wing chun praha

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Jendis » pon 27. zář, 2010 7:23

To si snad ani nezaslouží komentář(mluvím o druidkově odpovědi)......podívej,já pracuju 60 hodin týdně(a víc) + mám rodinu(manželka pracuje na směny,takže se musím starat o kluky,vyzvedávat je,vařit-musíme,protože jsou alergičtí na jisté druhy potravin - učit se s nimi + osobní zdravotní potíže). A Ty,zdravej,mladej kluk,kterej má na starosti jen sám sebe a školu,napíšeš tohle????

Narovinu,tohle je přesně to,co mne sere.....lidi,kteří mohou,jsou pohodlní a hledaj akorát výmluvy(jak napsal Marcelo).....tož se na to vyser a je to.
A moc bych se divil,kdyby se Tě po tomhle chtěl třeba Luen(nebo někdo,komu jde hlavně o kvalitní WCH a ne o prachy) ujmout.....

add box/xbox - cvičil jsem nějaký čas s klukem,co jezdil (i když cvičil s námi) ještě do Hanumanu(než si na cirkule upajcl prsty).....pracoval na 12-ti hodinové směny a stejně dojížděl z Jihlavy do Práglu,k p.Macháčkovi(Jirka Zvolánek,možná jej někteří budete znát?!). Prostě chtěl,tak obětoval spánek......netvrdím,že je to úplně správně,ale obloukem se vracím k tomu,co se tu povídá : " Kdo chce,hledá způsob,kdo nechce,hledá důvod :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 27. zář, 2010 15:26

Ja sice nevim co druidek studuje (zda uz VS)... ale meli byste si panove mozna uvedomit, ze je take ponekud rozdil mezi dospelym pracujicim clovekem (ktery si muze delat rekneme "co chce") a studentem treba stredni skoly pred maturitou.

Tim chci rict, ze prirovnani k nekomu kdo pracoval na 12-ti hodinove smeny, "obetoval spanek" a dojizdel cvicit do Prahy muze byt z tohoto uhlu pohledu hodne mimo, protoze - jak Jendisi nakonec sam pises - lze uspesne polemizovat o tom, zda je zrovna tohle to uplne spravne/idealni reseni a chtel bych uprimne receno videt rodice, kteri by neco podobneho jen tak povolili. Samozrejme kdyz uz u nich nebydlis a jsi jednou svym vlastnim panem (nezivi te, neplati ti naklady spojene se studiem atd.), muze ti byt uplne jedno co si o takovem pristupu (i o tvem zebricku priorit celkove vzato) mysli. Mozna, ze zrovna jeho rodice maji trochu jinou predstavu o tom jak casto, kam a proc by mel momentalne dojizdet...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pon 27. zář, 2010 16:07

Jendis: ono to není tak straightforward. Ty jsi zralej chlap, máš rodinu, máš svoje zdravotní problémy a přesto makáš. Máš to přebraný - snažíš se a vcelku správně to ukazuješ těm, kteří se nesnaží. Pro mě jsou lidi jako ty motivace, protože i já má rodinu, zdravotní problémy, velmi náročné povolání blablabla... a někdy prostě tělo může, ale hlava už nechce. Druidek je možná někde trochu jinde - ještě neví, co chce. Já to vidím na mladých klucích z oddílu - někdo už to má dávno vyjasněný, jinej zase chcvíli chce, chvíli ne...
Druidek - nemaž po sobě. Tvůj názor sice může být blbej, ale je tvůj. Není ostuda mít názor a stát si za ním - stejně jako není ostuda ho změnit.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 27. zář, 2010 16:59

JJ i muj deda rikaval, ze je lepsi mit svuj blbej nazor (na kterem se da pracovat - jak zde trefne padlo), nez nemit zadnej.
Mimochodem v pohode, protoze si take myslim, ze to bud panacek jeste nema srovnane a nebo jde o nejakou komedii, ...tak jsem nabidnul, co jsem nabidnul :wink:
Ne kazdej, ale vetsina lidi se vazne nejdrive potrebuji spalit, aby si mohli neceho vazit :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 28. zář, 2010 8:43

Jian píše: a chtel bych uprimne receno videt rodice, kteri by neco podobneho jen tak povolili.

Bavíme se ale o vydělání si peněz na brigádě. Třeba u nás v Jihlavě je v blbým McDonaldu spousta študáků,kteří si vydělávaj na koníčky. A nějak neznám rodiče,kteří by tohle nepodpořili,protože tohle se v životě jen bude hodit(samozřejmě,že jsou lidé,kteří dětem dají všechno......ale aby se děti/teenageři naučili znát hodnotu peněz,není lepší způsob,než když si je vydělají ).
Samozřejmě uznávám,že ne každej chce obětovat vše,ale tak,jak to Druidek podal......tož to sorry,to opravdu jinej komentář nezaslouží.

4 Graver - já momentálně nemakám,protože,poněvadž a noubrž..... :x
Pokud neví,co chce....ok. Ale znovu :" Kdo chce,hledá způsob,kdo nechce,hledá důvod .
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 9:00

jak (tragi)komicke skutecnost - lidi zajima vsechno mozny, jen ne kvalita. noveho "zajemce" (kladouciho si podminky, nez vubec zacne cvicit!) bych slusne a s usmevem vypoklonkoval behem prvnich minut. ale koukam ze druidek se uz vypoklonkoval sam - prispevky smazany.

Jendis/Jian/graver: 100% souhlasim s Jendisem, "kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody" (...ze :-D )

(nepisu to z pozice instruktora, ale zaka, ktery kvuli cviceni objel pulku sveta)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 28. zář, 2010 9:25

pm:
Počkej, s těma podmínkama tomu nerozumím, já myslel že na základě nějakých svých podmínek jdu cvičit to a to. Nebo si měl namysli formu?
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 9:43

Tvoje predstavy a cekavani nerovna se podminky; proto se kazdeho zajemce ptam, co od cviceni ocekava co je do toho ochoten investovat (a ted nemyslim finance, ale cas, usili. pravidelnou a dlouhodobou "praci" etc.), a jsou-li jeho ocekavani a predstavy nerealisticke, nesplnitelne, nekompatibilni s investici nebo proste jine nez co mohu nabidnout, poslu ho jinam - kazdy at najde co hleda, a imho je rozhodne lepsi hodne dlouho hledat, no problem. kdyz ale prijde a zacne si klast podminky, slusne ho vyhodim.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 28. zář, 2010 9:55

Aha, tak to chápu :idea:
Takových lidí ale moc není ne? Nemyslím teĎ třeba nedorozumění kdy někdo je zvyklý mluvit způsobem, že to ostatní šíleně sere a přitom to tak ani nemyslí...
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 10:09

:-D vetsina

nepredstavi se, nepozdravi, a bez otazek spusti:

"chtel bych u vas cvicit, kolik to stoji v Sokolovne v Horni dolni jsem platil 100 Kc na rok, mam cas jen jednou tydne v utery od 13 h. a to jeste kratkej dlouhej tejden, chtel bych se naucit s retezovym bicem a s mecem co jsem videl v jednom filmu a pak taky ty takedowny jako v UFC, nesmim mit zadny modriny protoze hraju na triangl a chodim jeste na zumbu a nemam moc casu doma cvicit a nepotrebuju posilovat kliky uz jsem cvicil bla bla blaaaa" (skoda ze je uvodni post smazanej)

"aha... sbohem a hodne stesti"

novackum se instruktor nema podbizet, ale ma je odrazovat - bud si se vsim vsudy vazi toho, co nabizi, anebo ne.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 28. zář, 2010 10:10

pm píše:100% souhlasim s Jendisem, "kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody"

...nebo si ty důvody najdou jeho :oops: :cry:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 10:12

graver: sorry, jinymi slovy receno totez, neberu; ale kazdy mame asi hranice posunute jinak, to je fakt
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 28. zář, 2010 10:25

pm:
Mně přišlo, že pan první post byl spíš napsaný nešťastnou formou, ale to není moje věc, nic neučím :)
Ale co popisuješ je hodně zvláštní přístup, nikdy jsem se s tím nesetkal - nemůžu se rozhodnout, jestli je to víc frustrující nebo zábavné :lol:
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 10:39

Vrozkrokkop píše:nemůžu se rozhodnout, jestli je to víc frustrující nebo zábavné :lol:

jo :lol:

ale frustrujici to neni, frustrujici by bylo takovyho kluka do skoly/klubu vzit :-D

btw. to ze jsou vsechny posty smazany o necem svedci (ja vecny optimista doufam ze jen o dobrem, a sice ze si tazatel uvedomil, ze tudy cesta asi nevede)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 28. zář, 2010 10:51

Já si teď vzpoměl na vlastní začátky, když jsem šel coby totální fyzická troska poprvé na šerm.
Jestli si dobře vzpomínám, představy jsem neměl žádné, jen nějaké názory, z kterých jsem se naštěstí vypsal ještě na netu :lol:
Odpověď "Tak takovou píčovinu už jsem dlouho neslyšel"
"(naštvaně) prooooč" :)

Každej máme něco ;)
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 28. zář, 2010 13:39

pm: ju a v kolika letech jsi s tim zacal? Me to podle webu vychazi na cca 21. Jinak ja kazdopadne jen rikam, ze srovnavat rekneme 15-ti/16-ti leteho kluka zijiciho u rodicu s dospelym clovekem, ktery si muze v podstate delat co sam chce a rozhodne-li se kvuli dojizdeni na cviceni spat 4 hodiny za den (popripade se sebrat a jen tak vyrazit cvicit do USA), tak je to v konecnem dusledku vzdy jeho vec/volba do ktere mu uz tezko muze nekdo dalsi (rodice) mluvit. Nic vic.

O vydelavani penez na brigade jsem se Jendisi nebavil vubec, zase je mi podsouvano neco o cem jsem nepsal. Debata se vedla mnohem spis o dostatku/nedostatku casu a nakonec ani ten tvuj puvodni priklad se vydelavani penez netyka - davas v nem za "vzor" cloveka, ktery pracoval na 12-ti hodinove smeny a presto si dokazal najit cas na dojizdeni do Prahy na ukor spanku etc... OK, jeho volba, ale je to proste mimo realitu toho co si muze dovolit kluk ve veku jako je napr. druidek (jiste, take muze byt starsi nez ja si myslim a cela tahle debata je o nicem) - ne kvuli tomu ze by sam nechtel, ale treba jen kvuli takove "nepodstatne hlouposti", jakoze rodice proste reknou "ne, ted se budes venovat skole a ne jezdit nekam cvicit a vracet se domu ve tri rano"... that´s all. Pokud ty jsi nezlomne presvedcen o tom, ze vlastnim detem nikdy nic takoveho nereknes, neberu ti to - a radeji jeste jednou, NEMLUVIM o zakazech chodit na brigady etc.

Jinak neodpustim si jeste zaverem dodat (uz to nijak nesouvisi s druidkem), ze studium VS muze byt casove o hodne narocnejsi i vycerpavajici zalezitost, nez prace na 12-ti hodinove smeny (samozrejme ted nemyslim na zasivarny typu prava, filosofie, sociologie etc.). Muzu ostatne posoudit, manzelka takhle na smeny nahodou pracovala nez nastoupila na materskou - nikoliv manualne, ale to je ted vedlejsi. Nakonec i co se tyce tebou zminovanych brigad, tak bych se mohl take dlouze rozepsat, ale prijde mi to zbytecne.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » úte 28. zář, 2010 13:40

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:50, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » úte 28. zář, 2010 13:40

double
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 28. zář, 2010 14:04

Jian: ha nahral si mi na smec, ve 14 (a jako malyho sopla by me ani nenapadlo delat chytryho, drzel jsem usta a krok), makal jsem odmalicka jak sroub; a kdyz jsem se v 21 rozhodl jet do USA, oznamil jsem to doma, a maminka mi rekla: jasne, ale vydelej si na to. tak jsem prerusil VS, trictvrte roku makal, 10 hodin denne, kazdy den - zadna sobota nedele, zadny prazdniny, a po navratu pul roku totez, abych splatil dluhy. nasledne prace na plny uvazek, vlastni cviceni, uceni, holka, kazdy rok do Hongkongu/do Ciny. to jen k tomu "se sebrat a jen tak vyrazit cvicit do USA" ju?!? takze opet se budu opakovat: kdo chce hleda zpusoby :!:

druidek: no vidis chlape, to je jina!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 28. zář, 2010 14:53

4 Jian - Vzhledem k tomu,že můj první post(od kterého se to odrazilo) směřoval k tomu,ať si vydělá peníze na brigádě(strana 1)......tak já stále hovořím o tom.
Příklad ,o který se opíráš Ty,jsem dal jen pro ilustraci,že když se chce,jde všechno....respektive,pokud něco chci,musím něco obětovat.
Toť vsjo.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...