World Tai Chi Day v Písku

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

World Tai Chi Day v Písku

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 12:50

Zdravíčko, byl někdo na "World Tai Chi Day" v Písku ? Jaké to tam bylo ? Já měla bohužel jiné starosti :cry: .
TaiCi
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: World Tai Chi Day v Písku

Příspěvekod irzounek » pon 02. kvě, 2005 13:08

TaiCi píše:Zdravíčko, byl někdo na "World Tai Chi Day" v Písku ? Jaké to tam bylo ? Já měla bohužel jiné starosti :cry: .
TaiCi

Zdar a sílu !!!
- prijemna spolecnost
- hezka atmosfera
- zajimave ukazky

Tady je par fotografii http://www.wing-chun.cz/cs/index.cs.html, chysta se o tom clanek sem na bojovaumeni.cz. tak vydrz :-) .
cest
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 02. kvě, 2005 20:17

až na toho ivana co musel vylízt na pódium a ukázat to nejlepší ze svého repertoáru
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 03. kvě, 2005 13:37

Hlavně, že ty ses předved vocásku anonymní :!:
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 03. kvě, 2005 15:50

zase jsem vo něco přišel... :twisted:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 03. kvě, 2005 21:17

Informace o uživateli: Jamamba
Obrázek postavičky Vše o uživateli Jamamba

pokročilý diskutér Zaregistrován od: phpbb_datestring_fix
[0.52% ze všech příspěvků / 0.14 příspěvků za den]
Hledat všechny příspěvky od uživatele Jamamba
WWW:
Povolání: ředitel školy
Zájmy: kung fu

Kontakt Jamamba
E-mailová adresa:
Soukromá zpráva:
MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
AOL Instant Messenger:

v podstatě nevidim rozdíl.... anonym kterej si nezkontroloval jestli je přihlášenej pod anonymní nickou.Pane řediteli.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 04. kvě, 2005 8:15

Lukáš Slavíček
tel.:603 824 085
adresa: Jana ®elivského 36, Praha 3

Jamamba@seznam.cz

Nemusíš se představovat. vím kdo jsi. :wink:
Bye bye
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 8:58

Anonymní píše:Informace o uživateli: Jamamba
Obrázek postavičky Vše o uživateli Jamamba

pokročilý diskutér Zaregistrován od: phpbb_datestring_fix
[0.52% ze všech příspěvků / 0.14 příspěvků za den]
Hledat všechny příspěvky od uživatele Jamamba
WWW:
Povolání: ředitel školy
Zájmy: kung fu

Kontakt Jamamba
E-mailová adresa:
Soukromá zpráva:
MSN Messenger:
Yahoo Messenger:
AOL Instant Messenger:

v podstatě nevidim rozdíl.... anonym kterej si nezkontroloval jestli je přihlášenej pod anonymní nickou.Pane řediteli.

To jsme se dostali ale nějak daleko od WTCD. Mě by zajímalo co má "anonymní" hrdina na srdci ? "Ivan" mu při tom svém startu šlápl na kuří oko :-) ? A vůbes když ho to tak nazlobilo, šel mu to říct do očí ? Nebo nechtěl by mu to jít říct do očí do jeho školy ? Nebo je pro něj internet jediné médium kde umí mít sílu ?

WTCD byl jedinečný zážitek pro všechny lidi kteří ze zajímají o Tai Chi. Osobně se mi třeba líbili i lidé o kterých jsem předtím neměl valné mínění. Do poslední chvíle nebylo jasné kdo vlastně a s čím vystoupí - někteří se to dozvěděli až na místě a někteří to vůbec neřešili a ač nepřipraveni ihned s úsměvem kývli (jako třeba zmíněný p. Ivan Rzounek) a někteří se kroutili a vymlouvali a nakonec usoudili že nic ukazovat z různých důvodů nebudou (p.Duro Shakir Nuri, p.Du Fu Kun) a byli pouze za voyeury :-) . Což organizátory vážně mrzelo.
Taková ta část po předvádění u nás ve škole ALKAS byla zajímavá v tom jak teorie různých škol je velmi podobná, videa Radka Koláře byli hodně zajímavé (teda ten dědeček s židličkou z Pekingského parku byl exclusivní !) a ... ostatní v článku :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » stř 04. kvě, 2005 9:22

studentALKAS píše: a někteří se kroutili a vymlouvali a nakonec usoudili že nic ukazovat z různých důvodů nebudou (p.Duro Shakir Nuri, p.Du Fu Kun) a byli pouze za voyeury :-) .

Ahoj, cvicim pod mistrem Du a v kazdem pripade vim, ze on nebo jeho zaci se nemaji potrebu na neco vymlouvat!! Proc nic nepredvedl je jen jeho vec.

Napis radeji svuj nazor na kvalitu predvedenych taijiquan.

Martin
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » stř 04. kvě, 2005 9:30

MaJ píše:
studentALKAS píše: a někteří se kroutili a vymlouvali a nakonec usoudili že nic ukazovat z různých důvodů nebudou (p.Duro Shakir Nuri, p.Du Fu Kun) a byli pouze za voyeury :-) .

Ahoj, cvicim pod mistrem Du a v kazdem pripade vim, ze on nebo jeho zaci se nemaji potrebu na neco vymlouvat!! Proc nic nepredvedl je jen jeho vec.

Napis radeji svuj nazor na kvalitu predvedenych taijiquan.

Martin

Víš, není mojí úlohou něco hodnotit a ani to o hodnocení jiných škol nebylo. prostě šlo o přátelské setkání.
Byl jsem u toho když různí lidé žákům p. Du i jemu samotnému říkali že by nebylo od věci něco předvést a vím jak to pokaždé vypadalo a co kdo říkal, Martine ! Ale ano, pochopitelně, je to jeho věc.

Návrh - nebylo by od věci vymazat příspěvky které se netýkají WTCD, jak je uvedeno v názvu tohohle fora ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

world tai chi

Příspěvekod ata » stř 04. kvě, 2005 13:07

Anonymní píše:až na toho ivana co musel vylízt na pódium a ukázat to nejlepší ze svého repertoáru
ale holenku vzdit ty ani nevis jak dobre kung fu vypada.
ata
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Nazdar StudentAlkas

Příspěvekod pavela » stř 04. kvě, 2005 13:12

Jelikož Dufukun byl můj první mistr wušu a málokdo ho zná líp než já, jako jeho vůbec první skutečný žák v ČR, rád bych k tomu něco řekl.
1) mistr Du jak ho znám, nemá rád předvádění globálně, považuje svůj styl za praktický pro sebeobranu a zdraví,bohužel však dosti ošklivý na pohled.
2) Nemá CO předvádět, jelikož vnější formy v Xinyi se víceméně cvičí tak, že se chodí tam a zpátky, nebylo by na tom skutečně nic ke koukání. 3) jelikož Xinyi je echt vnitřní styl, většina jeho forem v pokročilém stádiu se odehrává uvnitř, tudíž by asi bylo velmi trapné, kdyby tam jenom tak stál, v nějakém zhanzhuan a nikdo by nevěděl co se děje.
4) V souvislosti s tím je mi líto, že ovšem nepředvedl "náš" Xinyiquan prakticky, protože o co více je tento styl nudný napohled, o to je zajímavější v praktické aplikaci, myslím, že udělal chybu, že prostě třeba nevzal jeden jednoduchý piquan a nepředváděl hodinu, jak se dá mnohostraně a na všecko použít.
5) Dufukun je ostatně kliďas a fatalista, je mu vše u p.... včetně toho, kdo si co o něm a o jeho kungfu myslí a nehne s ním nikdo, prostě šifu neukázat ani za nic...
©koda že jsem tam nemohl být, jsa na dálném východě.
Zdar a sílu, Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: world tai chi

Příspěvekod chonglee » stř 04. kvě, 2005 20:58

ata píše:
Anonymní píše:až na toho ivana co musel vylízt na pódium a ukázat to nejlepší ze svého repertoáru
ale holenku vzdit ty ani nevis jak dobre kung fu vypada.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to tu přeci vědí úpně všichni!!!
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 05. kvě, 2005 10:43

Anonymní píše:Víš, není mojí úlohou něco hodnotit a ani to o hodnocení jiných škol nebylo. prostě šlo o přátelské setkání.
Byl jsem u toho když různí lidé žákům p. Du i jemu samotnému říkali že by nebylo od věci něco předvést a vím jak to pokaždé vypadalo a co kdo říkal, Martine ! Ale ano, pochopitelně, je to jeho věc.

Jelikoz veskera domluva s nasi skolou a s mistrem Du sla preze me, tak bych k tomu rekl, ze se mistr na nic nevymlouval a uz kdyz jsme byli pozvani jsme jasne rekli, ze nic predvadet nebudeme. Mistr nepredvadi nikdy nic (v podstate ani pred vlastnimi zaky) a je mu jedno co si o tom kdo mysli a jeho zaci nemaji zajem se nejak moc verejne prezentovat.
Kdo me zna, tak vi ze nikdy nebyl problem mezi kamaradama nebo u nekoho veskole pokecat a cokoliv ukazat, ale na takovehle vystupovani opravdu nejsem.
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 12:17

No tak ja zkusim o tom dni napsat neco, aby si lidi mohli udelat trochu obrazek jak to tam vypadalo. Nechci vyvolat nejaky flame o tom co, kdo cvici a jak to cvici!! Ale hodnotit to asi trochu budu muset :-)
Myslim, ze akce podobneho typu jsou velice zadouci a prospesne. Navic tato byla umistena v krasnem prostredi Pisku, na brehu reky. Kulturni centrum, kde se akce konala, bylo bud po rekonstrukci, ci nove postavene, to nevim, kazdopadne velmi prijemne a moderni. Pocasi bylo paradni, takze co vic si prat?
Nechci a ani nemohu, rozebirat jednotllive ukazky, dopodrobna, nicmene musim rici, ze nekteri cvicenci by se meli zamyslet jakym smerem investuji svou energii, jinymi slovy, zda to ma smysl a co presne od cviceni ocekavaji. Zdalo se mi, ze nektere skoly, maji s tai ji spolecne asi tolik jako brisni tanec (Skola drimajiciho tygra), abych byl adresnejsi nenapadam ty lidi co cvicili, ale jejich instruktory, na tech lidech je videt, ze se cviceni venuji s veskerym zapalem a energii, co maji. A je na jejich vedoucich a instruktorech, aby je poslali spravnym smerem, mam pocit, ze toto se nedeje.
Takze kdyz jsem dorazil asi v pul jedenacte, tak uz cvicila druha skola, a to Tai ji akademie, jejich vystoupeni uz jsem mel moznost shlednout nekolikrat a myslim, ze podali dobry vykon a ukazali tai ji ze vsech uhlu, ktere nabizi.
Vystoupeni Jitky Horalkove prineslo to, co od tajci (tento prepis pouzivam zamerne:-) ocekava 90% siroke populace, cviceni pro starsi a pokrocile. Vysoke postoje, nedotazene pohyby, "pomalost bez pruznosti". Vic o tom psat nechci, neb se stylu Yang nevenuji a nemohu zabehnout do vetsich detailu.
Vystoupeni Asociace Bagua Zhang, bylo pekne na oko, vejir v sestave na hudbu byl skutecne impresivni, videl jsem tuto sestavu i v podani cinanu a myslim, ze cesi v tomto pripade prilis nezaostali. Z cvicencu se mi zamlouvala slecna v ruzovem oblecku, skoda, ze se nedostavila pani Zhai Jun, bagua v jejim podani je opravdu lahudka.
Vystoupeni Taostickych taichistu, radeji komentovat nebudu, nevim z ceho nebo odkud se tento styl vzal a jeho historii ani principy neznam.
Skola drimajiciho tygra, mela predstavit sestavu 24 forem Chen (take se tomuto stylu venuji), o teto sestave jsem v zivote neslysel, ale v podstate skoro kazdy mistr udela vlastni kratkou sestavu pro lepsi pochopeni a nizsi narocnost. Takze me to nechavalo celkem klidnym, nicmene jsem dlouho nebyl schopen identifikovat ani jednu formu stylu Chen, a kdyz tak znacne zdeformovanou a dle meho nazoru nefunkcni z hlediska boje. K teto skole bych jeste rad podotkl, ze jsem nedavno otevrel knihu B. Tichanovskeho a tam se dovedel ze je to styl "ČcheŇ".
Tak mozna proto mi byl tento styl vzdalen. :-)
Pana Bendu a Kurfursta hodnotit nebudu, venuji se oba stylu Yang.
Vystoupeni pana Kaly bylo ponekud zmatene, ale myslim, ze vsichni pritomni to brali s pochopenim, neb asi vubec nepocital, ze bude vystupovat. Predvedl kousek sestavy a bojove aplikace Chen Tai ji. I pres zdanlivou nepripravenost bylo vystoupeni na pomerne dobre urovni (na meho laickeho kamarado udelalo nejvetsi dojem). V podstate to same se da rici o skole Chen Xi Hong Brno, ktera byla dokonaleji choreograficky a organizacne pripravena.
Na samy zaver vystoupil Ivan Rzounek, ktereho jako jedineho (nevim proc ne ostatni) konecne napadlo vylezt na podium a byl dobre videt. Takze nechapu tu poznamku vyse, ja jsem to shledal jedine pozitivnim.
A jako tresen na dortu pan Husek, musim rici, ze jeho Yang tai ji se mi libilo nejvice.
Po skonceni teto exhibice se vetsina ucinkujicich a i divaku presunula do cinske restaurace, kde samozrejme vznikla zacpa, a tak se obed poradne protahl. Planovane prednasky proto zacli asi s hodinovym zpozdenim, tech jsem se uz neucastnil, takze rovnez nebudu hodnotit. Kazdopadne Alkas centrum jsem navstivil a moc se mi tam libilo.
Uf jsem se rozepsal... berte prosim tento popis, jako ciste subjektivni nahled bez odsuzovani a urazek. Chtel jsem jen popsat jak jsem to videl.
Ale asi se tomu stejne nevyhnem, ze
Ta uz je zde takova tradice ze? :-))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 05. kvě, 2005 12:37

Fajn popis, i ked si mohol ist este viac do hlbky - to je jedna z veci, ktore na tomto fore uplne chybaju - recenzie seminarov a akcii ako tato.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 05. kvě, 2005 12:42

Miro píše:Fajn popis, i ked si mohol ist este viac do hlbky - to je jedna z veci, ktore na tomto fore uplne chybaju - recenzie seminarov a akcii ako tato.

Miro

Cest Miro!!!
vcera jsem mluvil s panem Huskem a co nevidet tu bude clanek i s nejakyma fotkama apod :-). A myslim ze casem tu prispeje (nebo alespon doufam) i nekdo z primych ucastniku jako Radek Kolar, kluci z Brna apod...
zdar a silu
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 05. kvě, 2005 12:59

Dong_wu píše:
Anonymní píše:Víš, není mojí úlohou něco hodnotit a ani to o hodnocení jiných škol nebylo. prostě šlo o přátelské setkání.

Jelikoz veskera domluva s nasi skolou a s mistrem Du sla preze me, tak bych k tomu rekl, ze se mistr na nic nevymlouval a uz kdyz jsme byli pozvani jsme jasne rekli, ze nic predvadet nebudeme. Mistr nepredvadi nikdy nic (v podstate ani pred vlastnimi zaky) a je mu jedno co si o tom kdo mysli a jeho zaci nemaji zajem se nejak moc verejne prezentovat.
Kdo me zna, tak vi ze nikdy nebyl problem mezi kamaradama nebo u nekoho veskole pokecat a cokoliv ukazat, ale na takovehle vystupovani opravdu nejsem.
Dongwu, kurva chlapi, když už jste tam byli, tak jste aspoň ten wuxing mohli vodchodit, jste jedna z prvních škol wušu v ČR vůbec a takhle to vypadá, že se stydíte nebo co. Kdybych tam byl, tak si dám arguotou a předvedu i styl opilce :lol: Zdar Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 13:05

Miro píše:Fajn popis, i ked si mohol ist este viac do hlbky - to je jedna z veci, ktore na tomto fore uplne chybaju - recenzie seminarov a akcii ako tato.

Miro

Diky Miro, ale moc se mi do toho nechtelo, pac vim co by to tady na foru zpusobilo, muzu podrobne rozebrat jednotlivy Cheny, ale kdo pak ma furt odpovidat na ty vyzvy na souboj :D
Navic jak jiz bylo napsano, bude clanek, tak uvidime, co se objevi v nem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 05. kvě, 2005 14:03

PC píše:

Miro

Diky Miro, ale moc se mi do toho nechtelo, pac vim co by to tady na foru zpusobilo, muzu podrobne rozebrat jednotlivy Cheny, ale kdo pak ma furt odpovidat na ty vyzvy na souboj :D
Navic jak jiz bylo napsano, bude clanek, tak uvidime, co se objevi v nem.

"Don't be impressed with obvious power, true skill is difficult to perceive and understand..."
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...