Moderátor: pm
WT_Warrior píše:Zdravím zajímalo by mě proč většina lidí říká že by Wing Chun neobstálo na ulici proti Thajskému Boxerovi nebo KickBoxerovi ...... podle mě to je blbost my se na treninku učíme obrany a útok právě proti výše zmiňovaným BS ..... a z mého pohledu je Wing Chun asi nejreálnější sebeobrana jak v hospodě tak na ulici tak proti noži, tyči apod. .....nechcu to přechválit ale ja to prostě vidím tak jak píšu .....a také tím nechcu říct že nemám rád MT nebo Kick Box to ne právě naopak někdy si říkám že jak každý říká že je hodně účinný Kick Box oproti Wing Chun tak si říkám jestli se nemám dát fakt radši na MT nebo Kick Box ...... nechtěl jsem tady zakládat téma jako je např: Wing Chun VS Muay Thai ...atd spíš jsem chtěl poukázat na to PROČ BY WING CHUN PROTI KICK BOXU NEBO BOXU NEOBSTÁL ja si myslím že by obstálo byl bych rád kdyby mi na to někdo zkušený(irzounek, luen,... atd) odpověděl a doufám že jste aspoň trochu pochopili co tímhle tématem chcu PŘESNĚ říct
P.S.: Předem děkuji za odpovědi
P.P.S.:Snad mi někdo neřekne: TO U® TADY BYLO NAJDI SI TO NA FORU
wand píše:No ja som bol na treningu Wing Chun jeden krat. Ten instruktor povedal, ze ho robi uz 3 roky, ze ma super certifikaty co ho opravnuju ucit.
Taktiez povedal, ze sa nemusi vobec cvicit kondicka a ani posilovat netreba, lebo je to taky prepracovany system, ze sa ubrani aj zena. Potom ukazal nejake svoje "bojove schopnosti", priznavam, ze som sa smial este dva dni potom.
Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale ked mi niekto spomenie Wing Chun, minimalne na hodinu mi to zlepsi naladu. Takze diky aj za to.
WT_Warrior píše: ....místy mi připadá že nás chce učit něco jako Jeet Kune Do ale z větší části Wing Chun ale možná se mi to zdá (ale pochybuju)
Peter píše:jak bych to rekl, nestani na jakychsi danych a nemennych striktnich principech, kymsi kdysi danych a moznost dotvaret sam cokoli, pridat cokoli odkudkoli, taekwondo? proc ne, tohle je dobrej kousek, to beru... a podle svych telesnych jak plusu tak minusu,"vyrobit" zakazkovy styl pro sebe, coz si myslim, ze v ostatnich stylech dost dobre nejde, to vymysleli mistri letajicich velmistru, cinani nebo vyzehleni japonci a tak to bude, a pokud to delas jinak, delas to blbe a delej a uc se jak rikame, protoze kdyz nam to spravne pak nepredvedes, nedame ti zlutej pasek Very Happy Very Happy
jojo, to bylo nadherne secviceny, tady mas zlutej pasek, ted delej tohle a postoupis...a takhle se postupne propracujes az k cernymu, ze kteryho normal lidi serou strachy, protoze to uz jses jiste jeden z tech litajicich cinskejch meditatoru...no a pak prijde nejakej fma buran, s kterym nevis co delat, protoze je fakt velmi divnej...co s nim mas delat do prdele?, protoze se totalne vymyka ze tvejch letama naucenych sablon pozice ptaka nebo morcete, nebo co maj dalsiho v Pekingu v troube v zasobe ...
asgar píše:No, jednou jsem byl svedkem pratelskeho boje mezi Wing Tsun a Anglickeho boxu, oba souperici delali tento sport cca 2 roky. A vysledek??
Boxer vysypal 2 rychly kombinace a Wing Tsunak nevedel co s rukama a kdyby to nebyl pratelsky sparring, tak ma Wing Tsunak po kebuli!!!
Ps: neni mi 14 ale o 7 vic.
No, jednou jsem byl svedkem pratelskeho boje mezi Wing Tsun a Anglickeho boxu, oba souperici delali tento sport cca 2 roky. A vysledek??
Boxer vysypal 2 rychly kombinace a Wing Tsunak nevedel co s rukama a kdyby to nebyl pratelsky sparring, tak ma Wing Tsunak po kebuli!!!
Ps: neni mi 14 ale o 7 vic.
Wing chun za nikoho nebojuje, thai box a ani kick box take ne!!! Bojuje vzdy clovek a vzdy zalezi na kvalitach cloveka
mirsv píše:četl jsem knihu od Bruce Leeho,kde říkal,že byl v ringu s nějakým boxerem a měl na sobě poprvé v životě box. rukavice,bojoval stylem wing chun a toho boxera porazil.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků