utoky na ulici aneb co vse se se deje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jian » pon 14. kvě, 2012 19:55

Dalt: souhlasim s tebou pokud jde o ty media, ostatne uplne stejny problem resime v oblasti, ktere se venuju pro zmenu ja. Bohuzel nekteri lidi to tu zjevne nedokazou pochopit, ze prave ono "...teraz ked zapnes spravy, tak kazdy den je nieco o ciganoch (kua, jak keby nebolo co ine davat) a vacsinou len bordel hnus a spina..." je ten problem. A to velky. Btw Bizona bych na tvem miste neresil, nema to podle me smysl.

will: jestli ty si myslis, ze bulvaru jde o nejakou "pravdu", tak jsi jeste naivnejsi nez to vypada - bulvar zasadne pise co lide CHTEJI cist.

Jinak kazdy ma nejake zkusenosti, napr. ja sveho casu chodival relativne casto na Francouzkou do Dna pytle (zasveceni vedi), protoze jina herna v te dobe proste v Brne nebyla a nikdy jsem zadny problem nemel.. Problem je v tom, ze v tehle problematice o to jake ma kdo osobni zkusenosti vlastne nejde, coz uz jsem se tu nakonec snazil vysvetlit jednou... tedy ne, nezmenil bych nektere sve nazory ani po mesici ve Spisskem podhradi a myslim, ze ani Dalt ne. Naopak chybou je podle me do teto problematiky ty osobni zkusenosti (at uz pozitivni ci negativni) "projektovat".
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pon 14. kvě, 2012 20:22

Ano já to chci číst. Mě je úplně šumák jestli někoho přepadlo 10 skínů, vietnamců, černochů, atd., pouze chci vědět, kdo to byl. Na co mi je informace, že deset osob přepadlo jednoho, když nevím jakých, taková informace je mi na vyliž pr..l, ale já mám na ní právo takže ji chci, protože to může mít podstatný vliv na moji bezpečnost. Zrovna včera byl rozhovor se šefredaktorem tuším lidových novin, kdy tento říkal jaký je to průser, že etnickou příslušnost nelze uvádět a na druhé straně šefredaktor blesku, kdy tento uvedl, že se v redakci dohodli, že příslušnost uvádět budou, že na to občané mají právo. Takže ano, pro mě jasná volba, co chci číst, tomu se říká svoboda. Je mi jedno jestli je bílej nebo černej, šmejda je třeba sejmout,kdy mi je jedno jestli je třeba jeden nebo tisíc.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 14. kvě, 2012 20:51

will: tak si precti neco i o "medialni konstrukci reality", napr. od Jiraka nebo Sedlakove - pro zacatek.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 14. kvě, 2012 20:58

will: a jeste jedna vec - ty si vazne myslis, ze sefredaktora Blesku zajima na co obcane maji/nemaji pravo?
Tak napr. podle Viewegha posledni nalez Ustavniho soudu dokazuje, ze "existence bulvaru je primo zalozena na kazdodennim porusovani lidskych prav znamych osobnosti" (vice o jeho kauze si v pripade zajmu jiste dohledas sam).
Tak trochu paradox, ze... ale klidne sni dal.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 14. kvě, 2012 21:02

Můj pohled na věc:

1) Padla otázka jestli na dveřích dělají větší bordel bílí nebo černí - já a můj kolega jsme jedni z mála, kteří vyhazují i na cikánských diskotékách a to mnoho let..., takže tam rozhodně černí :lol: Do bílých podniků černý nepouštíme - majitelé to nechtějí, vědí proč.

2) Ekonomika na tom není nijak extra, vše se zdražuje a ti co nepracují začínají mít problémy - roste kriminalita a ta černých je tak primitivní a násilná, že prostě víc viniká a je závažnější a lidmi víc vnímaná, protože u ní jde mnohdy o zdraví a život.

3) Nechovejte se jako ovce, jsme na sreveru o BU!!!! Serte na černý, oni nejsou skutečný problém...pochopte to...Média nás bombardujou sračkama o černých jen proto, aby ovce odvedly od skutečných problémů...Od toho, že máme zkur...zkorumpovanou vládu, že nám skrze ně vládnou korporace a že EU vede banda globálních zlodějů. Skíni vznikli v Anglii taky v době recese, začali si vylejvat vztek na černých přistěhovalcích, kteří jim prý vzali práci...a elita byla spokojená, protože nikdo nešel potom, proč k propouštění došlo, ne kvůli levné pracovní síle, ale jen kvůli jejich vlastní nenažranosti a neschopnosti.

4) Problém s černými se dá v konkrétních místech vyřešit za týden, se skutečnými problémy to tak snadné neni...

Nebuďte ovce a nežerte jim to...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 14. kvě, 2012 21:24

defendu píše:
3) Nechovejte se jako ovce, jsme na sreveru o BU!!!! Serte na černý, oni nejsou skutečný problém...pochopte to...Média nás bombardujou sračkama o černých jen proto, aby ovce odvedly od skutečných problémů...Od toho, že máme zkur...zkorumpovanou vládu, že nám skrze ně vládnou korporace a že EU vede banda globálních zlodějů. Skíni vznikli v Anglii taky v době recese, začali si vylejvat vztek na černých přistěhovalcích, kteří jim prý vzali práci...a elita byla spokojená, protože nikdo nešel potom, proč k propouštění došlo, ne kvůli levné pracovní síle, ale jen kvůli jejich vlastní nenažranosti a neschopnosti.

4) Problém s černými se dá v konkrétních místech vyřešit za týden, se skutečnými problémy to tak snadné neni...

Nebuďte ovce a nežerte jim to...

:idea: 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 14. kvě, 2012 23:38

joj zrovna sem prisel po box trenal z hospodfy - kamos slavil 40 tiny (ja vim neni to hezka vizitka boxera se takhle nalivat :) ) ale rychle k tematu:

Jian: +1

defendu: s bodem 3 souhlas

a aby to Bizonoj nebylo lito tak odpovim ve stejnym duchu - polib mi prdel! :D (tesim se na setkani BUcz :D )
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 15. kvě, 2012 5:57

Jian: no jistě, média jsou plný cikánů - vždyť to píšu. Stalo se z toho (jako z každýho průseru) vděčný mediální téma. Prostě se na té vlně vezou média, právníci, uřvaní hololebci, Vandasjugend, různé pro- i proticikánské organizace... Hlavně když je nás vidět - na tématu nezáleží.
Ale pořád platí, že to na situaci nic nemění - je tady objektivní problém, který se netýká nějakých jedinců.
defendu: zajímavá teorie, ale proč ne. Není pochyb, že je od čeho odvádět pozornost a líp psát o tom, jak zase někde někoho okradli cikáni, než jím zvolení papaláši. Ale zase: viz poslední věta předchozího odstavce.
Chlapi, můžeme o tom tady i jinde kecat do zblbnutí, hrát si na to, kdo je rasista, xenofób a primitivní diskriminátor a kdo je naopak ten správnej, kterej to vidí "v globále", ale opravdu tím nic nezměníme a ten problém nevyřešíme.
Ani nikdo jiný.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 15. kvě, 2012 6:00

defendu: "...média nás bombardujou sračkama o černých jen proto, aby ovce odvedly od skutečných problémů..."

+1
Ani podprumerne inteligentni jedinec si snad nemuze nevsimnout toho, ze prave v posledni dobe se mnoha media dokonce uz ani nesnazi budit dojem objektivity a misto toho provozujou propagandu... jeden by si pomalu mohl zacit myslet, ze jde o otevrenou snahu o vyvolani etnickeho konfliktu.
Lide kteri svuj business postavili na permanentnim porusovani prav obcanu maji najednou plna usta prav obcanu, eticke kodexy jdou stranou... vazne cirkus.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. kvě, 2012 7:25

Já jenom doufám, že až jednou přijde doba, kdy bude potřeba vzít kolacky do rukou (a že taková přijde, historie to ukazuje jasně), tak tu bude více takových, jako je Bizon.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » úte 15. kvě, 2012 7:32

Jian: "nezmenil bych nektere sve nazory ani po mesici ve Spisskem podhradi a myslim, ze ani Dalt ne."

Tak tymto si ma Jiane fakt pobavil. Neber to ako nejaky utok voci Tebe, ale nevydrzal by sitam asi ani 1 den.
Schvalne ked pojdes na SR, zastav sa tam, pred "ghetom", vypni motor, vystup a zapal si. Nic nerob, staci ked zastavis :twisted: . Garantujem Ti ze budes plny zazitkov. A vela veci prehodnotis.

Potom neskor, ked stastny zistis ze si prekonal Boltov cas na stovku (na auto uz si ani nespomenies - aj tak ho uz cele neuvidis), zacnes prehodnocovat tie nazory...

Ale uz sme urcite trocha mimo temu :D a urcite sa zhodneme, ze v tejto otazke/problematike sa nezhodneme.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » úte 15. kvě, 2012 7:40

Gino: kolacky? Tym myslis ako kolace? :lol: Tak potom aspon tyzdnove a riadne tvrde.... ... ako dlazobne kocky... :twisted:
Na cigana (ktory robi bordel) - plati len a len hruba sila :idea:
Kto do teba kamenom - Ty donho este vacsim...

Cohen: ten pripad, ked 2 cigani zabili toho chlapa na oslavach.
Dostali 13 rokov - Tebe to pride spravodlive?
Preco toto nie je rasizmus? Dostali najnizsiu sadzbu (13 za vrazdu, pardon zakernu vrazdu - napadli ho odzadu a poskakali po nom - je sakra malo :evil: )
Vies, nemozem sa zbavit pocitu, ze keby to spravil biely - ten dostane aspon 20.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 15. kvě, 2012 11:23

raduz: no ved nic nebrani prokuratorovi sa odvolat a ziadat vyssi trest. a mozno ho aj dostanu, ktovie.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. kvě, 2012 13:22

OPRAVA (byl to ale hezký překlep, uznejte):
Já jenom doufám, že až jednou přijde doba, kdy bude potřeba vzít klacky do rukou (a že taková přijde, historie to ukazuje jasně), tak tu bude více takových, jako je Bizon.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 15. kvě, 2012 19:24

raduz: muze byt, nechci se zbytecne dohadovat o nepodstatne veci. X-krat uz jsem v zivote poslouchal "zarucena moudra" typu "nejezdi do tehle a tehle zeme, krveziznivi musulmani te tam podrezou hned prvni noc"... Ty mi pripominas spis jednoho znameho z USA, ktery proste nedokazal pochopit, ze se opravdu chci jit podivat do Harlemu na gospelovou msi... Je to fuk, debata o nicem (napr. auto ani nevlastnim a ani neridim). Zkusim ti to objasnit jinak.

Pokud jsi napr. bytostne presvedceny o tom, ze rasismus je spatny a tohle tve presvedceni prameni ciste z toho, ze ty osobne jsi nikdy v zivote zadny problem s nejakym.... nemel, tak je podle me neco spatne.
Pokud jsi napr. bytostne presvedceny o tom, ze rasismus neni spatny a tohle tve presvedceni prameni ciste z toho, ze te nekdy nekde prepadl a zmlatil nejaky... tak je podle me take neco spatne.

Nechapes-li kam mirim, tak: jsou urcite zivotni postoje, ktere nekteri lide (napr. ja a myslim, ze i Dalt) nestridaji jako ponozky, podle toho jak se zrovna vyspi, jakou maji naladu nebo treba na zaklade nejake negativni/pozitvni zkusenosti (odmitani otrokarstvi jen do chvile, nez zajdu na navstevu za znamym a zjistim, ze vlastnit otroky je vlastne super, protoze spoustu veci pak clovek nemusi vubec delat...). Z tohoto uhlu pohledu je uplne fuk, kam me "posles na dovolenou" - nic zasadniho neprehodnotim. Nezacnu jen tak tvrdit neco, co je v rozporu s mym presvedcenim a s tim, co povazuju za spravne.

Ja ani Dalt ostatne nijak nepopirame, ze je tu velky problem, ktery by se mel resit a nijak to myslim ani nebagatelizujeme. Netvrdime, ze zadna takova "ghetta" neexistujou, ze vsichni cigani jsou ve skutecnosti vlastne slusni a ani zadne jine podobne nesmysly. Proc bychom tedy meli byt ze Spisskeho podhradi nejak prekvapeni/zaskoceni? Jenze to samo o sobe nemeni nic na faktu, ze nektere nazory (a nektere jednani) proste povazujeme za nespravne (a skodlive). Nevim, jestli jsi schopen tento prosty fakt pochopit.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » úte 15. kvě, 2012 19:53

Já mám ze zábavních podniků zkušenost že cigáni jsou problém. Oni jsou v tom ale kolikrát nevinně, vjede do nich bílý. Nebo bílé baby jsou naštvané, že jim po cigánce čumí borec, co se zamlouvá zrovna jim..Jeden za 18...ale když to vemeš matematicky, bílých je víc, větší klientela, větší zisky a tak se do klubu cigáni nepouští.
Nebránim je, jen ve všem souhlasim s defendu. Vlastních špatných zkušeností s nima mám dost, ale znám pěkných pár zm..ů mezi bílýma
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Problem

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 16. kvě, 2012 3:05

Problemem nejsou 'Romove' nebo neci barva kuze.

Problemem je to, ze je tu subkultura lidi, kteri nepracuji, nemaji vzdelani, ziji ze socialnich prispevku a drobne kriminality; jsou zvykli devastovat nebo terrorizovat okoli. Krome toho neuznavaji moralni a eticke zasady spolecnosti, uprostred niz ziji a pestuji si k ni pasivni nenavist.
Vse vyse uvedene si jako kultura udrzuji a predavaji svym potomkum.

Dalsi problemem je, ze je tu skupina (pseudo)intelektualu, kteri v se ramci sveho boje proti vetsinove spolecnosti teto subkultury zastavaji, protoze pro ne predstavuje potencialniho spojence proti vetsinove "society".

Neni-liz pravda,Jiane? ;-)
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 16. kvě, 2012 6:51

Jian píše:Pokud jsi napr. bytostne presvedceny o tom, ze rasismus neni spatny a tohle tve presvedceni prameni ciste z toho, ze te nekdy nekde prepadl a zmlatil nejaky... tak je podle me take neco spatne.....
odmitani otrokarstvi jen do chvile, nez zajdu na navstevu za znamym a zjistim, ze vlastnit otroky je vlastne super, protoze spoustu veci pak clovek nemusi vubec delat

Tak tohle je krystalická forma demagogie. Především tu bylo už xkrát řečeno, že nejde o rasismus v původní definici toho výrazu - nikdo snad netvrdí, že cikáni jsou nějaká zvláštní rasa, kterou je nutné nenávidět jen pro tu rasovou odlišnost. Takže nikdo po tobě nechce, abys měnil svůj názor na skutečný rasismus jen proto, že tě okrade cikán nebo na otrokářství jen proto, že jsi zatím neměl super otroka - prosím nepodsouvej.
O čem je řeč: problém s cikánskou kriminalitou tu je objektivně - nejedná se o solitérní excesy jedinců nebo případy, statisticky zapadající do běžné úrovně kriminality v dané populaci (a už vůbec to není věc stupidní apologie typu "no a co, politici kradou víc"). A pokud to někdo odmítá přiznat jen proto, že jeho samotného ještě nic zlého nepotkalo, tak bych to nenazýval názorovou konzistencí, ale patologickou poruchou vnímání objektivní reality.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » stř 16. kvě, 2012 7:24

frajerkoho mihule +1
graver +1

Zajímavý je, že všichni horliví zastávači a ochránci cikánů si ani nevzpomenou na práva slušnejch lidí co vedle cikánů musí žít.

Existuje už nějaké "Občanské sdružení za práva občanů žijících v sousedství romských občanů"?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 16. kvě, 2012 7:38

zipule píše:Existuje už nějaké "Občanské sdružení za práva občanů žijících v sousedství romských občanů"?

Na občanský združení nemá slušnej člověk čas ani náladu. Začíná to zpravidla dobrou myšlenkou, pokračuje politikou a končí ukradenýma dotacema z města, ministerstva či EU.
Naposledy upravil fakt dne stř 16. kvě, 2012 9:27, celkově upraveno 1
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...