videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Gino » sob 05. bře, 2011 15:01

Pec - no jo, ale!... mě šlo o tu "ne"účinnost teleskopu. Nikdy jsem funkci teleskopu neověřoval a do tehdy jsem měl za to, že když s ním několo šlehnu, tak budu mít klid a tady vidím, že řádnýho typa 100kg+ tím taky mohu jenom víc nasrat... docela mě to vyděsilo :wink:

Máte někdo, prosím, praktickou zkušenost s použitím teleskopu?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » sob 05. bře, 2011 16:28

Kdyz je clovek nalitej, nabuzenej a nastvanej, musis se trefit hodne dobre. Navic kdyz ty jako obrance jen machnes a ono se to spis sveze... Videl jsem rvacku v hospode, kdy typek dostal pres ruku, do stehna a stejne to proboural a toho druhyho rozmaznul. Pak sice kulhal, ale v akci ho to nezastavilo...
Prakticka zkusenost jedina - ten zvuk oteviranyho teleskopu spolu se suchym varovanim stacil na to, aby se ten proti me otocil a zmizel.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 05. bře, 2011 16:41

Gino píše:Pec - no jo, ale!... mě šlo o tu "ne"účinnost teleskopu. Nikdy jsem funkci teleskopu neověřoval a do tehdy jsem měl za to, že když s ním několo šlehnu, tak budu mít klid a tady vidím, že řádnýho typa 100kg+ tím taky mohu jenom víc nasrat... docela mě to vyděsilo :wink:

Máte někdo, prosím, praktickou zkušenost s použitím teleskopu?

V Goju-Ryu hodně otloukáte/otužujete ne? Tak si představ, že někdo napadne s teleskopem tebe. Pokud ti vyloženě nezláme kosti či neprorazí lebku, tak tě to taky nepřesvědčí vzdát se a přestat bojovat.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 05. bře, 2011 16:54

Glocku, žil jsem právě při představě, že my to ty kosti zláme. Na netu je spousta studií a videí co vše jde s teleskopem rozbít atp. a pak vidím, že to zas takové terno není. Asi budu nucen přesedlat na nože... :lol:

reccol, ale právě, že když už, tak většinou bude útočník nabuzenej, možná nalitej a naštvanej. Zase bych nerad, aby mi pak při potyčce nějakým způsobem sebral mou vlastní zbraň (což je samozřejmě stát může) a dobil mě s ní.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » sob 05. bře, 2011 16:58

Gino: Jdi po kloubech, nenechavej ten teleskop natazenej jako pozvaku a doufej :-) Uprimne si myslim, ze kombinace teleskop + to co cvicis by melo byt dostatecne, kdyz pocitam s jednim souperem.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » sob 05. bře, 2011 17:06

A pak, že je šerm "out of date" :lol:
jakýpak teleskop, když máme palcát :lol:

http://kovarina.webz.cz/index.php?list=palcatysekery
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » sob 05. bře, 2011 17:48

Problém bude hlavně v tom, že oni ho nemůžou dobít, nemůžou se před lidma chovat nějak agresivně atd...to zatýkání má nějaký protokol, postup. Proti tomu, když se budeš teleskopem bránit, budeš agresivní a nebudeš čekat, že to skončí první ranou, tak bych řekl, že to bude fungovat jinak. Ale je to jen názor, co dočinění v praxi jsem s tím naštěstí neměl.
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 05. bře, 2011 18:31

Chlapi,i když jsem asi OT.....člověk na adrenalinu vydrží hrozně moc. Mám s tím své zkušenosti.....šest nás zalehávalo maníka,kterého jsme předtím rubali jak žito vším možným.....než jej borec ze záchranky umravnil sedativem(proto jsme jej zalehli - aby mu tu včelku mohl dát).......dokud nezačala působit,měli jsme co dělat.
Nic není samospasitelné...... :!: :!: :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » sob 05. bře, 2011 22:33

Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fireballl » sob 05. bře, 2011 22:49

Jendis píše:Chlapi,i když jsem asi OT.....člověk na adrenalinu vydrží hrozně moc. Mám s tím své zkušenosti.....šest nás zalehávalo maníka,kterého jsme předtím rubali jak žito vším možným.....než jej borec ze záchranky umravnil sedativem(proto jsme jej zalehli - aby mu tu včelku mohl dát).......dokud nezačala působit,měli jsme co dělat.

To už nebolo len o adrenalíne. Ide už o využitie psychickej energie. Niektorí učitelia učia, ako sa do takéhoto stavu dostať počas boja. V podstate sa odpája veľký mozog, a prechádza sa do do vývojovo starších častí mozgu, hlavne do tých, ktoré majú na starosť pud sebazáchovy.
fireballl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

FTP

Příspěvekod Oja » stř 09. bře, 2011 6:44

na jinem diskuzaku jsem narazil na FTP ftp://80.240.218.226/Boxing_&_Kickboxing/ - snad se nekomu bude hodit
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod zipule » stř 09. bře, 2011 19:56

Já nevim, jestli už to tu bylo, tak se omlouvám, ale přišlo mi to vtipný :)
http://www.youtube.com/watch?v=DghW3qL8 ... grec_index
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 09. bře, 2011 20:08

Jendis píše:Chlapi,i když jsem asi OT.....člověk na adrenalinu vydrží hrozně moc. Mám s tím své zkušenosti.....šest nás zalehávalo maníka,kterého jsme předtím rubali jak žito vším možným.....než jej borec ze záchranky umravnil sedativem(proto jsme jej zalehli - aby mu tu včelku mohl dát).......dokud nezačala působit,měli jsme co dělat.

..Jendo to ti verim..ale jedna vec ma prekvapuje,ked uz vas bolo tolko,preco niekto z vas mu zo zadu nenasadil "sleeper choke" popr. RNC choke ..by isiel do limba do 10 sekund..???

..na intoxikovanych a zurivych su najlepsie skrtenia..dobre nasadene skrtenie sa neda oj.bat,kazdy pojde do limba :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mocnybojovnik » pon 14. bře, 2011 19:38

mocnybojovnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pec » pon 14. bře, 2011 22:22

ruské "choi lei fat" :wink: http://www.youtube.com/watch?v=KpDDyefW ... re=related
To samé po pár letech: http://www.youtube.com/watch?v=Q7gRviZM ... re=related
Proč kolem sebe netancují jako boxeři nebo MMA?
Pravidla?
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. bře, 2011 6:26

fireballl píše:

To už nebolo len o adrenalíne. Ide už o využitie psychickej energie. Niektorí učitelia učia, ako sa do takéhoto stavu dostať počas boja. V podstate sa odpája veľký mozog, a prechádza sa do do vývojovo starších častí mozgu, hlavne do tých, ktoré majú na starosť pud sebazáchovy.

Ahoj, napsal bys o tom neco vice. Zajimalo by me jak to vypada, kdyz je v podstate odpojenej velkej mozek (videl jsem napr. kamarada po bouracce na Neuro chir. ARO a aniz bych to chtel nejak zlechcovat, tak jemu snad 1/2 roku fungovala asi jen jedna nejstarsi neuronova bunka), take by me zajimalo, ktera cast meho mozku je ta nejstarsi ... ja si celou dobu myslel, ze mam vsechny mozky stejne stare, teda aspon podle data narozeni bych si to myslel :wink:

Pec píše:ruské "choi lei fat" :wink: http://www.youtube.com/watch?v=KpDDyefW ... re=related
Pravidla?

Boxeri a mma tancuji??? Ukaz nejake video s nejakym dupakem :?:

kluci jsme OT, tak klido do SZ, dik.

4mocnybojovnik: pekny video ... hezky jak mu ten kamos chce pomoci a misto, aby trefil, tak si da hlavou o pult :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 15. bře, 2011 8:30

Pec píše:ruské "choi lei fat" :wink: http://www.youtube.com/watch?v=KpDDyefW ... re=related
Pravidla?

.. si myslim ze je to sposobene sposobom boja aky preferuju,aj ked vacsina technik zavana tazkou amatercinou,hlavne vysoke kopy bez krytia,ruky pri bruchu pri udierani atd..ale podobnu agresivnu mentalitu a taktiku maju aj ludia z Daidojuku,kedze idu len na jedno 3 minutove kolo,tak sa rezu od zaciatku ako zvierata a idu dost silne po K.O,hlavne po bocnej sanici ,kde prilba vobec nechrani. ..velmi vela pracuju s uderom z hokejoveho drzania po polsky "serp" je to nieco ako overhand,ale biju to nielen pastou ale aj predlaktim a hlavne ten s tym predlaktim je slusny vypinak a dobre posluzi aj ako prvotny "chytac" do klinca,starter na hod za hlavu atd..

..no a ked sme dali sparing na tom seminari,sice sme isli volnejsie,kedze sme mali len ultimatky na rukach,ale isli sa do seba podobne ako na tom videu,ked nemas box rukavice a maju ta za co chytit (kimono) tak to vyzera dost podobne ako na tom ruskom videu CLF
:wink:

..to druhe video sa mi paci,vemi agresivny pristup,dobre na poulicnu pripravu,hlavne pre "badguys" :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 15. bře, 2011 8:58

..inak,podobny spristup sme minule dali u mna ,ale boli sme obaja komplet obrneni v Highgear obleku..dohoda bola ze zaciname bezsignalne,ziadne tuk-tuk-lowkick,tuk-povolim-zadny atd.. proste ruky u pasu,normalne sme okolo seba kruzili ako hyeny -podobne ako na ulici a hocikto to mohol lubovolne zacat naplno agresivnymi udermi...no a vyzeralo to podobne ako na tom druhom videu..velmi podobne poulicnemu zurivemu stretu..asi tak 15-20 sekundove strety..aj pocity v zadnej casti tela boli trosku podobne tym na ulici :lol:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 15. bře, 2011 9:19

marcelo - dobra analyza, a de facto odpoved na to jak stavena vetsina tzv. TBU
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. bře, 2011 10:56

marcelo píše:..velmi vela pracuju s uderom z hokejoveho drzania po polsky "serp" je to nieco ako overhand,ale biju to nielen pastou ale aj predlaktim a hlavne ten s tym predlaktim je slusny vypinak a dobre posluzi aj ako prvotny "chytac" do klinca,starter na hod za hlavu atd..

Tohle by mě zajímalo. Máš to na nějakém videu?

Jinak mě se to video od Pece nelíbí. Takhle bít se podle mě umí každej... trénovanej i netrénovanej. Je to fakt spíš pudový mlácení.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně