h píše:nechci provokovat a ani nic znevažovat, ale zajímalo by mě--- má např. takovýto seminář s mečem vůbec smysl?
(i přesto o jakou jde významnou postavu Tchaj «i, není to fakt spíš jen pro motivaci do dalšího cvičení???? než pro skutečné učení se této sestavy?
Díky za názory
Nebudu nic obhajovat (btw Pavelo nemam z toho ani korunu, spis par sedivejch vlasu). Ted k veci, ano mas pravdu, ale jak pro koho, znam lidi, kteri maji vynikajici pohybovou pamet a sestavu se opravdu zvladnou naucit pomerne slusne za dva dny. A pak jsou tu normalni smrtelnici, jako ja, kteri to nezvladnou. Pro ty je tu moznost navaznych kurzu s pani Zhai Hua. Nicmene pokud mas jiz neco za sebou, pomuze ti setkani s takovymhle clovekem hrozne moc, konkretne moje zkusenosti s mistrem Zhu Tiancai jsou velmi, velmi pozitivni. At se zeptas na cokoliv, pomuze, ukaze vysvetli,... nechapes?.... Dobre, tak jeste jednou a ukaze to znovu a znovu dokud nema pocit, ze uz jsi to trochu pobral. Zrovna ted jsem v procesu vyuky s nim i kdyz jine sestavy a mam pocit, ze i tu sestavu s mecem dokaze za vikend (cca 12 hodin) naucit. Ve smyslu vedet kam jit a zhruba i co tam delat. Hluboke pochopeni lze ocekavat asi velmi tezko.
Takze volba je ciste na kazdem at se sam rozhodne, jak na tom je.