Ale i vzhledem k různým rýhám v té rukojeti nevidím důvod, proč by měla klouzat v ruce víc než třeba ebenová.....
Ale vlastní zkušenost nemám.
Moderátor: pm
Jendis píše:Pokud se někdo bojíte,že vám bude klouzat jílec v pařátku,když se opotíte.....oloupejte si před cvičením pomeranč a nechoďte si umejt ruce. Ta šťáva z kůry zabraňuje pocení dlaní.......a vydrží to dlouho.
To jen taková moje zkušenost...kdyby to někoho zajímalo
RBR píše:Díky to neznám, hned v pátek aplikuji. Mám boken, který je bohužel lakovaný, takže když se člověk zpotí, tak klouže.
RBR
wushupetr píše:Zdravim, cetl jsem clanek o mecich v poslednim Fajtru. Peknej, sice me trochu zamrzel ten posledni odstavecek, ale pekny. Jinak by me zajimalo, jak to je s temi strapci. Slysel jsem, ze driv se tam nedavaly, ale tyhle mece na fotkach v casaku je mely. Tak je to teda?
Dong_wu píše:Střapce měly v historii několik důvodů.
1. Cvičební: podle pohybu střapce cvičenec vidí, jestli nemáchá mečem jak lopatou.
2. Bojový: střapec se používal ke švihnutí soupeře přes obličej a vyvedení z koncentrace. Něktří borci si tam prý zamotávali i kovové kuličky.........
3. Přivazovací: Někteří šermíři (hlavně vojáci před bitvou) si přivazovali střapcema meč k ruce (někdy byl místo střapce šátek atd.)
4. Dekorativní: Na zdi to vypadá dobře![]()
Typ, tvar a délka střapce se samozřejmě lišily podle účelu, ke kterému byl střapec určen.
Já osobně ho na cvičení sundávám
Jendis píše:To jako fakt????![]()
Nějak si neumím představit,že by nějaká barevná věcička dokázala odvést pozornost od toho,co mne může zabít....tzn. od čepele ...... vemte to něgdo na sraz se zbraněma,to bych rád vyzkoušel.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků