PapaZhai

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod roza » čtv 10. pro, 2009 13:34

marian -
metoda?Ok.Jaký povrch jste používali na cvičení shuaijiao?
učitel?Ok.Kolikrát tě učitel přehodil při shuaijiao?
žák?Ok.Kolikrát ty jsi partnery přehodil při shuaijiao?

Pak se můžem bavit o možnosti se něco naučit.

Ano,v tom se shodujeme,je to kvůli přístupu lidí.Vždyť jsem to psal.
A taky jsem psal,že si za to můžete sami,včetně číňanů....proč tam nepříjdou lidi,jako chodí třeba na judo nebo kickbox?

Takováhle diskuse je krásná možnost,jak to můžeš napravit - přestat ospravedlňovat neproduktivní přístup čínských škol.

fejou - umění,výuka,kondice......dost neurčité pojmy,nazíráno optikou běžného učastníka podobných "kurzů" čínských bojových umění.....

Bože můj,jedna půlka rozbředlý prdele,věčně omluvený z tělocviku,druhá půlka závodní uzenáči,trávící večery ve virtuálním světě.....
Přestaňte si lhát...
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 13:52

[quote="pavela Sorry, Liaoning samozřejmě... Dlhověcí taoisti, s tím souhlasím, můj pradědeček umřel ve 101 letech ale 120 to už Zhai trochu přepísk, to snad uznáš ne? Jestli ne, tak a't hezky rychle vybalí jeho jméno a ke kterému klášteru patřil, OK? Víš kolik měl Zhai plat než šel do důchodu? Nevím kolik mu je let? Odhaduji, jestli šel do důchodu cca v roce 1985 tak měl plat cca 20 Yuannů měsíčně. Maximálně... A samozřejmě že byl rolník, co by asi na vesnici byl jinýho?Intelektuál to nebude, už jen dle psaného projevu. Koukni se na starý rozhovory s Zhaihuou ještě ve slovenskym časopise BUDO, v době kdy byl její táta ještě v Číně, tam to je popsaný přesně, z jakejch poměrů pochází atd. Já si to přesně nepamatuju. ... PS: pro mě je to co říká Zahi hua o své rodině rozhodující, protože ona pro rodinu udělala to nejlepší, všechny dostala do Čech, byla to jen a jen její zásluha a ukazuje to jasně, že ve vztahu k rodině udělala co se sluší a patří..[/quote]

Nejak so toto prehliadol, ale vidim, ze uz to popisali za mna LiPai a Feiou.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marian » čtv 10. pro, 2009 14:16

roza píše:marian -

A taky jsem psal,že si za to můžete sami,včetně číňanů....proč tam nepříjdou lidi,jako chodí třeba na judo nebo kickbox?

Takováhle diskuse je krásná možnost,jak to můžeš napravit - přestat ospravedlňovat neproduktivní přístup čínských škol.

fejou - umění,výuka,kondice......dost neurčité pojmy,nazíráno optikou běžného učastníka podobných "kurzů" čínských bojových umění.....

Bože můj,jedna půlka rozbředlý prdele,věčně omluvený z tělocviku,druhá půlka závodní uzenáči,trávící večery ve virtuálním světě.....
Přestaňte si lhát...

Povrch: v telocvicni parkety, vonku zem.

Ucitel: vzhladom na to ze v tedy mal vyse 70 rokov tak nie az tak velakrat, ale zato ma naucil ako mam niekoho hodit ja.

Ziak: Tak to vazne neviem spocitat. Problem bol ale v tom, ze ked som sa chcel s niekym niekym hadzat mimo hodiny tak malokto si nasiel cas.

Takze zase vsetci vedeli ako sa to ma robit, ale s roznych dovodov to tak nerobili.

Ad neproduktivny pristup cinskych skol. Ono nie kazdemu ide o to byt dobry bojovnik, cinske bu poskytuju kazdemu co sa mu paci, niekto cvici pre zdravie, niekto aby mohol predvadzat krasne pohyby a niekto pre boj. V Cine to je tak isto, na boj bolo vzdy len par ziakov, ostani to beru skor ako relax a podobne, Cina je ale ina v tom ze su tu mraky ludi a teda vacsia sanca ze sa najdu ludia, co na sebe riadne zamakaju. Predpokladam, ze budes argumentovat, ze ked sa to necvici na boj nie je to uz bu, ano aj nie. Podla mna ak system je schopny vychovat aj maly pocet schopnych bojovnikov tak je to bu, ak si niekto cvici len cast systemu, bez ohladu na to z akych dovodov, tak sice sa to bu vola, ale v podstate to bu uz neni.
U nas v skole nikto nikomu nic nenalhaval. Co sa pamatam na jedno majstrovo hodnotenie tak vravel, ze ako sme to cvicili v tom momente, to by stacilo len na niekoho, co nic nevie rozumej lamu. Vzdy popisal stav veci tak ako bol v skutocnosti.
marian
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » čtv 10. pro, 2009 14:44

marian píše:
roza píše:marian -

Přestaňte si lhát...

Povrch: v telocvicni parkety, vonku zem.

Ucitel: vzhladom na to ze v tedy mal vyse 70 rokov tak nie az tak velakrat, ale zato ma naucil ako mam niekoho hodit ja.

Ziak: Tak to vazne neviem spocitat. Problem bol ale v tom, ze ked som sa chcel s niekym niekym hadzat mimo hodiny tak malokto si nasiel cas.

Takze zase vsetci vedeli ako sa to ma robit, ale s roznych dovodov to tak nerobili.

Ja se do toho s dovolenim take zamicham. Nejprve predeslu, ze me 90% nasi BU sceny nezajima, protoze na nich nevidim nic zajimaveho. Cili nejsem nezaujaty. Ale k veci:

Dlouha leta jsem delal judo a zapas a nedovedu si predstavit neco takoveho nacvicovat venku, po parcich ... hazet se na drny, kameny, bordel, psi miny a pod ... bude zalezitost jen pro fajnsmekry. Dovedu si predstavit jakou pak ma takovej trenal uroven, dovedu si predstavit jak jste na kazdem trenalu davali stovky hodu ... Cili tak trochu - zoufalcu raj!!!

K cemu je dobre mit sifu v duchodovem veku? Chapu sigunga, ale sifu musi jeste mit jiskru, drive, tygra v srdci ... Nechci tim brat nikomu jeho dustojnost, ale vidim to temer kazdy den. Ucitel je starec, hybe se na svuj vek vyborne, nicmene je starec a jeho zaci se ve dvaceti hybou jako on a on je jim vzorem - tragedie.

To je dalsi problem na gung fu a do gung fu supermarketu nechodi lidi se zajmem o fight, ale hledaji jak napravit to, co bylo zanedbane v detstvi rodicema, pedagogickym sborem a pod ... To zklamani, kdyz zjisti, ze je to jejich boj a ze za ne nikdo dychat nebude, co?

Teoreticky vedi vsichni vsechno, ale co nas odlisuje je prave to, ze nekomu to chodi, nekdo to chape spise teoreticky a kdyz je priroda stedra, tak to chodi i docvaklo - nicmene na scene TBU je to ohrozeny druh a vzacny jev :wink:

Aby nebyl zbytecnej flame, naprosto zamerne se nebudu vyjadrovat k tomu dopisu na rozlucku ani k tem storkam z one skoly a radeji ani k tomu jak se ci ucitel jmenuje, jak je stary atd ... Ale v mejch ocich je to idiocie vsech lidi v krouzku a to take o necem vypovida :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 10. pro, 2009 14:48

marian -
takže 3 krát nula,co se týká možností se něco naučit.
Na parketách :lol: ,nekoordinovaný nováčci,kterým to "učitel" ukázal dvakrát a ještě z nich púlka to dělat ani nechce? :lol:

Srovnaj s běžnou školou juda nebo jiu-jistu......

Tímto argumentem podpírám mnou zmiňovaný neproduktivní přístup čínských škol u nás.
A tím neříkám "běžte na judo!",tím říkám"učte kungfu pořádně!"....

Není pravda,že čínská bojová umění poskytují každému co se mu páčí,to jsou levicově-hipísácký keci,jaký tady razí Miro a pár podvodníků,který se díky tomu můžou napakovat bez dřiny a odpovědnosti....

Maximálně si někdo,kdo absolvuje kompletní metodiku,může po letech dovolit k některámu prvku přilnout víc.

Já vim moc dobře,jak se cvičí v Číně.To,že to někdo omrdává tam ale ještě neznamená,že může jezdit k nám dělat chytrýho,tahat z lidí prachy a pak se spakovat s tím,že si za to můžou sami,že nic neuměj....

Ano,všude je jen pár lidí,kteří jsou opravdu dobří.......ale tady se snažíte omlouvat situaci,kde nikdo neumí nic......

Děkuju za tohle :"Podla mna ak system je schopny vychovat aj maly pocet schopnych bojovnikov tak je to bu, ak si niekto cvici len cast systemu, bez ohladu na to z akych dovodov, tak sice sa to bu vola, ale v podstate to bu uz neni. "
V tom se alespoň trochu shodnem.

A teď prosím vyjmenuj alespoň ten malý počet schopných bojovníků...

A nic si z toho nedělej,já takhle šiju i do ostatních škol čbu........
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » čtv 10. pro, 2009 16:10

Kdyz uz se zacala rozebirat cela rodina, ok. Nebudu to psat jako v tom smyslu, ze jsem znechucenej, jen napisu jak tu rodinu vidim.
Papa:
Proste starec, kterej se na svuj vek hejbe dost dobre. Samozrejme to este neznamena, ze je dobrej ucitel. O tom jak ucil nic nevim tak k tomu nic.
Myslim, ze veci, ktery byly napsany na jeho strankach nejsou vsechny psany z jeho ust. Podle stranek skoly neposuzuju. Ten clanek. Clankum neverim, co jsem slysel od lidi, co s nima nekdo nekdy delal rozhovor odpovedi si prej sami ptajici casto meni. Co kdo vi? (no... roza urcite vsechno) Treba Papa rek ze byl hodne starej a tim o jeho veku koncil vetu. Ptajici se tam bouchnul 120. TREBA. Je to spekulace stejna jako vsechno tady.
Zhai Hua:
Dejte ji moznosti a prostredky a je podle me jednim z nejlepsich ucitelu tady. Kdyz vidi snahu je jak silena. Nevidel jsem vic zapalenyho cloveka pro nejakou vec jako ona, kdyz vidi snahu. Byla by schopna se roztrhat. Ze vsech cinanu tady mi nejvic prirostla k srdci.
Ale: je to uz tri roky co jsem od ni odesel a kapku zmenil na ni nazor. Duvod: nelibi se ji Sportovni Wushu, coz neni duvod proc jsem odesel, ale proste to neucila s tim, ze uci opravdovy Wushu. Ale i ona ma zmeny, ktery me velmi stvali. Hodne me mrzi, ze ackoliv tvrdila, ze uci bojovat a bojovy Wushu, ucila jen sestavy. Sparing nic, jednou za sto let, vysvetleni sestav stylem tohle znamena tohle a tohle znamena tohle a konec a je to hoooodne stara sestava, nesmi nikde ukazovat. Ubehne rok a dela seminar na tu sestavu, ktera je hooodne stara a nesmi se ukazovat jak ona rika a na seminari to nauci lidi, co vidi prvne za litr. Tohle protireceni si me stvalo nejvic.
Zhai Feng:
Kdyz jsem ho moc neznal, pripadal mi jak magor. Ted je to podle me v soucasny dobe z ty rodiny nejlepsi ucitel.
Sice se s touhle rodinou uz vubec nestykam a byl jsem este dite, kdyz jsem u kohokoliv z nich trenoval, ale hajit je nebo na ne hazet spinu nechci. Pisu jen svuj pohled na to.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 10. pro, 2009 16:56

wushupetr - ne,roza neví určitě všechno.
Roza ale ví,čím je dána smysluplnost lidského snažení - jsou to výsledky.
A roza taky ví,jak má vypadat trénink,aby tyto výsledky přinesl.
Dále roza ví,že v konkrétním případě podmínky pro takový trénink nebyly,nejsou a nebudou.

A o tom,z jakých důvodů a čí je to chyba je celá tahle diskuse.

Diskuse o historii všech členů rodiny mě nezajímají - k tomu,aby me naučil v reálu přehoz potřebuje trenér juda rok a nemusím znát víc než jeho příjmení.Tady to někdo zkouší 8 let bez výsledku,jediný co po něm zůstane je spouste nedůležitých informací ze života včetně toho,jaký měla jeho babička číslo bačkor....

Pokud někdo tvrdí,že je učitel a naučí tě přehozy a začne s tím na parketách nebo v parku,pak je blázen nebo lhář.....

Vím,že poslední příspěvek nebyl adresován mě,pouze ses otřel....
To mám asi za to,že jsem ty předchozí ignoroval.
Necvičíš bojové umění,takže pro mne jsou z tohoto pohledu tvoje příspěvky nepodstatné.

Abychom si rozuměli,to nebyla urážka,to co děláš je makačka a jestli jsi dobrej,všechna čest.

Ale tady a teď je to o něčem jinym.
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » čtv 10. pro, 2009 17:44

1)Nevim jestli si ho nekdy v parku videl. Ja ne ze bych ho videl v praku vzdy kdyz tam byli ale Sheijiao jsem tam nevidel snad nikdy, ze by ho tam cvicili. Vetsinou tak okopavali stromy, jely zaklady, kopaly, sestavy, protahovali a tak. Rikam, co jsem videl, neobhajuju.
Vysledky? v tom nejede jen ucitel, ale i zak. Je treba zmenit zpusob prezentace CBU, aby se zmenil druh lidi, ktery tam chodi. Z vychrtliho hipika, co cvici jogu na ranare a lidi touzici umet se rvat. To se stane tak, kdyz se o CBU prestanou vypravet a uznavat mity a keci, tedy to co Papa mel na strankach. Jenomze ja si proste nemyslim, ze za lzi na tech strankach muze on.

2)Sice uz rok sparuju s par klukama od Thaiskyho a Kick Boxu, ale mas pravdu za bojovnika se nepovazuju.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 10. pro, 2009 18:34

wushupetr

souhlas v bodě 1.
omluva a gratulace v bodě 2.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPai » čtv 10. pro, 2009 21:05

Jeden dotaz k Rozovi nebo Roze, prosím tě ty se doma/práci u PC trošku nudíš, co?

Člověk co začne svůj příspěvek
přiznám se že už moc nemrhám energií na podobný šity
a tak píše jak urvaný z řetězu asi něco sleduje.

Nevím co chceš a tak ti to zatím neumím dát, ale třeba to napiš a nějak se dohodneme.

Pro ostatní shrnutí:
1)Roza - nikdy jsem tam nebyl natož něco cvičil ale vím přesně kde je problém

no comment - berme to jako trénink práce z volem.

2)Roza - techniky hodů se bez žiněnek/tatami nedají moc dobře naučit

To zní velmi zajímavě, ještě že žiju v době kdy japonci dali světu tatami jinak bychom se nenaučili v boji dělat hody.

3) spousta dalších blbostí - na téma někdo něco řekne a já to popřu, protože ten kdo tam byl tak tomu přece nemůže rozumět.

Asi jsi hodně mimo real, ale doufám že to všechno děláš pro blaho ostatních a to mě dává jiskřičku naděje, že ten svět ještě není tak zkažený.

Pro ostatní - techniky sui (hody a porazy) jsme se naučil právě nejlépe u mistra Zhai a propo byla to moje už třetí škola kde se toto cvičilo na holou zemi/parkety.

Pokud jde o cvičení venku v trávě tak pro lidi né moc zkušené doporučuji jeden super osvědčený trik. Než začnete sebou házet o zem, najděte si místo patřičné rozlohy a prohledněte zda tam nejsou psí hovínka a tak hurá do cvičení - slabší povahy mohou i odstranit kamínky a dřívka co se válí na zemi. Fakt to funguje!
Sice to tu duní a rezonuje jako na koncertě tympán, ale občas je tu sranda. Jak naše české e-bojovníky děsí hovínka pudlů v parku....
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushupetr » čtv 10. pro, 2009 21:11

A uplne nejhorsi je, kdyz si zaspinim teplaky od hliny.
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 10. pro, 2009 21:23

LiPai píše:Jeden dotaz k Rozovi nebo Roze, prosím tě ty se doma/práci u PC trošku nudíš, co?

Člověk co začne svůj příspěvek
přiznám se že už moc nemrhám energií na podobný šity
a tak píše jak urvaný z řetězu asi něco sleduje.

Nevím co chceš a tak ti to zatím neumím dát, ale třeba to napiš a nějak se dohodneme.

Pro ostatní shrnutí:
1)Roza - nikdy jsem tam nebyl natož něco cvičil ale vím přesně kde je problém

no comment - berme to jako trénink práce z volem.

2)Roza - techniky hodů se bez žiněnek/tatami nedají moc dobře naučit

To zní velmi zajímavě, ještě že žiju v době kdy japonci dali světu tatami jinak bychom se nenaučili v boji dělat hody.

3) spousta dalších blbostí - na téma někdo něco řekne a já to popřu, protože ten kdo tam byl tak tomu přece nemůže rozumět.

Asi jsi hodně mimo real, ale doufám že to všechno děláš pro blaho ostatních a to mě dává jiskřičku naděje, že ten svět ještě není tak zkažený.

Pro ostatní - techniky sui (hody a porazy) jsme se naučil právě nejlépe u mistra Zhai a propo byla to moje už třetí škola kde se toto cvičilo na holou zemi/parkety.

Pokud jde o cvičení venku v trávě tak pro lidi né moc zkušené doporučuji jeden super osvědčený trik. Než začnete sebou házet o zem, najděte si místo patřičné rozlohy a prohledněte zda tam nejsou psí hovínka a tak hurá do cvičení - slabší povahy mohou i odstranit kamínky a dřívka co se válí na zemi. Fakt to funguje!
Sice to tu duní a rezonuje jako na koncertě tympán, ale občas je tu sranda. Jak naše české e-bojovníky děsí hovínka pudlů v parku....

:lol:

Tatami neni zinenka a rozhodne nam ji nedalo japonsko, jen ten nazev se chytil a nemam s tim problem ...

A opravdu to bez patricne podlahy nacvicovat nejde kamo, tedy pokud je vam znamo, ze se nemusi clovek na trenalu mrzacit a nebo pokud se nepokladate, jak milenka, ktera ti omdli v naruci ... bez se podivat na cem lidi cvici zapasnicke techniky a i joudovi musi dojit, proc tomu tak je ... vis kolikrat na trenalu ztratis nad souperovo padem kontrolu, vis kolikrat sam padajici ztrati kontrolu nad padem a treba s sebou strhne hazejiciho a na sebe ... no a dovedu si predstavit jak bys dopadl venku, kdybych na tebe nestastnou nahodou pri treninku dopadne svou vahou :lol:
Presne jak pise roza a ja pred nim podlaha je nutna podminka, pokud clovek neni idiot a nechce si rafinovane ublizit a nebo se na trenalu jen nemrskaji jako ... jako zombie loutky ... A to je milej zlatej vas problem :wink:

Jak nacvicujete tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=salzkgmXI5g

Jak vypadaji vase zada po stovkach hodu na jednom trenalu? Nebo si jich sto jeste neudelal za tech par roku, co cvicis?

Jak nacvicujete venku toto:

http://www.youtube.com/watch?v=UZc7t4wL ... 2B&index=0

Kolik z vas ma frakturu lebky, patere ...??? Jsi normalni?
Pro tvou informaci, drive se to cvicilo v zapasisti zasypaneho piskem, zapasiste se specialne upravovalo, ale vy si cvicte treba na betone ...
Malo veci me desi, dokonce ani zaci vasi skoly, ale jestli chces stav se u nas ve skole na trenalu ... mame peknej betonovej dvorek a muzeme se tam potahat, tesim se na tve pady :wink: :wink: :wink:

PS: doufam, ze mas koule a stavis se nebo klasicka kunfu klicka o tom, ze nemas zapotrebi nikomu nic dokazovat a ze jsi nad veci?
Naposledy upravil luen dne čtv 10. pro, 2009 21:30, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPai » čtv 10. pro, 2009 21:24

K cemu je dobre mit sifu v duchodovem veku? Chapu sigunga, ale sifu musi jeste mit jiskru, drive, tygra v srdci ... Nechci tim brat nikomu jeho dustojnost, ale vidim to temer kazdy den. Ucitel je starec, hybe se na svuj vek vyborne, nicmene je starec a jeho zaci se ve dvaceti hybou jako on a on je jim vzorem - tragedie.

Protože mladí toho umí míň a nemá takové zkušenosti v učení a boji. Protože tě naučí i jiné věci než poskakovat v teplákách po tělocvičně a vidí věci více s nadhledem.
Protože lepší mabu v 70 letech jsem ještě neviděl a to se bavíme i o mnohem mladších ročnících.

Z 90% tě nezajímají BU scény, OK proč ne, tak proč urážíš lidi co ani neznáš. Na mistrových trénincích by tací co se hýbali jako když švihá bič. Tak tu prosím tě neprezentuj svoje stupidní teorie.
A jestli mluvíš své osobní názory a obecné školy tak si založ svůj osobní blog a nepiš to do toho příspěvku, má to stejnou hodnotu jako předchozí příspěvky o očkování.

To je tu napíchnutý jedličkův ústav nebo je to nějaký sociologický test.
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod LiPai » čtv 10. pro, 2009 21:37

No s tím jsem měl problém akorát na trénunku Ju-Jutsu, kde díky tatami nebo jak tomu říkáš, na sebe lidi nebrali ohled a jedna holka mi přistála za krkem když jsem v sedě dostával páku a já počítal obratle.

Na tréninku u mistra se mi to nikdy nestalo.

S tím betonem se zbytečně ženeš do extrému o tom tady nikdo nemluvil ale když tam dáme tenký koberec tak to taky jde (na betonu je nepříjemné podření a odření ne pád do tvrdého).

Já nejsem odpůrce tlumících podložek jen mám averzi na lidi co tvrdí, že na tvrdém se nedá naučit bojoval.

Mě je líto zase vašich žáků za ty žluté oblečky, holt každá škola má něco.

Ne ale opravdu sorry za toto osobní rýpnutí asi jsem tu už moc dlouho a nějak tu hrubnu a hloupnu. Teď jsem také zaduněl
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 10. pro, 2009 21:37

a jeje dalsi hysterka, hele jednoduse:

http://www.cfwckt.org/?q=content/kontakt

Dej vedet a stav se :wink: Probereme to osobne a tesim se jak mi tohle vsechno zopakujes, ok?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPai » čtv 10. pro, 2009 21:43

Klidně nejsem zrovna v Praze ale na cestách ale tak v lednu bych to viděl reálně. Nějaký víkend se domluvíme.

Jaká pak hysterie pokud urážky tvého učitele bereš na lehkou váhu a nevadí ti tak mě urážky mého docela vadí.

Jen proto ztrácím čas na tomto stupidním fóru.
LiPai
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » čtv 10. pro, 2009 21:46

LiPai píše:Klidně nejsem zrovna v Praze ale na cestách ale tak v lednu bych to viděl reálně. Nějaký víkend se domluvíme.

Jaká pak hysterie pokud urážky tvého učitele bereš na lehkou váhu a nevadí ti tak mě urážky mého docela vadí.

Jen proto ztrácím čas na tomto stupidním fóru.

Ted mi rekni kdo tady napsal urazku na tveho ucitele?
Leden je vybornej mesic ... nejdrive Miro a ted tohle :oops: to si snad ani nezaslouzim, ale diky kuciii. Moc se tesim :wink: :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 11. pro, 2009 0:46

Lipai -
zustaneme u toho "Rozovi",pokud smím prosit...
Ne,nenudím,dík za optání,prostě jsem se učil na samý jedničky a teď mám zaměstnání a ne práci.Ne že bych opovrhoval proletariátem......

Nebuď paranoidní.Člověk ,který napíše "..přiznám se že už moc nemrhám energií na podobný šity.." a tak píše jak urvaný z řetězu,nemusí nutně něco sledovat,třeba tím myslel jen to,že mu informace unikla co do časového sledu,páč se jedná o píčovinu,ale klidně si o ní podiskutuje.

Oproti přesvědčení vás,měkkostylařů,totiž nedá nám,tvrdostylařum, tak moc práce vyjadřovat se psaným textem.......
Chápu,jak by byl pro vás život krásný,kdyby platilo vaše přesvědčení "jednou boxerky na rukou=doživotní vyjadřování se maximálně tak vajglem na pivní tácek".......

Bohužel...

Nevím,proč si myslíš,že chci něco po tobě....
Nevím,proč si myslíš,že se chci s tebou na něčem dohodnout...

Nevím,proč si myslíš,že když svůj příspěvek pojmeš jako intelektuální povýšenou srandičku,že jakkoliv zmenšíš svůj díl viny na celé věci...

Co se týče shrnutí:
1)Nikdo,kdo nezahynul v Černobylu ,nemá právo říci,že havárie byla fatální....

(Pro blbečky,který chtějí demonstrovat svojí intelektuální nadřazenost a pak napíšou předložkovou vazbu 7.pádu "z" místo "s" - fatální = osudový,smrtelný)

2)A mimo tuhle verbální masturbaci - umíš,nebo ne?
Obvykle se soudí,že techniku je třeba procvičit v řádu desetitisíců,než jednomu přejde trochu do krve......K tomu se používají i měkké podložky.
Osobně bych rád poznal toho,s kým jsi v rámci tréninku desettisíckrát praštil o parkety......nebo alespoň udej místo jeho posledního odpočinku,rád tam v tichosti zanechám sudý počet květin....

3)Víš,třeba Turkům jednu dobu připadaly jako blbost vysokoprůměrové odpadní trubky,a tak tam dodnes mají plné hajzly toaleťáku se šmouhama od hoven cizích lidí......
To neznamená,že je teď čas na fekální humor.
To znamená,že to co ti dnes může připadat jako "spousta dalších blbostí ",mohou už dnes vidět ostatní jinak a ty třeba,po letech,také.....

Nevím,co tě vede k přesvědčení,že jsem mimo real.......že nemám 140letého tajného mistra?

Pokud jsi už před "mistrem" Zhai cvičil ve dvou školách,které byly tak chudé a špatné,že hody museli žáci procvičovat na parketách,neznamená to nic jiného,než to,že byly skutečně chudé a špatné.

Asi jenom génia by v tu chvíli napadlo,jít to samé studovat do plně vybavené judistické tělocvičny za desetinu ceny s kvalifikovaným funkčním učitelem,že?

No nic.

Kolikrát,jsem tak smělý a táži se,jsi praštil o zem zbavenou hovínek kterýmkoliv z těch podvyživených pseudointelektuálních hipísackých zmrdů,kteří se na podobných seancích slézají?

PS:A protože jsi mi mladistvou drzostí sympatický,poradím ti,jak příště zapůsobit ještě více na ostatní diskutující jako intelektuál : stačí,když za "a propo" na píšeš ještě "s".Jednak je to takový pěkný zvyk,psát to tak,a za druhý nebudeš za polovzdělanýho píčuse,až tu příště budeš zkoušet na někoho "intelektuální převahu",víme......?

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 11. pro, 2009 1:58

pane roza vy nemáte rád hipiess a levicově smýšlející?
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 11. pro, 2009 5:36

LiPai: tvoje stupidita, ba přímo postižení je natolik velké, že opravdu nevím, zda se mám ještě vyjadřovat. Jestli opravdu věříš, že MASTER tvého MASTERA, bezejmenný Taoista (pardon, vlastně má jméno ale mě nehodnému Pavelovi nebude nikdy zjeveno :roll: ) se dožil více než 145 let (možná ještě žije???) pak se jdi léčit. Skutečně vám obrovsky závidím tohoto dědečka, neboť můj pradědeček Wang Ji Wu umřel jak se sluší a patří "pouze" ve 101 letech a můj dědeček Zhang Bao Yang má "jen" 88 let a stále se těší výbornému kungfu, takže se doufám alespoň té stovky dožije. To ovšem pro následovníky Velkého Taoisty nestačí.Opravdu vám závidím vaší školu, legenda pokračuje. :cry: :cry: :cry: Ohledně zaměstnání vašeho velemistra, člověk který "takhle" píše čínštinu byl ve fabrice tak maximálně DĚLNÍK rozumíme? Protože jeho wenhua nedostačuje na jakoukoliv vedoucí funkci. Pokud by ovšem byl v zoufalých prdelovicích zvaných Huludao(mimochodem on NENÍ z Huludao ale z nějaké vesničky Xin Ji nebo tak nějak, už si přesně nepamatuju) nejvyšším vedoucím nějaké fabriky, mohl mít v 80tých letech plat MAXIMÁLNĚ 1000 yuanů a to hodně přeháním.Nedělejte ze mě vola, v Huludao jsem byl, a taky jsem odtamtud ještě ten den vypadl, hrůza. FEJOU ,Hulidao nemá ani 3 miliony obyvatel ale jako OKRES=s přilehlejma vesnicema.Jako město samozřejmě mnohem míň. OK, chlapci, pokud někdo z vás věří, že 145 letej taoista je skutečnost, nikoliv následek přemíry sledování Wu Xia v televizi ,považuju debatu s vámi za ukončenou, nadále doporučuji spíše rozmluvu s psychiatrem...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...