Moderátor: pm
roza píše:marian -
metoda?Ok.Jaký povrch jste používali na cvičení shuaijiao?
učitel?Ok.Kolikrát tě učitel přehodil při shuaijiao?
žák?Ok.Kolikrát ty jsi partnery přehodil při shuaijiao?
Pak se můžem bavit o možnosti se něco naučit.
Ano,v tom se shodujeme,je to kvůli přístupu lidí.Vždyť jsem to psal.
A taky jsem psal,že si za to můžete sami,včetně číňanů....proč tam nepříjdou lidi,jako chodí třeba na judo nebo kickbox?
Takováhle diskuse je krásná možnost,jak to můžeš napravit - přestat ospravedlňovat neproduktivní přístup čínských škol.
fejou - umění,výuka,kondice......dost neurčité pojmy,nazíráno optikou běžného učastníka podobných "kurzů" čínských bojových umění.....
Bože můj,jedna půlka rozbředlý prdele,věčně omluvený z tělocviku,druhá půlka závodní uzenáči,trávící večery ve virtuálním světě.....
Přestaňte si lhát...
marian píše:roza píše:marian -
metoda?Ok.Jaký povrch jste používali na cvičení shuaijiao?
učitel?Ok.Kolikrát tě učitel přehodil při shuaijiao?
žák?Ok.Kolikrát ty jsi partnery přehodil při shuaijiao?
Pak se můžem bavit o možnosti se něco naučit.
Ano,v tom se shodujeme,je to kvůli přístupu lidí.Vždyť jsem to psal.
A taky jsem psal,že si za to můžete sami,včetně číňanů....proč tam nepříjdou lidi,jako chodí třeba na judo nebo kickbox?
Takováhle diskuse je krásná možnost,jak to můžeš napravit - přestat ospravedlňovat neproduktivní přístup čínských škol.
fejou - umění,výuka,kondice......dost neurčité pojmy,nazíráno optikou běžného učastníka podobných "kurzů" čínských bojových umění.....
Bože můj,jedna půlka rozbředlý prdele,věčně omluvený z tělocviku,druhá půlka závodní uzenáči,trávící večery ve virtuálním světě.....
Přestaňte si lhát...
Povrch: v telocvicni parkety, vonku zem.
Ucitel: vzhladom na to ze v tedy mal vyse 70 rokov tak nie az tak velakrat, ale zato ma naucil ako mam niekoho hodit ja.
Ziak: Tak to vazne neviem spocitat. Problem bol ale v tom, ze ked som sa chcel s niekym niekym hadzat mimo hodiny tak malokto si nasiel cas.
Takze zase vsetci vedeli ako sa to ma robit, ale s roznych dovodov to tak nerobili.
a tak píše jak urvaný z řetězu asi něco sleduje.přiznám se že už moc nemrhám energií na podobný šity
LiPai píše:Jeden dotaz k Rozovi nebo Roze, prosím tě ty se doma/práci u PC trošku nudíš, co?
Člověk co začne svůj příspěveka tak píše jak urvaný z řetězu asi něco sleduje.přiznám se že už moc nemrhám energií na podobný šity
Nevím co chceš a tak ti to zatím neumím dát, ale třeba to napiš a nějak se dohodneme.
Pro ostatní shrnutí:
1)Roza - nikdy jsem tam nebyl natož něco cvičil ale vím přesně kde je problém
no comment - berme to jako trénink práce z volem.
2)Roza - techniky hodů se bez žiněnek/tatami nedají moc dobře naučit
To zní velmi zajímavě, ještě že žiju v době kdy japonci dali světu tatami jinak bychom se nenaučili v boji dělat hody.
3) spousta dalších blbostí - na téma někdo něco řekne a já to popřu, protože ten kdo tam byl tak tomu přece nemůže rozumět.
Asi jsi hodně mimo real, ale doufám že to všechno děláš pro blaho ostatních a to mě dává jiskřičku naděje, že ten svět ještě není tak zkažený.
Pro ostatní - techniky sui (hody a porazy) jsme se naučil právě nejlépe u mistra Zhai a propo byla to moje už třetí škola kde se toto cvičilo na holou zemi/parkety.
Pokud jde o cvičení venku v trávě tak pro lidi né moc zkušené doporučuji jeden super osvědčený trik. Než začnete sebou házet o zem, najděte si místo patřičné rozlohy a prohledněte zda tam nejsou psí hovínka a tak hurá do cvičení - slabší povahy mohou i odstranit kamínky a dřívka co se válí na zemi. Fakt to funguje!
Sice to tu duní a rezonuje jako na koncertě tympán, ale občas je tu sranda. Jak naše české e-bojovníky děsí hovínka pudlů v parku....
K cemu je dobre mit sifu v duchodovem veku? Chapu sigunga, ale sifu musi jeste mit jiskru, drive, tygra v srdci ... Nechci tim brat nikomu jeho dustojnost, ale vidim to temer kazdy den. Ucitel je starec, hybe se na svuj vek vyborne, nicmene je starec a jeho zaci se ve dvaceti hybou jako on a on je jim vzorem - tragedie.
LiPai píše:Klidně nejsem zrovna v Praze ale na cestách ale tak v lednu bych to viděl reálně. Nějaký víkend se domluvíme.
Jaká pak hysterie pokud urážky tvého učitele bereš na lehkou váhu a nevadí ti tak mě urážky mého docela vadí.
Jen proto ztrácím čas na tomto stupidním fóru.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků