krasty píše:Promin v Praze v garzonce kde spim jim a bydlim jde tezko nejak cvicit. Mam co delat abych cvicil setavy bezezbrane na toz se zbrani. Zkusil jsem to jednou a sedacka neprezila. Misto venku, nevim koukni se ven na ten sajgon. V zime nabalenej me se osobne blbe cvici. Nehlede na to ze se spotim a jsme pak nemocnej.
A myslet tě u toho nenapadlo? Těžko budeš mít doma tolik fleku, aby si dal celou sestavu, ale na procvičování jednotlivých technik se určitě najde. Samozřejmě se musí vybrat ty co se vlezou, ale určitě se najdou. Možná si vejde i krátká kombinace. Další trikem je pro domácí cvičení upravit zbraň. Nevím jak CBU, ale u nás se používá dřevěný boken. Kamoš si jeden zkrátil o 10cm a jde to. Hlavní je chtít.
Co ty jsi za chlapa, když neznáš zásady cvičení v zimě. Buď se hýbeš tak, aby jsi se nespotil, nebo se musíš ihned přeléct do suchého. Běžci na lyžích to dají, a to jejich průdušky dostávají podtstně více pohulit, tak proč né ty?
Není správné se nabalit tak, abys měl omezený pohyb a byl hned spocený. Systém vrstev ti nic neříká? Když si najdeš flek poblíž domova, tak odvicíš a valíš hned domů. Navíc trocha otužilosti ti jen prospěje.
A porad nechapu kdyz tohle nekdo napise ze staci 1 tydne po 1,5 h a zbitek doma. Ju kdybych mel zkusenosti tak mozna ale takhle se prd naucis jelikoz tech zaku tam je nekolik a ucitel se nemuze venovat jen jednomu naplno. A kdyz to jde nekde jinde tak hledam jestli to nejde zrovna v Praze.
Ja jsem driv hlavne tancoval a bez instroktora bych s ehovno naucil a trenink jsem mel 5x tydne abych se nekam dostal. TAk ze s temahle kecama u me neuspejes.
Hele frajere, nauč se číst, nikde jsem nepsal, že nemáš chodit na trénink, pouze, že cvičit doma s mečem lze.

Pouze píši, že nejlepší výsledky jsou, když kombinuje cvičení doma s tréninky, protože se na tréninku nestihne procvičit všechno. Navíc těžko najdeš školu, kde se bude cvičit 5x týdně jen čínský meč. Vy jste taky v tancáku nebušili pořád jen valčík, ale i další tance.
Takže nevymlouvej se a cvič, pokud to s tím mečem myslíš vážně. To byla nejlepší rada co jsem zde na fóru dostal.
RBR
PS: Venku je krásná zima, akorát jsem si musel vzít lopatu a svůj cvičební plácek uklidit ... nemocný z toho nejsem.
Saigon je, když je sněhová vánice, mlha, že nevidíš na dál než 5m a -20 pod nulou. I tom jsem kdysi trénoval, ale nebylo to nic moc. To už bylo o život.