Taiji TUISHOU v Praze

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Taiji TUISHOU v Praze

Příspěvekod Yvan » pon 10. led, 2005 16:03

Je tady někdo z Prahy, kdo by měl zájem si zacvičit nesoutěživé taiji tuishou (tchuej-šou, tuej-šou, pushing-hands)? Jednorázově, nepravidelně, případně i pravidelně.

I když jenom v samotné Praze jsou snad již desítky škol taiji, mám pocit, že cvičení tuishou se zde moc nedělá. Osobně cvičím systém taiji mistra Huang Sheng-Shyana http://www.taijiquan.co.nz/journey.htm, ale tuishou je myslím cvičení, které překračuje hranice škol a stylů.

P.S. Nesoutěživým tuishou rozumím taiji cvičení s partnerem, kde hlavním cílem není vyhodit partnera z pozice všemi prostředky (např. fyzickou silou), ale realizace stejných principů taiji, jako při cvičení formy.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 19:54

Zájem by byl - tuishou (ve stylu chen) cvičím ovšem teprve rok, takže ta nesoutěživost je vlastně podmínkou. Otázka je, jestli bychom se sešli časově - jak jsi na tom?
Luca
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » úte 18. led, 2005 22:06

Ahoj Luco,

když tak se podívej na moje stránky http://web.quick.cz/taiji/, je tam email na mne. Napiš mi email na sebe a můžeme se domluvit. A časově jsem na tom tak, že na tuishou si čas vždy najdu.
Yvan
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » stř 26. led, 2005 15:37

Kdyby měl někdo zájem, tak v SOBOTU 5.2.05 dělám v PRAZE workshop TAIJI TUISHOU. Zaměření je práce s principy taiji při cvičeních s partnerem. Více na : http://web.quick.cz/taiji/
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DestinyRul3z » čtv 27. led, 2005 19:03

zajem by byl.. ale fakt jen v praze??
DestinyRul3z
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. led, 2005 23:17

:idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » pát 28. led, 2005 9:18

DestinyRul3z píše:zajem by byl.. ale fakt jen v praze??

Zatím v Praze...
Je to vždy otázka smysluplného vynaložení energie a času.
Jezdím za svým učitelem na Nový Zéland a jedna cesta tam trvá 30 a více hodin.
Ale vím, že to pro mne má smysl, protože můj pokrok za 7 týdnů tam je srovnatelný s pokrokem za 2 roky tady + nějaké workshopy v Evropě. (Samozřejmě pokrok za 7 týdnů tam by nebyl možný bez 2 let cvičení tady, které tomu předchází).
Těžko takhle obecně odpovídat, když nevím nic o Tvém taiji, ze kterého zájem vychází...
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Taiji TUISHOU v Praze

Příspěvekod Wu » pát 28. led, 2005 16:51

Yvan píše:Je tady někdo z Prahy, kdo by měl zájem si zacvičit nesoutěživé taiji tuishou (tchuej-šou, tuej-šou, pushing-hands)? Jednorázově, nepravidelně, případně i pravidelně.

I když jenom v samotné Praze jsou snad již desítky škol taiji, mám pocit, že cvičení tuishou se zde moc nedělá. Osobně cvičím systém taiji mistra Huang Sheng-Shyana http://www.taijiquan.co.nz/journey.htm, ale tuishou je myslím cvičení, které překračuje hranice škol a stylů.

P.S. Nesoutěživým tuishou rozumím taiji cvičení s partnerem, kde hlavním cílem není vyhodit partnera z pozice všemi prostředky (např. fyzickou silou), ale realizace stejných principů taiji, jako při cvičení formy.

Tuishou je neco co by me presne zajimalo... pokud bys bral nekoho, kdo o tuishou jenom poslouchal, ale nikdy nevidel... rada se domluvim...

:)
Wu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Wu » pát 28. led, 2005 16:52

achjo, pri patku moje cestin... :lol:

tak znova, tuishou jsem nikdy necvicila, ale zajima me to... pokud beres i takovy lidi, ozvu se...

diky za odpoved

Wu
Wu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Yvan » pát 28. led, 2005 22:12

Tak jsi to zkus. Pokud cvičíš formu déle než půl roku, tak to má smysl. A není nad vlastní zkušenost - nejenom v taiji. Když tak se podívej na mé www stránky, tam je více info. Budu se těšit.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » úte 01. úno, 2005 11:13

V části "bude...", na tomto serveru, je upoutávka na můj WORKSHOP TAIJI TUISHOU v Praze v sobotu 5.2.05.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » pon 02. kvě, 2005 11:35

Počasí je téměř ideální pro cvičení venku a tak oprašuji svojí "starou" otázku :
Je tady někdo, kdo by měl zajít sejít se někde v parku a zacvičit si taiji tuishou?
-------------------------------------------------------------------------------------------

"Ve volném tuishou platí jediné pravidlo : když tlačíš, tak ustupuji pak, pokud nestoupíš, tak zatlačím."
mistr LIU S.H.

"In free pushing, there's only one rule: If you push, I yield; Then, if you don't yield, I push."
master LIU S.H.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » pon 10. dub, 2006 11:59

Tuishou v Praze není nikdy dost...................

poznámka redakce - až přispěvatel nebude zneužívat forum na reklamu, zůstane tu jeho příspěvek celý.

Na semináře apod. tu máme sekci "BUDE".
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 10. dub, 2006 14:09

No to je pravda, ale třeba já jsem se o ní dozvěděl až teď a to jsem tu zazimovaný pár let :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

To : bojovaumeni.cz

Příspěvekod Yvan » pon 10. dub, 2006 15:05

To : bojovaumeni.cz

bojovaumeni.cz píše:muzeme zalozit nove forum, venovane chystanym akcim (bylo by mozne tam zadavat napr. i informace o aktualizaci stranek atd.), kazdopadne bychom radi zachovali (jinymyi hojne navstevovanou) sekci bude... - jako idealni se nam jevi vlozit upoutavku jak do sekce bude..., tak na ni upozornit v tomto prislusnem diskuznim foru.

Tohle jste psali před více než rokem, přesně :
bojovaumeni.cz Zaslal: pá 04. únor, 2005 13:20 :
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... ght=#17795

Opravdu bych to uvítal. A nejsem myslím sám.

Děláte s tím něco?
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...