utoky na ulici aneb co vse se se deje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Dalt » úte 11. říj, 2011 15:44

Gino: myslim ze ta analogi s Hitlerem neni uplne mimo a absurdni (je to muj subj. nazor)

- ty duvody romskou vetsinu nezajimaj - to mas pravdu a od toho jsou prave ty soc. prace a nezisk. organizace aby je to zajimat zacalo - je to dost slozita problematika, ale existujou urcity postupy, kteryma toho chtenyho stavu lze dosahnout - ale fakt to tady vypisovat nebudu - pac to je na disertacku a navic bych stejne jen opakoval ruzny jiny autory(ty) :?

- Genesis to napsal tak jak to je - a ano - z toho vyplyva ze de facto na vyber prilis nemaji (dokud jsou pod vlivem toho prostredi)
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 11. říj, 2011 15:47

Bizon: je to moje (ne)oblibeny hospodsky tema (temer vzdy - sam proti vsem :D ), takze co to nechat na setkani BUCZ a naslednou hospodu? uz se mi o tom nechce psat...
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 11. říj, 2011 15:58

Dalt : Jsem PRO. :)
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 11. říj, 2011 18:24

Ale jistěže. Já znám cigoše vysokoškoláka, houslistu, stavbyvedoucího, kuchaře... všichni v normě. Toho posledního vyobcovala vlastní rodina, protože odmítl "bratrancům" přechovávat čórku. Pro bílé je cigán, pro cigány gádžo.
Sakra, chlapi, o čem se to tu přeme...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 11. říj, 2011 19:29

Dalt píše:raduz: tady je nejakej pan odbornik koukam - vrozena demence urcovana podle xichtu - sry ale dementni je tvuj prizpevek - lidi s podobnym uzvazovnim jsou nestesti pro dnesni stav "romskyho problemu" (jsem ale pro reseni - nacci do rezervaci to jo). Reseni pro integraci existujou - jenze jsou prilis "behem na dlouhou trat" a to se nasi vlade nelibi (spis teda nelibilo - ted to vypada, paradoxne diky sluknovsku, nadejneji) - proto radsi bude sypat hloupe prachy do davek a cikany shromazdovat v ghetech (nejlepe na okraji spol) a problem tak nasobit...

ps.:je mi jasny, ze ve spolecenstvi drsnych chlapaku (cikanoskeptiku) budu zase osocovan za pseudohumanistu, hipika a nenapravitelnyho naivku a ma karma pujde prudce dolu...no co no :D

Dalt- mal by si trosku schladit a zmiernit ton..v tychto osadach je velmi bezna prax Incest v rodinach,bud medzi priamymi rodinnymi prislusnikmi alebo bratranec a sesternicia sa zoberu atd..dochadza k degeneraciu genetickeho kodu..je kazdemu jasne ze z takychto spojeni ziadnych geniov nevychovate..mam to potvrdene od kamosiek uciteliek,co ucia v dedinskych skolach ,kde je velke % podobnych ciganciat ako tam..vacsina tam je zaostala..maju navyky ako diva zver,su zavsivene..maju pokrivenu a zdeformovanu moralku..je uplne bezne ze kukaju ako ich otec "naklada" medzinozne ich matku na vedlajsej posteli..vacsina ma problem v 8 triede vobec suvisle citat a pisat atd.. mali pripad kde 16 rocny ziak osmej triedy onanoval pod stolom,pekne sa vystriekal do ruky a isiel sa pochvalit pani ucitelke ako sa vie pekne zabavit..tomu hovorim kultura..

P.S. Zamestnaval som ciganov na ich pomery slusnych a celkom na urovni..poucil som..Marcelo uz ciganov nezamestnava a nezamestna..zamestnavam uz iba bielych..pokial by mali zaujem aj zltych.. a podotykam ze Zidia mi nevadia, zidovske holky sa mi pacia a fandim statu Izrael..

..to len margo,ze by ma niekto chcel oznacit za nacistu,rasistu a xenofoba :wink:
Naposledy upravil marcelo dne úte 11. říj, 2011 19:55, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 19:44

Dalt: ten argument urcite neni mimo. Trochu ted odbocim, ale ne zase az tak moc - jeden muj znamy (prof. Horejsi) sveho casu napsal do diskuse (ktera se rozpoutala pod jednim jeho clankem o islamu) neco, co mi utkvelo v pameti:

"Diskuse pod mymi poslednimi dvema clanky byla pro me velmi poucna - pochopil jsem, jak mohlo dojit v kulturnim nemeckem narode k holocaustu. Ten nenavistny fanatismus, ktery je vlastni zrejme docela velkemu poctu ceskych obcanu (presto, ze tady skoro zadni muslimove neziji), je skutecne desivy."

Podivejme se jeste na to, co tu pise raduz:

"...Ked to vidis - to sa proste ani neda prevychovat (vrodena demencia-staci sa pozriet na tie ksichty)..."

Urcite svuj nazor muzes necim konkretnim podlozit? Nezajima me tvuj subjektivni nazor ani "jedna pani povidala"...

"... Polovica sa naozaj dementi, vies tam to bezne robia (je.u) v ramci rodiny, kazdy s kazdym..."

Takze ted uz je to "jen" polovina? Well, jak jsi tedy dospel k te polovine? Muzes nejak dolozit alespon toto sve tvreni - treba vysledky nejakeho vyzkumu? Nebo tu jen tak plkas a vymyslis si, protoze cigany proste nemas rad? :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 11. říj, 2011 19:52

Dalt a Jian... vy tomu nakládáte :)

Jeden študovanej, co zná problém z knihovny a jinak vypadá, že je odtrženej od reality a druhej, co se umí neobyčejně dobře chystat za každé slovíčko. Vy byste se měli potkat, zregistrovat svoje partnerství a vzít si do péče pár těch výjimečných případů z nějaké té osady. Fakt si říkám, jako pár dalších tady, že by vás to brzo přešlo :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 11. říj, 2011 20:02

Posílám (z mého pohledu) zajímavé odkazy na zde probíranou problematiku, tak kdyby to někoho zajímalo, tak mrkněte.

http://zvedavec.org/komentare/2011/09/4 ... i-cast.htm

http://zvedavec.org/komentare/2011/09/4 ... i-cast.htm
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 20:10

Gino: kdyz nekdo pise nesmysly, tak na to reaguju a je mi uplne jedno o koho jde, kde zije a jake ma zkusenosti - uz ti mohlo (za tu dobu co se "zname") dojit, ze me jde primarne o fakta a ne o neci "touzebna prani". My biologove tomu rikame "tvrda data".
Jestli by me preslo reagovat na neci vymysly? Ne, nepreslo - hloupost totiz porad zustane hlouposti a vymysl vymyslem - nemusi se ti to libit, nemusis s tim souhlasit, ale to je asi tak vsechno, co s tim muzes delat. Pokud snad nekdo zastava nazor, ze udalost typu "Jiana zitra po ceste do kancelare okradou cigani" je potvrzenim pravdivosti vyroku "polovica sa naozaj dementi", tak si o jeho inteligenci myslim svoje. :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 11. říj, 2011 20:15

Jian - jenže ty se v textu chytáš věcí, který vůbec nejsou pointou, která se tu rozebírá. Víš, kdo tohle normálně v životě dělá? Ženský. Ano, uplně stejně blbě se diskutuje s ženskýma. A není to kvůli tomu, že máš rád fakta, to já taky (a ti, co osobně znají mě mohou potvrdit zase to), ale protože se prostě chytáš blbostí, který nic neznamenaj. To je vše, přečtěme si raději ten krásnej popis zvířecího druhu "rom", který postnul kamiwaza.

Jedna myšlenka do placu: Já nechápu jednu věc. Proč někdo automaticky předpokládá, že naše většinová společnost má nějakou povinnost se postarat, vymýšlet začleňovací programy a vynakládat moře peněz.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 20:19

Gino: a vis ze ho zrovna ted ctu?? Citace z onoho clanku: "Zakořeněný názor, že Romové žijí pohlavní život před dětmi nebo že incest je u nich běžným jevem, je nesprávný."

Wow, hned to utikejte autorovi vysvetlit! :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 11. říj, 2011 20:26

Jian, mě to neříkej... mě je uplně putna, jestli spolu souložej všichni dohromady, nebo jak... co si dělají doma, to ať si doma dělají. Tady se řeší vztah k zákonům a ke společnosti. Jestli chceš dál onanovat nad tím, že vytáhneš nějakou kravinu a tu budeš rozporovat, tak prosím, ale mě do toho netahej. Myšlenek, zásadních myšlenek, už tu bylo řečeno dost... incest ani demence to opravdu nebyla.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 11. říj, 2011 20:34

Jian píše:Gino: a vis ze ho zrovna ted ctu?? Citace z onoho clanku: "Zakořeněný názor, že Romové žijí pohlavní život před dětmi nebo že incest je u nich běžným jevem, je nesprávný."

..to co pise ten autor sa nesmie brat doslovne... tak ako on popisuje ziju cigani "Rumungeri" alebo "Olasi" ..su veriaci v takom svojom ponimani a tam sa ziaden incest nekona..popravde sa boja svojich zien a maju radi svoje deti dst nato aby take svinstva robili atd..co viem,ich manzelky im odmietaju take veci ako oralny sex,anal atd..toto je pre nich gadzovsky sex... ale oni sami tych prefetovanych Romov z riedidla volaju "Dupkovia" a maju o nich horsie myslenie ako bezna majorita..silne nimi pohrdaju a povazuju ich samy za podradnu rasu...nie je mozne aby si "Rumunger" alebo "Olas" zobral spinaveho "Dupka"... toto mam priamo od nich,ked my vysvetlovali ako to mezi nimi funguje..taky maly cigansky rasizmus v praxi :wink:
Naposledy upravil marcelo dne úte 11. říj, 2011 20:38, celkově upraveno 2
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 11. říj, 2011 20:35

Hele Gino vis co mi muzes? Fakt me prijde usmevny jak vzdycky vyvozujes nejaky (bludny) zavery z minima informaci ktery mas - nevim kde jsi prisel na to ze mam nacteno jen z knih a realita mi unika - aspon je videt jak pozorne ctes moje prizpevky (tzn kdyz uz chces diskutovat, tak si je precti poradne - chapu ale ze chces jenom prudit) - psal jsem ze mam s romama zkusenosti jako soc. pracovnik, takze si myslim, ze vim jak se chovaji, jak vypada jejich domacnost apod. Dale nechapu tve poznamky o tom, ze bych mel s Jianem uzavirat reg. partnerstvi - to ze mame podobnej nazor, je pro tebe projevem homosexuality? (ne chapu ze to mela bejt radoby vtipna vsuvka - haha...nebyla) A na to ze bych si mel nekoho takhle vzit do pece? jak jsem psal vyse - delal jsem s nimi...

ps.: jinak myslim ze ti a asi i Marcelovi unika, o cem tady pisu - ja nepisu o tom jaci jsou cikani slunickovi lide, nepopiram fakt, ze je mezi nimi vysoka mira kriminalty, nevzdelanost apod. - vsechny moje prizpevky byly o tom jak tenhle nestastnej stav resit + odsuzovani "nackovskyho" stylu reseni... :wink:
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 20:35

Gino: myslim, ze ja i Dalt jsme reagovali na neco trochu jineho, takze si prosim te nevymyslej, ze se tu resi jen to co ted zminujes. Pokud to vsak vidis takto, nechapu proc jsi totez (ze nejde o zasadni myslenky) nenapsal uz raduzovi, kdyz s tim tematem zacal. Dalt ani ja jsme to nebyli. Ostatne to co jsme sem vcera psali s Luenem take nebylo nic ke "vztahu k zakonum a ke spolecnosti", tak o co ti vlastne jde? Jakoze jsi vymezil tady to tema "vztah k zakonum a ke spolecnosti" a o nicem jinem se tu debatovat nesmi?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 11. říj, 2011 20:43

Jian píše:Gino: a vis ze ho zrovna ted ctu?? Citace z onoho clanku: "Zakořeněný názor, že Romové žijí pohlavní život před dětmi nebo že incest je u nich běžným jevem, je nesprávný."

A hned druhá věta za tou Tvojí - "Je ale pravdou, že s asimilačním tlakem dostal i smysl pro cudnost mezery." Když už se chceš něčeho chytat, tak to sem dávej celé.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 11. říj, 2011 20:44

Dalt... kruci, ty mě tu obviňuješ, že tě nečtu a já pritom napsal pouze, že to tak VYPADÁ "Jeden študovanej, co zná problém z knihovny a jinak vypadá, že je odtrženej od reality". To je snad k tomu už vše. A ano, to partnerství jsi pochopil jako nadsázku správně - trocha odlehčení no, zasměj se. Přece si kvuli cikánům nezkazíme večer.

Jinak jsem nadhodil jednu zajímavou myšlenku, tak ji zopakuji: Já nechápu jednu věc. Proč někdo automaticky předpokládá, že naše většinová společnost má nějakou povinnost se postarat, vymýšlet začleňovací programy a vynakládat moře peněz. = a dodám k tomu ještě to, že nemůžeme prostě zachránit a živit uplně všechny.

Na Jiana už reagovat nebudu, protože se musím jen usmívat (promiň).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 20:52

BizonCZ: ktera se myslim vztahuje spis k tem vetam predtim:

"Tradiční přísná cudnost romských rodin vylučovala jakékoli projevy sexuality rodičů před dětmi. Některé skupiny se dodnes stydí objevit se před lidmi v plavkách."

Mimochodem - i pokud dospejeme k zaveru, ze za tyto zmeny v jejich chovani tedy muze spis asimilacni tlak (nez ze by byl problem v ciganech jako takovych), asi to nebude uplne presne to, co by nekteri zde pritomni chteli slyset... nemyslis?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 11. říj, 2011 20:55

ukropcany: protoze jsi nikdy nemel argumenty. :) Ale zase bych tak neprehanel - pokud jde treba o e-booky, shodli jsme se tu docela dobre dokonce i my dva. :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 11. říj, 2011 21:00

Jian píše:BizonCZ: ktera se myslim vztahuje spis k tem vetam predtim:

"Tradiční přísná cudnost romských rodin vylučovala jakékoli projevy sexuality rodičů před dětmi. Některé skupiny se dodnes stydí objevit se před lidmi v plavkách."

Mimochodem - i pokud dospejeme k zaveru, ze za tyto zmeny v jejich chovani tedy muze spis asimilacni tlak (nez ze by byl problem v ciganech jako takovych), asi to nebude uplne presne to, co by nekteri zde pritomni chteli slyset... nemyslis?

Vzhledem k tomu, že ta věta byla na konci toho celého odstavce, tak se, dle mne, vztahovala k celému odstavci a tomu, co tam bylo o cudnosti napsáno. Tzn. že i k té Tvé postnuté větě.

Jinak je mi jasný, že za všechno, co oni dělají špatně v základu můžeme my. S ničím jiným ani nepočítám. :roll:
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...