JRup píše:
Upřímně mě mrzí, že učitel čínských BU má potřebu konfrontace při jakémkoliv nesouladu. Lidská zralost a fyzická schopnost by měli být v jednotě.
Ano, i wushu je také a především bojové umění. Je to však také kompletní umění , nemyslím tím nějakou mystiku. Umění pohybu. Nemusíš někoho vidět při konfrontaci, kde má větší šanci na úspěch 150kg boxérská mlátička, která cvičí o 20 let méně než 60kg borec praktikující tradičně. Stačí se podívat, jak se člověk hýbe, jsou-li jeho postoje stabilní, je-li tam síla a ta síla je správně směřována atd. Vnímejme to umění v souladu s potřebami doby. Dnes není rok 1800, ale 2006.
Zde neplatí kupecké počty a rovnice typu: 150kg x 3násobná úspěšnost při zápase = 7,5x větší odborník.
S pozdravem,
JRup.
Tak to si jen špatně pochopil můj příspěvek!!! ®ádné konfrontační potřeby (mám-li použít tvůj způsob vyjadřování) nemám

, "lidskou zralost a fyzické schopnosti bych ve vztahu k "ČAPSAU" taky nechal raději odpočívat
Co se týká konfrontace (nemyslím tím ukájení "gigantosaurů" a jiných monster na nějakých dětech/nováčci/začátečníci apod... rozumíme si ?!), tu bych nijak hystericky nedémonizoval... toho podsouvání už asi máme všichni dost, ne?
Dále je uvedeno: Stačí se podívat, jak se člověk hýbe, jsou-li jeho postoje stabilní, je-li tam síla a ta síla je správně směřována atd.
Ano v tom jsme asi zajedno
dále píšeš: Vnímejme to umění v souladu s potřebami doby. Dnes není rok 1800, ale 2006.
S tím mám tak trochu problém, resp. trochu mi to přijde jako prázdná fráze a myslím i zbytečná
dále: Zde neplatí kupecké počty a rovnice typu: 150kg x 3násobná úspěšnost při zápase = 7,5x větší odborník.
Je to tvoje "ne-rovnice" a nelze jinak, než

... nějak mi to nezapadá do obsahu, ale v poho...
Často se setkávam s takovou argumentací..., ale tak trochu mi uniká její opodstatnění...
Závěrem bych chtěl toto "nedorozumění" trochu napravit ... Dejme tomu, že M. Schumacher je někým poučován jak se má pilotovat F1, jak se má chovat, jak má chápat své působení v F1 atd...! Už ho ty otřepané fráze unavují a navrhne tomu dobrému muži - ( "radílkovi" )

, aby nechal tu akademickou a teoretickou debatu "knihomolum" ! Navrhne tomu dobrému muži, aby hupsnul do cockpitu a dali si přátelský závod... Vynechme to, že si M.S. chce něco dokazovat a podobné klišé...!!!
...Najednou je přátelské a kamarádské pozvání k přímé konfrontaci > teorie vs praxe > pochopeno jako akt AGRESE, NEVYZRÁLOSTI, NEVYCHOVANOSTI, ... (dlóóóuhej seznam

) a jako vždy ke konfrontaci nedojde...!!! Ovšem teorií o tom, co je správně, jak je to správně ... paradoxně přibude!!! Byl totiž odstartován úplně jiný závod ... Závod radílků, kteří možná F1 ani nikdy neviděli ... Jeden z nich je však "expert -všeználek" a trumfne je svou "genialní" teorií o neznámém a tajemném přenosu schopností a zkušeností

... M.S. jen polkne slovo "SCIFI" !!!

... A jde tvrdě trénovat a makat!!! Zatím co "expert-všeználek" dále ohromuje naivní publikum!
Byl to jen příklad a nehodlám se dále nijak účastnit diskuze na téma "CHAPSAU". Nikdo totiž nepřijde z nevyvratitelným důkazem o tom, že je to celé jen další hloupost ... proč taky?! Na hloupá tvrzení neexistuje argument a na pochopení BU existuje jen jedna rada - TVRDĚ A POCTIVĚ MAKAT!!! Pak z vás nikdo hlupáky dělat nebude
Nikdo tady nikomu neupírá právo myslet si, že nějakou tajemnou schopností někdo na někoho něco přenese ...

Všichni máme například osobní zkušenost s přenosem KAPÉNKOVÉ INFEKCE (chřipka)
Nebo že by byl M.S. poslední trouba na světě, který upřednostnuje poctivej trénink a přípravu??? Proč si už dávno vše lidi nezjednodušují přenosem??? Proč tak blbnou a poctivě makjí, když je tady tak jednoduché řešení??? Proč nikdo z těch přenašečů neni ochoten a schopen oné konfrontace???
Asi každý člověk by uvítal schopnost ovládat vše. Proč už tedy dávno všichni všechno neumíme??? Potřeboval bych "CHAPSAUNOUT ČÍN©TINU" - doufám, že se v nějakém "lidsky zralém chapsauisťákovi" probudí jeho svědomí a "ČAPNE" MI TU ČÍN©TINU?!
Předem zbytečně děkuji!!!
Trošku ironie snad nikoho nezabije???