Hladikovi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Hladikovi

Příspěvekod Anonymní » pát 31. říj, 2003 21:24

Kdyz jste v r. 1988 nebo 1990, vami udavane udaje se v tomto rozchazeji, otevrel svoji Kung Fu Akademii, vyucoval jste prosluly H-Gar (Hladik Gar), a take to, cemu jste rikal Chuj (s Ch jako ve slove chlapec) Li Fut. Jak vysvetlite, ze po tolika letech treningu s cinskymi mistry Chan Yuan Chi a Li Mien Hiep v Mongolsku, zase vase informace, vase vyslovnost je podezrele ryze ceska a pripomina poanglicteny prepis stylu Coj (s c jako ve slove ctvrtek) Lej Fat. Je dobre, ze jste upustil od tohoto stylu, kdyz jste nezvladl po tolika letech ani jeho nazev.
Vasi mistri v Mongolsku vas museli ucit podle obrazku z knihy, kterou vydal v r. 1973 Kong Buck Sam v Los Angeles. Podle vyslovnosti a toho co predvadite na vasi vice zabavne nez-li vyukove kazete, je jasne, ze ani vasi mistri a ani vy jste nerozumeli textu pod obrazky a museli jste si domyslet prechod z jedne pozice do druhe. Take vami predvadene aplikace jsou pro smich kazdemu, kdo se ucil jakekoliv bojove umeni dele jak 6 mesicu.
Nejlepsi reseni by bylo, kdyby jste prestal pouzivat jmeno Hung Gar, protoze jste nebyl schopen za poslednich 12 let se az dodnes naucit jedinou sestavu ani z tohoto stylu.
Doufam, ze svym zakum neuctujete penize za ty kraviny, ktere jim ukazujete. Spis byste jim mel platit, protoze jim bude trvat dlouha leta, nez se odnauci vsechny ty jakekoliv zaklady bojovych umeni popirajici vymysly, ktere jste jim ukazal.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 02. lis, 2003 21:48

Autor: George Husek 2.11.2003 21:46 odpověz
Mluvite-li o provonenem, tak FYI Hung Gar a Lau Gar jsou 2 rozdilne, i kdyz zpriznene styly. Podle vaseho vystoupeni na vami poradanem turnaji nebylo jasne, ktery styl ci kterou sestavu jste predvadel. Jiste bylo, ze to nebylo Kung Fu. Vase koordinace, sila a stabilita pripominala spatneho studenta po roce a pul. To porad jeste neni Kung Fu.
Jak muzou dopadnout vasi studenti, kdyz nejste schopen predvest ani zakladni postoj.
Prijedte se podivat na me studenty. Naucite se mnoho zajimavych veci. Nekteri uz to cvici temer 3 roky.

Vlastnoručně
Autor: Roman Hladík 2.11.2003 21:17 odpověz
Docela by mě zajímalo co umítze Vy z tradičního Hung Gar. Ne z nějakého mixu tygřích drápů a Kudlanky Nábožné provoněným Tai Chi Chuanem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 02. lis, 2003 22:01

Autor: Magda 2.11.2003 21:59 odpověz
Pane Hladik,
pokud je vam znamo, vetsina mistru cvicila i vice stylu. Bohuzel vy nejak nezvladate ani jeden. Nastesti pro Kung Fu se nepokousite o jine a pro zachranu svych ovecek (studentu) byste mel vzdat i ten styl, ktery spatne napodobujete.
Lide, ketri nikdy necvicili Kung Fu se napadne smali po shlednuti vaseho cviceni. Budu-li je citovat, rikali:"Too jee Pitomec!"
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 11:07

Vlastnoručně
Autor: Roman Hladík 2.11.2003 21:15 odpověz
Važený Pane George.
Za posledních 12 let jsem se stacil naucit z tradičního Hung Gar: Lau Gar Kuen, Lau Gar Kwan, Chi Cheung Kuen, Gunge Fook Fu Kuen, Fu Hoc Sheong Yin Kuen, Sap Yin Kuen, Fu Ho Sheong Yin Kuen Doy Dar, Gunge Fook Fu Kuen Doy Dar, Pek Kwa Darn Dao, mluvím jen o nosných formách tohoto stylu.

"Mistr" Hladik opet lze!!!
Autor: Hung Gar student 3.11.2003 11:06 odpověz
tak pozor zase lez jako vez ne za poslednich 12 let, ale 5 let - skutecne Hung Gar jste se ucil az od Master Lam Chun Sing v Hong Kongu v r. 1998. sestavy ktere "umite" a ktere jste vyjmenoval nejsou (s vyjimkou Sup Ying Kuen) ani nahodou mistrovsky ani instruktorsky level v Hung Gar - v CR jsou minimalne 3 skoly, kde jejich ZACI (!) UMI (!) totez co vy, "mistre"!!! v CR jsou ucitele kteri toho UMI zhruba 3x vice a hlavne MAJI KUNGFU. to co ucite vy jsou orientalni tanecky!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 14:32

[quote="Anonymní"]Autor: George Husek 2.11.2003 21:46 odpověz
Mluvite-li o provonenem, tak FYI Hung Gar a Lau Gar jsou 2 rozdilne, i kdyz zpriznene styly. Podle vaseho vystoupeni na vami poradanem turnaji nebylo jasne, ktery styl ci kterou sestavu jste predvadel. Jiste bylo, ze to nebylo Kung Fu. Vase koordinace, sila a stabilita pripominala spatneho studenta po roce a pul. To porad jeste neni Kung Fu.
Jak muzou dopadnout vasi studenti, kdyz nejste schopen predvest ani zakladni postoj.
Prijedte se podivat na me studenty. Naucite se mnoho zajimavych veci. Nekteri uz to cvici temer 3 roky.

Já si dovolím oponovat... rekl bych ze minimalne 2 Hladikovi zaci cvici MNOHEM lepe nez jejich ucitel... :D

No a k turnaji... myslim ze p. Hladík si na sebe upletl pekny bič... nedavno jsem koukal na video z turnaje... a to že se p. Hladík vecpal při ukazkách před mistra Lama...
No...je to asi jako srovnávat výkonost a eleganci trabanta a Ferari... 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Video s Hladíkem

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 14:39

ahojte

měl bych na přítomné dva dotazy:
1.)každý mluví o tom, jak mizerně cvičí Hladík, nemáte někdo nějaké jeho video nebo odkaz, kde by šlo něco s ním stáhnout.Rád bych viděl jak to s ním doopravdy je.
2.)když je podvodník, jak tedy tlačí krkem přes hrot kopí to auto.
Já bych to chtěl taky umět a frajeřit s tím.Poradte :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 14:47

Kupříkladu tady:
http://www.hungkuen.cz/hk.php?toc=obchod

Je to ale mizerná kvalita (mám namysli obrazu) ... samozřejmě nápis Hung kuen je tam absolutně nepatřičný...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Video s Hladíkem

Příspěvekod WT_Martin » pon 03. lis, 2003 15:15

Anonymní píše:ahojte

měl bych na přítomné dva dotazy:
1.)každý mluví o tom, jak mizerně cvičí Hladík, nemáte někdo nějaké jeho video nebo odkaz, kde by šlo něco s ním stáhnout.Rád bych viděl jak to s ním doopravdy je.
2.)když je podvodník, jak tedy tlačí krkem přes hrot kopí to auto.
Já bych to chtěl taky umět a frajeřit s tím.Poradte :-)

To tlaceni je jednoduchy. BTW Ivan Rozunek kdysi pro Warrior napsal velice pekny clanek o "podvodech v qigongu"... Dost veci je tam pekne vysvetleno. :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 22:13

Autor: George Husek 3.11.2003 22:11 odpověz
Pane Hladik,
dekuji za dnesni telefonat domu a omlouvam se, ze jsem nebyl k dosareni, ale v tuto dobu jako kazdy jiny den ucim.
Pricina pro zpusob, jakym s vami mluvim je, ze jste me zacal urazet prvni a nazal jste me nadutym panakem z Pisku, aniz byste o me cokoliv vedel.
Druha pricina, proc jsem si na vas zasedl je, ze jsem za cely svuj zivot nevidel nekoho tak spatneho, aby si otevrel skolu a jeste se nechal nazyvat mistrem.
Zda se, ze jste nepochopil, ze naucit se sestavu jeste nedela z nikoho mistra, a ze Kung Fu jako kazde umeni se uci a vylepsuje cely zivot. V zadnem pripade se neda vycist z knihy nebo naucit na seminari.
Spatny ucitel nadela vic skody nez uzitku a kazi jmeno neceho tak nadherneho a sofistikovaneho jako jsou cinska bojova umeni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. lis, 2003 23:55

Anonymní píše:Autor: Magda 2.11.2003 21:59 odpověz
Pane Hladik,
pokud je vam znamo, vetsina mistru cvicila i vice stylu. Bohuzel vy nejak nezvladate ani jeden. Nastesti pro Kung Fu se nepokousite o jine a pro zachranu svych ovecek (studentu) byste mel vzdat i ten styl, ktery spatne napodobujete.
Lide, ketri nikdy necvicili Kung Fu se napadne smali po shlednuti vaseho cviceni. Budu-li je citovat, rikali:"Too jee Pitomec!"

Ja jsem se zase smal Vam jak vypadate jako zena :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » úte 04. lis, 2003 7:41

Anonymní píše:
Anonymní píše:Autor: Magda 2.11.2003 21:59 odpověz
Pane Hladik,

Ja jsem se zase smal Vam jak vypadate jako zena :lol:

A tímhle jsi myslel jako co, anonyme?
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Už toho mám dost!!!!!

Příspěvekod Jamamba » úte 04. lis, 2003 13:10

Pro všechny idioty a příznivce pana Hladíka!!!

Je mi moc líto, že dnes mají lidé jako vy možnost něco veřejně publikovat, aniž by za to nesli odpovědnost a důsledky.
Internetová anonymita je pro Vás něco jako pro impotentního imbecilního exhibicionistu temný hektarový park.

Vím, že platí dnes svoboda projevu a bla bla bla ...

Ale nezapomínejte na to, že se pohybujete v oblasti bojových umění, proto doufám, že velice brzy i na Vás dojde.

Neboť už i já Vás mám dost a věřte budu-li mít možnost s někým z Vás se setkat, tak rozhodně na toto setkání nezapomenete!!!!!!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Real world

Příspěvekod SuddenImpact » úte 04. lis, 2003 15:59

Koukam ze tady to zas frci :) Hladik se postupne stava internetovou celebritou a jinak se nic nevyresi. A to z jednoho prosteho duvodu. V Kung-fu se proste nebojuje a tak neni mozny tuhle situaci rozmotat. Kazdej si muze ucit co chce, hadat se po internetu s kym chce a nikdy nedojde k opravdove konfrontaci. Neukaze se pravda. Neni prilezitost ukazat jak kdo obstoji v BO ve skutecnosti. Nadavanim na provadeni forem se tezko neceho dosahne a absence zapasu jenom dal prohlubuje nenavist mezi priznivci KF( vzdyt v tom WT je to uplne to samy, jenom se pomlouvaj kdo co zvlada a nezvlada). Tak ze smolik pacholik, pujdem radsi na rohlik :)))

Ps: Nebo je to jinak, Romane? Jste ochoten nasadit rukavice a presvedcit ostatni. A naopak, byl by nekdo z ostatnich ochoten postavit se Hladikovi. Myslite ze je tak mekkej ze by to s nim byla hracka ?
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. lis, 2003 7:41

Jasně, takových co by do toho šli znám hafo, a ani já nejsem výjimka. Jenže k němu nás nepustí a on sám nikam nepřijede, takže ... Pravda je, že kdyby Roman při souboji zakopnul a spadnul na svého soupeře, může mu svou vahou celkem vážně ublížit. :D

PS: Jinak si ale myslím, že v kung-fu záleží i na spoustě jiných věcí, než kdo obstojí s rukavicema a kdo ne... Ale to jen tak na okraj...
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SuddenImpact » stř 05. lis, 2003 10:57

PrayingMantis píše:PS: Jinak si ale myslím, že v kung-fu záleží i na spoustě jiných věcí, než kdo obstojí s rukavicema a kdo ne... Ale to jen tak na okraj...

Jen tak na okraj s tebou souhlasim :) Ale vsechny ziskavane dovednosti v KF vedou k dokonalosti v boji. A to i pres to ze ucel cesty je jinde. A tak nakonec jinou moznost, i kdyz ne zrovna nejidealnejsi nevidim. Jinak zustane pouze u slov.

A co na to vy Romane. Urcite tuhle diskuzi sledujete. Mate na to nejaky nazor ? Nebylo by nejake sportovni reseni nastale situace ?
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

"Nakopat " Hladikovi

Příspěvekod Anonymní » stř 05. lis, 2003 13:01

Neznam p. Hladika a nechci hodnotit jeho kung-fu, jelikoz jsem ho nikdy nevidel cvicit. Presto si nedpustim poznamku, ze jeho menici se zivotopis a menici se ucitele nepusobi zrovinka verohodne :D . Presto s myslim, ze mnozi z tech, kteri by mu chteli tzv. nakopat, by asi narazili. Co jsem slysel, tak vubec nebyl spatny v boxu (nebo snad kickboxu - ted nevim presne) A taky nevim, kolik z vas si to rozdalo v nejakem zapase naostro. Takze zvazte sva prani - mohly by se vyplnit. - A ne vzdy podle vasich predstav.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. lis, 2003 13:24

Možná že byl někdy v něčem dobrej, ale kdo ho viděl v poslední době, tomu muselo být toho člověka upřímně líto...
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: "Nakopat " Hladikovi

Příspěvekod SuddenImpact » stř 05. lis, 2003 14:19

Chimera píše: Presto s myslim, ze mnozi z tech, kteri by mu chteli tzv. nakopat, by asi narazili. Co jsem slysel, tak vubec nebyl spatny v boxu (nebo snad kickboxu - ted nevim presne) A taky nevim, kolik z vas si to rozdalo v nejakem zapase naostro. Takze zvazte sva prani - mohly by se vyplnit. - A ne vzdy podle vasich predstav.

No je to tak. Byl to kickbox. A jsem stejneho nazoru. Myslim ze by zahucela vetsina. Jasne ze tohle z R.Hladika mistra HG kuenu nedela, ale je to dulezity fakt. Tady vznikla predstava ze Hladik je uplna nula a ostatni - hotovej shaolin :) Obavani bojovnici z nichz pulka u Hladika zacinala a asi malo kdo nekdy vubec sparoval, by byli mozna prekvapeni.
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PrayingMantis » stř 05. lis, 2003 14:49

Zase ho moc nepřecenujte. :-) Fakt je, že jsou to pořád jen slova (a asi i pořád budou). Mně ani tak nejde o to, jestli bych vyhrál nebo prohrál. Chtěl bych to prostě jen zkusit, protože zaspárovat si s Romanem musí bejt zážitek na celej život, to mi nikdo nerozmluví... :-)) Alespon v našem fan clubu mistra Chan Yuan Chi by se to považovalo za prestižní věc. :D
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 05. lis, 2003 15:04

Co jsem napsal platí! I ty rukavice i bez nich. Nejde o vítězství ,ale o morální povinnost zastat se lidí, kterých si vážím!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...