Váš osobní trénink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Váš osobní trénink

Příspěvekod Kocka » čtv 27. bře, 2003 9:36

Zajímalo by mne, jak často a jakým způsobem trénujete, abyste se udrželi v dobré formě. Jaké jsou podle vás cviky, které by člověk měl dělat každý den? Myslíte si, že je potřeba i nějaké všeobecné cvičení, jako posilování, běhání apod.? <BR>Nedávno jsem se začala učit kung-fu, takže se teď snažím získat co nejvíc informací, jak být v co nejkratší době co nejlepší ;-) . Ale vážně: je mi jasné, že je to na dlouho, ale chci proto dělat co nejvíc. Takže pokud máte jakékoliv tipy a triky, jak se zlepšovat, sem s nimi. <BR>Vím, že je to absolutně individuální a nechci žádný "návod", zajímají mě prostě jen názory a zkušenosti každého z vás.
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod pm » čtv 27. bře, 2003 12:05

u koho a jaky styl cvicis?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod Kocka » čtv 27. bře, 2003 12:14

Cvicim u tebe. :-D
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod pm » čtv 27. bře, 2003 12:27

:-o <BR>ha ha ha, no to se povidlo :-] posli mi do posty, ktera z tech kocek jsi;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod pm » čtv 27. bře, 2003 12:46

tak ja budu schvalne mlcet a necham to na ostatnich, je to zajimave tema, sam jsem taky zvedavej;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod lokwon » čtv 27. bře, 2003 15:02

ad osobak: <BR>krome telocvicny rano prime udery a 10 minut prvni pasáž z kunžíí a vecer obcas opet prime udery a kliky. kazdej den nedodrzuju ale kdyz je moznost tak jo. cumici rodice nebo pes je pruda :-P
Chceš-li uběhnout 100 km, považuj 90 za polovinu cesty.
lokwon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hungga » čtv 27. bře, 2003 15:03

END
Naposledy upravil hungga dne úte 03. čer, 2003 22:26, celkově upraveno 1
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod Kocka » čtv 27. bře, 2003 15:21

Dik za radu, muzes byt trochu konkretnejsi? <BR>Krom toho, nerikala jsem, ze potrebuju vyhecovat :-o , zajimala jsem se o to, jak to delate VY (vsichni).
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. bře, 2003 16:34

Tam chodí hodně koček,taky by mě zajímalo,která kočka jsi :-D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hungga » čtv 27. bře, 2003 18:22

END
Naposledy upravil hungga dne úte 03. čer, 2003 22:26, celkově upraveno 1
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod katana » čtv 27. bře, 2003 19:00

hungga: vždyť to právě dělá :-D <BR>ad osobní trénink: žádnej nemám :-] Denně minimálně 10 minut sledování wushu/taekwondo/freestyle videí případně kung-fu filmů pro motivaci, když se na hodině tělocviku nudím, protáhnu si krk a občas udělám na diskotéce provaz, that´s the secret ;-) :-]
katana
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod Acheo » čtv 27. bře, 2003 19:35

Nejlepší pro vývoj v BU je podle Bruce Lee běh...... pomalu rychle pomalu rychle.... to dá hodně a důležitej je drastický drilování....jeden z příkladů.: snažím si děně dát při tréninku min. 1000 kopů..... nebo 100 sestavu atd atd ......... a takový rytmus držet co nejdýl s regeneračníma pauzama...např. týden uplně naplno každý den...druhý týden volnější...nebo si vytvořit vlastní intervaly. Při volnějším tréninku opakování základních bohybových variací pro vžití si techniky a citu, pomalu zpomalit techniky které jsou rychlé a nácvik výbušnosti svalů Plyometrie.... studování principů vstupu (irimi) apod. a konfrontace způsobu měkké a tvrdé techniky.............viz. slabší vyhrává nad silnějším a bez dostatečné síli to občas nejde....a pozorování skutečných úderů které eliminují a které ne. Jinak pro vzestup jako takový. Cokoli co člověk dělá a rozhodne se tak dělat dobrovolně,tak musí mít pevnou vůli a milovat to .
Acheo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Váš osobní trénink

Příspěvekod Kocka » pát 28. bře, 2003 8:07

hungga: Mam pocit, ze jsi spatne pochopil, o co mi v teto diskusi slo. To nemelo byt zadne volani o pomoc, protoze bych absolutne nevedela, co si se sebou pocit. <BR>Takze jeste jednou opakuji: Sverte se se svymi osobnimi zkusenostmi (a nesnazte se vyresit muj osobni problem, zadny neni). Z ostatnich diskusi jsem pochopila, ze je tady spousta lidi, kteri budou mit k tomuto tematu co rici ;-) . <BR>Myslim, ze to muze byt poucne a zajimave nejenom pro mne,ne?
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod irzounek » pát 28. bře, 2003 10:12

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR> 27.03. 2003 v 15:21, Kocka napsal(a): <BR>Dik za radu, muzes byt trochu konkretnejsi? <BR>Krom toho, nerikala jsem, ze potrebuju vyhecovat :-o , zajimala jsem se o to, jak to delate VY (vsichni). <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR> <BR>ja velmi nezne :-P Teda, sakris - to neni auditko o lasce ??? ;-) <BR>Ja osobne tedy spis nez ke skakani a kotrmelcovani posledni dobou inklinuju ke statickym cvicenim (Zhan zhuang apod) a jsem spokojen. (Martina tvrdi, ze jsem spis linej se hejbat)
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod pm » pát 28. bře, 2003 11:08

ty brdo, predstavte si 100x denne gungji fuk fu (viz Acheo, 100x denne sestava)... vzhledem k tomu ze zacviceni jednoho gungji trva v tom nejstandardnejsim provedeni cca. 10 minut, mno;-) <BR> <BR>Yiwan - tak tak, ...ale u nas je jaam jong nenavidenej, resp. ta nejcastejsi podoba cvicen Hungga jaam jong (stani v sei ping ma;-) <BR> <BR>dalsi - kock spis zajimalo, jaky je vas osobni treninkovy rezim, co a jak a jak casto cvicite doma a proc. samozrejme ze uz jsem s kockou probral, na co by se mela tedka soustredit, ale taky me zajima, co kdo jak kdy kde proc v osobnim treniku cvici
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod lokwon » pát 28. bře, 2003 11:23

a pravidelne pivo po treninku se taky pocita jako cviceni? :-]
Chceš-li uběhnout 100 km, považuj 90 za polovinu cesty.
lokwon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Váš osobní trénink

Příspěvekod pm » pát 28. bře, 2003 11:41

jasne, min. 100x :-]
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod Anonymní » pát 28. bře, 2003 12:28

No, fakt toho moc není... standartní trénink mám dvakrát po dvou hodinách týdně (úterý/pátek) a to mi povětšinou stačí k tomu, abych po zbytek týdně (středa,čtvrtek/sobota, neděle,pondělí) sotva chodil, natož cokoliv cvičil :-D Sem tam jenom opravdu rychlý strečink, případně pár sidekicků do vzduchu při čekání na výtah atd :-] <BR>ad 100x sestava, já osobně si při tomhle představím 100x DiTangQuan ;-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod katana » pát 28. bře, 2003 12:29

echh, to jsem byl já ;-)
katana
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod horal » pát 28. bře, 2003 15:04

čau lidi,nemam sice moc času sedět často u compu,ale občas bych tu s váma mohl něco pořešit. Nápad zavést tuhle debatu si myslím že byl úplně super.. docela mě zarazil ten člověk co ríká že cvičí tisíc kopů a sto sestav deně..je fakt že představa že ty sestavy jsou podobný Ditangchuanu je tenhle týpek poměrně hustej,ale jestli to tak je, upřímně ho obdivuju.. ale jestli viděl Úder otevřenou dlaní,měl by vědět že každý den by měl tu sestavu co právě trenuje cvičit stokrát ráno stokrát večer a nezapomenout na ty ostatní ;-) tak přeju hodně štěstí.. Podle mého je na cvičení nejdůležitější věc co nejčastější protahování(zvlášť pro Evropany)čím je člověk víc uvolněnej tím je rychlejší a má daleko větší rozsah pohybu což je ve cvičení si myslím nejdůležitější..ale i motivace.viz.deset minut deně sledovat videa je super..bez motivace totiž nebude nikdo postupovat dál..Číňani taky ríkají,že jeden den cvičení je dnem zlepšováníse ale den nic nedělání znamená ztrátu tří dní..takže cvičit co nejčastěji a hlavně to co vyučuje tvůj mistr Kočko..pak budeš ty i on spokojený..tak zatim bye..konec přednášky ;-) Tomáš
horal
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...