Zhan Zhuan Gong

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Zhan Zhuan Gong

Příspěvekod Anonymní » pon 31. led, 2005 15:51

Dobry den,chtel jsem se zeptat na cviceni Zhan Zhuan Gong, na vase pocity pri nem, rady a postrehy..
1)Co je u tohoto cviceni nejpodstatnejsi
2)Doba a delka trvani cviceni
3)Zpusob dychani
4)Na co pri cviceni myslite,prace s qi

Je to dulezite cviceni a nerad bych ho delal spatne...prosim tedy o nejake postrehy od lidi co se tomu venuji
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 01. úno, 2005 12:16

No, zrovna jsem se o tom bavil s jednim mistrem, kterej se učil Yi Quan u Yao Zhongxun. Říkal mi, že my cizinci se Zahngzhuang asi nikdy nebudeme moci naučit, protože bez toho, co se děje uvnitř a to znamená bez naprostého porozumění tomu co nám mistr hustí do hlavy, získáme při Zhan zhuang asi tolik kungfu, kolik získá voják při stání v pozoru před sochou velkého Maa. Smutná pravda :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » úte 01. úno, 2005 12:50

cest Pavela,

pavela píše:No, zrovna jsem se o tom bavil s jednim mistrem, kterej se učil Yi Quan u Yao Zhongxun. Říkal mi, že my cizinci se Zahngzhuang asi nikdy nebudeme moci naučit, protože bez toho, co se děje uvnitř a to znamená bez naprostého porozumění tomu co nám mistr hustí do hlavy, získáme při Zhan zhuang asi tolik kungfu, kolik získá voják při stání v pozoru před sochou velkého Maa. Smutná pravda :lol:

ja bych to nevidel tak tragicky jako onen Master (i kdyz on ma urcite zkusenost "se svym belochem" :-), ze... ), jen proste potrebujes nekoho kdo s tim ma osobni dlouhodobou zkusenost a umi to vysvetlit...to je vsechno... No a zrovna na tohle neni internet nejlepsi misto :-) (nehlede na to, ze kazdej to dela jinak)...
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 01. úno, 2005 16:51

Pavela:...OK chapu,ze to podstatny se deje uvnitr a pro laika je to nepochopytelny,ale treba ty to urcite taky cvicis,tak me prosim napis par podstatnych veci na ktery si treba davas pozor nebo co ti k tomu rika mistr.I v tomhle cviceni musi byt nejaky proces uceni a nikdo ho neumel hned dokonale...vim,ze se kolem toho da na netu najit spousta,ale taky vim,ze pokud ti k tomu rekne neco cinan co to cvici celej zivot,ma to daleko vetsi "informacni" hodnotu a o to me jde.Dik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

ZanZuaN Gong

Příspěvekod standalone » pon 02. kvě, 2005 7:31

To ja ked cvicim, po niekolkych minutach zacnem citit teplo v stehennych svaloch a po dlhsej dobe sa mi zacnu triast nohy. :oops:
standalone
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na čínská bojová umění a sporty...