JKD

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod jeikob » pát 11. pro, 2009 16:08

marcelo píše:Rastone-- nemusis mi odpovedat..v podstate ty si my uz odpovedal to co somm chcel...JKD a MMA je to iste da sa na hrubo povedat ked vynechame filozoficke kecy..no a pokial clovek ma minimum odcvicene,odbuchane na aparatoch,odzapasane o com sa vlastne chces bavit clovece :?: Kopirujes tu clanky,Bruceove myslienky ktore ja sam osobne mam rad a myslim si ze im rozumiem ale nepustam tu abstraktne mudra ako Ty :wink:

Ty pokial nevies kopnut,udriet,hodit od coho sa vlastne chces oslobodit,ku akemu eklektizmu chces dojst..tie Bruceove slova su vsetky do bodky uplatnovane v MMA..vies ze co on tym myslel,je dnes to bezna sportova metodika..si krpaty tak velmi sa nekoncentruj na kopacky ale boxuj..boxujes s dlhanom,tak chod na telo..nestihas na dlheho chod do klinca a hod ho na zem..si dlhy udrzuj distanc a rozvijaj anti-takedown defense...lenze aby si vedel tieto atributy rozvinut a zbytocnosti odhodit najprv sa so zbytocnostami musis oboznamit a naucit sa ich,aby si o nich mal ponatie a vedel ich kontrovat a branit sa proti nim...cize nerad kopes a chces sa branit lowkickom boxerskymi kontrami..aj tak sa musis aspon ako tak naucit kopat a sparingovat proti kickerom a pouzivat na nich box kontry,inak to bude len teoria... :!:

A ty tu fakt len teoretizujes,pretoze keby si praktikoval tak by si tieto rozpravky nepustal..ako Bruce aml fajn nazory,mam ich rad ale neulietavam na nich..beriem ich ako uplne beznu metodiku v dnesnej dobe :wink:

no tohle co tu píše marcelo museli znát bojovníci ,zapasníci a tak staletí před bruce leem jinak by nepřežili:) a je jedno jestli na východě nebo západě. bud to bylo v rámci systému nebo intuitivně .tedy že hubenej šlachovitej se pral tak a ten menší podsaditej zase tak aniž by četli manual
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » pát 11. pro, 2009 16:20

to RastOne:

Pěkně jim dáváš. Líbí se mi to. Jinak oni, pokud jim nejdeš na ruku, tak z Tebe udělají úplného trotla nebo trolla. To je jedno. Takové prostě BU.cz je. Oni dělaji bububu,ale jinak jsou to hodní kluci.

to all:

Neuškodilo by, kdyby jste mu dali v něčem za pravdu. Zeptám se. Co je hlavní myšlenka JKD? Neřeším JKD, jak se cvičí. Dle, mého skromného názoru, je to, že používáš to, co je ti přirozené a vyhovuje ti. Tzn. Pokud mám 100kg, tak asi těžko kolem někoho budu hodinu skákat a pinkat si s ním. Prostě ho čapnu a zahodím, protože na to mám dispozice. Nebo dělám kung fu, třeba styl Draka, ale vzhledem k mým fyzickým dispozicím neudělám letící kop. Ano. Můžu se ho naučit za 2 roky, ale proč bych to sakra dělal, když ty dva roky mohu pilovat třeba low kicky, které využiji mnohem lépe a jsou pro mě přirozenější. Nebo jsem hubeňour, jsem rychlej a mrštnej. Proč bych piloval silový boj v klinči či na zemi a nesoustředil se více na boj v postoji. Nebo dělám MT a líbí se mi a vyhovuje mi kladivový úder, tak si ho tam prostě přidám. V ringu ho tedy asi nepoužiji, protože jsem svázán pravidly ( myslím si to. Pravidla MT přesně neznám ). Ve zkratce, každý z nás si tvoří svůj vlastní styl. Nikdy nebudu boxovat jako můj trenér, protože jeho fyzické,mentální a bůh ví jaká dispozice nejsou stejné jako mám já. Možná jsem příklady nezvolil zrovna košer, ale kdo chtěl pochopit, co jsem chtěl říct, tak pochopil, kdo nechtěl, ať plive.

Jinak teda hraji doma pouze šachy s přítelkyní a moje max. fyzická námaha je zvedání šachových figurek, kdyby se mě někdo ptal,jak trénuji výbušnost a sílu. Nohy mám zakrnělé. To od toho neustálého sezení. :roll:

EDIT: Mno. Než jsem to stačil postnout, tak marcelo v podstatě shrnul, co jsem chtěl napsat a asi i lépe. :oops:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » pát 11. pro, 2009 16:42

marcelo já sám přirovnávám JKD k MMA a taky zde píšu že z ničeho nic nevyrobíš. Taky píšu že musíš mít nejdřív co osekávat než s tím začneš. A já bych tu nepouštěl žádný moudra kdyby ti přede mnou nepsali takové hlouposti. Marcelo určitě máš pravdu a já taky tyhle názory neprezentuju za své. Ale přesně tak vidím JKD i já. Ani to v podstatě není Brucova vize,je to Taoismus a budhismus převeden do BU(oni se i tak ve většině BU prolínají) a pokud zde prezentuju JKD jako Bruce jsem jen rád :o Jen mi vadí ta slepota těch tak řečených mistrů tady,kteří misto aby diskutovali uráží. A to ne jen mě. A těžko říct kolik bojovníku MMA chápou tuhle myšlenku a řídí se jí. Nic méně netvrdím že JKD je něco převratného,nebo nového,ale spoustu lidem(i mě) to může ukazát alternetivu tradičních Bu nebo BS.Princip JKD je v MMA ale princip MMA těžko použiji v životě jinak než k boji.Když to JKD jak jsem už napsal můžu použít v čemkoli. Všechny moje příspěvky zde jsou jen vyprovokované opakovaní toho samého na víc podnětů. A já nejsem nějaký mistr BU.Jsem normální kluk co dostával do huby protože mě vždycky vadilo držet pusu. Kluk co hledal řešení v posilování a svalech. Než zjistil že to je na nic.Přihlásil se na Judo který mě jen ukázalo že musím jinam. Dostal jsem se k boxu.Kde začal můj zájem o BU,BS ale box mi už nestačil,čím dál víc jsem se začal vidět v čínských BU. četl jsem knihy a chodil s kamarádama po trenincích různých BS BU na chvíly jsem zastavil u kung fu(mix severních stylu a jižních shaolin).Kde jsem se začal zajímat o filozofii. Až se to celý zvrátilo a já přestal o usilování vyrobit ze sebe bouchače. A našel si cestu jinde. Od té doby jsem se na ulici nepral a každý konflikt vyřešil jinak než bojem a sám žádný nevyvolal. Ted je můj trenink hodně o strečinku učení se nových technik a sparingu. Nemyslím si že jsem nějak dobrej,ale tohle je moje cesta kterou šlapu a je mi jedno co si o tom kdo myslí. Trenuju jen venku a sparuju s klukama i holkama,většina jsou kamarádi z kung fu nebo dělaj thai,kick. A taky sebou beru jedno velky tlusty hovado,když se mu teda zrovna chce. Jsem samouk a netvrdím že se tak naučím bojovat líp jak na nějakém Bu nebo BS ale mě to baví,naplnuje a splnuje to moje požadavky.Hlavně mi do toho nikdo nekecá a nenutí mě dělat něco co nechci. Nebojuju proto abych někoho sestřeloval. To už není můj cíl a proto necvičím. Tot k mému treninku,když to potřebujete vědět.Ale myslím že to s mejma příspěvkama nic společného nemá...
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » sob 12. pro, 2009 23:13

RastOne píše:...Ne,myšlenka JKD (podle meho chápání JKD)je nedívat se na nikoho tvořit si své BU,které bude obsahovat jen to co TY považuješ za důležité,co TOBĚ sedne. Vubec do toho nemotejte Brucovo JKD(myšleno jeho BU,ne myšlenku),tosi on stvořil pro sebe a ti co pochopili o čem to je,si zase tvoří a tvořili svoje JKD.Když čtu vaše příspěvky tady o JKD,jsem čím dál tím víc přesvědčen,že většina lidi stále Bruce nepochopila,a už vůbec ne myšlenku JKD.....

... Jsem samouk a netvrdím že se tak naučím bojovat líp jak na nějakém Bu nebo BS ale mě to baví,naplnuje a splnuje to moje požadavky.Hlavně mi do toho nikdo nekecá a nenutí mě dělat něco co nechci. Nebojuju proto abych někoho sestřeloval....

Pokud jseš kluk, který si doma v garáži cvičí pro radost a baví ho se modlit k BL,tak ti na tomhle foru budu fandit. Zpátky do 90let super !
Jestli někde učíš a nebo se chystáš učit,tak jseš typickej příklad totálního amatérismu,který se nejen v ČR neuvěřitelně rozšiřuje a já to považuju za podvod na lidi. Reaguju proto, protože tohle souvětí jsem slyšel a četl mnohokrát v různých podobách a většinou mě z výsledku bylo na blití :

"Ne,myšlenka JKD (podle meho chápání JKD)je nedívat se na nikoho tvořit si své BU,které bude obsahovat jen to co TY považuješ za důležité,co TOBĚ sedne."

Bez skvělých učitelů a hodně utracených peněz to dneska takřka nejde.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » ned 13. pro, 2009 1:00

:D souhlasím! Učit JKD je blbost. K Brucovi se nemodlím,ale můj obdiv má a at už se podle borců tady hejbe blbě,kéž bych měl jeho formu. A nikdy bych si nedovolil někoho učit BU.To já se potřebuju učit. Přesně jak jsi napsal trenuju si svoje JKD (nebo tomu můžem říkat jinak) jen tak pro radost a pro spoustu jinejch důvodů.. Z celým tvým příspěvkem se ztotožňuju! :wink:

luen: tohle je poslední reakce,protože ti nechci pít krev a hádaly by jsme se tu do nekonečna. Možná mám v každým příspěvku něco k luenovi,protože luen má v každym příspěvku něco o rastoňákovi.(Ale snad se nebudeme přít jestli jo jo,nebo ne ne a kdo si začal paní učitelko.. :o ) Jestli vidíš JKD jako blbost je tvoje věc a vyvracet ti to nebudu. Taky nevěřím že tě kniha může naučit bojovat,ale věřím že tě může naučit jiný věci ke kterým by ses dostával jinak jen s obrovskou námahou,nebo vůbec. Ale co si musím rejpnout,je to z elektrickým proudem.. Je zajimavé že hodně z toho co bruce prožil je dle tebe nepodložené,zpětně těžko zjistitelné,ale to že do sebe pouštěl štávu je přeci jasná pravda... Jak tak na to koukám pravda je jen to co se zrovna hodí.. Tot reakce na článek viz. box. Luen tohle není útok na tvojí osobu. A Pokusím se na tvoje články nereagovat abych tě nechtěně neurážel. Co se týče mojí návštěvy po svátcích si s váma moc rád přijdu zatrénovat,pokud to bude bráno jako zkušební hodina..(zadarmo) :lol:
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » ned 13. pro, 2009 7:26

RastOne píše:luen: tohle je poslední reakce,protože ti nechci pít krev a hádaly by jsme se tu do nekonečna. Možná mám v každým příspěvku něco k luenovi,protože luen má v každym příspěvku něco o rastoňákovi.(Ale snad se nebudeme přít jestli jo jo,nebo ne ne a kdo si začal paní učitelko.. :o ) Jestli vidíš JKD jako blbost je tvoje věc a vyvracet ti to nebudu. Taky nevěřím že tě kniha může naučit bojovat,ale věřím že tě může naučit jiný věci ke kterým by ses dostával jinak jen s obrovskou námahou,nebo vůbec. Ale co si musím rejpnout,je to z elektrickým proudem.. Je zajimavé že hodně z toho co bruce prožil je dle tebe nepodložené,zpětně těžko zjistitelné,ale to že do sebe pouštěl štávu je přeci jasná pravda... Jak tak na to koukám pravda je jen to co se zrovna hodí.. Tot reakce na článek viz. box. Luen tohle není útok na tvojí osobu. A Pokusím se na tvoje články nereagovat abych tě nechtěně neurážel. Co se týče mojí návštěvy po svátcích si s váma moc rád přijdu zatrénovat,pokud to bude bráno jako zkušební hodina..(zadarmo) :lol:

Kluku ty jsi matros. Klidne me cituj, klidne na me reaguj, ale kdyz se bavis s nekym jinym (napr. reagujes na prispevek marcela), tak neni treba, abys ublizene fnukal, ze luen tohle a luen tamto :wink: To je detinske :wink: Nijak me to neurazi, jen pokud chces, aby te tady brali chlapi vazne, tak se nechovej jako dite ... vic v tom nehledej, ono v tom vic neni.

K tvemu JKD a kde beres inspiraci na trenink JKD, BL te neuci - je mrtvej, kniha te JKD nenauci ona je take mrtva, cvicis si sam ... no slava a jsme u toho - samouk, kterej nema praxi (jen teorii z knizek) a rozdava moudra. Zamysli se nad tim a treba dojdes k zaveru, ze to neni uplne kosher, byt proti tvemu nadseni nic nemam, ale ta forma je tragicka o tom celou dobu hovorim a ty to nechapes, nebo nechces chapat.

Bud jak bud, nejspise cvicim dele nez ty jsi na svete, tak se nediv, ze mam problem s argumentma a hlavne s vahou tvych argumentu. Protoze je neopiras o zadnou praxi, o zadne zkusenosti, nejspis o zadne dovednosti a nejvetsim pomocnikem na tve ceste je kniha a tve mladistve nadseni ... Nezlob se, ze mi po 29 letech cviceni tohle prijde smesne malo a nicotny ...

JKD nevidim jako blbost, BL jen vzal stare napady a oprasil je ... Blbost je tvrdit, ze za ty napady svet vdeci BL. Co je tezke pochopit na tom, ze BL nic neprinesl. Rekl takhle by to melo byt, ale v tech tradicnich skolach to neni ... Lez jako vez. BU jsou naprdlacku, protoze u Hladika se cvici/cvicilo spatne ... Pokud to takhle lzive postavim, aby se ten muj vymysl jako opiral o vecny argument, tak je to trochu svinarna ...
BL cvicil CBU jako dite, tak se ale nemohl divit, ze ho chlapi nebrali dostatecne vazne a ze mu odsekavali a posilali ho do rohu, hrat si s micudou. Ano take bych byl nastvanej.
BU jsou na prdlacku, protoze tam cvici hluboke postoje a v hlubokem postoji se nebojuje. (nejcasteji citovana veta ve vztahu k JKD).
V hlubokem postoji se bojuje, resp. zapasi viz. MMA, reckorimak, volnej styl, jj, bjj, tureckej zapas, mongolskej zapas, judo, sumo ... ale BL vedel o zapase uplny prd a vubec zrejme nechapal, ze BU maji v metodice zapas, kde je treba lezt pod soupere a jit do hlubokeho postoje ...
Mimochodem napr. kvuli tomu, ze jsem se s jednou rozesel s nejakou babovkou, jeste neznamena, ze jsou vsechny zenske spatne, ne? Ze si BL nebyl schopnej najit relevantniho ucitele a sel ke komu sel a pak se hrozne rozciloval ... jen dalsi dukaz toho, ze nebyl spravsne informovan, gung fu mu nebylo vlastni, protoze ani na domaci pude v H.K. nesel za tehdejsima frajerama, ale za podprumernym cinanem, kterj ucil gung fu jako znouzectnost ...

To je jen jedna z mnoha veci, ktera je absurdni, je to v mejch ocich uboha idiocie a hlavne v dnesni dobe davno prekonana zalezitost. Kdybys chodil nekam do nejakeho klubu regulerne cvicit, nemusel bys hltat 20 let stara a moudra, ktera z velke casti stoji na lzi a upravene "pravde". Tohle by ti milej zlatej rekl "kazdej" trener mt, boxu, gung fu ...
Jenze JKD je idealni unik pro neprizpusobive, proty jenz maji problem s tim, aby je nekdo poucoval, aby jim nekdo daval cocku, aby jim nekdo kecal do jejich nazoru ... proste pro vorecha, kterej se rozhodl, ze co je nebo neni dobre, posoudi jen on sam (bez ohledu na zkusenosti a praxi je toto rozhodnuti hloupoucke) a nenecha si do toho kecat trenerem ...
Ja to chapu, koukni se kam chces ... treba vsichni olympionici, trenuji podle starejch knizek, nemaji trenery a kdyz, tak uznavaji jen ty mrtve ... to je obecne super pristup k veci a k vysledkum, jenz takto dosahnes ti predem gratuluji, protoze to nebudes mit vubec lehke :wink:

... snad uz si rozumime ...

Je mi jasne, ze jeste nejsi financne nezavislej, takze klido prijd, stojku nebudes muset delat :wink:

blizsi info viz.:

http://www.cfwckt.org/?q=content/cvi%C4 ... D-hodiny-0

A pokud prijdes, tak bych v nasi debate pokracoval face to face, bude to rychlejsi, protoze odpadnou zbytecna nedorozumeni internerove diskuze :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » ned 13. pro, 2009 15:27

:o Jak nečekané,že jsi zde zmínil několikrát můj věk. :roll: K tomu mému JKD inspiraci beru tam kde chci. Luene já tu žádná moudra nerozdávám a mrzímě že to musím napsat znova,ale jen jsem reagoval na ukázku tvého wing chun vydávaného za JKD. Zajimalo by mě který argument zde bych měl opírat o dlouhodobou praxi abych si ho mohl dovolit napsat? Myslíš tu filozofii? Vždyt já tu nikoho neučím jak má co dělat. Ba naopak,v každém mém příspěvku je řečeno že by si (podle mě)měl každej dělat co uzná za vhodný a rozhodovat se svobodně podle sebe. A to ti o nic neopřu a nevidím nic důležitého na tom to opřít o nějakou praxi. Tohle zase nebaví mě: Netvrdím že principi vymyslel BL,jen že je vytáhl a zjednotil pod pojmem JKD . Vůbec debata o BL je zbytečná. Jelikož pro tebe vše co zažil je nepodložený výmysl,zatím co to že do sebe pouštěl proud a podobný blbosti je čistá pravda. To co píšeš o Brucovi tomu já věřím mnohem mín,než tomu co se píše ve všech těch knihách,co o něm říkají ti co ho znali,co se od něj učili. Tyhle argumenty opíráš osvojí praxi? :roll: A Ty jsi nepochopil že já kašlu na brucovi postoje,udery a pohledy na boj. ALe hltám jen tu individualitu. Kterou bych v klubech postrádal,nebo za ní musel platit. JKD je idealní unik všech kteří se nenechají slepě ovlivnovat pohyby vytvořené zvířetem,nebo člověkem s naprosto odlišnejma proporcema nebo pohledem na techniky v BU. A cvičit JKD přeci vůbec neznamená cvičit jako já. Neznamená to nemít mistra,nechodit do klubu. To je jen moje cesta. A to že to tobě nepřipadá dost učiné,mi je buřt. A kdybych tím nedosahoval toho čeho chci tak to nedělám. :lol: Na další tvojí vtipnou poznámku ti odpovím,že kdybych nebyl finačně nezávislej klidně ti tu stovku dám,ale vzhledem k tomu že peníze potřebuju ti jí nedám jen proto že po mě budeš chtít opakovaní něčích pohybů. To bych si hrál na drahou opičku.... :D :D :D Luene nemyslím že máme tolik odlišné názory pro to že ty máš tolik let praxe,ale proto že jsi vyrost v jiné době...My mladí jsme tak plný svobody.. :D :D :D
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod mnich » ned 13. pro, 2009 17:24

RastOne píše::o Jak nečekané,že jsi zde zmínil několikrát můj věk. :roll: K tomu mému JKD inspiraci beru tam kde chci. Luene já tu žádná moudra nerozdávám a mrzímě že to musím napsat znova,ale jen jsem reagoval na ukázku tvého wing chun vydávaného za JKD. Zajimalo by mě který argument zde bych měl opírat o dlouhodobou praxi abych si ho mohl dovolit napsat? Myslíš tu filozofii? Vždyt já tu nikoho neučím jak má co dělat. Ba naopak,v každém mém příspěvku je řečeno že by si (podle mě)měl každej dělat co uzná za vhodný a rozhodovat se svobodně podle sebe. A to ti o nic neopřu a nevidím nic důležitého na tom to opřít o nějakou praxi. Tohle zase nebaví mě: Netvrdím že principi vymyslel BL,jen že je vytáhl a zjednotil pod pojmem JKD . Vůbec debata o BL je zbytečná. Jelikož pro tebe vše co zažil je nepodložený výmysl,zatím co to že do sebe pouštěl proud a podobný blbosti je čistá pravda. To co píšeš o Brucovi tomu já věřím mnohem mín,než tomu co se píše ve všech těch knihách,co o něm říkají ti co ho znali,co se od něj učili. Tyhle argumen opíráš osvojí praxi? :roll: A Ty jsi nepochopil že já kašlu na brucovi postoje,udery a pohledy na boj. ALe hltám jen tu individualitu. Kterou bych v klubech postrádal,nebo za ní musel platit. JKD je idealní unik všech kteří se nenechají slepě ovlivnovat pohyby vytvořené zvířetem,nebo člověkem s naprosto odlišnejma proporcema nebo pohledem na techniky v BU. A cvičit JKD přeci vůbec neznamená cvičit jako já. Neznamená to nemít mistra,nechodit do klubu. To je jen moje cesta. A to že to tobě nepřipadá dost učiné,mi je buřt. A kdybych tím nedosahoval toho čeho chci tak to nedělám. :lol: Na další tvojí vtipnou poznámku ti odpovím,že kdybych nebyl finačně nezávislej klidně ti tu stovku dám,ale vzhledem k tomu že peníze potřebuju ti jí nedám jen proto že po mě budeš chtít opakovaní něčích pohybů. To bych si hrál na drahou opičku.... :D :D :D Luene nemyslím že máme tolik odlišné názory pro to že ty máš tolik let praxe,ale proto že jsi vyrost v jiné době...My mladí jsme tak plný svobody.. :D :D :D
////////Promin ale co ty vis o zvirecich stilech?Kdyz chces neco kritizovat tak to alespon 10 let cvic.To ze se ti libi JKD hle mne se ty myslenky libi taky.Ale pochop ze kdyz je Bruce daval dohromady bylo mu dvacet neco snad pers malo...Kdo vi coby rikal dneska.Tak ze ja davam za pravdu spise sihingovy/Luen/Ale Jesse Glover jse mne docela libyl.Je nejstarsim Bruceho zakem a ten Wing Chun ma docela dobre zmaknutej.Doporucoval bych ti u uneho cvicit.Ja JKD povazuju za odnoz naseho stilu ale treba to tak neni.Protoze na to kuokam ocima wingchunaka a ten nemusi bejt vubec spravnej.Jinak jestli to myslisi z bojovejma umnenima dobre tak ti preji hodne stesti v tvem konani.Ata zak sifu I.Rzounka p.s jelikoz nejsem zadnej spisovatel tak se za pripadne hrubky omlouvam
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » ned 13. pro, 2009 17:39

mnich píše:...p.s jelikoz nejsem zadnej spisovatel...

Ata, nekecej!

http://wuxia.blog.cz/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » ned 13. pro, 2009 18:32

Mnichu,já nic nekritizuju a nedovolím si říkat že zvířecí styly jsou na prd. Jen souhlasím z názorem,že lidský styl kungu založenej na dvouch nohách a dvouch rukách je pro mě asi přirozenější než kudlanka.Přeložená na lidskej habitus. A souhlasím že Brucovo JKD je z 80+% W-Ch,ale to je brucovo (a snad i všech jeho žáků)JKD! Ale dle mého názoru nikoli JKD obecně. A učit se někam pujdu určitě,ale nevím kam..Zatím mě napadl jen Mistr. Qin Ming Tang(a jeho syn Fei) z wu shu centra a jeho shaolin to je muj nej kandidát ke kterýmu mám úctu a nechám se peskovat,protože u něj věřím že mě dokáže naučit víc než nějaké pohyby a druhej mě napadl Jim Fung(D.kuběna) a wing chun.Ale tady naprosto nevím do čeho bych šel.. Pokud máte někdo nějaké poznatky o téhle školeprosím napište mi do SZ..
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » ned 13. pro, 2009 19:00

zvireci styly, mein Gott, prestan papouskovat Brukliiho, on jeste dneska zije nekdo, kdy by si myslel ze tz. "zvireci styly" jsou o napodobovani plazeni hada, moceni tygra, hnizdeni jeraba nebo kudlanciho pozirani manzela?!?

jinak, nechtel jsme do diskuze zasahovat, plakat Brukliiho jsme mel v pokoji taky, asi ve trinacti, to ze si nekdo ulitava na bachorkach jeho byvale zeny Lindy (= historky prekroucene, vymyslene, vylhane), jede virtualne v jedkundo (coz je vsechno a nic, de facto nikdo dneska nevi, co to JKD je a neni) atd., to mi hlava nebere. byl jsem v San Franciscu, mluvil s lidmi kteri eru Bruce Lee zazili, obrazek docela jinej - chces to slyset? slavnej zapas s Wong Jack Manem, kde Bruklii zautocil z podani ruky, pak do sebe busili jako maly deti, nez to oba pro chabou fyzicku vzdali? takovejch jako on uz tenkrat ucili v USA mraky, maly fakani co se naucili dve sestavy a delali v Americe chytry; v tu dobu uz tam ale ucili i jiny kapacity - Lau Ban (CLF), Y.C. Wong (Hung Kyun), Wong Moon Toi (fu jaau paai), Dean Chin (Hap ga)... ty by z nafoukanyho panacka udelali deset malejch z dudlikem proto se jim a jim podobnym vyhejbal jak cert krizi, a uprimne, byl jim taky naprosto ukradenej, celou tu bublinu okolo Bruce vyvolali az filmy. David Carradine byl v USA sveho casu popularnejsi nez Bruce, expert na Shaolin, taijiquan janevimco, psal knihy, vydaval vyukovky a - a nic, nikdy, nikdy nic neumel.

praktik, ok, zkousel, zkoumal (vecnej experimentator, kazdy mesic ucil jinak a neco jineho), ok, ale revoluce? nedouk, v 33 mrtvej herec, mrkni se na jeho trenink co je nekde na webu, kope tam do pytle hur nez kdyz jsme si mi ve trinacti hrali na Brukliiho

abych jen neplival, nektere z veci co napsal jsou i dnes zajimave, ale uprimne, zadna dira do sveta to nebyla a neni, mozna v Americe. v Cime Brukliiho miluji, protoze to byl slavnej herec a vydelal majlant

sorry za ostrejsi ton, ale takovejch debat uz tu bylo, smarjaaaa
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 13. pro, 2009 19:01

ps: Kubena, jo, tam jdi, to je presne pro Tebe!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RastOne » ned 13. pro, 2009 19:19

PM: kromě tohou že jsi vtipnej:-) tak asi víš o čem mluvíš. A napodobování plazení hada a močení tygra je vidět po soumraku na žižkově na každým rohu,od těch týpků co lezou z barů.. Dokonce i chrlení draka,ale myslím že to není ohen.. :lol: Chtěl jsem jen říct že mě pro sebeobranu přijde praktičtější box,než někomu rvát orgány z těla s rukama v klepetu.. :lol: To co jsi napsalo Brucovi je drsný,ale asi nezbejvá než věřit když jsi tam byl a s těma lidma mluvil.. Ale na Bruce hážu bobíka.. To mělo bejt asi pro mě s tím Kuběnou. Takže z toho chápu (když to má bejt přesně pro mě),že tam se naučím hodně teorie a žádnou praxi.. :-) Jinak dík za příspěvek konečně se cejtím utřenej a nemám co dodat.. :lol: :lol: :lol:
RastOne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » ned 13. pro, 2009 19:25

ha ha ha :lol: ok, gut (mam radost ze mi konecne nekdo napsal ze jsem vtipnej a ne namyslenej, diiiky)

jinak nechtel jsem te "utrit", jen trosku virtualne proplesknout, probudit, polit kyblikem studeny vody a to se povedlo, proste never vsemu co ctes (v knizkach ani tady na foru), obejdi par skol, zacni neco poradnyho cvicit, dej si realisticke cile a zpetne se divej jestli se zlepsujes nebo ne, za par let to uvidis vsechno trochu jinak

good luck, mam pro mladickej elan, zapal a nerozvaznost slabost ;-)

EDIT: ty brdo, ono se da tady na foru i zasmat a nepohadat, to by jeden neveril :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 13. pro, 2009 20:04

pm: chces videt, jak to dokazu otocit do starych koleji?

:D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 13. pro, 2009 20:20

LOL
No jo player je taky ftipnej :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 13. pro, 2009 20:26

Někteří lidé také tvrdí,že B.L. možná nebyl zas až takové eso v BU,ale že jeho myšlenky byli naprosto originální....nechci rejpat,ale proč většinu toho co řekl o svobodě v BU zcela souhlasí (mnohdy do posledního slova) s myšlenkami indického filozofa Jiddu Krishnamurtiho,akorát s tím,že on nepsal o BU,ale o lidské mysli jako takové? :lol: :lol:

Bruce byl prostě vynikající šoumen...sešrouboval několik prvků z různých stylů,k tomu přidal Krishn. myšlenky,přidal svou oblíbenou Gestalt terapii,gymnastické a kulturistické posilování,celé to zabalil do hávu Taoismu a pak to draze prodal...Mohl by být spokojen...ještě dnes se o něm vedou vášnivé debaty :lol: :lol:

Kdybych dnes přišel se zákl. postojem z fma (funguje v ozbr. boji,ale v boji beze zbraně je samozřejmě výhodnější mít svou preferovanou ruku nabitou vzadu),k tomu bych přidal pár technik z wch,přidal z knížek naučené savate kopy,dynamiku pohybu z jakýs takýs boxu,vysoké kopy z tkd a pár hodů z juda,tak mě asi nikdo moc vážně brát nebude.....ale velkému B.L.,jak koukám,to dodneška žere kdekdo :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 13. pro, 2009 20:56

player píše:pm: chces videt, jak to dokazu otocit do starych koleji?

:D

:lol: ha, ja na Tebe uplne zapomnel covece, z Bruklii fanklubu uz tu chybi jen Sennin a jedeeeem :twisted:

jinak Velky bratr Te sleduje (debaty na nixu o tom jak je sidekick k nicemu atd., zabava)

defendu: jo!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 13. pro, 2009 21:13

RastOne píše: A kdybych tím nedosahoval toho čeho chci tak to nedělám. :lol: Na další tvojí vtipnou poznámku ti odpovím,že kdybych nebyl finačně nezávislej klidně ti tu stovku dám,ale vzhledem k tomu že peníze potřebuju ti jí nedám jen proto že po mě budeš chtít opakovaní něčích pohybů. To bych si hrál na drahou opičku.... :D :D :D Luene nemyslím že máme tolik odlišné názory pro to že ty máš tolik let praxe,ale proto že jsi vyrost v jiné době...My mladí jsme tak plný svobody.. :D :D :D

Prosimte a s jakym virtualnim sparingpartnerem pomerujes sve dosazene TOHO CO CHCES? Jako, ze mas vic kamaradu ve skole nebo chodis regulerne bouchat k nekomu na xbox ... jak to je? Prijdes treba na dalsi setkani bu volume? Nebo je to jako vetsinou, ze se parkrat denne zahybes pred zrcadlem (kdyz jdes kolem), das si par kliku, drepu ... a porovnavas sve pohyby s fotkama, obrazkama a videickama v knize a na dvd??? V tom je totiz ten rozdil :!: :!: :!:

Tvoje drobne z prasatka si prosim nech na zmrzku pro babovky. Ja se skolou nezivim. Ale bacha lidi, kteri skrbli, pomerne brzo skoli mozkova prihoda - uvolni se a bud v pohode. Ze se neshodneme jeste neznamena, ze spolu valcime ... ja o to nestojim a ty uz tuplem ne.
Hochu, draha opicka musi byt necim draha. Ale tady preci nejde o nazory, ja se bavim o tom, co mas za sebou a vsadim gate na to, ze je to nepomeritelne ... ale to je asi normalka nebo myslis, ze je to jinak?
Urcite a prave proto, ze jsou dnes lidi mnohem dal, jsou uz jini hrdinove, kteri jsou technicky, motoricky, mentalne, silove ... uplne na jinem levelu a proto neni treba se zaklinat postojem jenz je starej zrovnatak jako wushu a ostatni BU ... Nic z toho co BL rekl neni novinka a ni tehdy nebyla ...

Vubec totiz nejsi otevrenej, podle tveho vyberu gung fu, jsi mimo misu - jedna ze skol, kam bych posilal za trest :lol: Nejsi plnej svobody, ale chaosu, jsi radne dezorientovanej a je videt, ze papouskujes BL hloupe a falesne nazorove postoje ... :roll:

Pojdme to uzavrit s tim, ze sem napises po trenalu s nama, jak jsme svazani tradici a ty osvobozen od pout, otevres nam tradicnakum oci, ok :?: Pekne ve vsi slusnosti, ale nechame za nas mluvit nas UM a ne zvykaci svaly :!: :wink: 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » ned 13. pro, 2009 21:29

Dlouho jsem přemýšlel, zda sem mám něco napsat. Už teď toho lituji, ale nedá mi to.

Kopat do mrtvoly umíte dobře. Ať to bylo z Bruce Leem, jakkoli. Dle mého skromného názoru si zaslouží respekt minimálně za to, že pro mnoho lidí byl podnětem a inspirací k tomu, aby se sebou začali něco dělat a cvičit. A je jedno, zda skončili u Tai-Chi, Karate, Boxu, MT, WCH/WT nebo u vale tudo. Každý si nakonec stejně vybere to, co mu bude vyhovovat, jak po fyzické, tak po psychické stránce. Prvotním impulzem byl BL, kdy jeho místo poté převzali trenéři, mistři, instruktoři, kteří už daného člověka směřovali někdy správným a někdy špatným směrem. Ale za to už BL nemohl, že.

Já nikde nebyl, s nikým jsem nemluvil, nic jsem neviděl, tak nebudu hodnotit, zda byl či nebyl BL bojovník či měl nějaký přínos pro BU. Osobně se mi nelíbí post PM, kde plive na BL, jak se dá. Ne z hlediska "bojovníka" a z hlediska lidského. Je sakra mrtvej. A "virtuálně" mu chcát na hrob je na mě docela dost. Klidně mě napadněte z toho, že jsem moralista a bůh ví co si ještě vymyslíte. Je mi to upřímně jedno. Shazujete sami sebe před lidmi, kteří to tady budou číst a nebudou to zrovna Vaši žáci. Klidně mě můžete nazvat trollem, jak už to tu jednou bylo. Osobně si myslím, že nemáte patent na pravdu, ač to tu vypadá, že jediná pravda je ta Vaše.

PS.: Nezačal jsem cvičit na základě filmů s BL. To jen pro pořádek, až mě budete chtít virtuálně propleskávat, polévat vodou, atd.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...