ukropcany píše:Miro, nemotaj dohromady moju vojnu proti ľuďom ako si Ty s tým, že je to moja krvná pomsta aikido-másterovi, jemu som už pred x rokmi odpustil a necítim k nemu žiadnu hnev - vďaka tejto negatívnej skúsenosti sa mi otvorili oči a radšej sa popáliť v mladosti, ako na staré kolená. Moja vojna má motiváciu niekde inde - ja neznášam podvodníkov, klamárov, zmrdov, vykrúcačov a samozrejme... politikov - aj takých ako si Ty.
Ked Ty zijes v tom svojom sklenenom kralovstve boxerskeho ringu a buchania do mechov a zaboha nechces otvorit oci... Co vies vobec o zivote? Co vies o ludoch? Poviem Ti nieco o mojich ziakoch:
Jednou z prvych mojich ziacok je vyse 70-rocna pani, co byva nedaleko mna. Povodne sa chcela naucit meditovat, lebo si myslela, ze uz umiera. Nemohla chodit, bala a boji sa ist na operaciu bedroveho klbu, lebo ma aj ine problemy a lekari jej rovno povedali, ze operaciu nemusi prezit. Mala bolesti, z tych bolesti bola cela utrapena, rozhadana s manzelom a s celou rodinou. Postupne sme presli z meditacii na jednoduche cvicenia a qigong, aby si rozhybala telo a vsetko ostatne... Dnes trochu chodi s francuzskou barlou, stale este s problemami, este stale ma bolesti, ale mensie, kazdy tyzden mi referuje, ako citi, ako sa jej telo otvara a uvolnuje, a ta premena je neskutocna. Je vesela, zije s manzelom v pohode, rodina a priatelia ju opat navstevuju. Mozno s nou zacneme aj taijiquan, iba posediacky, na stolicke, lebo stat este dlho nevydrzi. Je taka happy, ze za mnou posiela vsetkych svojich znamych... A tak za mnou zacali chodit ludia s problemami. Mam gamblera, ktory sa cvicenim bojovych umeni a disciplinou snazi liecit zo zavislosti. Chlapca, ktory ma bohvieake imunologicke problemy a lekari mu nevedia pomoct. Ked za mnou prisiel, bol cely modry, lebo modriny mu naskakovali takmer same od seba, nebol schopny polminutu udrzat ruky v predpazeni a po dvoch minutach cvicenia si musel sadnut, lebo odpadaval. Teraz uz zvlada odcvicit 90-minutovy trening Shaolinu, sice len tak-tak, ale dari sa mu. Mladeho chlapca, ktory nema rodicov a surodenci ho odvrhli, byval sam v Bratislave, dochadzal ku mne par rokov (ked som bol na Slovensku) a napokon sa natrvalo prestahoval za mnou do Kosic, aby mohol so mnou cvicit permanentne. Zenske, ktore za mnou chodia s placom a bedakanim od nespocetnych problemov... Babu s vyoperovanou maternicou a vajecnikmi, zensku s odrezanymi prsiami po rakovine, zensku co sa nevie vyrovnat s tym, ze ju a jej deti opustil manzel... Snazim sa davat tychto ludi dokopy, jak sa len da... Masazami, liecenim (tradicnou cinskou medicinou v ramci mojich kruto limitovanych schopnosti, hoci som to nikdy nechcel robit a lieceniu som sa vzdy vyhybal ako cert svatenej vode), meditaciami, cvicenim qigongu ci taijiquan. Castokrat vobec neviem, co s nimi, lebo to trva, kym pridem na ich skutocne problemy. Snazim sa, aby prisli na ine myslienky, aby si nasli nejaky konicek a ziskali tak aspon aku taku zivotnu sebaistotu, ze nieco vedia, ze predsa len su dobri a hodnotni ludia, aby dokazali zmenit svoj zivotny styl, zili zdravsie, lepsie, stastnejsie. A budem rad, ked casom niekto z nich zacne taijiquan trebars aj ucit, aj ked to mozno vobec nebude dobre taijiquan. Lebo oni su tiez ludia, vies? A velmi dobre si viem predstavit, ze ta pani s 2. danom (o ktorej sa zacal tento thread) kludne moze byt jeden z takychto pripadov.
Tito ziaci nikdy nevstupia do ringu a Ty mozes povedat, ze to co robia, nie je bojove umenie. Lebo vies prd o ludoch, o zivote, a aj o bojovych umeniach. Neleziem ludom do riti a a nebojim sa povedat svoj nazor (aj ked by bolo omnoho jednoduchsie mlcat, nereagovat, a zbytocne si nevyrabat problemy, lebo moje nazory na BU su na tomto fore ocividne nepopularne), takze mi mozes stopercentne verit, ze mam totalne na haku, co si kto o mne mysli, a trebars aj to o kurvach politikoch...
Miro
P.S.: A prv, nez mi povies, ze to vsetko su iba emocionalne splasky, ktore s bojovymi umeniami nemaju nic spolocne, Ti chcem povedat, ze bojove umenia su tu pre ludi, nie naopak.