Wu vs. Chan fight 1954

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Wu vs. Chan fight 1954

Příspěvekod Miro » stř 30. črc, 2003 18:11

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 16:21, celkově upraveno 2
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 30. črc, 2003 19:14

No to video jsem videl, a nedovedu si dost dobre predstavit, jak by se to jeste dalo vysvetlit... Ale ten clanek bych si precetl rad, at jsem v obraze, takze jestli to budes posilat, posli mi prosim te kopii na besouro@seznam.cz . Dik.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. črc, 2003 10:56

zdar Miro, ten souboj jsem videl a opravdu jsem nevedel, co si o tom myslet - jak dva dedci na trzisti...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Wu vs. Chan fight 1954

Příspěvekod irzounek » čtv 31. črc, 2003 12:33

Ahoj Miro,
no ja mam ten "fight" nahranej, a clovece - fakt nevidim co by se na tom dalo zkreslit :) ... Tak to sem treba ve zkratce hod !
yw
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. črc, 2003 14:45

Otazka - je to to video, kde sa v ringu vo velkej slave ukazuju 2 chlapici (jeden fuzaty, na bokoch hlavy vyholeny), potom sa daju do bielych triciek a potom sa pastami pustia do seba? Jeden si stale chyta nos a zdrha a ten druhy ho nahana po ringu? Ak to nie je ono, dajte sem prosim linku, nech si to pozriem. Dakujem.

MT© :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 31. črc, 2003 22:09

MT© píše:Otazka - je to to video, kde sa v ringu vo velkej slave ukazuju 2 chlapici (jeden fuzaty, na bokoch hlavy vyholeny), potom sa daju do bielych triciek a potom sa pastami pustia do seba? Jeden si stale chyta nos a zdrha a ten druhy ho nahana po ringu? Ak to nie je ono, dajte sem prosim linku, nech si to pozriem. Dakujem.

a jeeeje, slovak - takze tahle diskuze je v prdeli...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pát 01. srp, 2003 7:15

Ruda píše:
MT© píše:Otazka - je to to video, kde sa v ringu vo velkej slave ukazuju 2 chlapici (jeden fuzaty, na bokoch hlavy vyholeny), potom sa daju do bielych triciek a potom sa pastami pustia do seba? Jeden si stale chyta nos a zdrha a ten druhy ho nahana po ringu? Ak to nie je ono, dajte sem prosim linku, nech si to pozriem. Dakujem.

a jeeeje, slovak - takze tahle diskuze je v prdeli...

Měl bys vážit slova, Rudo. Nevypadá to jako skvělý for. Dost se stydím za takové jako ty, ovšem místo narození a spoluobčany jsem si holt vybrat nemohl. Možná si připadáš, jako velký drsňák. Proto asi taky ta přezdívka "RuDa" Tzn. Rudý Dábel??
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 01. srp, 2003 8:27

[quote="Ruda",
...a jeeeje, slovak - takze tahle diskuze je v prdeli...[/quote]

Jen chci poznamenat, že MIRO je taky "slovák" (ovšem z Taiwanu, který má na něj blahodárný vliv :wink: ) a jeho příspěvky čtu moc rád...
yw
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 01. srp, 2003 8:54

Rudo, chudacku, jdi se vycpat. MTS - vitej na palube a hlavne se nenech podobnejma kretenama odradit od solidniho diskutovani.

Miro - posli clanecek na redakce@bojovaumeni.cz, prosim
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 01. srp, 2003 16:25

...
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 01. srp, 2003 17:06

...
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: video

Příspěvekod Sennin » sob 02. srp, 2003 22:54

Tak jsem se podíval na to video a snad mi někdo pomůže: Co to bylo za styl/styly??? Některé okamžiky (žel sekundové) mi jako kung-fu připadaly, ale zbytek byl jako normální box - a to, prosím, nemyslím nyní nijak ironicky a nechci se tím kohokoliv dotknout!!! Dost mě i překvapilo, že ten souboj byl na "tvrdo", tj. bez rukavic, nikdo neprotestoval proti úderům zezadu - jsou takovéto utkání v Číně běžně k vidění???
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 04. srp, 2003 13:18

Kdyz dovolite, ventiloval bych tu nekolik myslenek, ktere mi probehly hlavou po precteni clanku. Nesnazim se o provokaci nebo vyvolani hadky, jen by me zajimalo, jestli ostatni dospeli ke stejnym uvaham jako ja.

1) V prve rade by tento clanek mel byt povinne cteni pro vsechny fanatiky, kteri tvrdi, ze pravi mistri kung-fu nebojuji, nemaji potrebu se na verejnosti predvadet atd. V tomto pripade slo totiz zjevne o to, ze si dva mistri kung-fu rekli "fajn, dame si pres drzku" (nerozebiram proc - dulezite je ze k tomu doslo) a provazel to uplne stejny medialni humbuk a zajem verejnosti, jako dnesni ultimatni zapasy apod.

2) Jeden z bojovniku zrejme usoudil, ze jeho trening White Crane kung-fu pro tento souboj nedostacuje, a proto kombinoval cviceni kung-fu se standartnim boxerskym treninkem a treninkem pro vytrvalost. Hmmmmmmm.

3) Podle komentare k samotnemu boji bylo 'strkani a postuchovani', ktere zdanlive oba bojovnici predvadeji, ve skutecnosti vypilovanymi technikami kung-fu, jako utoky na akupresurni body/nervy na predlokti, absorbovani protivnikovy energie a jeji vyuziti proti nemu atd.

4) Z predchoziho bodu ale vyplyva, ze NEMAJI pravdu "obhajci kung-fu", kteri tvrdi, ze ten souboj nebyl regulerni, ze neslo o "prave kung-fu" atd. Pokud vezmeme do uvahy tvrzeni v clanku, je uvedeny videozaznam SKUTECNE dokumentem o tom, jak vypada kung-fu ve volnem boji.
Tedy, slovy PM, jako "dva dedci na trzisti"? :-))))))

5) Zajimava je poznamka o mistrech taiji, kteri "ucili studenty efektivni techniky taiji pro boj do ringu" a byli schopni z nich udelat efektivni bojovniky do dvou let. Trosku to nehraje s tvrzenimi (ktera se clovek leckde docte, vetsinou od samotnych (zapadnich) studentu taiji), ze taiji je nutno studovat aspon 15 let, nez vubec na neco je. Ze by dalsi fajn bullshit?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SuddenImpact » pon 04. srp, 2003 16:09

Jo,jo-tenhle zapas je typicka ukazka jak moc se KF vzdalilo realnemu boji behem poslednich desetileti. Holt posledni dobou v Cine znamenaj vic slova nez ciny. To je furt kazdej kazdyho mistrem a bojovat uz neumi vubec nikdo. Ocima priznivce KF musim zhodnotit tenhle zapas jako katastrofalni. Krytii zadny, obcas nejaka technika jen pro potvrzeni ze je prustrelna primou ranou, prace nohou velmi nepodobna cinskemu KF. Zkratka to vypada ze nejdriv opium a potom bolsevik vykonal na poli cinskych bojovych umeni skutecne kus prace. Jenom skutecna osobnost a otevrenej pristup muze vratit Kung-fu vazenost v praktickem boji. Doufam ze se tak stane. Cinske KF dalo zaklad pro vetsinu orientalnich bojovych umeni a ted je cas prijimat na zpet.
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DMC » pon 04. srp, 2003 16:37

to SuddenImpact: Hele, cetl jsi ten clanek? Tvoje tvrzeni jasne znaci ze ne. Napr. pises "kryti zadny" - podle komentare v clanku jen velmi malo ran skutecne dopadlo, protoze je oba ucastnici kryli/absorbovali. Nebo pises "prace nohou nepodobna cinskemu KF" - cos cekal, mabu?

Velice tezko muzes psat o tom, ze se jednalo o degenerovane kung-fu, protoze nejspis ani ty, ani ja jsme zadne "opravdicke" kung-fu nevideli. Vazne si dovedu jen tezko predstavit, ze by vubec nekdy nejaky boj vypadal tak, jak to serviruji kung-fu filmy (coz bude nejspis tvuj hlavni zdroj). Dost mozna ze tohle je opravdu "normalni" kung-fu - a vlastne proc ne?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 04. srp, 2003 18:02

DMC píše:Dost mozna ze tohle je opravdu "normalni" kung-fu - a vlastne proc ne?
Preco nie? No pretoze by potom nemalo zmysel sa tomu venovat a uz vobec nie roky...

Clanok som este necital (tych 29 stran je dost hardcore...), ina vec ale je, ze to co oni predviedli bolo znakom toho, ze zrejme v zivote nebojobovali, pretoze takto vyzera bitka dvoch blbeckov, ktori nikdy nic necvicili...nemoze byt problem v tom, ze sa niektori bojovnici sustredia roky iba na zostavy a cvicenie s partnerom uplne vypustaju? Co na to hovoria GF cvicenci? Dost ma to zaujima....dik!

MT©
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » pon 04. srp, 2003 20:18

Pokud se chces dozvedet primo o "jadru veci", samotny prubeh souboje je komentovany na strankach 16,17 a 18, plus nejake zajimavosti na str. 25, zbytek je takova vata (priciny a nasledky souboje).

A s temi "blbecky" bych byl prozatim opatrnejsi. Kdyz jsem to sice videl poprve, taky mi to bylo divny, ale....jak by sis vlastne predstavoval "opravdovy kungfu souboj"?
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 04. srp, 2003 21:01

Bohuzel jsem ten zapas videl uz pred nejakou dobou a doufal jsem ,ze se to ututla :))) Predvadej sracky ,delaj ostudu ,a to ze jsou mozna dobry v nejakem treninkovem drilu ,jeste evidentne neznamena, ze jsou to stipaci.
Jednoznacne souhlasim s MTS.
TO DMC:opravdovy KF souboj je souboj jako kazdy jiny ,pokud jsou bojovnici bez zakladni koordinace ,neschopni kombinace a vyvinuti sily ,tak je to sracka ,tim spis ,ze si rikaji vehlasni mistri.Moc se omlouvam Mirovi ,uznavam ho a jeho nazory respektuju ,ale tohle teda vytahovat nemusel.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 05. srp, 2003 5:53

DMC píše:A s temi "blbecky" bych byl prozatim opatrnejsi. Kdyz jsem to sice videl poprve, taky mi to bylo divny, ale....jak by sis vlastne predstavoval "opravdovy kungfu souboj"?

Ako? No, ocakaval by som nasledovne:
- bojovy postoj, aspon nejaky
- stabilita - myslim predovsetkym nevypadavanie z ringu
- boj bez strachu, bez otacania sa chrbtom a ukazovania prstom
- menej kruzenia, viac akcie, viac nekompromisnosti

Inymi slovami - ked clovek pozera box, sumo, MT, K1 atd., tak to vyzera 1000x lepsie...jednoducho sa ti ludia nesetria - myslim tym ako samych seba, tak toho druheho...toto vyzeralo nejak takto "hm...o co mu ide...tu mas...jaj nebi ma...auuuuu, moj nos...tu mas, tu mas, tu mas....aaaaaa do prdele...tu mas...tu mam....kua, vypadnut z ringu by som asi nemal...koooop ho do zadku...kuuurna, no co ho netrafim...este ze to bud-spencer-punch isti...aaaaaaaaaaaa, uf, uz sme zase kamosi...co s prachami...?" Alebo sa mylim?

MT©
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SuddenImpact » úte 05. srp, 2003 12:05

DMC píše:to SuddenImpact: Hele, cetl jsi ten clanek? Tvoje tvrzeni jasne znaci ze ne. Napr. pises "kryti zadny" - podle komentare v clanku jen velmi malo ran skutecne dopadlo, protoze je oba ucastnici kryli/absorbovali. Nebo pises "prace nohou nepodobna cinskemu KF" - cos cekal, mabu?

Velice tezko muzes psat o tom, ze se jednalo o degenerovane kung-fu, protoze nejspis ani ty, ani ja jsme zadne "opravdicke" kung-fu nevideli. Vazne si dovedu jen tezko predstavit, ze by vubec nekdy nejaky boj vypadal tak, jak to serviruji kung-fu filmy (coz bude nejspis tvuj hlavni zdroj). Dost mozna ze tohle je opravdu "normalni" kung-fu - a vlastne proc ne?

No covece, moje tvrzeni ze nemaj kryti plyne ciste z toho co vidim. Ruzny BO uz delam docela dost dlouho na to abych videl ze to co tam ty dva predvadej je ukazka, ze absolutne nemaj praxi v boji. Prace nohou je mizerna ne protoze nestojej v mabu, ale proto ze se vubec nepohybujou v postojich, nepracujou nohama. Tohle je obavana stabilita, kdyz frajer kazdou chvilku zakopne o vlastni nohu? Ne takhle vypada prekvapko ze skutecnyho souboje na kterej nekdo neni zvyklej. Nechci se nikoho dotknout, ale tohle je opravdu demotivacni pro vsechny cvicence KF.
Jestli si nikdy nevidel Kung-fu v praxi tak doporucuju si sehnat napr. stary UFC, kde se tu a tam nekdo ukaze(vetsinou HunGar bojovnici). Nebo se mrkni na K-1 z tohohle roku z Las Vegas, kde bojuje Cung Le, kterymu jako jedinymu povolujou jiny pravidla pro superfight a to pravidla San Shou ( full kontaktni kung-fu). No a jestli chces videt opravdu mistra s velkym M v akci tak si sezen zaznamy z predvadecek, kde Bruce jeste v zacatcich prezentuje Jun Fan. A to i v praxi na kazdym kdo ma zajem( s ochranou). To je skutecny prevedeni Kung-fu teorie do praxe. To je "pravy Kung-fu" a ne samozdrejme to co vidis v HK filmech a co povazujes i za muj zdroj cerpani znalosti o boji v KF.
Zkratka aby mohlo KF dal zit musej se prestat vsichni fotit se sedicim mistrem po boku a musej zacit dokazovat v boji ze jim to funguje. Pak bude vsechno ok. Moznosti je spousta (K-1,UFC,Pride,King of Sanda) staci si vybrat.
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...