kung-fu v BA?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

kung-fu v BA?

Příspěvekod Balerion » stř 20. dub, 2005 2:35

mam dotaz, je tu niekto kto ma skusenosti s kung-fu (wushu, wing chun, proste setky mozne a nemozne styly :P nemam v tom tak velky prehlad :D ) v Bratislave?
ak ano, tak ako ste tam spokojny, kde a u koho trenujete :)
rozmyslam, ze by som zacal s kung-fu, tak ma setky vase skusenosti zajimaju :D
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lightscared » stř 20. dub, 2005 15:35

mno, pokial viem tak wing chun sa v europe skoro necvici.
ale mozes najst viacero Wing Tsun skol (ono je to "skoro" to iste, ale tsun a chun ma medzi sebou par rozdielov (trocha poznam tsun takze ktokolvek by sa chcel hadat-postavte sa pred zrkadlo, ja sa nezucastnim)

s kungfu (ked hovorime o kungfu ako o cinskom wushu - vonkajsich styloch) a taichi uz je to trocha tazsie, lebo nie je tak moc rozsirene ako napr karate.

ja osobne cvicim wushu (aj vnutorne aj vonkajsie styly) v bratislave u wang yingshena. (o tomto ucitelovi som pocul vela dobrych veci a vela zlych takze to nebudem komentovat. ja som zatial spokojny pretoze podla mojho nazoru zalezi viac na pristupe ziaka ako ucitela. ak si dobry, zistis ci mas dobreho ucitela. ak je ziak lenivy a nespolupracuje, ani najlepsi ucitel mu nepomoze.)

ak by si mal zaujem, prid sa pozriet na trening (pozri na www.kungfu.sk), najlepsie v stredu - v camei je to take verejnejsie. mozes aj zacat cvicit, mozes sa len pozerat. ak ta to chyti, zacnes chodit na treningy. ak nie-akoby si tam nebol.

dalej som videl nejake letaky na shaolinske kungfu od ineho cinskeho ucitela. budto ich este najdes, alebo pozri na google.sk

(ono je niekedy celkom poucne citat letaky na stenach. najdes tam vsetko. od bojovych umeni, kultury, akcii az po predlzenie penisu ;) )
lightscared
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 20. dub, 2005 16:11

"mno, pokial viem tak wing chun sa v europe skoro necvici" - to je dobreee, a co podla teba cvicia Ywan, atd?

to Balerion: ak mas zaujem o w. chun v Ba, tak skus LOKO fit v raci. A este by som ti poradil, ze je lepsie sa ist pozriet osobne na rozne skoly a pytat sa ludi priamo co cvicia alebo vedu treningy, ako si vytvorit nazor na skolu podla nazorov ludi cez internet (sam spoznas, co je skola bojoveho umenia a co len subor cviceni pre dobru kondiciu:-)).
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: kung-fu v BA?

Příspěvekod Anonymní » stř 20. dub, 2005 16:39

Balerion píše:mam dotaz, je tu niekto kto ma skusenosti s kung-fu (wushu, wing chun, proste setky mozne a nemozne styly :P nemam v tom tak velky prehlad :D ) v Bratislave?
ak ano, tak ako ste tam spokojny, kde a u koho trenujete :)
rozmyslam, ze by som zacal s kung-fu, tak ma setky vase skusenosti zajimaju :D

Dolezite je, preco chces trenovat. Ja osobne som volakedy trenoval 2roky wu shu a 3roky wing chun. Je to celkom v pohode cvicenie, len mi vadilo, ze pri wu shu sme boli viac gymnasti ako bojovnici a cele to nezmyselne rozdelovanie na tvrdy a makky styl... je to taky kecup :lol:
Co sa tyka wing chun, bolo o poznanie lepsie, kedze hlavnym zmyslom je naucit sa bojovat v co najkratsom case co najefektivnejsim sposobom, ale skor by som to odporucal ako sebaobranu pre ludi v strednom veku :roll:

Momentalne uz 6rokov trenujem muay thai a podla mojho posudenia to je to naj, co ma mohlo stretnut. Muay Thai totiz nevzniklo ziadnym nahodnym osvietenim nejakeho majstra, ale vyvijalo sa od nepamati ako reakcia v boji o prezitie, preto nema ziadneho zakladatela ani konkretny datum vzniku. Prve zmienky o nom su vsak viac ako 1500rokov stare.
Jeho bojove techniky a treningove metody su koncipovane tak, aby sa clovek nedal oklamat medovymi recami a nauci sa rany nielen prijmat, ale aj co najefektivnejsie rozdavat :twisted: Potom clovek, ktory trenuje, si moze sam overit svoju bojovu zdatnost, ci uz na sparringu (co nieje asi najlepsi sposob) alebo priamo na zapase, kde je ta realita neuprosna a je jasne vidiet, co funguje a co nie :twisted: :twisted: :twisted:

Kedze som v BA a okrem toho, ze sa zucastnujem zapasov v muay thai ako bojovnik, som aj trener, takze ak chces, mozes navstivit moj klub HURON GYM. Trenujeme pravidelne v pondelky a stvrtky od 19:30 do 21:00 v Sportovej hale PEN GYM na Znievskej ulici v Petrzalke, pri Drazdiaku, vedla Billy.

Tak zatial sa maj a rozhoduj sa, popripade samprasam@hotmail.com :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » stř 20. dub, 2005 17:09

lightscared píše:mno, pokial viem tak wing chun sa v europe skoro necvici.
ale mozes najst viacero Wing Tsun skol

Pokud se nemýlím tak rozdíl mezi Chun a Tsun/Tzun je v přepisu z čínštiny. Ovšem před zrcadlem se hádat nebudu :D

Balerion - AVSE
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 20. dub, 2005 17:41

v prvom rade dik za info :)
zacnem od konca
Huron: cvicit chcem preto aby som nieco robil a vzdy som chcel skusit kung-fu :) osobne som robil takmer cely zivot tkd (podotykam, ze nie sutazne, lebo vacsina ludi si tkd a sutazne tkd hned spaja) a neskor sa k tomu pridalo hapkido (momentalny mam istu pauzu s osobnych dovodov), takze trocha tej gymnatisky sa moze hodit a moze to byt iste spestrenie :) (ono tej gymnastiky v tkd a hapkido zas tak moc neni :D ) a taktiez vzdy som si chcel zacvicit zo zbranami (s jedine zbrane s ktorymi som prisiel do kontaktu na treningu bola bud palica alebo noz a vzdy ich mal v ruke super :D )

Anonymní: jasne, raz vidiet je lepsie ako 100x pocut :) pytal som sa hlavne preto, ze niektore skoly napr. nemusia mat inet stranku apod. :)
o wing chun (ci jak sa to pise :P ) som rozmyslal, obzvlast technika 'lepiace ruky' mi pomerne imponuje :) na druhu stranu pocul som rozne veci na wing chun v ba (ci uz od otca, alebo od jedneho znameho), preto sa tiez pytam tu, na skusenosti dalsich ludi :) samozrejme najlepsie bude ist sa pozriet na samotny trening (mohol by si mi poslat sz s dnami kedy trenujete, prip. aj adresu? :) dik )

lightscared: dik, pridem kuknut buducu stredu :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » stř 20. dub, 2005 17:44

to som bol ja, jaksi som sa zabudol prihlasit :P

Mirimon: stranku avse som kukal, ale o treningoch tam konkretne nic nebolo, akurat, ze momentalne vyuka prebieha formou seminarov :D
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lightscared » stř 20. dub, 2005 20:15

Mirimon píše:
lightscared píše:mno, pokial viem tak wing chun sa v europe skoro necvici.
ale mozes najst viacero Wing Tsun skol

Pokud se nemýlím tak rozdíl mezi Chun a Tsun/Tzun je v přepisu z čínštiny. Ovšem před zrcadlem se hádat nebudu :D

Balerion - AVSE

ospravedlnujem sa za vyrok, ze sa chun necvici...viem to z nie presnych zdrojov a beriem skusenosti inych.

pokial ide o rozdiely medzi tsun a chun. pokial viem, tak tsun ma pri obrane trocha nizsie ruku a obranne ukroky su na chun vacsie (viac do stran). to mam od asi 2 ludi, co cvicili wing chun (nie tsun) kedysi davnejsie.
(takze to kludne moze byt prepis z cinstiny ;) )

Balerion > kludne prid. v stredu sa zacina o piatej vonkajsie styly(gongfu) a hodinu a pol nato vnutorne styly. (taichi)
lightscared
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 21. dub, 2005 12:32

Balerion, citaj dole prispevok odo mna pre Teba 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 21. dub, 2005 12:34

Teda hore :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Balerion » čtv 21. dub, 2005 15:41

Huron píše:Teda hore :lol:

tvoj prispevok som cital :D aj som napisal preco chcem cvicit kung-fu (akurat som nebol vtedy prihlaseny :D )
ale pravda aj je, ze taktiez ma muay thai, kickbox apod. styly az tak nelakaju, momentalne skor hladam nieco cim by som si spestril a doplnil taekwond (kopy, udery) a hapkido (paky) a preto si myslim ze prave nejaka ta gymnastika (wu-shu), alebo boj na kratku vzdialenost (wing chun) su presne tie veci, ktore by som potreboval :D
ale hlavne, vzdy ma kung-fu fascinovalo :D
Balerion
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 21. dub, 2005 21:43

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 6:58

No jo, seznam neni tak docela celej :) dej si www.zoznam.sk/sport/bojoveumenia
tam najdes kung fu a wving/tsun/chun
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 7:00

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Kung Fu

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 7:05

Apropo HURONE!!!
Kdiz se te zeptam na Thai Box, tak necekam ze se tu rozkecas o akvabelech jak supr se plave v bazenu a tak... 8)

Tak kecej k veci a ne odveci
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekki » pát 22. dub, 2005 7:07

Hej, dojdi na Lataretskú každý utorok a štvrtok o 18.00 a uvidíš. Trénujeme tam Wing Tsun, teraz na akcii Večer bojových umení bude aj táto škola. Inak stránka je www.autoobrana.sk
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 7:10

Balerion píše:
Huron píše:Teda hore :lol:

tvoj prispevok som cital :D aj som napisal preco chcem cvicit kung-fu (akurat som nebol vtedy prihlaseny :D )
ale pravda aj je, ze taktiez ma muay thai, kickbox apod. styly az tak nelakaju, momentalne skor hladam nieco cim by som si spestril a doplnil taekwond (kopy, udery) a hapkido (paky) a preto si myslim ze prave nejaka ta gymnastika (wu-shu), alebo boj na kratku vzdialenost (wing chun) su presne tie veci, ktore by som potreboval :D
ale hlavne, vzdy ma kung-fu fascinovalo :D

Balerione, ty ses asi universal soldier :lol: (kopy, udery-Taekwondo)+(paky-hapkido)+????
Venuj se necemu ale tak aby si nemusel porad menit BU!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 7:12

tekki píše:Hej, dojdi na Lataretskú každý utorok a štvrtok o 18.00 a uvidíš. Trénujeme tam Wing Tsun, teraz na akcii Večer bojových umení bude aj táto škola. Inak stránka je www.autoobrana.sk

Cauko Tekki, jak to jde v EWTO? :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekki » pát 22. dub, 2005 11:26

Neviem kto si Jojo, ale ja netrénujem v EWTO ale Autodefence a to je rozdiel. Inak, celkom som rád, že robím to čo robím 8)
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 22. dub, 2005 13:30

tekki píše:Neviem kto si Jojo, ale ja netrénujem v EWTO ale Autodefence a to je rozdiel. Inak, celkom som rád, že robím to čo robím 8)

Ani ja kdo jsi ty ale vo to tu de neee? :)

V cem vidis rozdil, vzdit Nick Smart je vodstepenej z EWTO... :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...