Účinná sebeobrana.

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod defendu » sob 24. led, 2009 11:36

Mám na tebe dotaz Pavelo (mimochodem nazdar,už jsme dlouho virtuálně nepokecali :wink: )

Frajer ti bude mířit pistolí zblízka na hlavu a druhej se ti hned vedle bude snažit znásilnit starou - předpokládám,že neuděláš nic,protože to podle tvých slov nemá smysl,že?

Nebo by si spíš zkusil něco podobnýho? (na tom videu je lehce modifikovaný Defendu-což je systém se kterým máš,stejně jako já, zkušenost od svýho dědy,proto sem dávám právě to)

http://www.youtube.com/watch?v=mToHM7xRFgo

Nezaměňuješ náhodou mezi sebou termíny - Obrana proti střelbě vs. Ohrožování střelnou zbraní?? :wink:

O tom,že všechno už tu bylo a tzv. modernisti jsou podvodníci,se raději nebudu vyjadřovat - protože to je nehorázná sračka týpka,který má velmi omezený pohled na věc (orientovaný jen jednostraně)
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tribute » sob 24. led, 2009 18:48

defendu
PříspěvekZaslal: u22eso, 24 leden 2009 11:36:22 +0000_24am31efoso, 24 leden 2009 11:36:22 +000001am Předmět:
Mám na tebe dotaz Pavelo (mimochodem nazdar,už jsme dlouho virtuálně nepokecali Mrkající )

Frajer ti bude mířit pistolí zblízka na hlavu a druhej se ti hned vedle bude snažit znásilnit starou - předpokládám,že neuděláš nic,protože to podle tvých slov nemá smysl,že?

Nebo by si spíš zkusil něco podobnýho? (na tom videu je lehce modifikovaný Defendu-což je systém se kterým máš,stejně jako já, zkušenost od svýho dědy,proto sem dávám právě to)

Nezaměňuješ náhodou mezi sebou termíny - Obrana proti střelbě vs. Ohrožování střelnou zbraní?? Mrkající

O tom,že všechno už tu bylo a tzv. modernisti jsou podvodníci,se raději nebudu vyjadřovat - protože to je nehorázná sračka týpka,který má velmi omezený pohled na věc (orientovaný jen jednostraně)

Víš tady to je teorie když ti někdo bude mířit na hlavu pistolí tak se buď poděláš a nic nezkusíš nebo něco zkusíš problém je že ten borec vystřelí tak či tak jenom tě možná trefí nebo netrefí ne každopádně ti asi praskne bubínek a je otázka co ti udělá závěr té zbraně s předloktím ale asi jsou tu takoví borci jako v matrixsu

jo a víc méně si myslím že v této situaci nemá nic smysl ale teda pokud nejsi segal
Tribute
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » sob 24. led, 2009 19:01

Tribute píše:Víš tady to je teorie když ti někdo bude mířit na hlavu pistolí tak se buď poděláš a nic nezkusíš nebo něco zkusíš problém je že ten borec vystřelí tak či tak jenom tě možná trefí nebo netrefí ne každopádně ti asi praskne bubínek a je otázka co ti udělá závěr té zbraně s předloktím ale asi jsou tu takoví borci jako v matrixsu

podívej...teorie.....na mne hošík v jedné herně mířil plynovkou z metru.....a ano....měl jsem v kalhotách(nevěděl jsem,že je to plynovka)....nakonec jsem mu jí sebral......mluvil jsem na něj,donutil ho komunikovat-nevím,jestli to víte,ale pokud někoho donutíte mluvit,máte nějakou vteřinku k dobru.....mluvení zaměstnává jinou hemisféru mozku,než vykonávání jakékoliv činnosti......

Tohle je dobré mít nacvičené......defendu ví,o čem mluví.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Naked_Snake » sob 24. led, 2009 19:04

Bubínek ti nepraskne. Pokud ten závěr zachytíš správně rukou, tak se ti nic nestane a on bude mít jen jediný výstřel. Pak by musel odstraňovat závadu.

http://cz.youtube.com/watch?v=QFcfUkx-B ... annel_page
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D
Naked_Snake
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Tribute » sob 24. led, 2009 20:14

tak pokud jsi zvládl odzbrojit útočníka tak si asi dobrý a s tím zablokováním no když to nezablokuješ tak to asi bude poslední chyba ale pokud tě někdo bude chtít zastřelit nebo postřelit tak ti šanci nedá pokud tě bude chtít vyděsit nebo podělat tak asi šanci máte . Je to jako v některých rvačkách někdy si borci dají přes hubu a tím to končí někdy ale musí přijet sanitka.
Tribute
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » sob 24. led, 2009 20:19

Tribute píše:tak pokud jsi zvládl odzbrojit útočníka tak si asi dobrý

tohle je asi na mě.......nejsem dobrej.....jen štěstí.......já mám lepší hubu,než ruce..... :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. led, 2009 20:34

včera někdo dal do videjíček ,takový klip kde jsou na obrázku jacísi lancknechti nacvičující sebeobranu z historických dob a jako srovnání fotky us.army a ejhle oni dělají to samé.rovněž to samé dělají v hung kyun,či karate nebo vojáci čínské armády.jistě někdo dělá něco trošku jinak .ale podstata je stejná. a základ je u všeho stejný naučit se to a umět to použít.co ale tady sleduju za problém v diskusích,že mnoho lidí považuje to své za nejidealnější což o to to je přirozený ,ale průšvih je že za univerzální. a logicky to je blbost. druhá věc je jak se co prezentuje. třeba ty military systémy jako civilní sebeobrana. nebo že člověka naučí se efektivně bránit za pul roku bez toho kung fu:) tedy cvičení,drillu a drillu. na druhou stranu tradiční škola kung fu nemůže člověka připravit na zápasy v lize kickboxu a zároven na profesi bodyguarda. nebo když někdo kdo cvičí boj ninža vs ninža či samurai slibuje že učí realnou sebeobranu. a tak dál.no že třeba někdo vybere z toho a z toho nějaké techniky,proč ne,pokud to zná a umí!! ale když někdo dělá měsíc to a druhej to a pak vymyslí jako něco nového. jinak v podstatě ty opravdu funkční moderní sebeobrany jsou v podstatě to samé co tradiční.jen přizpůsobený víc současnosti a určitým specifickým situacím. ovšem otázka je zda se v rámci onoho moderního pojetí a racionalna z toho nevytrací etika? to ovšem je záležitost lidí ne systému
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod samik » sob 24. led, 2009 21:21

jeikob píše:včera někdo dal do videjíček ,takový klip kde jsou na obrázku jacísi lancknechti nacvičující sebeobranu z historických dob a jako srovnání fotky us.army a ejhle oni dělají to samé.rovněž to samé dělají v hung kyun,či karate nebo vojáci čínské armády....

Zeby toto ?

http://www.youtube.com/watch?v=DHldHRSi ... annel_page
samik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » ned 25. led, 2009 10:32

pavela píše:Marcelo,děkuji za vysvětlení.Viděl jsem na Youtube nějaké zápasy pojmenované MMA ale to není bojový systém,to je prostě zápas bez pravidel.A to už tu taky dávno bylo, Leitai se dělalo v Číně už před 2000 lety...A dělá se dodnes.A gladiátoři ve starém Římě? To NENÍ bojový systém,nikoho to bojovat nenaučí, maximálně zmrzačí,pokud se do sebe lidi pustí bez jakékoliv přípravy(a tak to taky není).Ti kluci co s tím zápasí,JISTĚ dělali Judo,Box,Wušu atd... A k tvé větě: aby to prisposobili dnesnej dobe,povahe utoku,trestnemu pravu,dlzke a povahe zbrani atd. Takže, souhlasím JEN s jediným a ještě s výhradami a to trestní právo. 1.přizpůsobili době? OTÁZKA:co je odlišné na době? 2.přizpůsobili povaze útoku? OTÁZKA:JAK se změnila povaha útoku?Opilec snad útočí "jinak"?Boxer v ringu utočí "jinak" JAK? 3.trestnímu právu? OTÁZKA: Snad nutná obrana? Už šaolinští mniši usilovali o to ubránit se a nezabít (nezradili by buddhistický slib).Pokud vím tak i ten děda co vymyslel Aikido chtěl obranu bez ublížení.Takže nutná obrana.nic nového. 4.dlžka zbraní OTÁZKA: co je odlišné na délce zbraní?Rozzuřený opilec může vzít do ruky kudlu,židli,stejně jako sekyru nebo klacek... :lol: 5.Povaha zbraní,asi myslíš střelné zbraně,že? OTÁZKA: LZE se ubránit ať tradičním nebo tím tvým vybájeným MODERNÍM proti střelné zbrani? JÁ ŘÍKÁM NE!A to jako člověk,který střílí od věku 10 let.Jestli nějaká tzv.MODERNÍ škola vyučuje obranu proti STŘELNÉ ZBRANI,pak jsou to podvodníci a nemám je rád o to více,že dávají lidem falešnou představu a tím je vystavují PŘÍMÉMU NEBEZPEČÍ SMRTI,protože neadekvátně vyhodnotí situaci!Proti pistoli,pokud není v rukou totálního debila, není obrana. :wink: DÁLE: z mojej skusenosti,mrtve drily a postupy,nerealne utoky a obrana proti nim, Tak tohle je opravdu vtipné,tuhle,promiň,pitomost jsem slyšel stokrát.OTÁZKY: rád bych věděl, které postupy a drily KONKRÉTNĚ v tradičním BU jsou mrtvé,které jsou KONKRÉTNĚ nereálné útoky a obrana? NEHÁDÁM SE,mluvme konkrétně. Já taky neříkám,že V©ECHNO moderní je NEREÁLNÉ,k ničemu a podobně.Je třeba mluvit konkrétně.To je jako bych říkal,že všechny Číňanky jsou hnusné,například.Možná že v některých BU,která NEZNÁM budu ochoten přiznat,že něco cvičí zbytečně.Ale v BU která ZNÁM není jediná zbytečná věc,jediný nereálný útok/obrana, jediný mrtvý dril.Jen se tomu musí POROZUMĚT.Pro člověka nevidoucího je i ta nejpraktičtější věc k ničemu. cvicenie foriem a kata do umory,minimum sparingu,povacsinou absenicia lap a mechov a metodiky rozvoja vyrvalosti,vybusnosti a rychlosti na tychto aparatoch.. A opět staré hlouposti. Cvičení forem je VELMI důležité, je to 1.způsob zápisu stylu 2.způsob jak se naučit sílu,rychlost,pružnost,obratnost=kung fu. 3.učí porozumět praxi.Cvičí se do úmory proto,protože ZDOKONALOVÁNÍ TĚLA A DUCHA je nekonečné,stále se dá zlepšovat.Tečka. Minimum sparringu/opět mluvíme asi každý o nějakém jiném tradičním BU.Ve stylech které znám je sparring nedílnou součástí. A marně si vzpomínám,VE KTERÉM TRADIČNÍM BU SPARRIN NENÍ.Pokud takové znáš,jmenuj ho prosím. A NEJLEP©Í nakonec,ZASE TY LAPY,PYTLE blábláblá.To se opravdu musím smát, pytle se přece používaly v ©aolinském chrámu i v jiných školách už před 1000 lety.TO MÁ BÝT TA MODERNÍ METODA? A kde se dnes používají nějaká moderní zařízení,tak se dříve používala podobná zařízení,jen levnější a ne od Hayashi.Takže teť ta hlavní otázka: CO TO TEDY JE MODERN·I A JAK SE TO LI©Í OD TRADIČNÍHO? Rozumíme si? :wink:

..servus Pavela..kiez by to tak bolo ako hovoris,ale nie je :wink: Nechcem rozputat flame,koncim k tejto debate ak sa nenahnevas :wink: Ty to vidis zo svojej perspektivy a ja zo svojej :? cuzzz
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 11:37

ghekon píše:
pavela píše:Marcelo,děkuji za vysvětlení.Viděl jsem na Youtube nějaké zápasy pojmenované MMA ale to není bojový systém,to je prostě zápas bez pravidel.A to už tu taky dávno bylo, Leitai se dělalo v Číně už před 2000 lety...A dělá se dodnes.A gladiátoři ve starém Římě? To NENÍ bojový systém,nikoho to bojovat nenaučí, maximálně zmrzačí,pokud se do sebe lidi pustí bez jakékoliv přípravy(a tak to taky není).Ti kluci co s tím zápasí,JISTĚ dělali Judo,Box,Wušu atd...

Paneboze co to je za kec?

a) Samozrejmne ze mma ma spoustu pravidel.
b) Ne, opravdu neznam nikoho kdo presel do mma z wushu :lol:
c) MMA te rozhodne nauci bojovat minimalne stejne dobre jako ty tve slavne cinske systemy.
d) Doprdele zjisti si prvne neco o tematu, o kterem pises nez zacnes psat takovehle sracky, v mma se za 15 let existence profesionalniho mma v usa ( 1993 ) staly dohromady 3 umrti, z cehoz 1 na ukraine, kde mnel zapasnik krevni srazeninu v mozku, vedel o tom a stejne nastoupil a minimum tezkych zraneni...
A to máš doprdele pravdu.Skutečně o MMA nevím víceméně nic,kromě toho,co jsem viděl na Youtube a kromě toho,že jsem TĚ®CE alergickej na cokoliv,co se jmenuje MIXED.Protože,jak známo,jsem já,a většina čínských mistrů jkteré znám, zastánce myšlenky,že BOJOVÁ UMĚNÍ JEDNO JSOU.Nejsou žádné rozdíly a ve výsledku jde o to samé.Protože v JEDNOM stylu jsou obsaženy V©ECHNY styly.Proto z principu považuji za PITOMOST cokoliv mioxovat,protože proč mixovat to samé s tím samým.Ovšem v historii BU už mnoho dobrých věcí neslo pitomý název a proto je možné, že se pletu a MMA je důkladně propracovaný systém,jak naučit člověka zlepšit bojové schopnosti a zdraví.RÁD SE POUČÍM :lol: Co jsem viděl zápasy z Pekingu,tak se tam prali i kluci co dělali Wušu.nic zvláštního.Chtěl jsem naznačit,oprav mě jestli se pletu, že MMA jsou pravidla pro zápas stejně jako SANDA,nikoliv bojové umění.Není to tak? Styly wušu jsou do detailu promakané systémy,jak zvýšit zdraví a schopnost prát se.Jak se postupuje u MMA? Má systém?
Naposledy upravil pavela dne ned 25. led, 2009 12:07, celkově upraveno 2
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 11:47

Marcelo,škoda,myslel jsemže mi odpovíš na moje otázky a něco se dozvím.Čau a hezký nový rok... :)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 11:56

defendu píše:Mám na tebe dotaz Pavelo (mimochodem nazdar,už jsme dlouho virtuálně nepokecali :wink: )

Nezaměňuješ náhodou mezi sebou termíny - Obrana proti střelbě vs. Ohrožování střelnou zbraní?? :wink:

Nazdar Defendu,špatně čteš.Napsal jsem jasně: Proti pistoli,pokud není v rukou totálního debila, není obrana. jen TOTÁLNÍ DEBIL ti bude mířit pistolí zblízka na hlavu Proti idiotům kteří neumějí se zbraní zacházet se jistě bránit s nějakým procentem úspěšnosti dá. Já osobně jsem měl při praktické zkoušce úspěšnost (proti zkušenému střelci-poldovi ovšem dělajícímu ze sebe totálního debila) cca 70%. Ve 30% bych byl mrtvej i proti debilovi. Pokud si ovšem někdo myslí,že je možné se ubránit proti NE-debilovi s pistolí, tak jsem ochotem to s ním zkusit. I kdyby dotyčnému znásilňovali starou a dělal co může,i kdyby byl master MMA a já nevim čeho,bude na 100% mrtvej.Bohužel,pravda je krutá a scifi aikidisté ať se na mě nezlobí.Ta spoušť CZ vzor 75 je FAKT dost citlivá Rozumíme si? A co má bejt tenhle blábol? O tom,že všechno už tu bylo a tzv. modernisti jsou podvodníci,se raději nebudu vyjadřovat - protože to je nehorázná sračka týpka,který má velmi omezený pohled na věc (orientovaný jen jednostraně) Hele neser, já jsem taky slušný! je to právě NAOPAK! každý kdo tvrdí,že vymyslel něco nového,převratného, co tu ještě nebylo,je NEHORÁZNÁ SRAČKA TÝPKA.KTERÝ MÁ OMEZENÝ POHLED NA VĚC. Právě ten kdo NECHÁPE souvislosti je omezený... Sorry,je to tak.Místo nadávek mi radši řekni,CO TU TEDA NEBYLO? Znovu říkám,bavme se konkrétně. Tohle je k ničemu. Nebo když jsem teda omezený, odpověz na otázky za Marcela. Argumenty které uvedl jsem vyvrátil, řekni něco dalšího,co je nové a převratné a co tu ještě nebylo,OK? Rád uznám že se pletu...[/u]
Naposledy upravil pavela dne ned 25. led, 2009 12:07, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:04

pavela píše:
ghekon píše:
pavela píše:Marcelo,děkuji za vysvětlení.Viděl jsem na Youtube nějaké zápasy pojmenované MMA ale to není bojový systém,to je prostě zápas bez pravidel.A to už tu taky dávno bylo, Leitai se dělalo v Číně už před 2000 lety...A dělá se dodnes.A gladiátoři ve starém Římě? To NENÍ bojový systém,nikoho to bojovat nenaučí, maximálně zmrzačí,pokud se do sebe lidi pustí bez jakékoliv přípravy(a tak to taky není).Ti kluci co s tím zápasí,JISTĚ dělali Judo,Box,Wušu atd...

c) MMA te rozhodne nauci bojovat minimalne stejne dobre jako ty tve slavne cinske systemy.
d) Doprdele zjisti si prvne neco o tematu, o kterem pises nez zacnes psat takovehle sracky, v mma se za 15 let existence profesionalniho mma v usa ( 1993 ) staly dohromady 3 umrti, z cehoz 1 na ukraine, kde mnel zapasnik krevni srazeninu v mozku, vedel o tom a stejne nastoupil a minimum tezkych zraneni...
A to máš doprdele pravdu.Skutečně o MMA nevím víceméně nic,kromě toho,co jsem viděl na Youtube a kromě toho,že jsem TĚ®CE alergickej na cokoliv,co se jmenuje MIXED.Protože,jak známo,jsem já,a většina čínských mistrů jkteré znám, zastánce myšlenky,že BOJOVÁ UMĚNÍ JEDNO JSOU.Nejsou žádné rozdíly a ve výsledku jde o to samé.Protože v JEDNOM stylu jsou obsaženy V©ECHNY styly.Proto z principu považuji za PITOMOST cokoliv mioxovat,protože proč mixovat to samé s tím samým.Ovšem v historii BU už mnoho dobrých věcí neslo pitomý název a proto je možné, že se pletu a MMA je důkladně propracovaný systém,jak naučit člověka zlepšit bojové schopnosti a zdraví.RÁD SE POUČÍM :lol: Co jsem viděl zápasy z Pekingu,tak se tam prali i kluci co dělali Wušu.nic zvláštního.Chtěl jsem naznačit,oprav mě jestli se pletu, že MMA jsou pravidla pro zápas stejně jako SANDA,nikoliv bojové umění.Není to tak? Styly wušu jsou do detailu promakané systémy,jak zvýšit zdraví a schopnost prát se.Jak se postupuje u MMA? Má systém?

V tom ze bojova umeni jedno jsou s tebou nemuzu souhlasit ale nebudu se hadat. Ano, mma jsou jen pravidla stejne jako sanda, ale v dnesni dobe uz se da mma povazovat za normalni bs, protoze uz to davno nevypada tak, ze proti sobe nastupuji zastanci ruznych stylu, ale kazdy umi vsechno ( samozrejmne neco mu jde lip a neco hur ) protoze se ukazalo, ze je to nejefektivnejsi. A pokud chces porovnavat wushu a mma tak k tomu snad jen - :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 12:10

ghekon píše:
pavela píše:
ghekon píše:

V tom ze bojova umeni jedno jsou s tebou nemuzu souhlasit ale nebudu se hadat. Ano, mma jsou jen pravidla stejne jako sanda, ale v dnesni dobe uz se da mma povazovat za normalni bs, protoze uz to davno nevypada tak, ze proti sobe nastupuji zastanci ruznych stylu, ale kazdy umi vsechno ( samozrejmne neco mu jde lip a neco hur ) protoze se ukazalo, ze je to nejefektivnejsi. A pokud chces porovnavat wushu a mma tak k tomu snad jen - :lol:
No vidíš,že se nepletu.Ringová pravidla a způsob učení BU=bojový systém je přece něco jiného! A proto samozřejmě nejde porovnávat Wushu a mma. Porovnávat hrušky z jabkama fakt nejde,to máš pravdu. Na to abych šel do MMA ringu se nejudřív musím naučit prát,jinak tam dostanu na hubu! A na to musím dělat nějaký bohjový systém. Západní box, wušu,Thajský box nebo Jiu jistsu třeba. Je to tak?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:13

Proto, ze budu li hodnotit wushu taky z youtube videi tak nemuzu srovnavat fullkontaktni zapas s minimem pravidel a divadlo.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:15

Ne, kdybys sel do mma se zkusenostmi z jednoho stylu, treba muay thai nebo jj, tak ti muzu slibit ze prohrajes, proto ze myslenka mma je MIXED martial arts... tim padem i kdyby tvuj souper mne minimalni znalosti zapaseni a grapplingu, tak te porazi, i kdyby jsi delal muay thai deset let...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 12:15

ghekon píše:Proto, ze budu li hodnotit wushu taky z youtube videi tak nemuzu srovnavat fullkontaktni zapas s minimem pravidel a divadlo.
Z Wušu je na Youtube spousta sraček ale i dobrých věcí.Někdy i to co považuješ za divadlo je velmi dobré,jen ty nevíš k čemu. Považuješ například chození do kruhu z Pakua za divadlo?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 25. led, 2009 12:19

Netusim co je to chozeni do kruhu pakua, pribliz mi to prosim.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 25. led, 2009 12:21

Pavela-pre mna osobne su tradicne systemy povacsinou pomale a tazkopadne "byrokraticke" molochy..prekomplikovane,ubijajuce individualitu jedinca..clovek zabije roky sa sranim s katami,prazvlastnym drilovanim atd..je to moj nazor,kopec absurdit co som videl po budogalach,na youtube,osobny kontakt ma v tom utvrdzuje viac a viac...tot odo mna vse Pavela...mas rad Wushu kludne maj,mne sa nepaci,nepaci sa mi co si postoval kopec videi so starymi dedkami z parku, z tlaciacich ruk,cvicenia foriem atd :D ..dakujem za zazelanie noveho roku aj ja tebe zelam vsetko dobre v novom roku a nech sa dari v biznise Pavela :D
Naposledy upravil marcelo dne ned 25. led, 2009 12:32, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 25. led, 2009 12:29

ghekon píše:Ne, kdybys sel do mma se zkusenostmi z jednoho stylu, treba muay thai nebo jj, tak ti muzu slibit ze prohrajes, proto ze myslenka mma je MIXED martial arts... tim padem i kdyby tvuj souper mne minimalni znalosti zapaseni a grapplingu, tak te porazi, i kdyby jsi delal muay thai deset let...
HAHAHA,už jsme zase u technik, právě proto mluvím o wušu.Blábláblá mixed. Wušu vyučuje PRINCIP.Na technice nezáleží, "každý pohyb ze sestavy v sobě obsahuje 10 000 použití" to je staré čínské přísloví! Wušu obsahuje údery rukama loktama ramenem,bokem a já nevím čím,kopy,kolena, údery hlavou. páky, porazy,podmety, přehozy prostě všechno na cio si vzpomeneš.A je to krásně vidět na tom "divadle" neboli na sestavě,"knize" stylu. Takže celá myšlenka MIXED martial arts, JE STARÁ JAKO WU©U SAMO :lol: :lol: :lol: PS: ninochodem nerozumím ani trochu Thaiboxu ale myslím,že mnohý Thajec by taky prskal!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...