... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jian » pát 27. úno, 2009 13:00

Prispiva sem vubec nekdo, kdo se hodne orientuje prave v te "military" oblasti? Chtel bych se pripadne na neco zeptat...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pát 27. úno, 2009 13:08

Ghekone, nemyslel jsem to zle ale pokud nemas osobni a mnoholetou zkusenost s vycvikem specialnich ozbrojenych sil a nikdy jsi se neucastnil skutecneho boje tak informace ktere mas vyctene z knihy a internetu nejsou zrovna ty prave.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pát 27. úno, 2009 13:33

bojovnik123 píše:Ghekone, nemyslel jsem to zle ale pokud nemas osobni a mnoholetou zkusenost s vycvikem specialnich ozbrojenych sil a nikdy jsi se neucastnil skutecneho boje tak informace ktere mas vyctene z knihy a internetu nejsou zrovna ty prave.

Ne, ale napr. jsem nejakou dobu trenoval s instruktorem nejmenovane ceske zasahove jednotky...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pát 27. úno, 2009 13:53

Trenoval jsi pouze s nim? A jakou dobu?
S nejmenovanou jednotkou jsi ale necvicil, ze? Pac jako civil a jeste v tak mladem veku to ani neni mozne.
Takze tato informace je taky mimo a nic neznamena, je bezcenna vzhledem k tematu vycviku specialnich jednotek. Ale uz jsme mimo tema tak mi muzes odpovedet emailem.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pát 27. úno, 2009 14:25

Myslim ze muzu odpovedet klidne tady - Samozrejmne jsem s zadnou jednotkou necvicil, nerikam ze je to nejak cenna informace, jen ze taky nejake zkusenosti mam... A samozrejmne jsem s nim netrenoval nic z vycviku specialnich jednotek, naopak on se zajimal o groundfighting.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 27. úno, 2009 15:00

kanja-san: achich achich tys mi dal - jsi me malem rozplakal...ehm...nepracujes v armade? :D :lol:

- mimochodem co jsem napsal tak straslivyho ze se tad poustis do do takovych odvaznych (i kdyz doma v teple psat neni odvaha) pokusu hodnotit moji osobu? stve te snad jak jsem popsal realitu odehravajici se v afganu, kosovu atp kterou dene zazivaji nasi "specialove"? Nebo te stve ze namam rad armadu? Pichl jsem do vosiho hnizda? Tys vojak?

:D

ps.: prstem moc nehejbam - mas pravdu (mam ho obrazenej), ale vcera jsem byl v krizovem centru a par klientum jsem (doufam) pomohl... :wink:
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pát 27. úno, 2009 15:03

Dekuji Ghekone.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pát 27. úno, 2009 15:15

Ted si nejak nejsem jisty za co :?:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 27. úno, 2009 15:28

zajímavý že když člověk napíše něco obecně a co pak z toho vyjde,je li to blbě pochopený. myšlenka byla ta že jestli bojový umnění je funkční posoudí praxe tedy boj. tak že v takovým japonsku či číně pokud chtěl voják přežít musel cvičit něco co funguje. tak že dneska jestli je něco funkční můžou posoudit lidi co je boj pro ně praxí.
a člověk který takový povolání neprovozuje pokud ho bojové umnění baví a chce vědět jestli to necvičí jen jako tak mu nezbývá pokud nechce bejt zločinec ,než si občas vyzkoušet právě nějakou formu bojového sportu!!!
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 04. bře, 2009 10:48

akusan píše:Myllys : Musím se smát ,hodnotíš něco v čem nemáš zkušenosti.Proto tvuj názor neberu..
Až budu chtít vědět něco o MMA tak se tě zeptám,ale nepiš o něčem o čem nic nevíš...

Golom:Ve většině věcí s tebou souhlasím.Jen poznámka,že k Bujinkanu musíš dělat něco jinýho,aby tě to připravilo na střet-prosím tě,kteří učitelé tohle říkají -to by mě zajímalo?

A protože tohle je vlákno o Bujinkanu.Věci typu obstál by Bujinkan proti boxu,MMA,Thaiboxu,atd.. si rozebírejte prosím Vás v jiným vláknu-mysliím,že ghekon ho už založil.(stejně hodnotíte jen z teoretických zkušeností jako jsou videa,atd)Takže si zůstante u svého .....

Jinak zoopakuju -Bujinkan se zkládá z devíti škol.šest jich je Budo a tři Ninpo.Každá škola má svá specifika.Používají se zde páky,udery,kopy,přehozy,atd..vyučuje se boj i se zbraněmi,jako je nůž,hanbo,bo,ken,atd..To je asi to nejzákladnější(a k tomu hodně stroze:-))

Ano, mluvi se tu z o Bujinkanu z hlediska teorie, ale vis proc?? Protoze kdyz se ma prejit aspon trochu do realu, sparringu, tak jsou najednou z ninju zabijaku podelany sasci s plnou hubou kecu o filozofii, nebojovani a podobne :evil:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 04. bře, 2009 15:13

Dalt píše:martinYT: co bych prosimte mel ctit na gumach ktery bojujou za prachy? a obcas si vystrelej na nakyho toho fousaca? (a to je tak 1% jejich cinosti - vetsinu casu se stejne valej na zakladne, zerou, chlastaj atp - jo mam kamose v afghosu no :? )

Jinak si myslim ze ten kdo si projde x zapasama v ringu (na ulici, dojo atd), taky bude o bojovani neco vedet ne? - nedelej z hrdinych ostrostrelcu nejvetsi bojovy specialy pls...

Za ten první odstavec, bych lidi stavěl regulérně ke zdi :evil:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 04. bře, 2009 15:25

ukropcany píše:
cudles píše:Ano, mluvi se tu z o Bujinkanu z hlediska teorie, ale vis proc?? Protoze kdyz se ma prejit aspon trochu do realu, sparringu, tak jsou najednou z ninju zabijaku podelany sasci s plnou hubou kecu o filozofii, nebojovani a podobne :evil:
No... povedal by som, že MT na Teba asi bude mať nejaký pozitívny vplyv... :twisted: Ešte máš šancu... :wink:

Tvuj prispevek jsem nepochopil...reaguju na to protoze jsem se s jednim clovekem od bujinkanu dostal do konfliktu, behem kteryho ze sebe delal buhvi jakyho ninju zabijaka...pri nabidce sparringu a zodpovezeni otazky co cvicim, se chtel hnedka kamaradit a promenil se v lezdoprdelku. Jasne, uz tu slysim obhajce jak mektaji neco o tom ze jeden clovek nedela vzorek skupiny, nebo ze to byl jouda, ale kdyz jsem jeste cvicil aikido, vedle nas cvicil bujinkan...obcas jsem se chtel podivat, a kdyz mi nepribouchli dvere pred nosem :evil: (asi naky spesl ultrakiller techniky), tak to stalo v podstate za stejnou belu jako co jsem cvicil ja...nemluve o tom ze tam na par treninkacch byly dva znamy, ktery mi pak rekli ze uz tam chodit nehodlaj, pac se ptali trenera u naky techniky at jim to vysvetli, ze dotycny sice spadl, ale ze ani nevedi jak, at jim to vyvetli, nacez on jimm rekl at cvici dal, ze hlavni je ze protivnik je na zemi...zajimavy pristup....
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 04. bře, 2009 15:56

ukropcany píše:Môj príspevok mala byť kamarátska (!) pochvala za Tvoje antizmrdovské nasadenie. Ako som napísal, MT má na Teba zjavne pozitívny vplyv...

Ja uz jsem na ne largickej, jelikoz po tom co jsem z aikida odesel ja a kamos(kdyz nepocitam jednoho dva trenery. tak jediny, na kterych to stalo, kdo se snazili o nejakou realitu, nezrali vselijaky energie, rezali do pytle, i kdyz k cemu kdyz to neni pod vedenim nekoho znalyho, nebali se jit do sparringu s kickboxerem se kterym cvicil jeden trener) se k memu prekvapeni cvici dal, jakoby se nic nestalo, a absolutne se nic nezmenilo, krome toho ze jeden z treneru si chodi zabouchat a zasparovat si s kamaradem kickboxerem...stejni lide, stejne kecy, stejny omyly, a kdyz jsem se po navratu z Anglie byl podivat jak jim to slape po nasem odchodu, tak jediny co jsem videl bylo par nove prichozich, ktery jsem zaradil do skatulky ,,sra"ky"...klasicky uťáplý joudové, ze kterých se po pár měsících stanou Seagalové s plnou hubou keců...

Ale to se omlouvám, to už jsem hodně OT :x
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » stř 04. bře, 2009 16:21

Koukám, že většina, co se tu snažila brát aikido jako bojové umění, se přesouvá do radikálních systémů. To tu asi za chvíli opravdu budu "poslední dinosaurus". :lol:
No není se čemu divit.. :cry:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » stř 04. bře, 2009 18:53

no jo, to by ani nebyl ucrop, aby si do mrzáčka nerýp :twisted: :lol:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » stř 04. bře, 2009 19:36

Nemám slov, chtělo by to nějakou runnarovo hlášku
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 04. bře, 2009 19:37

cudles:za ten prvni odstavec si me muzes postavit treba na policku - mi to je jedno, ale prodavam jak jsem nakoupil (mam vic nez jednoho kamarada na misich a vsichni se shodli na tom co pisu...pockat! ze by byli vojaci jeste k tomu prolhani? banda jedna! jim budu muset vyhubovat... :D

(mimochodem mozna jsi zaregistroval - nedavno probehl na seznamu clanek o vojacich v cizine na misich (tusim ze to byli britove, nebo nemci) jak vyrazne pribiraji na vaze (zerou a valej se) a maji tak snizenou bojeschopnost pac maji 2 tretiny z nich nadvahu... :D )
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » stř 04. bře, 2009 22:15

Dalt píše:cudles:za ten prvni odstavec si me muzes postavit treba na policku - mi to je jedno, ale prodavam jak jsem nakoupil (mam vic nez jednoho kamarada na misich a vsichni se shodli na tom co pisu...pockat! ze by byli vojaci jeste k tomu prolhani? banda jedna! jim budu muset vyhubovat... :D

(mimochodem mozna jsi zaregistroval - nedavno probehl na seznamu clanek o vojacich v cizine na misich (tusim ze to byli britove, nebo nemci) jak vyrazne pribiraji na vaze (zerou a valej se) a maji tak snizenou bojeschopnost pac maji 2 tretiny z nich nadvahu... :D )

Aha, takze vlastne oni tam umiraji na prezirani, a Talibanci se strilej sami, ze me to nenapadlo :D 8) KDe ze mas ty znamy? Nekde v kuchyni, nebo podobne? Ja se totiz bavim tech kteri se ucastni primo boje, a ne nakejch papalasu kteri se tam jedou podivat ,a nebo vojaku(a tim je nesnizuju) kteri jsou v kuchyni, nebo maji na starosti mirove mise.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 05. bře, 2009 11:06

cudles:umiraj tam, pac je to jejich prace a dostavaj za ni zaplaceny - je to jejich svobodna volba vyberu povolani (svobodna volba akceptovat to ze me nekdo odpraskne, nebo ja odprasknu nekoho - zkratka zabijaci) - tzn nevidim na tom nic hrdinskyho (jak rikam - zeleny mozky nemusim)
O to vice si vazim lidi kteri skutecne pomahaji druhym - hasici, nekdy i cajti, pracovnici ruznych soc. zarizeni (a sam musis vedet ze tahle povolani mohou byt i stejne nebezpecna jako ta vojenska...) Tot ode me vse k tomuhle tematu, ponevadz jme tezce ot :?
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 05. bře, 2009 11:39

Uf, to byla ale poprava...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér