PapaZhai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod pavela » úte 08. pro, 2009 4:48

JRup píše:
pavela píše:Miro: ad: normalny Cech ci Slovak nema sancu porozumiet ci sa to naucit (volne citujem stary vyrok Pavelu) . To je sice pravda, ale měl by se o to alespoň pokusit. :lol:

Zdar Pavela! Už jsi šikmoočka? :lol:
Zdravím do Pekingu a rád bych se Tě zeptal na důvody proč si myslíš, že těmto uměním Čechoslovák většinou neporozumí. Zkus prosím pár bodů a postřehů. Díky!
Jinak souhlasím s tím, že bychom to neměli vzdávat. Určitě je to lepší než číst romány z nemocničního prostředí.

Čau JRup. důvodxy proč si to myslím jsou jednoduché: 1.neznalost nebo nedostatečná řeči. Vnitřní škola popisuje jevy terminologií, která se nedá pořádně přeložit, člověk musí vyrůst jako Číňan a myslet jako Číňan. 2. nedostatečná přítomnost učitele. Pokud učitel ale i třeba spárující bratři donekonečna neopravují detaily, dochází k deformacím a zlozvykům. 3. nepochopení tradičního tréningu(proč to mám cvičit takhle, proř mám cvičit tohle, když mi to připadá k ničemu, půjdu radši cvičit lowkicky...) 4.Nekvalifikovanost učitele či evidentní úmyslné matení žáků(viz pan Zhai). Ne každý mistr umí také učit, ne každý mistr má čisté úmysly.(to ale neplatí jen pro bělochy, v Číně je taky podvodníků habaděj) 5.a nejdůležitější: tradiční západní nedostatek vytrvalosti a lenost. PS: já to taky nevzdávám a sisyfovsky to zkouším znovu a znovu :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 08. pro, 2009 5:08

A ještě k panu Zhai: jistě každý uzná, že Číňany jako národnost znám ze všech nejlépe(a Miro, myslím taky tak dlouho). Nevěřím, že velký master Zhai opovrhne svými nehodnými žáky a odebere se zpátky do JZD Huludao. nechci se k vyjadřovat a také se nevyjadřuji k úrovni jeho Wušu. jediné k čemu se můžu vyjádřit je kromě pohádek o taoistech také vztah Zhai Hua. Myslím, že by starý pán měl být dceři vděčný, že ho vytáhla z bídy. A v místě odkud pochází to bída je, nehledě na to, že odbornost "učitel wušu" je v Číně bezcenná. Namísto toho pamatuji, jak okamžitě shodil její školu s tím, že Zhaihua nic neumí. Což je evidentní lež a útok proti vlastní rodině. V čínském wušu je jedno staré přísloví 学武,先学德。I když je mi jasné, že pro vesnického Číňana je slovo 德 naprostou neznámou, přesto by si to měl pan Zhai připomenout. Kdyby přišel mezi nás a řekl já jsem normální učitel wušu,nikdo není dokonalý, učím ty a ty styly, naučil jsem se je vod starýho Čanga a Wanga v parku, Zhaihua je moje dcera a je je dobrá, věšichni jsme dobrý a všichni jsme bratři, NIKDO by neřekl ani popel, všichni by ho přijali a ctili. Tím že přijel do země, kde působí komunita mnoha dobrých škol se slavnými kořeny, která si nenechá jen tak nic nabulíkovat, se zdvihnutým nosem a s idiotskou legendou, které může věřit jen pitomec ,začal všechny pomlouvat a pasovat se na ředitele kungfu je sám zavinil, že ho nikdo kromě jeho oveček nebere vážně. Nevěřím, že pan Zhai odjede,protože to nedělá pro peníze jak si naivně myslí idealista Miro. Pan Zhai to dělá pro peníze, stejně jako to dělají pro peníze všichni v ČR. Každý kdo vybírá za výuku peníze to dělá pro peníze a není na tom nic špatného. Pro peníze to nedělá starej Čang a starej Wang v parku, protože jsou důchodci a dělají to pro zábavu a hlavně jim za to nikdo peníze nedá. Kdyby jim za to někdo peníze dal, tak si je rádi vezmou.Pro peníze to nedělám já, protože si vydělám mnohem víc byznysem a prachy z Wušu nepotřebuju.a pro prachy to nedělá spousta lidí, který to maj jenom jako hobby a živí se něčím jiným. Pan Zhai neodjede a naopak, vše přeorganizuje a za pár dní se můžeme těšit na znovuotevření školy v ještě masovějším měřítku.nechá se jistě bezpochyby odprosit a ukecat zoufalými žáčky atím si upenní pozici.typický postup vesnických číňanů zvaný výsměšněv pekingském dialektu 三分五农村窜儿 Jediná vyjímka by byla, kdyby měl někde jinou možnost vydělat peníze, případně odjel vyučovat do zahraničí. Pak by se jistě na celou výuku Čechů vykašlal.Takže asi tak, uvidíme komu dá čas za pravdu.
Naposledy upravil pavela dne úte 08. pro, 2009 5:57, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 08. pro, 2009 5:36

PS: Marian: teď jsem si toho všimnul: "Co sa tyka tvojho popierania existencie wudangskych stylov pred vznikom Chenshi taiji, to je tvoj pohlad na vec" 8O Člověče kde jsi vzal tuhle blbost, to jsem NIKDY neřekl. Jediné co jsem řekl je, že spojení Taiji a Wudang stylu je báje vytvořená Wu Tu Nanem, který mimochodem zaměnil učitele a mistra (Jiang Fa a Chen Wang Ting). Taiji jako styl který se vyvinul z Chen stylu přinesl do Wudangu až Li Jing Lin a Sun Lu Tang. To ale nemá nic společného s wudangskými styly které se ve wudangu cvičí od nepaměti, jako je Wudang Tai Yi Wuxing quan , Wudang Jian atd. 108 forem sice ve Wudangu také počítají za svůj styl ale bylo to tam importovánou na počátku 20 století ,tedy nikoliv Wudang-Chen Jia Gou-Yong Nian ale naopak.. Takže NEPOPÍRÁM existenci wudangských stylů před vznikem Chen stylu taiji. K tomuto tématu, pouze pochybuji o jakékoliv vazbě Chen Taiji na Wudangské styly protože Chen Taiji zcela jednoznačně pochází ze stylu ©aolin. A když jsme u ©aolinu, k tvému Za seba ako ziaka shaolinu pak prosím trochu uctivosti k šaolinskému mnichovi 释行保  :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 5:44

raffaj píše:Jen tak pro zajímavost - mohl bys prosím Mariane popsat co a jak učil Zhai v rámci výuky ©aolinu ( tedy kurikulum - sestavy, sestavy pro dva, zbraně, speciální cviky atd. - jména a v jakém pořadí ses je učil)?

díky
raff

zostavy v porai v akom sa ucili v skole (teda aj v akom som sa ich ucil ja)
12lu tantui, gongli quan, wudang chudong, pigua, shan tongbei
mimo to zakladne postoje, strecing- yatui, svihy nohami-titui, skoky, aplikacie vo dvojici, shuaijiao.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:06

roza píše:marian -
ty INFORMACE jsou od lidí z jeho školy.
To,že já nejsem z jeho školy je tady každýmu jasný.
Píšeš o sobě,ne o škole.K tvým úspěchům a dovednostem ti gratuluju.Stejně tak k tvé schopnosti komunikovat s ostatními.

Jsi první zástupce této školy,který to takhle má.
Po 8 letech,potom,co škola skončila.....
Není to málo a pozdě? Snad mi tu většina rozumí,že tohle jsou ty zásadní otázky......

PS:Za to,že to tu nechce nikdo cvičit jinak než zdravotně,si můžou číňani a různí Mirové sami.Deset let kritizuju způsob,jakým se vytváří mediální obraz čbu.Kdy si každá levicová hipísácká dilina z prváku na fildě myslí,že po třech hodinách u Koláře může čbu zasvěceně komentovat.
Když napíšu že nemůže a vysvětlím proč,tak pro půlku jsem fašoun a druhá mi vysvětluje,že jsem se z bu nic nenaučil,když nemám úctu k jiným.....

Kluby karate ,jiu-jitsu a kickboxu jsou plný lidí,kteří chtějí cvičit i bojově.....klidně by mohli chodit i na kungfu,kdyby jim mělo co nabídnout.

Což obecně sice má,ale v konkrétních případech je to u nás bída,přátelé,bída.......

Ale to vy přece všichni dobře víte,jen tu prostě se škůdcema držíte basu.....

No ja som tiez presiel majstrovov skolov a predsa to vidim inak ako, ziaci s ktorymi si komunikoval ty, preto myslim ze ak si nebol osobne aspon na par treningoch a nazivo nevidel aky ma majster pristup k treningu a k ziakom tak tazko podat objektivny nazor.
Dakujem za gratulaciu, ale pisal som tu o sebe, aby som demonstroval, ze moznost, nieco sa v nasej naucit bola, stacilo robit ako majster vravel. Napriklad majster dokola hovoril, ze mabu mame cvicit doma lebo na treningu na to nie je cas. By som spocital na prstoch jednej ruky, kto to doma cvicil. A s tym mabu to je len priklad takychto veci bolo viac. Niekde som tu cital, napisal to Ukropcany, ze prva je metoda, potom ucitel a nakoniec ziak. Ja tvrdim, ze metoda a ucitel v nasej skole boli v poriadku. Preco to potom dopadlo ako to dopadlo? Kvoli pristupu ziakov k cviceniu. Ozaj nie je majstrova vina, ze sa za osem rokov nechitilo viac ludi.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: PapaZhai

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:14

[quote="SiuLouFu
  Ahoj, muzu se zeptat, jak dlouho si cvicil u Shi Fu Zhai Hong Yina pripadne pod Evou Zimmelovou? A kde a co cvicis ted? Predem dekuji za odpoved.[/quote]

Ahoj, pod majstrom Zhai som cvicil dva roky shaolin, potom so odisiel studovat do Ciny kde stale pokracujem v cviceni veci od majstra, celkovo teda asi 4 roky. Shaolin som bral ako pripravu na neijia, a planoval som po navrate pokracovat u majstra, ale navrat je zatial neisty, takze nedavno som sa zacal ucit wujiquan. Wuji cvicim v Daliane.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Hmmmm

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:20

LiPai píše:Ahoj Mariane.
Jde vidět, že nemáš nic lepšího na práci než sedět u PC a ztrácet čas na tomto naprosto zoufalém fóru. Nebo při tom aspoň stojíš v mabu?

Nezapomeň že budeš tvrdě postižen za to že se bavíš s někým mimo NA©I Sektu!!!!
Tady mě ty projevy osobní ubohosti vždycky bavili. ©koda je že nemám více času si tu občas zajít a přečíst si pár blábolů....

Všichny přispěvovatelé by se měli hlavně chytit za nos a přemýšlet co je to slovo a jakou má sílu, ale v dnešní době to asi je dosti mimo mísu, hlavně na internetu to je někdy někde (zde téměř vždy) akorát nechutný průjem.

Kde jste všichni experti byli když se děla ta zvěrstva....doma u počítače.
Pokud vás to nezajímalo, tak proč tu teď píšete své pohádky???

Moc tomu nerozumím proč má někdo opakovaně potřebu stále kopat do starého Mistra wushu přitom se ani nepřijít podívat na jeho trénink. Proč někdo demostruje svoji sílu virtuálními útoky na Evu Zimmelovou, kterou nikdy neviděl natož s ní mluvil.

Nevím, nevím, ale člověku se chce až brečet když to vidí, že nejenom naši politikové svou pěkný hovada, ale že to proniklo už i do kruhů BU cvičenců mě dosti mrzí.
Jediná naděje co mi zůstává je že zde opravdu píše jen stále stejná hrstka chudáků a zbytek lidí se kterými občas mluvím okolo BU se tomuto žalostnému pokusu o BU forum spíše smějí nebo jej ani neznají.

Nechám jalových řečí a jen dodám:
Rodinu Zhai znám dobře a jejich vnitřní věci jsou jejich vnitřní věci proboha řešte si své rodiny, OK.
Co se tu prezentuje o stylu výuky ve škole sifu Zhai není přesné (jak by mohlo když to píšou lidi co to někde slyšeli nebo přečetli) a zkreslené každým jedincem co se snaží něco reprodukovat.
Nikdy jsem neměl problém komunikovat s kýmkoliv a cvičit cokoliv a kdekoliv, nikdy mě za to nikdo nepostihoval, tak nevím kdo to říká a proč.
Rozhodnutí sifu Zhai mě zasáhlo jako blesk, ale co můžu dělat než ho přijmout, stejně je to škoda, pro nás všechny.

Těším se na dutě rezonující odpovědi.

PS Mariane hlavně nevyhazuj prachy za cestu k Pavelovi co by s toho tak asi bylo!?.
LP

LiPai, vdaka za prispenie do diskusie. Tak to uz je dalsi clovek zo skoly majstra Zhai, co nema problem komunikovat aj s ludmi mimo nasu skolu.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 10. pro, 2009 6:36

Marian: 12lu tantui, gongli quan, wudang chudong, pigua, shan tongbei ehm ehm, a ©aolin žádný? :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:38

pavela píše:Marian a ostatní postižení velkým taoistou: rodinu Zhai znám lépe než kdokoliv v ČR, neboť jsem se se Zhai Hua zkamarádil cca tejden po jejím příletu do ČR, což už je skoro 15 let. Můžete se jí zeptat. Na tom, že je starej pán ®hai podvodník ve smyslu falšování svého učitele a stylu trvám. Když jsem se potkal s Zhaiem několik dní po tom co na pozvání Zhai Hua dorazil do Čech, na otázku u koho se styl "Wudang" učil bylo povýšené mlčení. S neskutečným pobavením jsem později sledoval vznik legendy o 120letém Taoistovi tajného jména. Nevím KDE a od KOHO se styl Wudang 7 hvězd naučil alě něco mi říká, že od 120letého taoisty to nebylo.Viděl jsem na 1.předváděčce na Betlémském náměstí, kam mě Zhaihua pozvala starého pána cvičit a připadalo mi to jako zpatlanina xingyitaiji ve stylu 64 dlaní z Pakua.Proti tomu nic, v Číně se cvičí leccos.Ale legendy o taoistech tajících své jméno před žákem, kterému předali veškeré tajemné vědění si nechte pro blbečky, já tohle nežeru. marijáne pokud mě chceš navštívit a dát si tuishou klidně, i když tuišou z taiji moc necvičím, dělám hlavně Xingyi. Najisto mě najdeš každoý víkend v 6.30 v parčíku v severovýchodním cípu Ci Yun Si Qiao. Kromě toho že tě můžu naučit tuišou, můžu ti taky sáhodlouze vyprávět o rodině Zhai...

To ze poznas Zhai Hua je fajn, ale rodina Zhai nie je len Zhai Hua. To, ze poznas jedneho clena este neznamena, ze vies o rodine Zhai viac ako ktokolvek iny u nas.
A napriklad taky Zhong Yunlong(钟云龙),14. generacia Wudang Sanfeng pai, ktory za zakladatela wudangskych bu poklada Zhang Sanfenga(ten mal zit okolo 300 rokov) je podla teba tiez podvodnik?
Cez zimne prazdniny si urcite urobim vylet do Pekingu a vyhladam ta na to tuishou.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:47

pavela píše:A ještě k panu Zhai: jistě každý uzná, že Číňany jako národnost znám ze všech nejlépe(a Miro, myslím taky tak dlouho). Nevěřím, že velký master Zhai opovrhne svými nehodnými žáky a odebere se zpátky do JZD Huludao. nechci se k vyjadřovat a také se nevyjadřuji k úrovni jeho Wušu. jediné k čemu se můžu vyjádřit je kromě pohádek o taoistech také vztah Zhai Hua. Myslím, že by starý pán měl být dceři vděčný, že ho vytáhla z bídy. A v místě odkud pochází to bída je, nehledě na to, že odbornost "učitel wušu" je v Číně bezcenná. Namísto toho pamatuji, jak okamžitě shodil její školu s tím, že Zhaihua nic neumí. Což je evidentní lež a útok proti vlastní rodině. V čínském wušu je jedno staré přísloví 学武,先学德。I když je mi jasné, že pro vesnického Číňana je slovo 德 naprostou neznámou, přesto by si to měl pan Zhai připomenout. Kdyby přišel mezi nás a řekl já jsem normální učitel wušu,nikdo není dokonalý, učím ty a ty styly, naučil jsem se je vod starýho Čanga a Wanga v parku, Zhaihua je moje dcera a je je dobrá, věšichni jsme dobrý a všichni jsme bratři, NIKDO by neřekl ani popel, všichni by ho přijali a ctili. Tím že přijel do země, kde působí komunita mnoha dobrých škol se slavnými kořeny, která si nenechá jen tak nic nabulíkovat, se zdvihnutým nosem a s idiotskou legendou, které může věřit jen pitomec ,začal všechny pomlouvat a pasovat se na ředitele kungfu je sám zavinil, že ho nikdo kromě jeho oveček nebere vážně. Nevěřím, že pan Zhai odjede,protože to nedělá pro peníze jak si naivně myslí idealista Miro. Pan Zhai to dělá pro peníze, stejně jako to dělají pro peníze všichni v ČR. Každý kdo vybírá za výuku peníze to dělá pro peníze a není na tom nic špatného. Pro peníze to nedělá starej Čang a starej Wang v parku, protože jsou důchodci a dělají to pro zábavu a hlavně jim za to nikdo peníze nedá. Kdyby jim za to někdo peníze dal, tak si je rádi vezmou.Pro peníze to nedělám já, protože si vydělám mnohem víc byznysem a prachy z Wušu nepotřebuju.a pro prachy to nedělá spousta lidí, který to maj jenom jako hobby a živí se něčím jiným. Pan Zhai neodjede a naopak, vše přeorganizuje a za pár dní se můžeme těšit na znovuotevření školy v ještě masovějším měřítku.nechá se jistě bezpochyby odprosit a ukecat zoufalými žáčky atím si upenní pozici.typický postup vesnických číňanů zvaný výsměšněv pekingském dialektu 三分五农村窜儿 Jediná vyjímka by byla, kdyby měl někde jinou možnost vydělat peníze, případně odjel vyučovat do zahraničí. Pak by se jistě na celou výuku Čechů vykašlal.Takže asi tak, uvidíme komu dá čas za pravdu.

Ked sa tak vyznas v rodine Zhai, mohol by si mi povedat, cim sa majster Zhai zivil v Cine? A aky bol jeho zivotny standard? Predpokladam, ze vies pesne aj aky plat poberal. Za odpoved vopred dakujem.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 6:58

pavela píše:PS: Marian: teď jsem si toho všimnul: "Co sa tyka tvojho popierania existencie wudangskych stylov pred vznikom Chenshi taiji, to je tvoj pohlad na vec" 8O Člověče kde jsi vzal tuhle blbost, to jsem NIKDY neřekl. Jediné co jsem řekl je, že spojení Taiji a Wudang stylu je báje vytvořená Wu Tu Nanem, který mimochodem zaměnil učitele a mistra (Jiang Fa a Chen Wang Ting). Taiji jako styl který se vyvinul z Chen stylu přinesl do Wudangu až Li Jing Lin a Sun Lu Tang. To ale nemá nic společného s wudangskými styly které se ve wudangu cvičí od nepaměti, jako je Wudang Tai Yi Wuxing quan , Wudang Jian atd. 108 forem sice ve Wudangu také počítají za svůj styl ale bylo to tam importovánou na počátku 20 století ,tedy nikoliv Wudang-Chen Jia Gou-Yong Nian ale naopak.. Takže NEPOPÍRÁM existenci wudangských stylů před vznikem Chen stylu taiji. K tomuto tématu, pouze pochybuji o jakékoliv vazbě Chen Taiji na Wudangské styly protože Chen Taiji zcela jednoznačně pochází ze stylu ©aolin. A když jsme u ©aolinu, k tvému Za seba ako ziaka shaolinu pak prosím trochu uctivosti k šaolinskému mnichovi 释行保  :wink:

Tu sa ospravedlnujem, zle som sa vyjadril. Myslel som existenciu taiji vo wudangu pred vznikom Chenu. Teda presne to co nasledne popisujes.
Este jedno spresnenie, ja sa povazujem za ziaka shaolinskej skoly, nie za ziaka shaolinu. Boze chran aby som sa radil k ludom, co reprezentuju shaolin v dnesnych dnoch, vid napr. wulin feng(武林风), to je uplne na grc.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 7:03

pavela píše:Marian: 12lu tantui, gongli quan, wudang chudong, pigua, shan tongbei ehm ehm, a ©aolin žádný? :lol:

Tak este spresnenie, shaolin ja chapem ako obecny nazov pre waijia, nie nutne ma suvis s klastorom shaolin. Ja som si to zvykol tak pouzivat. A mimochodom shaolin nie su len zostavy.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 10. pro, 2009 7:05

Samozřemě že vím jaký měl plat a ty bys to měl vědět taky, když bydlíš v Dalienu. Zajeď si do nějaký vesnice a zeptej se na plat rolníků před 10 lety v Ji Linu OK? Ohledně: A napriklad taky Zhong Yunlong(钟云龙),14. generacia Wudang Sanfeng pai, ktory za zakladatela wudangskych bu poklada Zhang Sanfenga(ten mal zit okolo 300 rokov) je podla teba tiez podvodnik? nevím co tím chceš říct? Proč bych měl říkat, že je někdo kdo považuje za zakladatele Wudang stylu Čang San Fenga "podvodník"??? Jak to souvisí s Zhaiem? Snad jen to, že Zhaiův 7 star wudang nikdo ve Wudangu nezná... Mimochodem Zhang San Feng dle dochovaných historických záznamů vůbec neuměl žádné bojové umění, abychom byli puntičkáři. Je to podobná legenda jako o Bodhidharmovi. První záznamy o tom, že snad Bodhidharma uměl nějaké BU je až 300 let po jeho smrti.. A to jsem prosím vysvěcený ©aolinský mnich 32.generace, mimochodem, když už máváme generacema, přesto nepopírám, že legenda je legenda... PS: na tuišou klidně přijeď, jak jsem řekl..
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 7:19

pavela píše:Samozřemě že vím jaký měl plat a ty bys to měl vědět taky, když bydlíš v Dalienu. Zajeď si do nějaký vesnice a zeptej se na plat rolníků před 10 lety v Ji Linu OK? Ohledně: A napriklad taky Zhong Yunlong(钟云龙),14. generacia Wudang Sanfeng pai, ktory za zakladatela wudangskych bu poklada Zhang Sanfenga(ten mal zit okolo 300 rokov) je podla teba tiez podvodnik? nevím co tím chceš říct? Proč bych měl říkat, že je někdo kdo považuje za zakladatele Wudang stylu Čang San Fenga "podvodník"??? Jak to souvisí s Zhaiem? Snad jen to, že Zhaiův 7 star wudang nikdo ve Wudangu nezná... Mimochodem Zhang San Feng dle dochovaných historických záznamů vůbec neuměl žádné bojové umění, abychom byli puntičkáři. Je to podobná legenda jako o Bodhidharmovi. První záznamy o tom, že snad Bodhidharma uměl nějaké BU je až 300 let po jeho smrti.. A to jsem prosím vysvěcený ©aolinský mnich 32.generace, mimochodem, když už máváme generacema, přesto nepopírám, že legenda je legenda... PS: na tuišou klidně přijeď, jak jsem řekl..

Tym chces povedat, ze majster Zhai bol rolnik? To by si sa ho mal znova spytat, co naozaj robil. Len spresnenie Dalian aj Huludao su V Liaoningu. A plat rolnikov v Jiline pred desiatimi rokmi, ked majster bol uz myslim na dochodku s tym nema nic spolocne.
Ad Zhong Yunlong a Zhang San Feng. Suvisi to tak, ze vo Wudangu je plno ludi, co to maju v hlave v poriadku, a ktori nemaju problem s dlhovekymi taoistami. Ze vo Wudangu nepoznaju 7 hviezd nie je nic neobvykle, kopa stylov sa v minulosti zachovala len v uzkom okruhu ludi.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 10. pro, 2009 7:23

marian píše:
pavela píše:Marian: 12lu tantui, gongli quan, wudang chudong, pigua, shan tongbei ehm ehm, a ©aolin žádný? :lol:

Tak este spresnenie, shaolin ja chapem ako obecny nazov pre waijia, nie nutne ma suvis s klastorom shaolin. Ja som si to zvykol tak pouzivat. A mimochodom shaolin nie su len zostavy.
taky jsem připojil smajlíka :lol: je mi jasný, že je Shaolin a shaolin. Co je součástí tradičního Shaolinu vím jako učeň ©aolinu velmi dobře. A k tomu Wulinfeng, no ono něco jiného je show a něco jiného je co cvičí mniši. Ale to asi víš. Apropó, na jaře chystáme s partičkou opět velkou cestu po pramenech Taiji, Yong Nian,Chen Jia Gou- Shaolin, nechceš se připojit? Bude sranda! Tak se ukaž v Pekingu, dáme tuišou a pak zajdeme na Erguotou, OK? :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 10. pro, 2009 7:39

marian píše:
pavela píše:Samozřemě že vím jaký měl plat a ty bys to měl vědět taky, když bydlíš v Dalienu. Zajeď si do nějaký vesnice a zeptej se na plat rolníků před 10 lety v Ji Linu OK? Ohledně: A napriklad taky Zhong Yunlong(钟云龙),14. generacia Wudang Sanfeng pai, ktory za zakladatela wudangskych bu poklada Zhang Sanfenga(ten mal zit okolo 300 rokov) je podla teba tiez podvodnik? nevím co tím chceš říct? Proč bych měl říkat, že je někdo kdo považuje za zakladatele Wudang stylu Čang San Fenga "podvodník"??? Jak to souvisí s Zhaiem? Snad jen to, že Zhaiův 7 star wudang nikdo ve Wudangu nezná... Mimochodem Zhang San Feng dle dochovaných historických záznamů vůbec neuměl žádné bojové umění, abychom byli puntičkáři. Je to podobná legenda jako o Bodhidharmovi. První záznamy o tom, že snad Bodhidharma uměl nějaké BU je až 300 let po jeho smrti.. A to jsem prosím vysvěcený ©aolinský mnich 32.generace, mimochodem, když už máváme generacema, přesto nepopírám, že legenda je legenda... PS: na tuišou klidně přijeď, jak jsem řekl..

Tym chces povedat, ze majster Zhai bol rolnik? To by si sa ho mal znova spytat, co naozaj robil. Len spresnenie Dalian aj Huludao su V Liaoningu. A plat rolnikov v Jiline pred desiatimi rokmi, ked majster bol uz myslim na dochodku s tym nema nic spolocne.
Ad Zhong Yunlong a Zhang San Feng. Suvisi to tak, ze vo Wudangu je plno ludi, co to maju v hlave v poriadku, a ktori nemaju problem s dlhovekymi taoistami. Ze vo Wudangu nepoznaju 7 hviezd nie je nic neobvykle, kopa stylov sa v minulosti zachovala len v uzkom okruhu ludi.
Sorry, Liaoning samozřejmě... Dlhověcí taoisti, s tím souhlasím, můj pradědeček umřel ve 101 letech ale 120 to už Zhai trochu přepísk, to snad uznáš ne? Jestli ne, tak a't hezky rychle vybalí jeho jméno a ke kterému klášteru patřil, OK? Víš kolik měl Zhai plat než šel do důchodu? Nevím kolik mu je let? Odhaduji, jestli šel do důchodu cca v roce 1985 tak měl plat cca 20 Yuannů měsíčně. Maximálně... A samozřejmě že byl rolník, co by asi na vesnici byl jinýho?Intelektuál to nebude, už jen dle psaného projevu. Koukni se na starý rozhovory s Zhaihuou ještě ve slovenskym časopise BUDO, v době kdy byl její táta ještě v Číně, tam to je popsaný přesně, z jakejch poměrů pochází atd. Já si to přesně nepamatuju. ... PS: pro mě je to co říká Zahi hua o své rodině rozhodující, protože ona pro rodinu udělala to nejlepší, všechny dostala do Čech, byla to jen a jen její zásluha a ukazuje to jasně, že ve vztahu k rodině udělala co se sluší a patří..
Naposledy upravil pavela dne čtv 10. pro, 2009 7:44, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 7:42

pavela píše:
marian píše:

taky jsem připojil smajlíka :lol: je mi jasný, že je Shaolin a shaolin. Co je součástí tradičního Shaolinu vím jako učeň ©aolinu velmi dobře. A k tomu Wulinfeng, no ono něco jiného je show a něco jiného je co cvičí mniši. Ale to asi víš. Apropó, na jaře chystáme s partičkou opět velkou cestu po pramenech Taiji, Yong Nian,Chen Jia Gou- Shaolin, nechceš se připojit? Bude sranda! Tak se ukaž v Pekingu, dáme tuišou a pak zajdeme na Erguotou, OK? :wink:

Do pekingu mam cestu naplanovanu cez zimne prazdniny, tzn. februar, potom dam urcite vediet, hodim ti do sz kontakt na seba. Erguotou jedine niulanshan.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 10. pro, 2009 7:46

marian píše:
pavela píše:
marian píše:

Do pekingu mam cestu naplanovanu cez zimne prazdniny, tzn. februar, potom dam urcite vediet, hodim ti do sz kontakt na seba. Erguotou jedine niulanshan.
HA, tak to je hustý, ale přes svátky jara možná budu právě v ©aolinu! Každopádně maximálně týden. Erguotou JEDINĚ 红星, k niulan si čuchnu a jak říkáte po slovensky "grcám"
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPai » čtv 10. pro, 2009 10:54

Pavela:
Víš kolik měl Zhai plat než šel do důchodu? Nevím kolik mu je let? Odhaduji, jestli šel do důchodu cca v roce 1985 tak měl plat cca 20 Yuannů měsíčně. Maximálně... A samozřejmě že byl rolník, co by asi na vesnici byl jinýho?Intelektuál to nebude, už jen dle psaného projevu.

Milí šaolinský mnichu či to to vlastně jsi. Sifu Zhai nepracoval jako rolník a jeho plat rozhodně nebyl 20 Yuannů měsíčně. Pracoval v řídících funkcích v těžkém průmyslu a docela hodně při své práci cestoval.

Pokud vím já hovno o DuFuKunovi tak se k němu nevyjadřuji, pokud ty víš naprostý prd o Zhai Hong Yinovi tak prosím tě již o něm dále nepiš.
Předpokládám, že stejná je i hloubka tvých znalsotí o Evě Zimmelové a tímto si myslím že jsi své schoponosti mluvit o této problematice již před x-lety vyčerpaly. Jediný co jsi zatím předvedl je, že neustále do všeho kecáš aniž by sis ověřil co kecáš.

Další (z mnoha) závažný nedostatek tvých informací je, že když viděl mistr Zhai svého učitel naposledy tak mu bylo 145let na ne 120 tak si to prosím srovnej ať ta argumentace je aspoň přesná.
Jeho jméno zas až tak netajil ale na potkání ho taky netroubil do světa. TO že ho neřekl tobě se ani nedivím. Mrzí mě že žádný s mistrů tvých mistrů se nedošil více jak 120 let, ale to přeci nijak nesnižuje tvé osobní gongfu. Tak se neboj že bych měl já nebo Marian nějakou velkou výhodu, že mistr našeho mistra měl více jak 145 let.

Pro ostatní ve škole mistra Zhai Hong Yina jsem necvičil proto že se učil u dlouhověkého taoisty, ale proto že jeho MaBu bylo nejdokonalejší (upozorňuji že ve věku více jak 60 let) že lepší jsem do dnešního dne neviděl. A opravdu mě ještě dnes děsí ve snech že někdo může mít takové Mabu. A kdo ví co je základ gongfu/wushu tak ví o čem tady mluvím.

Jinak o žácích, učiteli a metodě s Marianem plně souhlasím!
Sám patřím mezi ty líné žáky.
LiPai
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fejou » čtv 10. pro, 2009 13:05

Rad bych timto jen prispel do diskuze, konecne se mi podarilo tady zaregistrovat..

Co se tyka papy Zhai, trenoval jsem s nim po te co diky Zhai Hua a jejim Brnenskym studentum prijel do Cech a musim rici ze to byla uzasna zkusenost. Jeho vitalita, sila a pohyblivost byla uzasna a vsichni, kteri s nim mohli v te dobe cvicit ho obdivovali. Vsechno nam byl primo schopen ukazat a ucil nas hlavne aplikace, duilian a schueijiao (omlouvam se odbournikum za prepis). Po tom co si udelal svoji skolu jsem ho vzdycky videl prijit do Stromovky o hodinu driv, sam si cvicil..pak prisli studenti a on jim vse dukladne predcvicoval a dokonce se s nimi rozbehaval a rozcvicoval, vse jako by mu bylo dvacet.. (meli jsme treninky o neco delsi nez oni) tak po treninku vzdy zase dalsi hodinu cvicil sam..takze o jeho umeni a vyuce podle meho nikdo kdo s nim zkusil cvicit nemohl pochybovat..to jestli zaci delali vse tak jak jim to rikal je druha vec...

A k tomu bych se take rad dostal, znal jsem Evu jeste drive nez vyuzila toho cvicit s papou a byt jeho pravou rukou a nevim jak pokracovali po tom co se jejich skola oddelila, ale rozhodne se ji zpocatku ani nemohlo darit vse prekladat tak jik papa rikal..kazdopadne on vzdy vse trpelive ukazoval...

Co se delo v jejich skole poslednich pet let nevim, ale tak jak jsem ho zazil ja tak co se tyka jeho umeni i uceni si urcite zaslouzi uctu a ne pomlouvani..vy jste ale zrejme to stesti nemeli..

Jinak Hulu Dao je 8 milionove (jak Pavela pise) vesnice, kde papa skutecne zastaval vedouci pozice v prumyslu, cele mesto je pomerne dost prumyslove navic uz tma mel svoji skolu, kde jsem mel moznost par dni cvicit a seznamit se s jeho studenty a rozhodne ty se stydet nemuseli za to jak cvici a co umi...

Presto ze jsem nikdy nebyl jeho zak, tak k nemu mam uctu a mrzi me ze lidi kteri ho ani neznaji na zaklade nejakyho prekladu cechu, kteri si to prelozili podle svyho soudi...

Joooo...a nikdy me kdyz jsem s nim trenoval nezajimalo jakyho mel mistra a kolik mu bylo let..neprislo mi to nikdy dulezity...
fejou
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...