... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Pali » pon 27. dub, 2009 14:14

Súhlasím s boxermi. Aj vďaka nim a ich príspevkom na nete som pred nejakými 4ma rokmi začal robiť úderové BS, neskôr niečo zápasnícke do toho. Všetko predtým (krátko aj bujinkan) som zahodil.
Ak niečo robím, chcem aby to bolo efektívne - "reálne".
Myslím si, že väčšine ide o sen o nás samých ako silných bojovníkoch, čo má byť potvrdené známosťou školy čo cvičíme, alebo počtom vyhratých zápasov...
Sen ninjov sa stáva veľmi nepresvedčivý pre tých okolo. Prispel k tomu internet a ľahký prístup k videám z cvičenia, organizovanie "globalizovaných" (účastnia sa ľudia z rôznych krajín a tradícií) zápasov typu MMA.
Rozvoj médií ako internet, MMA, K1... zápasy nahrávajú istým BS, ktoré sa tam uplatnia. To však neznamená, že sa tu "nesníva". Povaha tohto snívania je však lepšie skrytá ako najlepší ninja
:lol: , lebo práve médiá sú najčastejšie prostredím, kde snívame. O čom teda snívame? O nás, ktorým skandujú davy, ktorí kráčajúc do ringu vychádzajú ako bohovia zrodení z oparu, ktorým šušky ležia pri nohách, ktorí keby chceli, tak to tomu chlapíkovi na ulici nandajú...
http://www.youtube.com/watch?v=v9Qz7dEr ... re=related
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kyarorusan » pon 27. dub, 2009 14:18

for Pali:
Bujinkan si cvicil kde?
Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » pon 27. dub, 2009 15:01

4 ukropcany: na jutsu prides k bolestivym zraneniam pri nacvicovani pak raz dva... a naopak, ked ti super stale hovori, ze nic neciti, tak pritlaciiis a ... esteze si vyrastol hehe :twisted: ..inac: co znamena termin "nabijat techniku"?
4 all: mne to tu uz niekolko rokov vychadza rovnako.
na jednej strane rozni no name ninjovia pliziaci sa tienom s hlavami plnymi smrtiacich technik, na druhej konkretne postrehy konkretnych ludi s mnohorocnou skusenostou v BU/BS a VYSLEDKAMI z ringu (svetly priklad je ukropcany, aby sme nesli daleko z BA :) ), dokonca ochotnymi sa osobne stretnut (vid prazske jesenne dejchanky).
takze neviem ako vam, ale mne vychadza uplne jasne, akemu typu informacii od akeho typu cloveka uverim skorej. :idea:
skoda ze clovek je bytost omylna, voliaca si lahsiu cestu roznych "tajomstvami zahalenych" kvazi "umeni", namiesto toho, aby sli a robili praxou a skusenostami overene BU/BS.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 15:26

ukropcany píše:No a kde si Ty?

V BU duchode :roll: Viz prechozi prispevky.
Roky mnoha velkych slov a cinu rychlejsich nez mysleni mam asi za sebou. No offence :-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 15:30

cohen píše:skoda ze clovek je bytost omylna, voliaca si lahsiu cestu roznych "tajomstvami zahalenych" kvazi "umeni", namiesto toho, aby sli a robili praxou a skusenostami overene BU/BS.

Neznam moc BU, s lety overonou praxi a realnymi vysledky jako Bujinkan :-))) Bujinkan patri k oficialnim a vazenym BU s dolozitelnou praxi, zretelnymi historickymi koreny. Ze se z toho stal masovy komerc a jakysi zivotni styl, je druha strana mince.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snails » pon 27. dub, 2009 16:12

Vrozkrokkop píše:Nerozumět tomu, co člověk vidí je poměrně dost obtížný - i NEninjové totiž používají ruce, respektive nohy.
---
Tohle bylo opravdu strašný http://www.youtube.com/watch?v=td2kDllpJGo - co je špatně vidím i já se svojí chabou praxí - když po vás někdo půjde, nebude vám pomáhat uskutečnit vaší techniku, nebude stát záměrně nestabilně, nebude používat údery, na které jste nacvičení, ale prostě na vás naběhne, napálí vám a ještě třeba nakope do koulí.
Za předpokladu, že to berete jako relax, rozhejbání, cokoli, tak je to v pořádku, ale jinak?
Sestra kdysi chodila na Aikido, teď na nějaký kurzy "sebeobrany" - docela se o ní bojím, že si třeba bude myslet, že se ubrání místo toho aby třeba zdrhla.
Opravdu bych neměl nejmenší problém, kdyby zastánci těhle stylů neblbli veřejnost.

Všiml jsem si, že tohle video se tu objevuje poměrně často, zrovna na tom semináři bujinkanu jsem byl. Je to přesně ta slabina internetových videí. Někdo se na to podívá a řekne, že je to nereálné, pomalé útoky, soupeř se nechává snadno porazit. Jenže tam na tom videu není komentář učitele, který ty techniky popisoval, on sám říkal, že takhle by to v reálu nebylo, že si nikdo nenechá dobrovolně a pomalu páčit ruku. Byl to totiž seminář základů, technika se ukazovala a cvičila jako učebnicový základ pro nováčky a nebo lidi mimo bujinkan. Pokud se totiž útočník bude v té technice vzpírat a bude se silou bránit, tak se ten obránce základ dané techniky vůbec nenaučí. Jsou to základy technik né sparring. Z bujinkanu se dělá furt něco strašně tajemného a přitom na jejich tréninky můžu přijít kdokoliv, klidně si zacvičit a ptát se na cokoliv. Osobně nevidím moc rozdílů ve cvičení bujinkanu nebo jiujitsu či kung-fu a ostatních asijských BU.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Golom » pon 27. dub, 2009 16:13

Ukropa už přestanu popichovat, akorát by z toho vzniknul zbytečný offtop...
s jinak Simargle s tím komercem si myslím že máš vcelku pravdu. Typický příklad je podle mne amerika, kde ale k tomuto tíhne skoro všechno... u nás je pravidelně cvičících lidí na to, aby se to dalo nazvat komercí docela málo oproti např. aikidu, karate, judu... a možná že to tak i zůstane a možná je to naštěstí i dobře (podle mne). Problém je opravdu v tom že pokud budu chtít tyto staré koryu opravdu zvládnout, při dnešním způsobu studia, množství času, možností každou z technik studovat vpodstatě nekonečně dlouho, budu na to opravdu potřebovat celý život. A to mnoho adeptů odradí a mnoho z nich ztratí v dnešní "uspěchané" době smysl studia. Ale ono to opravdu není o tom umět a zvládnout vše do půl roku a potom už jen zbírat "bodíky". To že někomu přijde "vtloukání" technik a jejich učení v Bujinkanu nesmyslné (ať to jsou pomalé pohyby, nereálné útoky...) neznamená že jeho použitelnost je nízká. Je to jeden ze způsobů drilu (alespoň tak to chápu já) který mne má naučit základním návykům a z nich se potom rozvíjí cokoli dalšího.
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Pali » pon 27. dub, 2009 16:17

for Pali:
Bujinkan si cvicil kde?

V Bardejove
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 16:44

Golom píše: To že někomu přijde "vtloukání" technik a jejich učení v Bujinkanu nesmyslné (ať to jsou pomalé pohyby, nereálné útoky...) neznamená že jeho použitelnost je nízká. Je to jeden ze způsobů drilu (alespoň tak to chápu já) který mne má naučit základním návykům a z nich se potom rozvíjí cokoli dalšího.

Tak tak, taky si myslim, ze je to hodne o tom, dostat to pod kuzi, do krve a v momente kdy te nekdo napadne, to pouzit. Ono je pak docela jedno, jestli delas Karate, Kung Fu ci Bujinkan, je to o tom ze mas zafixovane nejake pohyby, ktere jsou rutinni a dokazes je pouzit. Druha strana je psychicka pripravenost, muzes studovat Krava maga, MMA a cokoliv dalsiho, ale kdyz se ti pri napadeni blokne psychika, neudelas nic..
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 17:59

Tak tohle fraska rozhodne je :-)
On ten Hatsumi je taky pekny hochstapler, kdyz na to prijde. Muj osobni nazor je, ze v 70 tych letech byl o neco lepsi, pak se tak nejak svezli na americkem ninjovi a delali saskarny, smesne a krecotive parodie na ninje a od druhe poloviny 90 tych let uz je to zase pomerne ciste.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 18:14

Ja ti nevim, kdyz jsem byl mlady a delal hodne davno zavodne karate, tak jsem si myslel ze sila a rychlost vyresi vse..jak starnu, vidim veci jinak, ale to je jedno 8)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kyarorusan » pon 27. dub, 2009 18:22

Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod simargl » pon 27. dub, 2009 18:27

Copak jsi chtel temi wrestlingovymi fraskami rici? :wink:
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kyarorusan » pon 27. dub, 2009 19:09

Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kyarorusan » pon 27. dub, 2009 19:10

Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » pon 27. dub, 2009 19:25

simargl píše:Copak jsi chtel temi wrestlingovymi fraskami rici? :wink:

Na tom videu jsou ninjove, copak to nevidis?
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pon 27. dub, 2009 19:57

Snails píše:
Vrozkrokkop píše:Nerozumět tomu, co člověk vidí je poměrně dost obtížný - i NEninjové totiž používají ruce, respektive nohy.
---
Tohle bylo opravdu strašný http://www.youtube.com/watch?v=td2kDllpJGo - co je špatně vidím i já se svojí chabou praxí - když po vás někdo půjde, nebude vám pomáhat uskutečnit vaší techniku, nebude stát záměrně nestabilně, nebude používat údery, na které jste nacvičení, ale prostě na vás naběhne, napálí vám a ještě třeba nakope do koulí.
Za předpokladu, že to berete jako relax, rozhejbání, cokoli, tak je to v pořádku, ale jinak?
Sestra kdysi chodila na Aikido, teď na nějaký kurzy "sebeobrany" - docela se o ní bojím, že si třeba bude myslet, že se ubrání místo toho aby třeba zdrhla.
Opravdu bych neměl nejmenší problém, kdyby zastánci těhle stylů neblbli veřejnost.

Všiml jsem si, že tohle video se tu objevuje poměrně často, zrovna na tom semináři bujinkanu jsem byl. Je to přesně ta slabina internetových videí. Někdo se na to podívá a řekne, že je to nereálné, pomalé útoky, soupeř se nechává snadno porazit. Jenže tam na tom videu není komentář učitele, který ty techniky popisoval, on sám říkal, že takhle by to v reálu nebylo, že si nikdo nenechá dobrovolně a pomalu páčit ruku. Byl to totiž seminář základů, technika se ukazovala a cvičila jako učebnicový základ pro nováčky a nebo lidi mimo bujinkan. Pokud se totiž útočník bude v té technice vzpírat a bude se silou bránit, tak se ten obránce základ dané techniky vůbec nenaučí. Jsou to základy technik né sparring. Z bujinkanu se dělá furt něco strašně tajemného a přitom na jejich tréninky můžu přijít kdokoliv, klidně si zacvičit a ptát se na cokoliv. Osobně nevidím moc rozdílů ve cvičení bujinkanu nebo jiujitsu či kung-fu a ostatních asijských BU.

Ale na začátku videa, to cvičení v parku, přece žádný seminář není, že ano? :wink: záběry z nějakého semináře jsou až někdy později, ale na začátku to přece prezentují své BU pro Českou televizi... tudíž by se logicky měli trochu "vytáhnout"... :roll:
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » pon 27. dub, 2009 20:10

simargl píše:Copak jsi chtel temi wrestlingovymi fraskami rici? :wink:

Vsechny ty tvoje kecy se daji jakz takz prekousnout, ale zacinas me srat. Jedina zkur*ena fraska je tvuj bujinkan, mozna by ti mnel nekdo vysvetlit rozdil mezi pro wrestlingem a mma. Neurazej lidi kterym nesahas ani po malicek na noze, diky.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Asanoth » pon 27. dub, 2009 21:20

Pánům boxerům došla trpělivost a projevili se... "Hledím zpříma", "Nesaháš jim ani po malíček na noze"... :roll:
Vlastně vůbec nechápu, proč sem píšete. Neustále píšete dokola to samý bez jedinýho výsledku. Nechci tim říct, že bych nějak sympatizoval se simarglem, ale jen mi příde, že jste tu vlastně čistokrevní spameři. Jistě si všimnete, že zastánci bujinkanu, wu shu apod. VĚT©INOU tyhle precizní hlášky neužívají.
Bujinkan, říkejte si co chcete, přinejmenším rozvíjí jakousi úctu a pokoru. Proč by nemohla být v tom jeho síla? Tohle u sportu nenajdete. Tam jde o to vyhrát. Je jedno, že budeš jásat nad kámošovou prasklou lícní kostí, hlavně že jsi vyhrál. Každý ať si dělá to své podle libosti.
Navíc si stále stojím za tím, že Sensei schopmný dobře Bujinkan podat by moh produkovat dobrý lidi :)

eidt: Jo, nemůžete zazlívat, že někdo nezná rozdíl mezi wrestlingem a třeba mma, vy taky nevíte, jakej je rozdíl mezi Togakure Ninpó Gykan Ryu Koppo Jutsu....
Naposledy upravil Asanoth dne pon 27. dub, 2009 21:22, celkově upraveno 1
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snails » pon 27. dub, 2009 21:22

kjang píše:
Snails píše:
---

Ale na začátku videa, to cvičení v parku, přece žádný seminář není, že ano? :wink: záběry z nějakého semináře jsou až někdy později, ale na začátku to přece prezentují své BU pro Českou televizi... tudíž by se logicky měli trochu "vytáhnout"... :roll:

To není park to je zahrada té tělocvičny kde byl seminář. Přijela tam česká televize a LP jim dovolil natáčet toť vše.

O tom starém videu s Hatsumim už jsem toho slyšel hodně, v té době natáčel spoustu podobných věcí, dokonce hrál v nějakém dětském filmu o ninjích apd. Ty videa jsou typicky náborová, mají zaujmout lidi kteří o BU moc nevědí. Dnes už to Hatsumi nedělá už asi zmoudřel :)
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně