WingVing ChunTsun

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod SiuLouFu » ned 24. zář, 2006 20:23

fei_yu píše:Ahoj!
:idea: Nevíte někdo o kontaktu(či odkazu) na kvalitní učení (treninku) Wing-Chun, které by bylo dobře dostupné v centru Prahy(Praha-východ) a přitom by začínalo třeba až po 20h.?. Předem dík!

Zdar a silu!

Zkus se podivat na

http://www.wing-chun.cz/

Nebo kontaktuj primo Sifu Ivana Rzounka (kontakt na uvedenem odkazu). Urcite Ti poradi.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Aquarius » ned 21. led, 2007 1:40

Ja som cvicil u Sveta Prochotskeho asi pol roka na atriakoch v mlynskej doline. Prestal som kvoli neprofesionalite (ku koncu byvali treningy, kedy sme tam boli aj 4x po sebe sami, nikto z instruktorov neprisiel) a strate motivacie (ked ta bude bit v krcme niekto podobny tym, co ta ucia, tak sancu jednoducho nemas).

Juraj Povinec je Svetov ziak, momentalne ma rozbehnuty projekt so svojou vlastnou skolou.

Obaja pracuju momentalne v jednej sukromnej bezpecnostnej sluzbe.
Aquarius
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod robertos » ned 21. led, 2007 3:08

Spíše pro slovenské diskutéry :
Neznáte wing tchun autoobranu , která se vyučuje na Slovensku ? Zajímá mne linie učitelů (u koho se učil angličan p.Smart-zakladatel wing tchun) a pokud má někdo zkušenosti z tréninků v této škole (Bratislava),tak dejte vědět.
robertos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » sob 17. úno, 2007 18:34

Je to linie z organizace EWTO , jmenovaný instruktor z EWTO odešel (asi někdy kolem roku 1990) a založil novou organizaci W.A.T.T. - World Autodefence Training Team. O systému autoobrana wing tchun máš informace na jejich stránkách.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod robertos » pon 19. úno, 2007 1:49

Dík a cvičí to někdo v čr
robertos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

To Sennin

Příspěvekod Sunny » pon 30. dub, 2007 9:14

Pro Sennina
Nečetl jsem všechny komentáře, pač 11 stran je dost, ale ty první 4 stránky mi stačili...Opravdu nesouhlasím, aby někdo říkal. že jeho styl, či škola je nejlepší...Sám dělám KUng-fu (Shaolin) a pokud to znáš tak bys měl vědět, že Kung-fu zahrnuje i San-du (Real boj)..Jinak na youtube je video kde normálně v pouliční bitce jeden použije styl tygra, ten druhej se mu chláme a pak dostane dvě rany a už nevstává!!! Nebo jsem viděl v akci opilou pěst jenž je velmi velmi těžká na zvládnutí!! Ano, určité věci jsou nepoužitelné, to neříkám, ale né všechny! Proto můj názor je na věc je: Dělej cokoliv, ale dělej to pořádně a dři! A hlavně používej při tom hlavu..Opravdu nezáleží na stylu..Je to o vytrvalosti a zkušenostech....
Sunny
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sunny » pon 30. dub, 2007 9:15

jj, ještě chyba *stačily
Sunny
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: To Sennin

Příspěvekod madmax » pon 30. dub, 2007 10:16

Sunny píše:Pro Sennina
Jinak na youtube je video kde normálně v pouliční bitce jeden použije styl tygra, ten druhej se mu chláme a pak dostane dvě rany a už nevstává!!!

Dej odkaz.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod n3cr0m4nc3r » úte 04. zář, 2007 12:04

4madmax : neviem, ci to je to video, co myslel sunny ale paci sa mi to.
http://youtube.com/watch?v=TsFmWipioeg
n3cr0m4nc3r
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » úte 04. zář, 2007 13:15

Chtěl jsem se pro zajímavost zeptat :
1) proč si nezvou jednotlivé organizace wing chun - tsun buď vůbec nebo jen občas učitele wch/wt ze zahraničí ? Je to problém peněz a základny studujících ?
V jiných B.U. (karate,aj.) je to samozřejmostí i několikrát do roka.

2)jaký máte pohled na školy v ČR+SK ,,wch,, představitelů Jim Fung (ČR) , William Cheung (Slovensko). Je kvalita stejná jako u MG wch ? Nebo je to s pohledem na kvalitu jako u EWTO ?
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 04. zář, 2007 14:13

xiuwei píše:Chtěl jsem se pro zajímavost zeptat :
1) proč si nezvou jednotlivé organizace wing chun - tsun buď vůbec nebo jen občas učitele wch/wt ze zahraničí ? Je to problém peněz a základny studujících ?
V jiných B.U. (karate,aj.) je to samozřejmostí i několikrát do roka.

2)jaký máte pohled na školy v ČR+SK ,,wch,, představitelů Jim Fung (ČR) , William Cheung (Slovensko). Je kvalita stejná jako u MG wch ? Nebo je to s pohledem na kvalitu jako u EWTO ?

Pro ELYWCIMAA je v CR kazdy rok SiFu Wilhelm Blech a po prvni navsteve v Nemecku se planuji dalsi navstevy z Hong Kongu - bratri Kwong a Sang z rodiny Lok, synove pana Lok Yiu. Moc se na ne tesime :)
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » úte 04. zář, 2007 14:34

No já myslím, že zvaní učitelů ze zahraničí je celkem běžná záležitost i u jiných organizací. K nám taky dojede v listopadu Sifu Pfaff z němec a jezdí každý rok.

No ohledně kvality bych se tady radši neptal, je to celkem zavádějící otázka pro všechny, protože každej si myslí, že to jeho je nejkvalitnější 8)
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 04. zář, 2007 14:37

Je to jedno ... kazdej at je tam kde je a bude dobre :D Myslet si kazdej muze co chce, dulezite je vedet :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 04. zář, 2007 15:29

Cest !

xiuwei píše:Chtěl jsem se pro zajímavost zeptat :
1) proč si nezvou jednotlivé organizace wing chun - tsun buď vůbec nebo jen občas učitele wch/wt ze zahraničí ? Je to problém peněz a základny studujících ? V jiných B.U. (karate,aj.) je to samozřejmostí i několikrát do roka.

hahaha, u nas je to naopak, do zahranici si zvou me :-)...

myslim, ze kazda skola u nas v republice si nekoho zvenku zve - vzdyt tu vsechny skoly jsou importovane :-).. i u nas je to tak - zveme sem primo meho mistra Wong Nim Yi, ted tu treba na podzim bude zase.

nojo, podle jakych meritek... u nekoho propadneme my, u jineho nekdo jiny...

nezminil jsi kluky od Lok Yiu Wing Chun. to je podle mych meritek jedna ze skol s nejakou kvalitou u nas.
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » úte 04. zář, 2007 15:48

Ale jak říkate že nezáleží jestli ten dělá Muay Thai a nějaký typek z WCH ho doje*e že záleží jak kdo to umí a hlavně záleží na učitelovi

Ale ja si prostě nemůžu pomoct ale ja pořád spolehám na WCH a nemůžu ani pomyslet na to že by bylo něco lepšího než WCH :D nevím proč ale asi jsem aji dost zmanipulovaný filmama od Bruce Leeho (ne že bych mu to daval za vinu to ne!!!) .... ale jako aby jste si nemysleli že jsem až tak zaslepen tak je jasné že se vrátim vždy do reality a je mi jasne co a jak ale přesto vždycky přemyšlím a vrtá mi hlavou kdo by vyhrál: WCH vs Muay Thai, WCH vs MUSADO, WCH vs Taekwondo, WCH vs Kick Box, WCH vs Box apod.

a jen tak trošku offtopic: zajímalo by mě JAK se někteří lidi tady z bojovaumeni.cz dostali k trénování WCH (WT) když skoro každý tvrdí že přece jenom by měl větší šanci Thai Boxer než týpek z WCH protože borec z TB se to naučí rychleji a umí dostavat rany (což ve Wing Chunu funguje taky že dostavame rany)

sice sám jsem nevěděl jak tento příspěvek mám přesně a srozumitelně napsat ale asi takhle nějak jsem to dal do kupy (snad mi trochu porozumíte) ......... tim chcu aji říct že už mě nebaví poslouchat kecy např.: WCH je naho*no, WCH je na nic, TB je lepší, Thai Boxer by WCH doje*al

Přece kdyby to bylo naho*no tak by se to nevyučovalo jako sebeobrana

U® PÍ©U NESMYSLY SORRY ČEST!
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » úte 04. zář, 2007 17:04

WT_Warrior píše:Ale jak říkate že nezáleží jestli ten dělá Muay Thai a nějaký typek z WCH ho doje*e že záleží jak kdo to umí a hlavně záleží na učitelovi

Ale ja si prostě nemůžu pomoct ale ja pořád spolehám na WCH a nemůžu ani pomyslet na to že by bylo něco lepšího než WCH :D nevím proč ale asi jsem aji dost zmanipulovaný filmama od Bruce Leeho (ne že bych mu to daval za vinu to ne!!!) .... ale jako aby jste si nemysleli že jsem až tak zaslepen tak je jasné že se vrátim vždy do reality a je mi jasne co a jak ale přesto vždycky přemyšlím a vrtá mi hlavou kdo by vyhrál: WCH vs Muay Thai, WCH vs MUSADO, WCH vs Taekwondo, WCH vs Kick Box, WCH vs Box apod.

a jen tak trošku offtopic: zajímalo by mě JAK se někteří lidi tady z bojovaumeni.cz dostali k trénování WCH (WT) když skoro každý tvrdí že přece jenom by měl větší šanci Thai Boxer než týpek z WCH protože borec z TB se to naučí rychleji a umí dostavat rany (což ve Wing Chunu funguje taky že dostavame rany)

sice sám jsem nevěděl jak tento příspěvek mám přesně a srozumitelně napsat ale asi takhle nějak jsem to dal do kupy (snad mi trochu porozumíte) ......... tim chcu aji říct že už mě nebaví poslouchat kecy např.: WCH je naho*no, WCH je na nic, TB je lepší, Thai Boxer by WCH doje*al

Přece kdyby to bylo naho*no tak by se to nevyučovalo jako sebeobrana

U® PÍ©U NESMYSLY SORRY ČEST!

Sorry, ale ja jsem nezaznamenal, ze by tady nekdo - koho je treba brat vazne, napsal ze wing chun je na prd. Jinak to uz asi bude s ruznyma mutacema wing chun, vid?

Uz to tady padlo "X" krat ... nebojuje styl, ale vzdy jen clovek (tedy krome Battlestar Galactica, tam bojuji jeste Cyloni :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » úte 04. zář, 2007 19:47

Teď jsem se vrátil z tréninku a tak jsem o tom mluvil s klukama a říkali že s tím se potýkají taky a říkali že to přehlížejí takové kecy a taky říkají to samé co vy: BOJUJE V®DY ČLOVĚK A NE STYL
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Sennin » úte 04. zář, 2007 20:46

WT_Warrior píše:Teď jsem se vrátil z tréninku a tak jsem o tom mluvil s klukama a říkali že s tím se potýkají taky a říkali že to přehlížejí takové kecy a taky říkají to samé co vy: BOJUJE V®DY ČLOVĚK A NE STYL

"Tak to je spravne, tak to ma byt" - ovšem někdo k tomu poznání přijde po návštěvě tréninku, někdo tím, že si to vyzkouší a někdo tím, že si o tom přečte :wink: V každém případě je fajn, že člověk vůbec k tomu poznání dojde (byť jakkoukoliv cestou) a pak, že to pozná i v praxi... Jsou totiž i takoví, kteří k tomuto poznání ještě nedošli a myslí si (a jsou o tom i mnohdy pevně přesvědčeni), že BOJUJE STYL a STYL je určujícím znakem BOJOVNÍKA...
Styl (jakýkoliv) je jen jednou z mnoha částí bojového umění a je to jen pomůcka, nikoliv prostředek k cíli...
Každý bojovník si MUSÍ vytvořit svůj vlastní styl, neboli způsob boje, takový, který bere v úvahu všechny jeho tělesné a duševní dispozice a které mu nepředepisuje nějaké dogma, mistr, učitel nebo "směrnice"!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » úte 04. zář, 2007 21:28

i.rzounek:
myslim, ze kazda skola u nas v republice si nekoho zvenku zve - vzdyt tu vsechny skoly jsou importovane .. i u nas je to tak - zveme sem primo meho mistra Wong Nim Yi, ted tu treba na podzim bude zase.

tak to jsemvůbec nevěděl a netušil,že jste tu měli a budete mít svého mistra Wong Nim Yi. Věděl jsem,že u wing chun Lok Yiu jezdí do ČR jejich mistr z Německa (asi 1xročně), to stejné u AVSE jejich mistr z Německa, abych nezapoměl + EWTO. Právě proto,že to nemají tak daleko (Německo,Rakousko) se mi zdá 1x ročně málo,takový mám pocit. Z Číny nikdo :cry:
Určitě obtížnější je k nám do ČR dostat mistra z Číny,jako u vaší organizace.To už je o něčem jiném.

i.rzonek:
hahaha, u nas je to naopak, do zahranici si zvou me

žádné ha,ha,ha!!! Zlaté české ručičky :wink: a nohy. :wink:
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 04. zář, 2007 22:16

xiuwei píše:žádné ha,ha,ha!!! Zlaté české ručičky :wink: a nohy. :wink:

Jenze Cech v Cechach neni zadna exotika ... je to smutny, ale spousty lidi to takhle vnima ... jejich skoda :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...