... vs Bujinkan

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod kyarorusan » úte 28. dub, 2009 19:33

Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » úte 28. dub, 2009 21:21

ghekon píše:Cudles: Chybi mi to, tak si to asi ventiluju tady :?

Jinak puvodne tam v osloveni bylo myslim "tupa hlava", nic jineho jsem needitoval.

S tou tupou hlavou souhlasim, a nevidim nic pstnyho na tom prohalsit ze Asanoth, Golom a Simargl jsou tupci neboli tupé hlavy, je to fakt, a sami se tak prezentují :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 28. dub, 2009 21:26

No když už jsme u toho tak třeba tihle ninjové jsou pro naprostá špička .(tečka)

http://www.youtube.com/watch?v=3RA6TmDt ... re=related

sorry že se opakuju :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 28. dub, 2009 21:54

Jendis píše:
ukropcany píše:Diablik-style? :twisted:

:wink:

...Diablik is dead :wink: ...uz davno :lol: ...Marcelinho je distingovani na urovni gentleman :D :twisted: ..ale akoby som videl seba pred par rokmi,ked citam Ghekonove posty :lol:

..inac empiricky som sa zamyslel nad tym celym bujinkanom, starymi ju jutsu stylmi a ich pohladom na vec a technikami ktore v drvivej miere pouzivaju a moj laicky pohlad je ten,ze to v prvom rade boli zbranove BU a riesili asi hlavne boj zbranami a obranu proti zbraniam,pretoze si neviem vysvetlit tu silnu preferenciu vstupov a chytanie paze a nasledneho pacenia ruky, ktora utoci takymi tymi bodavmi a sekavymi utokmi ako s mecom..myslim ze v tych brneniach boli samuraji menej pohyblivy,lahsie sa chytalo v klinci za oblecenie a hadzalo o zem+pacenie pazi..na druhej strane ked si pozrieme civilne stare styly pre beznych ludi ako boli karate, kung fu,rozne formy thai,myanmar boxov atd je tam vidno silne zastupenie uderovej zlozky koncatinami- ruky,nohy,lakte,kolena,hlavicky...uchopove techniky spojene s udermi a hody o zem s naslednym dupnutim na hlavu atd...tak nejak mne to vychadza ,ked tak na to kukam,co vyna to guys??????
Naposledy upravil marcelo dne pon 27. črc, 2009 20:27, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kyarorusan » úte 28. dub, 2009 22:15

tak kopat a udierat do cloveka v brneni asi nebol super napad.
Oblecieme policajta do protiuderoveho kompletu a.....
sakra preco sa to asi tak vola protiuderovy komplet ze jo :-)

Osobne si myslim ze najlepsia je atomka. A potom je uplne jedno kto stoji proti vam :-)
Tested on human beings
kyarorusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Golom » stř 29. dub, 2009 9:27

cudles-
hmmm, to už bude asi ňákej mindrák, ne?
Golom
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 9:37

ghekon píše: On za to dostal kralovsky zaplaceno, chapes to? Krome toho rekl jenom v serialu ( coz mel ve scenari ) ze bujinkan je ma a mma sport, nic vic... Ne, s thiagem jsem si bohuzel netuknukl, ale narozdil od tebe jsem v ringu stal :wink:

Ach jo, cekal jsem smysluplnou diskuzi o tom, ze cely ten fight byl hodne pratelsky a ze byl vuci Jasonovi velmi nefer. Dej MMA klackovi do ruky drevo, aby se branil, a MMA drevo nevi, co mas s klackem delat (sorry chlapci za tu slovni hricku). Jason byl trenovan aby sbiral body v ringu.
Ghekone, rikam porad dokola, dokaz nam na jake urovni vuci Jasonovi jsi a pak prehodnotime, ke kteremu nazoru se priklonime :-) Pripadne, pokud ho porazis v souboji :-D
A ten fight ac je to saskarna, preci jen je to jasna ukazka toho, ze se tady potkavaji dva neporovnatelne svety. Porovnat se to neda. Jedinym utlimatnim rozhodnutim by musel byt Sokeho fight s nejakym MMA velmistrem, ale do toho by ze vzajemne ucty nikdo nesel, protoze obe strany neco dokazaly. A kdo nic nedokazal, hlasite a sproste rve.
Jasne, Jason velmi rychle ukoncil bojovnickou karieru a zaprodal se Hollywoodu, vicitil prachy, ale tak nejak neco viditelne dokazal na levelu ve kterem moc lidi v cesku neni, jestli vubec, a tak je jeho nazor pro mne urcitou bernou minci. Samozrejme serialy jsou toceny tak, aby nikoho neurazely, ale jasna deklarace ze bujinkan a mma se srovnavat dost dobre nedaji i s nazornou ukazkou je pro vetsinu nezaujatych lidi dostacujici.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 9:42

Toman píše: Já se v tom stále ještě vyznám na rozdil od Tebe. Reagoval jsem na tvou odpověď hellasovi, jehož příspěvek se týkal videa zápasníků valetudo.

Dluzim omluvu, ano, zrejme jsme kazdy mysleli neco jineho. Stane se.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 9:54

ghekon píše: c) MMA je bez pochyby sport pro zabavu publika, ale to nemeni nic na tom, ze v close combat je mnohem vyuzitelnejsi nez hrani si na ninje ;) Nekde v jinem topicu o bujinkanu jsem postoval videa americkeho ninjy ktery cvicil bujinkan a zapasil myslim v ufc 3 ( kde se smelo uplne vse, absolutne bez omezeni, bez rukavic atd. takze bez vymluv ;) ) a tusim skoncilo to ko za 15-20 sekund :lol:

Dohledas to? Nejaky no name ninja.. ach jo, to bude mit silnou vypovedni hodnotu :-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:05

ghekon píše:Me jenom trochu vytocilo, ze simargl doslova a do pismene prekroutil vsechny informace, krome toho ze human weapon je porad jehoz cilem je ziskat co nejvice divaku, v podstate o kazdem bu ktere tam prezentuji rekne jeden z tech dvou ze to je skutecne smrtici umeni...

Mozna diky tomu, co ti panove v TV svymi ciny dokazali maji do problematiky vice vhledu, vice respektu a vice slusnosti.... :-)
Prekroutil? Co, jak?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:11

NOKT píše:No to bude tím, že Bill a Jason jsou leví jak šavle... Nebo je to aspoň je to můj skromný názor vytvořený na základě celého cyklu Human Weapon. BTW na youtube je zápas Jasona a toho namakanýho borce z Fight Questu.

SPOILER ALERT:
Jason dostal na prdel :)

Kdyz si budu hrat na Ghekona: Neber si Jasona do huby kdyz mu nesahas ani po kotniky :-)
Doloz ze jsi sejmul nekoho na jeho urovni ci vyse, abys rikal, ze je levy jak savle.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:18

cudles píše:Jendis: Vsak ja jsem v klidu, jen na to pisu svuj nazior, a to ze si to upravil, jsem nevedel...a uprimne, nebejt vecne znicenej, unavenej, zbitej a nastvanej z treninku, tak asi taky vylitnu..takhle holt se nemuzu rozcilovat s kazdou ptakovinou.. :lol:

No jo, mladi a nastvani.. to se casem spravi kluci, verte :-)
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 29. dub, 2009 10:21

cudles píše:S tou tupou hlavou souhlasim, a nevidim nic pstnyho na tom prohalsit ze Asanoth, Golom a Simargl jsou tupci neboli tupé hlavy, je to fakt, a sami se tak prezentují :wink:

Tím,že se tu budeme urážet,něčeho dosáhneme???

Jedna věc je někoho umlátit argumenty,druhá věc je uřvat,ukřičet a urážet.......sám si rozmysli,do které kategorie chceš patřit :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:22

Toman píše:No když už jsme u toho tak třeba tihle ninjové jsou pro naprostá špička .(tečka)

Ale jo, na parkour se kouka dobre, jen ty klouby.. jak dlouho to clovek vydrzi delat na vrcholove urovni? 5 let max?
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 29. dub, 2009 10:30

simargl píše:
Toman píše:No když už jsme u toho tak třeba tihle ninjové jsou pro naprostá špička .(tečka)

Ale jo, na parkour se kouka dobre, jen ty klouby.. jak dlouho to clovek vydrzi delat na vrcholove urovni? 5 let max?

bych řekl,že spíše dle vrozených dispozic a toho,jak se o sebe stará....nebo ne??? :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:32

marcelo píše:..inac empiricky som sa zamyslel nad tym celym bujinkanom, starymi ju jutsu stylmi a ich pohladom na vec a technikami ktore v drvivej miere pouzivaju a moj laicky pohlad je ten,ze to v prvom rade boli zbranove BU a riesili asi hlavne boj zbranami a obranu proti zbraniam,pretoze si neviem vysvetlit tu silnu preferenciu vstupov a chytanie paze a nasledneho pacenia ruky, ktora utoci takymi tymi bodavmi a sekavymi utokmi ako s mecom..myslim ze v tych brneniach boli samuraji menej pohyblivy,lahsie sa chytalo v klinci za oblecenie a hadzalo o zem+pacenie pazi..na druhej strane ked si pozrieme civilne stare styly pre beznych ludi ako boli karate, kung fu,rozne formy thai,myanmar boxov atd je tam vidno silne zastupenie uderovej zlozky koncatinami- ruky,nohy,lakte,kolena,hlavicky...uchopove techniky spojene s udermi a hody o zem s naslednym dupnutim na hlavu atd...tak nejak mne to vychadza ,ked tak na to kukam,co vyna to guys??????

Myslet si ze ve starem japonsku se bojovalo jen v brneni je mylne. Spousta samuraju bylo rado, ze maji jen ten svuj mec a na brneni nebylo. A takovych byla hodne velka cast. Brneni se pouzivalo u zvlastnich prilezitosti nebo kdyz se slo do hromadne valky.
Kopaci a uderove techniky jsou tam taky zastoupeny, ale diky univerzalosti nejsou tolik videt. V karate nic jineho nez kopy a udery moc nevidis (omlouvam se za zjednoduseni karatistum, samozrejme i oni maji zastoupeny jine techniky, ale u nich jsou kopy a udery hodne videt).
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » stř 29. dub, 2009 10:34

Golom: Mas mindrak? S tim ja ti nepomuzu, a myslim ze ani na tomto serveru nenaleznes pomoc, tenhle server se totiz jmenuje bojovaumeni.cz, a ne psycholozka.cz :P

Simargl: Starousku, u nas "kluku" se to mozna spravi, kdezto s tebou uz to bude jen cim dal horsi :P :twisted:

Jendis: Vis co? Mne je uplne fuk do jaky kategorie me zaradis, mne to zily netrha. Mimochodem, doufam ze jsi pozorne cetl tenhle topic, to bys jinak asi zjistil, ze pokud davas argumenty jen ty, a ta druha strana pseudoargumenty, vlastne nic logickeho do diskuze, pak to asi tupci jsou :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 29. dub, 2009 10:49

cudles píše:
Jendis: Vis co? Mne je uplne fuk do jaky kategorie me zaradis, mne to zily netrha. Mimochodem, doufam ze jsi pozorne cetl tenhle topic, to bys jinak asi zjistil, ze pokud davas argumenty jen ty, a ta druha strana pseudoargumenty, vlastne nic logickeho do diskuze, pak to asi tupci jsou :wink:

Já Tě nikam řadit nebudu......o mně to není..... :wink: :idea:

®ádného Tvého argumentu jsem si nevšiml......ale možná jsem byl jen nepozorný.
:oops:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:51

cudles píše:Simargl: Starousku, u nas "kluku" se to mozna spravi, kdezto s tebou uz to bude jen cim dal horsi :P :twisted:

Ano, jsem si vedom ze s rostouci mirou senility se bude zvysovat ma kvalifikace pro nektere internetove diskuze :-)
Tomu se chlapce rika smireni, tak nejak ti dojde ze ne vsechno jde silou, ze ne vsechno prekricis..
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod simargl » stř 29. dub, 2009 10:58

Jendis píše:
bych řekl,že spíše dle vrozených dispozic a toho,jak se o sebe stará....nebo ne??? :wink:

Dobre, mozna 6 let :-) Vem si zivotnost baletaku, baletek, gymnastu atd. Ti skacou po mekem drevu, na podiu, na zinenkach a z mnohem mensich vysek.
simargl
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně