Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 13:09

O boxu, MT nebo karate jsi to neslysel? Pamatuju si za totality podobne debaty a famy mezi boxery a karatisty. Kazdy si proste potrebuje myslet, ze dela to nejlepsi. Abych byl uprimny zajimala by me spousta veci, ale neni cas, cesta na cviceni mi zabere 5 minut, takze me vubec nepali, kdyz mi 100x nekdo navyklada, ze nekde jinde to delaji mnohem lip.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 13:13

Odpoved byla pro Elephanta a ne pro wushiho, nicmene se to docela hodi. S MT se tady ohani kdekdo, zatimco neporazitelnych WT, jsem tu moc nevidel. ;) Ovsem nelze poprit, ze MT diky fullkontakt soutezim se ma o co oprit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 04. čer, 2004 13:19

TAPTAK píše:O boxu, MT nebo karate jsi to neslysel? Pamatuju si za totality podobne debaty a famy mezi boxery a karatisty. Kazdy si proste potrebuje myslet, ze dela to nejlepsi. Abych byl uprimny zajimala by me spousta veci, ale neni cas, cesta na cviceni mi zabere 5 minut, takze me vubec nepali, kdyz mi 100x nekdo navyklada, ze nekde jinde to delaji mnohem lip.

:) Nechtěl jsem to obšírně rozvádět. Po příchodu na trénink jsem samozřejmě kulil oči, co všechno může být vt. A zůstávám u něj právě proto, že to není jenom drsňárna (a vůbec, co si pod tím představuješ?).

Mimochodem, plně souhlasím s Tvým posledním souvětím.
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 04. čer, 2004 13:30

...mám trochu pocit nepochopenia...nekritizujem WT, wingchun, vingtsun, ako také, ALE niektorých ľudí, čo ho cvičia....mám omnoho menej zážitkov trebárs s "frajermi" MT či kickboxu, ako s tými z WT...neviem, čím to je, no dosť s týchto chlapcov má pocit nepremožiteľnosti...sebazničujúci pocit.... :) :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 14:52

wushi: U nas jsou treninky naopak vedeny tak, ze si az moc dobre uvedomujes, ze vubec nejsi nepremozitelny. Abych byl konkretni - napr. vstupy. V okamziku, kdy zacnes mit pocit, ze ti funguji. Prijde instruktor s novou fintou, kontrauderem, proste cokoliv. Porad vidis, ze se mas hodne co ucit a ze uplne stejne te muze sestrelit KDOKOLI. Ale zas a znova je to jen a jen o lidech.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: WT a ultimaty

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 17:48

[Protože imho jenom idiot dělá bojové umění, aby se mohl cíleně porvat. Protože motivací ultimátů jsou také peníze, nikoliv snaha o vyhnutí se boji.
Pokud se někdo, kdo dělá vinkčun (asi jde vztáhnout i na další bu), zúčastňuje ultimátů, pak vůbec nic nepochopil. A že prohraje potom není nic neobvyklého. Inu kdo chce kam.[/quote]

Snaha o vyhnutí se boji je jedna věc a boj druhá. Fyzický boj je krajní, tou nejrizikovější variantou řešení sebeobranné situace. Takže když už nějakou bojovou soustavu začnu cvičit, nechci plýtvat časem a energií a chci cvičit něco efektivního. Proto se znovu ptám, proč si myslíte že se WT neuplatňuje v ultimátech?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

styly a lidi

Příspěvekod Anonymní » pát 04. čer, 2004 18:00

microelephant:Zase se došlo k závěru, že to je o lidech :) a ne o stylech.[/quote]

Nemyslím si, že se dají setřít rozdíly mezi styly, a k pochopení rozdílů jsem doufal, že pomůže tato diskuse. Ne k osočování kdo že o sobě prohlašuje že je největší borec.
Tak jako dva srovnatelní řidiči pochopitelně nebudou mít stejné šance pokud jeden bude mít trabanta a druhý porsche.
Dokáže mi tedy někdo odpovědět na otázku v čem spočívá efektivita WT/WCH/VČ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: styly a lidi

Příspěvekod Virgee » pát 04. čer, 2004 20:11

ropucha píše:Nemyslím si, že se dají setřít rozdíly mezi styly, a k pochopení rozdílů jsem doufal, že pomůže tato diskuse. Ne k osočování kdo že o sobě prohlašuje že je největší borec.
Tak jako dva srovnatelní řidiči pochopitelně nebudou mít stejné šance pokud jeden bude mít trabanta a druhý porsche.
Dokáže mi tedy někdo odpovědět na otázku v čem spočívá efektivita WT/WCH/VČ?

Spočívá v relativní jednoduchosti a přímočarosti a možnosti použití i ne zrovna nejzdatnějšími jedinci všech věkových kategorií. Rozhodně to ale není zázračná záruka úspěchu, ale je to velice dobrá zbraň. I se skvělou puškou nemusíš nic trefit, ale může to být úžasná zbraň v rukou profesionála.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » pát 04. čer, 2004 23:38

Virgee zkus tohlehttp://www.wingchun.cz/?path=/video
něco podobnýho máš na mysli?
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 05. čer, 2004 5:42

Ani já ne....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 05. čer, 2004 9:59

su zlaty :)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » sob 05. čer, 2004 10:10

chonglee píše:Virgee zkus tohlehttp://www.wingchun.cz/?path=/video
něco podobnýho máš na mysli?

Je to hodně velký na modem, ale jakmile se někde dostanu k něčemu lepšímu, skouknu to a napíšu.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 11:36

Osobne povazuju WT za jeden z nejlepsich systemu vyuky.Kamarad byl prumerny taekwondista,ale presel na WT,ktere mu fyzicky sedlo lip a dneska je z nej opravdu drsnej bojovnik v radach policie.Osobne jsem to zkousel taky,ale byl jsem na to trochu stuhlej a to vas potom strasne brzdi v postupu a nekteri pro fyzickou indispozici nemuzou dal jak do 5stupne.To je jedna z veci,ktera mi na WT opravdu vadi.Dale jsem na treninkach videl zkouset "cerna trika" nektere techniky z kickboxu a to me opravdu zarazilo.Jak se pozmenila technika utoku byli skoro jako zacatecnici.Casem jsem si nekolikrat overil,ze sice existuji opravdovi machri,kteri delaji WT cest,ale zaroven vetsina cvicicich je meka.Proto neni treba nejak precenovat kvality WT,ale ani ho nemuzete nikdo pomlouvat /pominu financni zalezitosti a chovani ala sekta/.Momentalne jsem dal prednost filipinske variatne wing chun /kadena de mano/ s kombinaci filip. boxu /panatunkan/ a to mi plne vyhovuje.Presto WT je na ulici velice dobre,ale je to zavisle na bojovnikovi.A proto kruh se opet uzavira a muzete to rozebirat dal.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

efektivita WT

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 12:20

Pro 37 stupňů:Myslel jsi to tak že zkoušeli řešit situaci s bojovníkem ala thaibox a byli bezradní, nebo že sami zkoušeli techniky TB a moc jim to nešlo ?
V každém případě děkuji za předchozí odpověď. Už jsme ztrácel naději, že se dočkám věcného názoru.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

efektivita WT

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 12:21

Pro 37 stupňů:Myslel jsi to tak že zkoušeli řešit situaci s bojovníkem ala thaibox a byli bezradní, nebo že sami zkoušeli techniky TB a moc jim to nešlo ?
V každém případě děkuji za předchozí odpověď. Už jsem ztrácel naději, že se dočkám věcného názoru.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Ropucha

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 18:49

Efektivita vingčun spociva v jeho principoch.Ako napr.:obrana+utok v rovnakom case a nepretrzity utok,t.j.na supera sa nabehne s celou seriou kopancov,uderov,laktov...ktorym je velmi tazke celit.V sebaobrannej situacii je to potom aj utok na zranitelne miesta: krk,rozkrok,koleno,oci...(tak ma sancu branit sa aj slabsi a lahsi clovek).Dalsou vyhodou je aj to,ze je to komplexny system(aspon ten co robim ja).Nie je to len o uderoch,ale aj o grappling technikach a aj o boji na zemy,paky na ruky,zamky na hlavu...Samozrejme,ze ani tu nie je nic zadarmo.Od vingčun mozes ocakavat IBA tolko,kolko do toho vlozis.T.j. je to o sposobe,intenzite a pravidelnosti treningu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Válečníkovi

Příspěvekod Hyperboreus » sob 05. čer, 2004 23:27

Jestli můžu poradit,pokud vidíš maníka,který má 100 kilo a ty 60,a on začíná žduchačku,nesmíš se jí zúčastnit.To je stereotyp-žduchání vším možným asi 5 min.,chození dokolečka a nakonec hlavička nebo něco svinského a je s tebou konec.Ale proč?Ty se přece nepotřebuješ předvádět jak kohout,a i když máš o 30-40kilo míň,můžeš ho překvapit.Prostě nedopustíš boj zblízka.Dělej si svoje a uvidíš.....Některé tělesné orgány se citlivostí skoro neliší u jakéhokoliv člověka.Tam se má v daných případech mířit.ZDAR BOJOVNÍCI
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 05. čer, 2004 23:53

no tych 5 minut to si trochu vela povedal :) ja com som videl... tak "ritualny boj" :) prebiehal rychlejsie, nadavka, strknutie a ides... stym dost casto zacinaju ludia a potom uz len (vacsina) uder na hlavu... no proste sama sranda ked si debil musi nieco dokazat

ako tu uz kazdy pisal netreba sa zlaknut a pustit si ho k telu, ked nemas prax (ako ja:) ... tak je najlepsie kopacku medzi nohy dat z dialky a ujst abo pokracovat :) lebo ked uz je na blizkost kolena uz je moc blizko

len raz som zazil asi 30 minutove vyryvanie... ale to uz kamos nevydrzal a dal chlapikovy (bez strknutia) ranu do hlavy... a bol jasny a strhla sa bitka asi 7 ludi :) ale inac to prebieha rychlejsie... par nadavok a ide sa... ach jo

p.s. vacsinou co sa mna tykali konflikty (bolo ich malo) tak sa dali ukecat , alebo som odisiel a bolo

peace
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 06. čer, 2004 10:07

37stupnu píše:Osobne povazuju WT za jeden z nejlepsich systemu vyuky.Kamarad byl prumerny taekwondista,ale presel na WT,ktere mu fyzicky sedlo lip a dneska je z nej opravdu drsnej bojovnik v radach policie.Osobne jsem to zkousel taky,ale byl jsem na to trochu stuhlej a to vas potom strasne brzdi v postupu a nekteri pro fyzickou indispozici nemuzou dal jak do 5stupne.To je jedna z veci,ktera mi na WT opravdu vadi.Dale jsem na treninkach videl zkouset "cerna trika" nektere techniky z kickboxu a to me opravdu zarazilo.Jak se pozmenila technika utoku byli skoro jako zacatecnici.Casem jsem si nekolikrat overil,ze sice existuji opravdovi machri,kteri delaji WT cest,ale zaroven vetsina cvicicich je meka.Proto neni treba nejak precenovat kvality WT,ale ani ho nemuzete nikdo pomlouvat /pominu financni zalezitosti a chovani ala sekta/.Momentalne jsem dal prednost filipinske variatne wing chun /kadena de mano/ s kombinaci filip. boxu /panatunkan/ a to mi plne vyhovuje.Presto WT je na ulici velice dobre,ale je to zavisle na bojovnikovi.A proto kruh se opet uzavira a muzete to rozebirat dal.

Mám dojem, že Kadena de mano je styl escrimy. A nevím, jestli pro človeka s fyzickou indispozicí, bránící mu jít přes 5-tý stupeň je vhodnější. I když to, že nemuže jit přes 5tý stupeň je pěkná blbost.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Ropucha

Příspěvekod Virgee » ned 06. čer, 2004 10:11

Optical píše:Efektivita vingčun spociva v jeho principoch.Ako napr.:obrana+utok v rovnakom case a nepretrzity utok,t.j.na supera sa nabehne s celou seriou kopancov,uderov,laktov...ktorym je velmi tazke celit.V sebaobrannej situacii je to potom aj utok na zranitelne miesta: krk,rozkrok,koleno,oci...(tak ma sancu branit sa aj slabsi a lahsi clovek).Dalsou vyhodou je aj to,ze je to komplexny system(aspon ten co robim ja).Nie je to len o uderoch,ale aj o grappling technikach a aj o boji na zemy,paky na ruky,zamky na hlavu...Samozrejme,ze ani tu nie je nic zadarmo.Od vingčun mozes ocakavat IBA tolko,kolko do toho vlozis.T.j. je to o sposobe,intenzite a pravidelnosti treningu.

Bezva příspěvek. Plně souhlasím. Hlavně se mi líbí závěr. Konečně mi někdo čte myšlenky a píše je :)
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...