Moderátor: PC
pucmaz píše:Tak trochu mimo playera ale ...
Trochu me nadzvednul Angus kdyz psal o technikach a nazvech, co je spatne a dobre. ...
Tak, kyokushinaci, hura do me...
tensho píše:Nejtvrdší mae-geri co jsem viděl má sensei Gyuris...
pucmaz píše:
Spis mi pripadalo zajimave, jak se ohanis staletou tradici karate a zaroven argumentujes kyokushinem, ktery s tradicnim karate nema nic spolecneho a ktery zmenil a zkazil snad vsechny techniky ktery mohl...
Angus píše:tensho píše:Nejtvrdší mae-geri co jsem viděl má sensei Gyuris...
Pokud jsi ho jen viděl, jsi na tom dobře.![]()
Daleko zajímavější je ho blokovat gedan barai, měl jsem tu možnost při cvičení na semináři asi před 2 lety v Ostravě.
Angus
Fireball píše:No nie sie som si istý, že gedan barai je kryt na mae gery, že to je vôbec kryt.
Podľa idtých učiteľov - P.McCartney kryty v karate nie su vôbec.
Pat
player píše:...nohy na spickach,pri kopu vpred neni pata stojne nohy na zemi,pri obloukovem kopu na hlavu je zakloneny atd.atd....
Nahled zde:
http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/Leekicks.jpg
No a mozna to bude vyznivat,ze sem Brucem docela ovlivnen,tak mozna na tom i neco bude;)
http://home.tiscali.cz/ferdaxxx/Lee.jpg
pucmaz píše:Tak trochu mimo playera ale ...
Ty po staleti vytvarene techniky karate zmenil Oyama a jeho nasledovnici za pouhych par let. Jenze stokrat omilana lez se stane pravdou a z kyokushin je dnes uznavany styl.
Takze bych i ja mohl stejne napsat, ze pokud svoji kata nazyvate sanchin, je spatne, protoze v sanchin nejde zdaaaaleka jen o ibuki a nogare. Ale vedel a ucil to Oyama? Vedel k cemu je mawashiuke (toraguchi) kdyz jej delal az nekam nad hlavu? Tady v Japonsku (a na Okinawe) jen pri vysloveni jeho jmena skutecni mistri karate obraci oci vsloup. Byl uznavan jako nesmirne silny (fyzicky) clovek, ale o karate toho moc nevedel...
Trochu me nadzvednul Angus kdyz psal o technikach a nazvech, co je spatne a dobre. Mozna, ze misto planych vykriku bych mel spis napsat studii a zverejnit ji jako clanek...
Tak, kyokushinaci, hura do me...
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků