Wing Chun

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Wing Chun

Příspěvekod WT_Warrior » pon 27. srp, 2007 14:07

Zdravím zajímalo by mě proč většina lidí říká že by Wing Chun neobstálo na ulici proti Thajskému Boxerovi nebo KickBoxerovi ...... podle mě to je blbost my se na treninku učíme obrany a útok právě proti výše zmiňovaným BS ..... a z mého pohledu je Wing Chun asi nejreálnější sebeobrana jak v hospodě tak na ulici tak proti noži, tyči apod. .....nechcu to přechválit ale ja to prostě vidím tak jak píšu .....a také tím nechcu říct že nemám rád MT nebo Kick Box to ne právě naopak někdy si říkám že jak každý říká že je hodně účinný Kick Box oproti Wing Chun tak si říkám jestli se nemám dát fakt radši na MT nebo Kick Box ...... nechtěl jsem tady zakládat téma jako je např: Wing Chun VS Muay Thai ...atd spíš jsem chtěl poukázat na to PROČ BY WING CHUN PROTI KICK BOXU NEBO BOXU NEOBSTÁL ja si myslím že by obstálo byl bych rád kdyby mi na to někdo zkušený(irzounek, luen,... atd) odpověděl a doufám že jste aspoň trochu pochopili co tímhle tématem chcu PŘESNĚ říct

P.S.: Předem děkuji za odpovědi
P.P.S.:Snad mi někdo neřekne: TO U® TADY BYLO NAJDI SI TO NA FORU
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Wing Chun

Příspěvekod luen » pon 27. srp, 2007 14:22

WT_Warrior píše:Zdravím zajímalo by mě proč většina lidí říká že by Wing Chun neobstálo na ulici proti Thajskému Boxerovi nebo KickBoxerovi ...... podle mě to je blbost my se na treninku učíme obrany a útok právě proti výše zmiňovaným BS ..... a z mého pohledu je Wing Chun asi nejreálnější sebeobrana jak v hospodě tak na ulici tak proti noži, tyči apod. .....nechcu to přechválit ale ja to prostě vidím tak jak píšu .....a také tím nechcu říct že nemám rád MT nebo Kick Box to ne právě naopak někdy si říkám že jak každý říká že je hodně účinný Kick Box oproti Wing Chun tak si říkám jestli se nemám dát fakt radši na MT nebo Kick Box ...... nechtěl jsem tady zakládat téma jako je např: Wing Chun VS Muay Thai ...atd spíš jsem chtěl poukázat na to PROČ BY WING CHUN PROTI KICK BOXU NEBO BOXU NEOBSTÁL ja si myslím že by obstálo byl bych rád kdyby mi na to někdo zkušený(irzounek, luen,... atd) odpověděl a doufám že jste aspoň trochu pochopili co tímhle tématem chcu PŘESNĚ říct

P.S.: Předem děkuji za odpovědi
P.P.S.:Snad mi někdo neřekne: TO U® TADY BYLO NAJDI SI TO NA FORU

Wing chun za nikoho nebojuje, thai box a ani kick box take ne!!! Bojuje vzdy clovek :wink: A vzdy zalezi na kvalitach cloveka - a to uz tady opravdu bylo mnohokrat :wink:

Jinak by me zajimalo, kdo rika, ze na ulici je lepsi thai box a kick box nez wing chun :?: Tohle jsou totiz takove ty nazory 14 roku a mene :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wand » pon 27. srp, 2007 14:33

No ja som bol na treningu Wing Chun jeden krat. Ten instruktor povedal, ze ho robi uz 3 roky, ze ma super certifikaty co ho opravnuju ucit.
Taktiez povedal, ze sa nemusi vobec cvicit kondicka a ani posilovat netreba, lebo je to taky prepracovany system, ze sa ubrani aj zena. Potom ukazal nejake svoje "bojove schopnosti", priznavam, ze som sa smial este dva dni potom.
Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale ked mi niekto spomenie Wing Chun, minimalne na hodinu mi to zlepsi naladu. Takze diky aj za to. :)
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pon 27. srp, 2007 14:34

Jen můj pohled na věc. Ano všude se učí obrana proti různým stylům. Jenže vesměs ty útoky předvádí "laici" (čest vyjímkám), na kterých to vesměs funguje.Ale pokud je provedení poněkud "profi" je to o něčem zcela jiném a řada lidí si pak řekne: " A kua jak to ... " Takže klíčem k úspěchu je právě cross-training/sparring. Takže já bych šel cvičit právě do takovéto "open-minded" školy. A prohra ve sparringu? Na to s@re pes. Jedna prohra ve sparringu ti dá 10x víc než deset výher nad trubkama, nemluvě o motivaci do další činnosti :wink: .
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » pon 27. srp, 2007 14:36

wand píše:No ja som bol na treningu Wing Chun jeden krat. Ten instruktor povedal, ze ho robi uz 3 roky, ze ma super certifikaty co ho opravnuju ucit.
Taktiez povedal, ze sa nemusi vobec cvicit kondicka a ani posilovat netreba, lebo je to taky prepracovany system, ze sa ubrani aj zena. Potom ukazal nejake svoje "bojove schopnosti", priznavam, ze som sa smial este dva dni potom.
Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale ked mi niekto spomenie Wing Chun, minimalne na hodinu mi to zlepsi naladu. Takze diky aj za to. :)

přesně co píšeš ty tak to už jsem četl tolikrát že už mě to vytáčí

4luen: a kdo píše ty příspěvky že Thai Box je lepší než Wing Chun to nevím ale asi to budou beztak nějaké děcka 14 a méně
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

nejreálnější sebeobrana?

Příspěvekod Delick » pon 27. srp, 2007 14:38

Názory některých lidí nesmýš brát moc vážně.V BU existuje taková zastrašovací psychologie,ten kdo dělá box,thaibox,kickbox že jsou jen bezhlaví rváči apd. a protože to dělají většinou lidi s větší muskulaturou tak si všichni myslí že to tak musí být.Z vlastní zkušenosti mohu říct že to samé se říkalo i o Wing Chun,když jsem ho kdysi provozoval,taky se o nás říkalo že jsme zabijáci.Ani jedno ani druhé není pravda,stejně jako tvrzení že je něco nejreálnější,je to nesmysl.Mohu jen říct to ,že kdokoliv at judista aikidoka,nebo karatista,ti nakope prdel a nebo ty jemu,není to uměním je to tebou.Většina lidí opovrhuje právě judem a přitom dobře cvičenej judista udělá pěknou paseku,ale to neznamená že další judista taky.u nás se stávalo že lidi cvičili Wing Chun zvedlo se jim sebevědomí,ale pak venku dostali přes čumák,je to jen o lidech.Můžeš cvičit sebereálněji,ale pokud to nedokážeš využít je ti to k ničemu,stejně tak když onu chvíli začneš přemýšlet nad tím co uděláš tak jsi ztracenej.Proto většinou zvítězí hospodskej tatík ,kterej se zvedne a uzemní tě jednou ránou,není to o technikách ale o tobě samím.měj se.
Delick
diskutér - nováček
diskutér - nováček

?

Příspěvekod Delick » pon 27. srp, 2007 14:47

Taky řeči typu u nás se nemusí posilovat,vymyslela to žena,nepotřebuješ mít sílu,nebo nikdy neustupuj,sifu je buh apd.
Je to volovina,bojuji tak jak mohu a jak mi to dovoluje mé tělo to znamená že někdy se ti asi nevyplatí jít na střet s člověkem vážícím 2x co ty a za každou cenu hr do něj,určitě bude lepší použít něco jiného.Vymyslela to žena,ANO ale to neznamená že ta žena necvičila a nebo že to je tak magické že nepotřebuješ mít tvrdý trénink,tohle platí všude,jakmile mi někdo řekne že tady nemusím posilovat cvičit tak náročně apd tak se radši seberu a jdu pryč,na kouzla nevěřim na tajné techniky jsem alergickej.A jak tu někdo psal,je opravdu lepší dostat na sparingu 10x do čumáku než 10x vyhrát na trubkama.To že jsou lidi dělající fullcontact ve většině případů úspěšnějsí je právě tím,že se učí rány přijímat ne je jen dostávat nebo jen vyhrávat.Taky jsme se učili jak jít proti thaiboxerum a boxerům,ale když jsem pak na tréninku proti boxerovi stál,tak jsem měl co dělat,takže jestli se chceš naučit proti taklovým lidem bránit je dobré ty lidi navštívit,protože jinak to nepochytíš
Delick
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Delick » pon 27. srp, 2007 14:50

ale jinak Wing Chun doporučuji,je to výborné BU,ale vybrat dobrého trenéra je opravdu těžké.
Delick
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wand » pon 27. srp, 2007 15:02

Cele je to o tom, ze vsetci v takychto a podobnych BU sa spoliehaju len a len na jednuu vec. Kopnem dotycneho do guly, pichnem ho do oci a padla. ALE TAKTO TO NEFUNGUJE. Kto ma vacsiu pravdepodobnost, ze do tych guly kopne? Nejaky borec z MMA, alebo x-boxu, co stravil 1000ky hodin v ringu,alebo borec co do vzduchu nacvicuje "realne" udery?
Zakladom su skusenosti zo sparringu, skusenosti zo sparringu a zase iba skusenosti zo sparringu. Ostatne je len hranie sa na nieco.
A borec z x-boxu ani kopat do guly nemusi. Staci iba jedna finta, zanou kombo a chlapec pripraveny "realne" bojovat je v prdeli...
Takze ked uz BU, tak take kde si mozem natvrdo buchnut a kde aj mne niekto ukaze, ako boli bomba do nosa. A toto som vo Wing Chun este nevidel.
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » pon 27. srp, 2007 15:35

Reci typu - "u nás se nemusí posilovat,vymyslela to žena,nepotřebuješ mít sílu,nebo nikdy neustupuj,sifu je buh apd." Jsou opravdu jen vizitkou naprosteho nepochopeni bu/bs. Jakmile toto nekde uslysite ..., otacejte se na podpadku a hned pryc :wink: Jsou to markeTingove triky a s vlastnim wing chun nemaji nic spolecneho ... nikdy tomu tak nebylo a ani nebude.

Sam (bylo nas vic) jsem byl takovejma recickama kdysi oblbovan :wink: a nejde jen o wing chun ... tohle neplati v zadnem bu/bs. Je to presne naopak ... fura posilovani, sparovani, ruznych plnokontaktnich cviceni, cviceni na rychlost, presnost, nacasovani atd ... jako vsude jinde + dejme tomu nejake specialitky wing chun, ale jinak jako vsude jinde :wink:

Moudre recicky, jsou jen navnada na divaky a nebo dukaz nepochopeni veci :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » pon 27. srp, 2007 15:45

Ano všichni tady přesně píšou to co jsem chtěl slyšet a děkuji jim za to......je tu pro i proti ale s jedním nemůžu souhlasit sice lidi dělající Thai Box nebo Kick Box apod tak to máte pravdu že oni dávají rány ale aji dostavají ale u nás na treninku taky dostáváme rány ....... sice dáváme při nacvičování techniky takový středně silný protáhly úder nesmíme před soupeřem zbržďovat údery a nebo máme trénink takový že se postavíme do kruhu a každý dává údery každému (do břicha do žeber) a tak to jede dokolečka a nebo si lehneme vedle sebe a zase dokolečka po sobe běháme (samozřejmě dbáme na opatrnost nechceme se zmrzačit) a tímpádem taky dostáváme rány a pak když se učíme techniku tak jeden jde na něho jako boxer ..... a náš trenér musím říct za náš za všechny z klubu že je opravdu velice dobrý ....místy mi připadá že nás chce učit něco jako Jeet Kune Do ale z větší části Wing Chun ale možná se mi to zdá (ale pochybuju) :wink:
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wand » pon 27. srp, 2007 15:59

Ja len jednu poznamku. Je sakramentsky rozdiel dostat ranu, ked cakas nehybne na mieste a ked sa hybes, super sa hybe dostanes bombu a reagujes na nu....Proste prijmat bomby v ramci boja...
O tom je relany fight, vediet rozne finty, cukacky, oblbovaky a utocit a reagovat. To nauci len volny sparring.
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Warrior » pon 27. srp, 2007 16:14

4ukropcany:

a co je 29.9. ???? :wink:
WT_Warrior
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » pon 27. srp, 2007 16:21

WT_Warrior píše: ....místy mi připadá že nás chce učit něco jako Jeet Kune Do ale z větší části Wing Chun ale možná se mi to zdá (ale pochybuju) :wink:

Peter píše:jak bych to rekl, nestani na jakychsi danych a nemennych striktnich principech, kymsi kdysi danych a moznost dotvaret sam cokoli, pridat cokoli odkudkoli, taekwondo? proc ne, tohle je dobrej kousek, to beru... a podle svych telesnych jak plusu tak minusu,"vyrobit" zakazkovy styl pro sebe, coz si myslim, ze v ostatnich stylech dost dobre nejde, to vymysleli mistri letajicich velmistru, cinani nebo vyzehleni japonci a tak to bude, a pokud to delas jinak, delas to blbe a delej a uc se jak rikame, protoze kdyz nam to spravne pak nepredvedes, nedame ti zlutej pasek Very Happy Very Happy
jojo, to bylo nadherne secviceny, tady mas zlutej pasek, ted delej tohle a postoupis...a takhle se postupne propracujes az k cernymu, ze kteryho normal lidi serou strachy, protoze to uz jses jiste jeden z tech litajicich cinskejch meditatoru...no a pak prijde nejakej fma buran, s kterym nevis co delat, protoze je fakt velmi divnej...co s nim mas delat do prdele?, protoze se totalne vymyka ze tvejch letama naucenych sablon pozice ptaka nebo morcete, nebo co maj dalsiho v Pekingu v troube v zasobe ...

severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod asgar » pon 27. srp, 2007 16:58

No, jednou jsem byl svedkem pratelskeho boje mezi Wing Tsun a Anglickeho boxu, oba souperici delali tento sport cca 2 roky. A vysledek??
Boxer vysypal 2 rychly kombinace a Wing Tsunak nevedel co s rukama a kdyby to nebyl pratelsky sparring, tak ma Wing Tsunak po kebuli!!!
Ps: neni mi 14 ale o 7 vic.
asgar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 27. srp, 2007 17:49

asgar píše:No, jednou jsem byl svedkem pratelskeho boje mezi Wing Tsun a Anglickeho boxu, oba souperici delali tento sport cca 2 roky. A vysledek??
Boxer vysypal 2 rychly kombinace a Wing Tsunak nevedel co s rukama a kdyby to nebyl pratelsky sparring, tak ma Wing Tsunak po kebuli!!!

V poradku ... je take treba rozlisovat ... ja psal o Mai Gei Wong wing chun, ne o wt :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 27. srp, 2007 17:54, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod asgar » pon 27. srp, 2007 17:51

Pardon jsme se preklep :oops: myslel jsem Wing Chun
asgar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » pon 27. srp, 2007 18:42

ASGAR:
No, jednou jsem byl svedkem pratelskeho boje mezi Wing Tsun a Anglickeho boxu, oba souperici delali tento sport cca 2 roky. A vysledek??

ASGAR : překlep,bylo to wing chun.

Je to stále to samé. Platí to,co zde výše bylo již řečeno např. LUENEM :
Wing chun za nikoho nebojuje, thai box a ani kick box take ne!!! Bojuje vzdy clovek a vzdy zalezi na kvalitach cloveka
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » ned 16. pro, 2007 13:26

četl jsem knihu od Bruce Leeho,kde říkal,že byl v ringu s nějakým boxerem a měl na sobě poprvé v životě box. rukavice,bojoval stylem wing chun a toho boxera porazil.
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 16. pro, 2007 16:41

mirsv píše:četl jsem knihu od Bruce Leeho,kde říkal,že byl v ringu s nějakým boxerem a měl na sobě poprvé v životě box. rukavice,bojoval stylem wing chun a toho boxera porazil.

B.L. uz je mrtvej a nemuze se temto pomluvam branit :lol: osobne by me strasne zajimalo s kym mel ten zapas :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...