ma drapla nejaká choroba, takže dneska nič... :x už 3. choroba za 2 mesiace... ja neviem, asi som tu niekoho fakt nasral, že robí také voodoo... :evil:

Asi ta zakliali aikidaci :lol: :lol: Ja mam zase skuskove, takze tiez kadejako, ale zacnem v Ziline do konca skuskoveho a potom pridem zase k vam. Este stastie ze aj brcho trenuje, tak chodievam aspon s nim :wink: Skore vyzdravenie :wink:

Tak ted si na to kapnul :lol: :lol: :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 08. led, 2008 18:11

4chanshan: Zkus kluky Stara Tura
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

jo

Příspěvekod wushi » stř 09. led, 2008 7:43

tiež doporučujem vyskúšať tréning sanda v Starej Turej...prípadne sa ozvi, môžme niekedy pocvičiť... :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...