průzkum

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod wushi » čtv 21. říj, 2004 6:56

...neviem, ako ostatní, no mne mabu celkom fachčí...špičky chodidiel smerujú dopredu, kolená od seba, panvu dopredu, stehná vodorovne, chrbát vystretý - tak 2-3 minútky, potom to je o hubu, buď sa ti postoj zmrší (vysoký, úzky, alebo "sedíš" - proste nejaká chyba), takže o tu popisovaných výkonoch pol hodina a podobne, no neviem, nezdá sa mi to...ale možno málo cvičím... :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 21. říj, 2004 14:35

Skuste někdy to jak bylo v Drunken masterovy s těma nádobama s vodou na ramenech stehnech a hlavě. Pořádně je naplňte a buďte tak nízko aby ste na sebe ani nekáply. Je to docela psina, akorát zjistíte že tak vydržíte sotva polovičku než obvykle. Ale je to nízká pozice, tu hned tak někdo nezaujme. Ale můžu doporučit skleničku jen na hlavu, dobře vás to napřímí :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 21. říj, 2004 20:41

player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 21. říj, 2004 20:52

co je to "vietnam dzucu -te" 8O - player povedz, ty si robis prdel ze ... :)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 22. říj, 2004 6:06

to vietnam džucu te je celkom sranda...svojho času v blave pôsobilo nejaké jute-do, bola to kombi karate, judo a možno aikido, chlapíkov zámer bol dobrý, len spôsob realizácie mal muchy... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 22. říj, 2004 8:32

svojho času v blave pôsobilo nejaké jute-do

tak toto tam tusim este stale je :D :D mam dojem, ze nieco pod tymto nazvom cvicia ludia u ktorych mame "prenajaty" kusok casu a telocvicne ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 22. říj, 2004 11:55

marvin, bol som tam pozrieť asi pred 7-8 rokmi a nebolo to vyslovene zlé, len niektoré veci, čo ten chlapík učil sa mi zdali o ničom, ale inak prístup k žiakom mal dobrý a vyzeralo to, že sa chce aj ďalej zlepšovať...neviem, ako je to teraz...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. říj, 2004 19:34

marvin:ne,nedelam si srandu.To co tam ma napsano muj ucitel je jeho vec a me je uplne jedno,jak tomu rika,mimochodem rika tomu vietnamske karate,tak jako jeho ucitel,proc ma na nasivce tohle,netusim a je mi to jedno.Pro me nazev neni rozhodujici,nevim jak pro tebe.Dal sem to sem proto,protoze je tam jmeno meho ucitele,coz chtel vedet Pavela.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 11. úno, 2005 21:06

player píše:Hark:tak ty prvni 3 odpovidaji i me s tim rozdilem,ze nemam spicky vytocene rovne dopredu.Proste to teda delam blbe,jak psal "mmmm",ale delam to proto,ze kdyz je doslova tlacim dopredu,takl je mi to neprijemne na kolena a kdyz se podivas,kam ti smeruji kolena(tedy do stran),pak nechapu,proc by mely byt spicky vytaceny oproti kolenum :?
Koneckonců, mě by to taky zajímalo, proč se vlastně v mabu cpou špičky dopředu ale kolena do stran.
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 11. úno, 2005 21:11

Kromě toho - zkuste na http://www.cbox.cz/baguaquan/mabu-cz.htm najít kolik fotek je s špičkama aspoň přibližně dopředu, a kolik opravdu přímo dopředu... :?
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pát 11. úno, 2005 22:31

:

lol: :lol: :lol: :lol: Umění vietnamské ruky - to mě připomíná film Tajemství kung-fu s Jet Lim, tam byl malej Li taky zasaženej nějakou rukou(mám takovej dojem, že Džinsanovou)
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 12. úno, 2005 3:14

No prave ze ne. I japonstina (ze ktere ten nazev buhvi proc spatlali) ma svoje pravidla a kdyby to bylo Vietnam no te jutsu tak budiz. Maximalne jeste treba bez toho no, tedy vietnam te jutsu. Ale tak jak to tam maji je to na uplne stejne urovni jako treba Nin-tsun-do. Nekdy bych si rad popovidal s playerovym ucitelem :wink: , playerovi je totiz vsechno okolo nazvu toho, co sam cvici, uplne jedno :roll: .
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Shadow165 » sob 12. úno, 2005 10:34

Aj ja si dovolím trošku prispieť z mojích skúsenosti.
Čo som cvičil karate tak tam sme, dá sa povedať, dosť cvičili Shiko dači (Ma bu, ...) , hlavne v statických postojoch spolu s technikami ale aj v pohybe.
Samozrejme bolo aj súčasťou rozcvičky. Mňa osobne z toho kolena neboleli, boleli ma iba stehná, čo je prirodzené. :) Mal som dobrého trénera, ktorý nám aj vysvetlil ako sa v ňom má stáť a no čo je to dobré, takže som s kolenami problém nemal. Samozrejme sme začínali vo vyšších pozíciách.
Shadow165
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 13. črc, 2005 11:48

Může mi někdo říct jak to ti chlapíci na fotkách robí? Mabu cvičím den co den, ale vejška postoje se pořád né snižovat. Některý techniky mi kuli tomu jen těžko fungujou, né-li nefungujou. Příde mi, že jsem jedinej kdo má takovej problém?
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 13:11

Harutomo_Yasumizu - podle toho jak dlouho tomu postoji denně věnuješ času... :wink:

jox - ono se ty kolena a špičky tahajá do nejzaších poloh asi proto, abys dosáhnul ideálního postoje... kolena musí být kolmo k zemi.. jinak toho asi nedosáhneš... jinak.. je to taky dobré na protahování šlach...

Na to ti odpovim za sebe velmi strucne,ja osobne potrebuju mit nohy rychly jako gazela a ne silny jako slon

player - já bych si osobně při fightu vsadil spíš na toho slona :wink: :twisted:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod practice » stř 13. črc, 2005 13:31

no ne zrovna do nejkrajnejsich poloh, ale do poloh, ktere jsou nejvyhodnejsi
pr: kdyz chces tlacit auto, tak pod jakym uhlem (vzhledem ke gravitaci) do nej budes tlacit? 20°, 49°, 86°?
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 13:46

practice - .. tahat to do extrémních poloh dokud nebudeš v ideálním postoji.. se podívej na ty ukázky....
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 13:48

practice... lookni na tohle:

http://www.cbox.cz/baguaquan/mabu-cz.htm
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod practice » stř 13. črc, 2005 14:02

hmm, cemu rikas extremni poloha?
a v tom clanku neni ani zminka o tom, ze mas neco tahat do extremnich poloh ...
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 18:03

ku**a.. :evil: myslel jsem to tak.. že pokud jsi začátečník....a cvičíš tento postoj... děláš určitě chyby........... tak bys v tom postoji měl od sebe tahat kolena do maximálních poloh, stejně jako špičky... dokud nebudou k sobě kolmo...

pro začítečníka je totiž extrémní poloha něco jiného než pro někoho kdo v seipima stojí třeba rok... chápeš to??
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...