Chap sau

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod JRup » ned 27. srp, 2006 20:54

Harutomo_Yasumizu píše:JRup: já normáně trénuju a chap sau mě nikdo neposvětil, je možný že jsem i bez toho dost kouzelný? :lol:
A když je možnost proč nekonfrontovat a nehubit bludy, lidi se mě dokonce ptají jesi je naučíme lítat. Hmm zuby budou lítat :lol:

Harutomo,

myslím, že jsi neobyčejně kouzelný... , protože když se vrátíš zpět na mé příspěvky, nenajdeš nikde, že se hlásím ke "kultu Chap sau". Pouze jsem řekl, že cokoliv co neznám nevylučuji a neodsuzuji. Takže v tom jsme asi za jedno, že. Pokud má někdo potřebu mlátit do zubů, ať si zajde k psychologovi. Já mám raději dřevěnýho panáka. Je totiž trpělivý a zuby se snadno opravují.

Zdar,
J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: for all

Příspěvekod luen » ned 27. srp, 2006 23:03

JRup píše:
Upřímně mě mrzí, že učitel čínských BU má potřebu konfrontace při jakémkoliv nesouladu. Lidská zralost a fyzická schopnost by měli být v jednotě.
Ano, i wushu je také a především bojové umění. Je to však také kompletní umění , nemyslím tím nějakou mystiku. Umění pohybu. Nemusíš někoho vidět při konfrontaci, kde má větší šanci na úspěch 150kg boxérská mlátička, která cvičí o 20 let méně než 60kg borec praktikující tradičně. Stačí se podívat, jak se člověk hýbe, jsou-li jeho postoje stabilní, je-li tam síla a ta síla je správně směřována atd. Vnímejme to umění v souladu s potřebami doby. Dnes není rok 1800, ale 2006.
Zde neplatí kupecké počty a rovnice typu: 150kg x 3násobná úspěšnost při zápase = 7,5x větší odborník.

S pozdravem,
JRup.

Tak to si jen špatně pochopil můj příspěvek!!! ®ádné konfrontační potřeby (mám-li použít tvůj způsob vyjadřování) nemám 8), "lidskou zralost a fyzické schopnosti bych ve vztahu k "ČAPSAU" taky nechal raději odpočívat :wink:

Co se týká konfrontace (nemyslím tím ukájení "gigantosaurů" a jiných monster na nějakých dětech/nováčci/začátečníci apod... rozumíme si ?!), tu bych nijak hystericky nedémonizoval... toho podsouvání už asi máme všichni dost, ne? :D

Dále je uvedeno: Stačí se podívat, jak se člověk hýbe, jsou-li jeho postoje stabilní, je-li tam síla a ta síla je správně směřována atd.

Ano v tom jsme asi zajedno
:!:

dále píšeš: Vnímejme to umění v souladu s potřebami doby. Dnes není rok 1800, ale 2006.

S tím mám tak trochu problém, resp. trochu mi to přijde jako prázdná fráze a myslím i zbytečná :roll:

dále: Zde neplatí kupecké počty a rovnice typu: 150kg x 3násobná úspěšnost při zápase = 7,5x větší odborník.

Je to tvoje "ne-rovnice" a nelze jinak, než 8O :roll: 8O ... nějak mi to nezapadá do obsahu, ale v poho...

Často se setkávam s takovou argumentací..., ale tak trochu mi uniká její opodstatnění...

Závěrem bych chtěl toto "nedorozumění" trochu napravit ... Dejme tomu, že M. Schumacher je někým poučován jak se má pilotovat F1, jak se má chovat, jak má chápat své působení v F1 atd...! Už ho ty otřepané fráze unavují a navrhne tomu dobrému muži - ( "radílkovi" ) :oops: , aby nechal tu akademickou a teoretickou debatu "knihomolum" ! Navrhne tomu dobrému muži, aby hupsnul do cockpitu a dali si přátelský závod... Vynechme to, že si M.S. chce něco dokazovat a podobné klišé...!!!

...Najednou je přátelské a kamarádské pozvání k přímé konfrontaci > teorie vs praxe > pochopeno jako akt AGRESE, NEVYZRÁLOSTI, NEVYCHOVANOSTI, ... (dlóóóuhej seznam :) ) a jako vždy ke konfrontaci nedojde...!!! Ovšem teorií o tom, co je správně, jak je to správně ... paradoxně přibude!!! Byl totiž odstartován úplně jiný závod ... Závod radílků, kteří možná F1 ani nikdy neviděli ... Jeden z nich je však "expert -všeználek" a trumfne je svou "genialní" teorií o neznámém a tajemném přenosu schopností a zkušeností :roll: ... M.S. jen polkne slovo "SCIFI" !!! :D :D :D ... A jde tvrdě trénovat a makat!!! Zatím co "expert-všeználek" dále ohromuje naivní publikum!

Byl to jen příklad a nehodlám se dále nijak účastnit diskuze na téma "CHAPSAU". Nikdo totiž nepřijde z nevyvratitelným důkazem o tom, že je to celé jen další hloupost ... proč taky?! Na hloupá tvrzení neexistuje argument a na pochopení BU existuje jen jedna rada - TVRDĚ A POCTIVĚ MAKAT!!! Pak z vás nikdo hlupáky dělat nebude :!: :!: :!:

Nikdo tady nikomu neupírá právo myslet si, že nějakou tajemnou schopností někdo na někoho něco přenese ... :? Všichni máme například osobní zkušenost s přenosem KAPÉNKOVÉ INFEKCE (chřipka) :lol: :lol: :lol:

Nebo že by byl M.S. poslední trouba na světě, který upřednostnuje poctivej trénink a přípravu??? Proč si už dávno vše lidi nezjednodušují přenosem??? Proč tak blbnou a poctivě makjí, když je tady tak jednoduché řešení??? Proč nikdo z těch přenašečů neni ochoten a schopen oné konfrontace???

Asi každý člověk by uvítal schopnost ovládat vše. Proč už tedy dávno všichni všechno neumíme??? Potřeboval bych "CHAPSAUNOUT ČÍN©TINU" - doufám, že se v nějakém "lidsky zralém chapsauisťákovi" probudí jeho svědomí a "ČAPNE" MI TU ČÍN©TINU?! :wink:

Předem zbytečně děkuji!!!

Trošku ironie snad nikoho nezabije??? :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 28. srp, 2006 9:09, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 28. srp, 2006 8:39

luen píše:
JRup píše:

Asi každý člověk by uvítal schopnost ovládat vše. Proč už tedy dávno všichni všechno neumíme??? Potřeboval bych "CHAPSAUNOUT ČÍN©TINU" - doufám, že se v nějakém "lidsky zralém chapsauisťákovi" probudí jeho svědomí a "ČAPNE" MI TU ČÍN©TINU?! :wink:

Předem zbytečně děkuji!!!

Trošku ironie snad nikoho nezabije??? :wink:

Přesně v 15:00 si stoupni do pozice jezdce na koni. Palec levé ruky si vlož do pravé nosní dírky. Prostředník pravé ruky zasuň do konečníku a půl hodiny odřikávej mantru čapsau (kdybys chtěl anglinu stačí 10 minut) a já Ti to tam postnu. Pokud bys nedostal všechno bude to tím, že čapsauování nevěříš.
Fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Milar » pon 28. srp, 2006 9:57

2. Pokud 2. Pokud Chan Hon Chung používal termín Chap Sau při tréninku Jima Uglowa, je pravděpodobné, že Chan Hon Chung si tento termín nevymyslel. I když je možné, že je to jeho vklad do výuky. Nejlépe by bylo, zeptat se přímo Jima Uglowa (viz bod 4) nebo Kong Pui Waie. Stejný termín Chap Sau je totiž uveden v rozhovoru s Kong Pui Waiem (Gong Buiwai) v časopise Inside Kung-fu, May 2005, Hong Kong´s Heart and Soul, str. 98 – 101. Nemyslím, že by si Kong Pui Wai Sifu tento termín vymyslel nebo ho převzal od Jima Uglowa. (Rozhovor dělal Steve Bookless, Kanaďan.)
(Pro informaci některých, Kong Pui Wai Sifu je předsedou Hong Kong Chinese Martial Arts Association - HKCMAA, jedné z největších asociací sdružujících různé školy a styly kung-fu v Hong Kongu, jejímiž členy byli např. Yip Man, Kwan Tak Hing atd. Také je prezidentem Guangzhou Lion Dance Association. Dále hlavní kung-fu instruktor v několika Hongkongských policejních okrscích a hlavní wushu konzultant pro Hong Kong Police Chinese Wushu Club. Ale samozřejmě je možné, že ho čeští znalci mohou poučit, co do kung-fu patří.)
používal termín Chap Sau při tréninku Jima Uglowa, je pravděpodobné, že Chan Hon Chung si tento termín nevymyslel. I když je možné, že je to jeho vklad do výuky. Nejlépe by bylo, zeptat se přímo Jima Uglowa (viz bod 4) nebo Kong Pui Waie. Stejný termín Chap Sau je totiž uveden v rozhovoru s Kong Pui Waiem (Gong Buiwai) v časopise Inside Kung-fu, May 2005, Hong Kong´s Heart and Soul, str. 98 – 101. Nemyslím, že by si Kong Pui Wai Sifu tento termín vymyslel nebo ho převzal od Jima Uglowa. (Rozhovor dělal Steve Bookless, Kanaďan.)
(Pro informaci některých, Kong Pui Wai Sifu je předsedou Hong Kong Chinese Martial Arts Association - HKCMAA, jedné z největších asociací sdružujících různé školy a styly kung-fu v Hong Kongu, jejímiž členy byli např. Yip Man, Kwan Tak Hing atd. Také je prezidentem Guangzhou Lion Dance Association. Dále hlavní kung-fu instruktor v několika Hongkongských policejních okrscích a hlavní wushu konzultant pro Hong Kong Police Chinese Wushu Club. Ale samozřejmě je možné, že ho čeští znalci mohou poučit, co do kung-fu patří.)

------------------------------------------------------------------------------------

Myslíte si, že si, že si Chan Hon Chung a Kong Pui Wai termím Chap sau vymysleli? To se mi zdá docela odvážné tvrzení. Možná, že vám vaši učitelé neříkají všechny informace, nebo je sami neznají. Když jsem o něčem neslyšel, tak to ještě neznamená, že to neexistuje.

Je také možné, že Lam Jo nedostal předám kompletní systém, ale pouze jeho část. Lam Jo byl adoptivní syn Lam Sai Winga. Slyšel jsem, že Lam Jo byl velice dobrý hazardní hráč a že svůj trénink kung fu zanedbával. Často se prý díky svým hazardním hrám dostával do problémů, které musely řešit žáci Lam sai winga. Nicméně mu bylo po spousta letech tréninku povoleno, aby mohl vést jednu Lam Sai Wingovu pobočku. Jeho kung fu prý bylo dobré, ale ve srovnání s jinými žáky Lam Sai Winga nic moc.

Bavil jsem se po ICQ s několika kamarády číňany, kteří žijí v Honkongu, který mi tvrdili, že rodina Lam a jejich současné kung fu nemá v Honkongu dobré jméno. Chtěl jsem původně přidat několik historek (které mám od svých čínských přátel) o kung fu rodiny Lam, ale nechci nikomu kazit iluze o dokonalosti a nepřemožitelnosti LAM kung fu.

Je ale taká pravda, že spousta jiných škol v Honkongu Lamům závidí, protože se jim podařil rozjed docela dobře prosperující byznys s kung fu na západě.
Milar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SiuLouFu » pon 28. srp, 2006 10:08

Zdar a silu!

Tak tenhle prispevek jsem uz v tomto diskuznim foru videl :roll:
I kdyz ho sem dal puvodne nekdo jiny ... :lol:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pon 28. srp, 2006 10:11

Milar píše: -

Myslíte si, že si, že si Chan Hon Chung a Kong Pui Wai termím Chap sau vymysleli? To se mi zdá docela odvážné tvrzení. Možná, že vám vaši učitelé neříkají všechny informace, nebo je sami neznají. Když jsem o něčem neslyšel, tak to ještě neznamená, že to neexistuje.

Je také možné, že Lam Jo nedostal předám kompletní systém, ale pouze jeho část. Lam Jo byl adoptivní syn Lam Sai Winga. Slyšel jsem, že Lam Jo byl velice dobrý hazardní hráč a že svůj trénink kung fu zanedbával. Často se prý díky svým hazardním hrám dostával do problémů, které musely řešit žáci Lam sai winga. Nicméně mu bylo po spousta letech tréninku povoleno, aby mohl vést jednu Lam Sai Wingovu pobočku. Jeho kung fu prý bylo dobré, ale ve srovnání s jinými žáky Lam Sai Winga nic moc.

Bavil jsem se po ICQ s několika kamarády číňany, kteří žijí v Honkongu, který mi tvrdili, že rodina Lam a jejich současné kung fu nemá v Honkongu dobré jméno. Chtěl jsem původně přidat několik historek (které mám od svých čínských přátel) o kung fu rodiny Lam, ale nechci nikomu kazit iluze o dokonalosti a nepřemožitelnosti LAM kung fu.

Je ale taká pravda, že spousta jiných škol v Honkongu Lamům závidí, protože se jim podařil rozjed docela dobře prosperující byznys s kung fu na západě.

jinde jsi napsal -
Taky by mě zajímalo u koho cvičíš Tai Ji. Já cvičím v Brně u p. Kurfursta ...

delas svemu uciteli vybornou sluzbu, podekuje Ti A BUDE MIT RADOST.
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kachna » pon 28. srp, 2006 10:45

Milar píše:Je také možné, že Lam Jo nedostal předám kompletní systém, ale pouze jeho část. Lam Jo byl adoptivní syn Lam Sai Winga. Slyšel jsem, že Lam Jo byl velice dobrý hazardní hráč a že svůj trénink kung fu zanedbával. Často se prý díky svým hazardním hrám dostával do problémů, které musely řešit žáci Lam sai winga. Nicméně mu bylo po spousta letech tréninku povoleno, aby mohl vést jednu Lam Sai Wingovu pobočku. Jeho kung fu prý bylo dobré, ale ve srovnání s jinými žáky Lam Sai Winga nic moc.

argumenty typu slysel jsem a bavil jsem se s kymsi jsou uplne naprd -> naopak to pouze pouzkazuje na dalsi chabe obhajovani onoho mysteriozniho ´chapsau´, k nemuz se radeji ani nema cenu vyjadrovat.
Co se vsak tyce rodiny Lam -> ja nikoliv ze jsem slysel ci kdosi mi neco rikal, nybrz videl a zazil na vlastni kuzi v hongkongu jejich gf, ktere ja SAKRA dobre, jedno z nejlepsich, co jsem mel moznost videt. Pomluvy typu lamjouvo gf neni dobre ci ze nema dobre jmeno jsou akorat usmevave, ale mohly by mit neprijemne dusledky 8)

Abych citoval zdenka kurfursta: ´Za jednání dospělého svéprávného člověka považuji vyjasnit si problémy přímo s osobou, které se týkají´ -> chapu, ze do hongkongu je to daleko, do prazske pobocky lamjouva syna to vsak zas tak daleko neni a zde si muzeme vyjasnit, zda-li gf rodiny Lam je nicmoc..

Nakonec pro Milara - ja jsem toho slysel o ruznych sifu (napr. jim uglow) rovnez mnoho, pekne i nepekne veci, osobne jsem s nimi vsak neprisel do kontaktu, proto taktne pomlcim, nebot mam jako clovek praktikujici gf nejen dostatek slusnosti a respektu, ale i rozumu -> ocekavam, ze vyse zminene radne dolozis anebo se omluvis, poustet si hubu na spacir dokaze kdekdo, ze..

pro ostatni ctenare, kteri se budou pozastavovat nad mirne utocnym a vyzyvavym tonem tohoto prispevku snad jen tolik - jak by vam bylo prijmene, kdyby nekdo o vasem uciteli ci velmistrovi (btw. lamjo je v hongkongu zijici legendou) rozhlasoval, ze cviceni zanedbaval, vlastne jeho uroven je nicmoc atd., aniz by ho videl ci s nim mluvil? proto takove mensi rozcileni..
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » pon 28. srp, 2006 10:54

Milar píše:...

Milare, doufam ze ses si vedom toho, co delas. ceho je moc, toho je prilis. nehodlam se dohadovat s takovou nickou jako jsi ty o vecech, o kterych nemas ani paru ("slysel jsem")- dohadovat ne. Zdenek Kurfurst z Tebe bude mit radost. chces slintat a urazet? ok, kdo seje vitr sklizi bouri.

pro ostatni - http://www.lghk.org/cz/fotogalerie/lj/index.htm

jak jsem jiz rekl, tahle diskuze je o "chap sau". napsal jsem jak Zdenkovi Kurfurstovi, tak Uglow sifu. Milarovu vec budeme resit jindy a jinak.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Molkov » pon 28. srp, 2006 11:25

8O
Přijde mi neuvěřitelný, že na základě tak blbýho a nicneříkajícího článku tady někteří seriózně obhajují jeho autory příp. samotný "chapsau". Kromě uvedenýho článku už tady nikdo nic dalšího o obsahu "chapsau" nesdělil. Dozvěděli jsme se jenom, že je to něco děsně záhadnýho, náročnýho, nedostupnýho a přitom zcela zásadního pro studium toho pravýho jedinýho KUNGFU! Ten, kdo TO nemá, tak vás nic nenaučí, ten, kdo o TOM ani nic neví, je úplně ztracenej! Totiž abyste měli nějakou šanci, musí TO do vás někdo nacpat! Nalít! A hlavně, když jste o TOM neslyšeli, tak to neznamená, že to neexistuje, tudíž to nemůžete kritizovat! Jste totiž úplně méněcenní, protože jste nikdy termín "chapsau" neslyšeli a navíc ani nevěříte, že by se za ním něco mohlo skrývat, žijete úplně zbytečný život (alespoň z hlediska toho pravého jediného KUNGFU)! Jedině my jsme ti VYVOLENÍ, kteří TO znají, prostě jsme NEJLEP©Í, ať už to znamená cokoliv... Báječná dogmatika...

Milar - Jaký odvážný tvrzení? Jakej máš důvod věřit, že si "chap sau" nevymysleli? Nějaký svoje ICQ přátele? Máš nějaký zkušenosti, který bys získal přímo, ne jenom z doslechu? Chápeš, něco jako "přímý přenos" skutečnosti... A co "chap sau", už TO do tebe někdo napustil? Jinak ty odvážnýma tvrzeníma přímo překypuješ... Věříš tomu, že díky "chap sau" budeš jednou daleko lepší než Lam Jou? Určitě svůj trénink tolik nezanedbáváš, takže kdybys díky svým hazardním pomlouvačským hrám náhodou způsobil nějaký problémy, určitě je dokážeš vyřešit sám...
Molkov
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raptor » pon 28. srp, 2006 11:49

Zdeněk Kurfürst:

Nejdřív informace, že už na toto téma komunikujeme s Pavlem Mackem přímo.

Na úvod: Pro Milara – SOUHLASÍM se všemi, kdo reagovali na tvůj příspěvek. Postrádal jakoukoliv slušnost, nedoložené informace a historky na net nepatří. Nevím kdo jsi, ale pokud cvičíš u mne, ozvi se mi a povykládáme si o slušném jednání v čínských bojových uměních!!!!

1. Chap Sau
Je škoda, že jste v mém příspěvku přehlédli slova: Pokud Chan Hon Chung používal termín Chap Sau při tréninku Jima Uglowa, je pravděpodobné, že Chan Hon Chung si tento termín nevymyslel. I když je možné, že je to jeho vklad do výuky. Nejlépe by bylo, zeptat se přímo Jima Uglowa nebo Kong Pui Waie. Stejný termín Chap Sau je totiž uveden v rozhovoru s Kong Pui Waiem ...
Tento termín není od Jima Uglowa. Znám osobně hodně lidí, kteří o tomto tréninku hovoří právě ve spojitosti s Kong Pui Waiem. A předpokládám, že osoba předsedy Hong Kong Chinese Martial Arts Association je dostatečně důvěryhodná pro všechny zde přítomné diskutující. V podání těchto lidí mi tento trénink nikdy neevokoval nic ezoterického. Stejně tak při přímém rozhovoru s mým sifu, Jimem Uglowem.
Je po mně požadováno, abych Chap Sau vysvětlil. Již minule jsem uvedl, že o tom téměř nic nevím. Zopakuji svůj argument z minula. Napište přímo sifu Uglowovi nebo mu zavolejte, resp. navštivte jeho školu Hung Gar.
Když jsem si zpětně prošel zdejší diskuze o čínských BU, tak v okamžiku, kdy někdo prohlásil něco kontroverzního, už „byl zván“ na „vyjasnění“ do školy, které se to týkalo. Neboli, nechtěně jsem udělal totéž, co je zde dlouhou dobu standardem.

2. Linie rodiny Lam
Prohlášení a link na druhé prohlášení jsem uvedl v reakci na tvrzení Pavla Macka, že Jim Uglow cvičí linii rodiny Lam. To mi přesně připadlo jako „politika“, z níž jsem byl vzápětí obviňován. Bylo-li Pavlovo tvrzení postaveno na logice, že Chan Hon Chung byl žákem Lam Sai Winga, tak mi to ani tak nesedí. Podle této logiky by pak rodina Lam cvičila linii rodiny Wong (podle Wong Fei Hunga), atd.
Možná jsem se ale dopustil stejné chyby jakou přičítám vám a za Pavlovo prohlášení jsem dosadil svou představu, co to asi znamená. (Pozn. v posledním mailu mi Pavel vysvětlil, co znamená linie rodiny Lam a podle toho uznávám, že má pravdu. Zkráceně, je to podle Lam Sai Winga, nikoliv Lam Jo. I z toho je vidět, že o Hung Gar nic nevím.)

3. Návrh, aby Pavel Macek kontaktoval přímo sifu Uglowa (Pokud máš Pavle cokoliv na srdci k osobnosti a znalostem Jima Uglowa Sifu, kontaktuj přímo jeho ...) byl reakcí na toto: chtel bych durazne poznamenat, ze i jako for je to dost, dost slaby.... jezismarjaaaa, kdo si co jeste vymysli, pomoooc [zbytek censored] Zaslal pm: čt 17. srpen, 2006 12:13.
Vzhledem k tomu, že to bylo zaměřeno přímo na sifu Uglowa od člověka, který cvičí stejný styl kung-fu, doporučil jsem přímou diskuzi. Resp. osobní návštěvu. A to proto, že diskuze a argumenty padaly z pohledu Hung gar, který necvičím. Zdá se, že to Pavel pochopil, protože víc než před týdnem v neděli uvedl, že do Londýna napíše. Sám uvedl, že už tam napsal.

Současně jsem přidal, aby Pavel Macek napsal přímo mě, pokud to bude pro mne určeno.

4. Na závěr zkusím navrhnout, aby všichni v diskusi počkali, co zjistí Pavel Macek v Anglii. My si vyřídíme maily s Pavlem Mackem přímo, co je potřeba vyřešit mezi námi. Souhlas?

Zdeněk Kurfürst, zdenek.kurfurst@taijiquan.cz
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 28. srp, 2006 11:54

Pánové chápu Vaši hádku kort pokud tu padají urážky typu Sifu byl hazardní hráč atd.No a co se týče nějakých mystik či něčeho jako Chap Sau tak nechápu že se tu takový článek objevil.Rozhodně je to vyklavé téma....

Taky tady třeba nepíšu že Milarepa pomocí hněvivých manter usmrtil přes 30 nepřátel...i když to samozřejmně ví každý zkušenější budhista kterého zajímá historie-ale buhví jak to s tou historií je...

Kuli jednomu článku se tady ale takhle napadat-proč si to neřešíte přes maily atd???
Není to moc dobrý příklad pro ty co si to tu čtou.

VR
www.kungfu.wz.cz
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 28. srp, 2006 12:12

mily Zdenku,

"diskuse" plna paradoxu. proc je najednou v kazdem z prispevku "trosku jinak", proc neplati ono prislovecne dvakrat mer, jednou rez, proc se bavim o Hung Kyun s nekym, kdo o Hung kyun nic nevi, proc diskutujeme o "chap sau", ktere je, zda se, nikdo nikdy nezazil/nevidel, ale vsichni veri, ze "existuje".

k Milarovi a pro vsechny, kteri tuto zpolitizovanou a zjevne do osobni roviny prevedenou kauzu sleduji (zda se, ze trnem v oku jsou pouze a jen moje komentare, zvlastni). co je psano to je dano. tak jako ja jsem zodpovedny za sve zaky a jejich chovani a jednani (jsou totiz vizitkou uceni jejich ucitele a informaci, ktere jim predava na treninku), jsi zodpovedny Ty za zaky svoje. absolutne me nezajima, jak si to v soukromi a v tichosti s Milarem vyresite a cekam na verejnou omluvu za pomluvy a slinty uvedene vyse na adresu meho sigunga Lam Jou.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 28. srp, 2006 12:22

Zdar a silu

no, dovolim si trochu parafrazovat prispevky pan Kurfursta. Pouziji k tomu jednu epizodu ze serialu Cerveny trpaslik:

...
KOCOUR: No a co to je, he?
KRYTON: Ještě nikdy jsem jí neviděl - nikdo jí neviděl - ale myslím, že je to bílá díra.
RIMMER: Bílá díra?
KRYTEN: Každá akce vyvolá protikladnou reakci. Černá díra likviduje vesmírnou hmotu a čas a bílá díra je vrací zpět.
LISTER: Takže, ta díra chrlí čas zpátky do vesmíru? (Nasadí si svou beranici)
KRYTON: Přesně tak. Proto jsme na lodi svědky těchto zvláštních časových úkazů.
KOCOUR: No a co to je, he?
KRYTON: Ještě nikdy jsem jí neviděl - nikdo jí neviděl - ale myslím, že je to bílá díra.
RIMMER: Bílá díra?
KRYTON: Každá akce vyvolá protikladnou reakci. Černá díra likviduje vesmírnou hmotu a čas a bílá díra je vrací zpět.
LISTER: (Bez čepice) Takže, ta díra chrlí čas zpátky do vesmíru? (Nasadí si beranici)
KRYTON: Přesně tak. Proto jsme na lodi svědky těchto zvláštních časových úkazů.
LISTER: A co tim myslíš?
KRYTON: Jako právě teď, když se čas opakoval.
KOCOUR: No a co to je?
...

Prevzato z http://rds.kahi.cz/scenare/22/
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » pon 28. srp, 2006 12:42

Milý Pavle,

Za Milarův příspěvek se ti já omluvit nemohu. Jednak nevím, jestli je to můj žák (nemám nejmenší tušení o koho jde, ale už se to pokoušíme zjistit) a druhak jsem jej nenapsal já.

Je zvláštní, jak jsi tímto způsobem vycouval z případné konfrontace se sifu Uglowem a přesunul to do osobní roviny nás dvou.
Protože když jsem Tě předtím odkázal, ať vše řešíš přímo s ním, tak jsi začal vyskakovat proti mně, že já jsem napsal příspěvek. Nyní, když příspěvek napíše někdo jiný, jsem zase zodpovědný já. Není to z Tvé strany protimluv?
Ale to nevadí, každý máme svůj přístup.

Čím to, že mi tvůj příspěvek připadá jako výzva na souboj mezi námi dvěma? Je-li to tak, samozřejmě přijímám.
Domluvme termín, sejdeme se MY DVA a budeš mít příležitost TY OSOBNĚ dokázat svoji pravdu. Věřím tomu, že pokud je to Tvůj zájem, tak je to čisté řešení. Oba jsme učiteli školy, což mi připadá rozumnější, než do toho tahat žáky či kamarády nebo jiné školy.

Napiš mi své rozhodnutí, jestli to chceš Ty osobně řešit soubojem mezi námi dvěma.

Zdenek Kurfurst
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 28. srp, 2006 12:53

luen píše:
JRup píše:Pro mě je rezumé: Chap Sau neznám, nerozumím, ale zároveň nezatracuji.

Tvrzení typu:
"pak tu mame treba sifu Huska, ktery ma zkusenosti cca 30let a sifu Wong Nim Yi (zkusenosti cca 40let) - oba se CHAP SAU tak jak je popisovano v clanku VYSMALI s komentarem, ze to je dalsi bachorka pro hlupaky.
Skuste sa nad tym prosim zamysliet..."

...jsou opět tvrzením proti tvrzení. Vždyť i sifu Hušek je pro mnohé buď:
neznámý, uznávaný nebo další marketér a podvodník. Kdo je věrohodnější je pak jenom subjektivní dojem.

Zdraví,
J.

To, že je někdo ve svém "oboru" odborník nemusí být vždy jen subjektivní pocit! V BU se naštěstí dají velice objektivně porovnat a poměřit dovednosti! Jen se hold jakékoli konfrontaci určité spolky zuby nehty brání! Jako vše...i tohle má svůj důvod...

Luene,

dobrá zapomeneme na závodníky F1 a vrátíme diskuzi zpět. Reagoval jsi na můj příspěvek výše uvedenou větou o měření dovedností, která sama o sobě nereaguje na to co cituješ.
K Chap sau se nehlásím, protože jsem tuto zkušenost ještě neudělal. Jeden sifu o Chap sau hovoří (Uglow), druhý o něm neslyšel (Husek). Oba cvičí cca 30 let. Komu máme věřit? Nebo snad někdo jejich odbornost porovnal přímou konfrontací (?) a přidělil vyšší váhu názoru jednomu z nich, tak jak z toho vyvozuje závěr ten příspěvek, který jsem citoval?

Zdraví,
J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

chap sau

Příspěvekod luen » pon 28. srp, 2006 13:30

JRup
diskutér - nováček

Poslal jsem ti SZ, ted se nehodí rušit téma :wink:
Později se ti ozvu
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 28. srp, 2006 13:46

zdar a silu, Zdenku,

nechodim kolem horke kase, kdybych chtel Tebe nebo kohokoliv jineho vyzvat na souboj, udelam to primo, a ne pres klicky a obezlicky. vyzva lezi, nemam problem se s Tebou ani s nikym jinym se poprat (ty i ja jsme se prave vratili z treninoveho campu, takze jsme v super kondici:-). a ac ac si nemyslim, ze na "chap sau" ci politicke zalezitosti to vrhne vice svetla, navrhuji jedno z techto dvou reseni:

a) souboj: no problem. Milar (az zjistis kdo to je - coz by nemelo byt pres soukrome zpravy a e-mail problem) vs. nektery z mych zaku, ja vs. Ty, nejblizsi mozny vikend, na neutralni pude. detaily se dohodnou.

b) diskuse: presuneme debatu ("chap sau") z roviny osobni do roviny konkretni roviny, Uglow sifu jsem jiz psal. az zjistis, kdo je Milar, verejne se omluvi.
Naposledy upravil pm dne pon 28. srp, 2006 13:49, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » pon 28. srp, 2006 13:48

milí Voříšku
myslím, že ty nemáš co mluvit tvoje příspěvky a témata každého ukazují jako neschopný hovada,ale myslím, že žadný konstruktivní příspěvek tu od tebe ještě nebyl. :roll:

OOO to si zase vysloužím tvrdou kritiku od největšího bojovníka z největších od Voříška :( hmm No co nadělám, já myslím, že třeba bude chtít vyzívat a vyzívat až se celej uzíve, i když asi ne mám zkušenosti, že takový zbabělci co píšou ale nekonaj.
:P
No nic cvičení a vyzívání/či uzívání /zdar
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kachna » pon 28. srp, 2006 13:56

Raptor píše:Domluvme termín, sejdeme se MY DVA a budeš mít příležitost TY OSOBNĚ dokázat svoji pravdu.

Zdenek Kurfurst

mam to chapat tak, ze zdenek kurfurst v podstate souhlasi s tim, co napsal neznamy Milar? nebo o jake pravde se zde bavime :?: o tzv. chapsau nebo o rodine lam -> ´dokazat svoji pravdu´ jinymi slovy znamena, dokazat, ze gf rodiny lam neni nicmoc, je to tak?

tohle nema byt prekrucovani faktu, je-li tomu jinak a ja to pochopil mylne, necht to vazeny zdenek kurfurst vysvetli..
kachna
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod bojovaumeni.cz » pon 28. srp, 2006 14:24

Vážení, pokud se i nadále budete věnovat diskuzi mimo téma, a to je Chap Sau, bude toto forum uzamčeno. Vytvořte si téma nové. Poslední upozornění :!:
redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...