Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Vibram Fivefingers

Příspěvekod Makoto » úte 29. bře, 2011 9:57

Zdar bezci,
beha nekdo jiz delsi dobu v tomto?

Cekam, az se dostatecne otepli a chci zkusit uz stredni a delsi trasy. Tak jen jsem chtel vedet, jestli jsou tu aj jini magori, kteri v tom behaji :-)

Vcera jsem si nechal otestovat kolena, jestli to snesou a bylo mi receno, ze se nemam ceho bat, pokud nebudu behat 40 km denne ;-)

A behani v "prstacich" bylo celkove doporuceno. Ale musi ze zacit postupne, protoze si na to telo musi zvyknout. Uz se tesim na teplejsi dny bo bez ponozek je v tom docela kosa.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. bře, 2011 10:07

ukropcany píše:Na maratóne som videl dvoch čo v tom bežali... bavil som sa o tom s fyzioterapeutom a jeho názor bol v duchu "keby sme chodili bosí od mala, tak by to bolo super, ale keď niekto chodí od malička v topánkach, tak má na nohách také deformácie, že mu cesta späť môže spôsobiť vážne problémy". Inak tiež do zvažujem, ale počkám si, či sa na tom významnejšia skupina ľudí nepopáli... nechcem robiť králika... :wink:

Ja som o tom tiez hovoril s nasou fyzioterapeutkou, ktora dava dohromady cely nas oddiel (zatial uspesne). Povedala mi, ze je to sice nove, ale ked sa pojde pomalu, citlivo, tak budem zatazovat svaly, o ktorych som ani nevedel, ze ich mam. Kazdopadne vzdy zdoraznila POMALU a POSTUPNE. Toto mi opakovala asi styikrat bo vie, ze niektore informacie u mna nie vzdy dojdu na miesto urcenia ;-)

OK, ja to zkusim a dam vediet :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 29. bře, 2011 11:09

...
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 29. bře, 2011 11:23

Makoto píše:OK, ja to zkusim a dam vediet :-)

Chystám se na ně, tak mi zajímá tvoje zkušenost. A napiš ještě jaký typ sis koupil.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 29. bře, 2011 11:57

Ucropův fyzioterapeut zní rozumně.
Já se chystám na koupi obyčejných běžeckých bot.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. bře, 2011 12:17

fakt píše:
Makoto píše:OK, ja to zkusim a dam vediet :-)

Chystám se na ně, tak mi zajímá tvoje zkušenost. A napiš ještě jaký typ sis koupil.

Vybral jsem tyhle v hnede barve:
http://reviews.productwiki.com/vibram-fivefingers-kso/
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. bře, 2011 12:18

Gino píše:Ucropův fyzioterapeut zní rozumně.
Já se chystám na koupi obyčejných běžeckých bot.

Neznam dva odborniky v jakemkoliv oboru, kteri se ve vsem shodnou. Mohu-li mluvit za sebe, pak chuze a trenink v "petiprstacich" mi posilila nohy. To je fakt. Proto to chci ted posunout na vyssi level -> beh. Zacnu na strednich tratich (7-12 km) dvakrat tydne a uvidime.
BTW, par info o chuzi naboso:
- http://www.rejoice-kt.cz/34,0,Chuze-naboso.html
- http://www.rejoice-kt.cz/80,0,FFINGERS-ohlasy.html
- http://www.vibramfivefingers.com/barefo ... unning.htm

Verim, ze bych sehnal podobne informace i z nezavislych serveru...ale nemam na to cas, sorry. Me osobne staci, ze ja to mam vyzkousene na vlastni kuzi ergo vim o cem hovorim.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 29. bře, 2011 12:25

ukropcany píše:Musím povedať, že ja doktorom neverím ani nos medzi očami, ale tento chalan (mladší o 5 rokov 8O ) mi dokázal odstrániť také problémy, že som si myslel, že už je to pase a do 3 dní nastala taká zmena, že som neveril, že je to možné.

Ja mam prave podobnou zkusenost s tou nasi fyzioterapeutkou. Proto ji verim podobne jak ty svemu. Vsak ja nikoho nenutim v "petiprstacich" behat, ani z toho nemam bonusy :-) Jen jsem se zeptal a podelil o sve zkusenosti. Zbytek je samozrejme na kazdem, jestli se rozhodne nebo ne. Me to zily trhat nebude ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 29. bře, 2011 12:26

Makoto, mě to nemusíš obhajovat. Choď a běhej si samozřejmě v čem chceš. Já k tomu důvěru ale nemám (jak moc je to chození "bosky", když to stejně má nějakou podrážku, která musí mít určitou tuhost a podobně, aby byla chůže/běh bezpečná) a tak si pořídím raději běžeckou obuv typu "boty" :wink:

EDIT: i když musím uznat, že vypadají pěkně... ani bych nevěřil, že to napíšu, protože většinou nejsou moc příznivcem extravagance :)
Naposledy upravil Gino dne úte 29. bře, 2011 12:39, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 29. bře, 2011 12:40

Já se chystám na zářijovou 10ku starou Prahou. Maraton, ano půlmaraton bych teda fakticky nedal :cry:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 29. bře, 2011 13:40

ucrop: ...a to sa este len poserieme, kolko 60 - tnikov nas da na devine - bratislava... pred dvoma rokmi ma "dalo" desat starcov nad 60... o 50-tnikoch a 40-tnikoch ani nehovorim, tych bolo omnoho viac :cry: holt nie som ziadny superman...

ad naboso - raz sa mi postastilo behat 20 minut kolecka na skvelom travniku naboso, okrem toho, ze som mal nohy zelene, tak ma boleli lytka tri dni tak, ze som radsej len ticho sedel a snazil sa velmi nevstavat... :roll:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 29. bře, 2011 14:20

Zkouseli jste behat v obycejnych platenych teniskach na kungfu?
Obrázek

Takovej kompromis mezi five fingers a normalnima bezeckyma botama.
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » úte 29. bře, 2011 14:59

Nekomu sednou. Obcas v nich jdu behat, ale nedoporucuju s tim po kaminkach. Jinak sou lehoucky jak pirko
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 29. bře, 2011 17:15

ukropcany píše:... o tom, koľko dedkov, čo dostali priepustku z geriatrie na reverz, ma predbehlo ešte napíšem neskôr... :?

Saláte... :lol: :lol: :twisted: Ale teď vážně - myslím, že to není tak špatnej výsledek :idea: Uvědom si, co s sebou táhneš... Jako 91kg+ těžkej thaiboxer přece nemůžeš těmhle na vytrvalostní běhy specializovaným vychrtlíkům konkurovat, aby ses na dlouhých tratích dobře umisťoval, musel bys mimo dlouhodobýho specializovanýho tréninku jít s vahou při tvojí vejšce tak o 15 - 20 kg dolů a to asi nechceš, že? :wink: Radši si představ, kolik z těch, co doběhli před tebou, by s tebou vydrželo 1 kolo v ringu... :idea: :twisted:

PS: Kouknul jsem na výsledky a průměr cca 5,6 min. na 1 km je při tvojí váze na maraton docela dobrý... 8)
Naposledy upravil TongPo dne úte 29. bře, 2011 17:32, celkově upraveno 1
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 29. bře, 2011 17:27

TongPo píše:
ukropcany píše:... o tom, koľko dedkov, čo dostali priepustku z geriatrie na reverz, ma predbehlo ešte napíšem neskôr... :?

Saláte... :lol: :lol: :twisted: Ale teď vážně - myslím, že to není tak špatnej výsledek :idea: Uvědom si, co s sebou táhneš... Jako 91kg+ těžkej thaiboxer přece nemůžeš těmhle na vytrvalostní běhy specializovaným vychrtlíkům konkurovat, aby ses na dlouhých tratích dobře umisťoval, musel bys mimo dlouhodobýho specializovanýho tréninku jít s vahou tak o 15 - 20 kg dolů a to asi nechceš, že? :wink: Radši si představ, kolik z těch, co doběhli před tebou, by s tebou vydrželo 1 kolo v ringu... :idea: :twisted:

Me zase zarazilo, kdyz rikal Michal, kolik tam bylo lidi v duchodovem veku ... ehm, jak se tady na serveru nekdo porad zaklina tim, ze jen deduskove z Asie umi zit dlouhej a kvalitni zivot. Myslim, ze je to pro par mistnich romantiku zprava k zamysleni, ne? :twisted: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 29. bře, 2011 18:06

5,6 tempo na více jak 42 kilometrech? Docela dobrý? :lol: To je DOST dobrý!
Za kolik to běháš ty, TongPo? :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » úte 29. bře, 2011 18:32

"musel bys mimo dlouhodobýho specializovanýho tréninku jít s vahou při tvojí vejšce tak o 15 - 20 kg dolů a to asi nechceš, že? Mrkající"

To je docela sranda, když si představím, jak má Ukrop 70 kg :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 29. bře, 2011 20:14

Gino píše:5,6 tempo na více jak 42 kilometrech? Docela dobrý? :lol: To je DOST dobrý!
Za kolik to běháš ty, TongPo? :wink:

Hele já čistokrevnej 42,2 km maraton ještě nikdy neběžel, takže nějakým vlastním časem opravdu neposloužím... :wink: Ale kámoš z práce takový věci dost dlouho běhá, takže jsem od něj už hodně vyslechnul ohledně tréninku, průběhu závodů, obvyklých časů atd... Tudíž tady můžu dělat chytrýho, jasný :?: :!: :twisted: Jinak vzdálenosti přes 40 km už jsem už sice hodněkrát absolvoval jako pěší turista (běžky a kolo nepočítám), ale jenom jednou z toho to nebyla chůze, ale 45 km běh šumavským terénem v trekových kotníkáčích a s batůžkem na zádech... :lol: Čas už si opravdu nepamatuju, pouze to, že jsem z toho byl poněkud v pr**** :oops: :lol: Každopádně aktuálně bych se svýma cca 110 kg o maraton vůbec nepokoušel, natož abych ho zaběhnul v takovým čase, jako Ukrop :idea: Jinak běhám i teď, ale ne závodním tempem, pouze lehký "zdravotní" tempo do 130 tepů, takže mi těch mých 10 km trvá cca jednu hodinu, ale to je tou váhou... :oops: Ale když jsem byl v Ukropovo váhovce, dal jsem 20 km myslím za 1:30... O kolik bych musel zvolnit na maraton, to nedokážu odhadnout.
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 29. bře, 2011 20:29

ukropcany píše:...Inak to 1 kolo v ringu by väčšina asi nevydržala... ale to už tak nejak beriem automaticky na každého... :lol: moc ich nie je ani medzi x-boxermi... 8)

P.S. Vo štvrtok prídeš? ...

Až budeš mít pod těch 85 kg, tak se to trochu změní... :twisted:

Ve čtvrtek bohužel nepřijdu, jsem v práci... :(
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 29. bře, 2011 20:43

ukropcany píše:
TongPo píše:...Ale když jsem byl v Ukropovo váhovce, dal jsem 20 km myslím za 1:30...

Fujtajcl...

Proč fujtajxl? :D Když si na těch 20 km najdeš pro tebe optimální rozložení tempa, aby ti to sedlo, nemůže to bejt vzhledem k tomu tvýmu času z maratonu nic nedosažitelnýho :idea: Jinak ten čas ber s menší rezervou, už si to nepamatuju přesně, takže to mohlo bejt i 1:31 nebo 1:32, což jsem "ležérně" zaokrouhlil na 1:30... :lol: Každopádně 1:29 ani 1:33 už to určitě nebylo... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně