Výbušnost???

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Výbušnost???

Příspěvekod Boris68 » úte 21. čer, 2005 8:38

Pánové, pořád tady narážím na to jak chceme být výbušní, tak jak to vidíte, co pro to děláte, co to znamená výbušnost,...???
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 21. čer, 2005 8:51

No na thai boxu mam zkusenost takovou, ze vsichni neustale klikujou, leh-sedy, drepy s vyskokem atd, proste cvicky se svym telem do nekonecna v rychlem opakovani...stinovani a snaha o to aby clovek pouzival cely telo, ne jenom ruce, dale uvolnenost, dynamika a strecink...

v taijiquan se cvici fating, okamzity maximalni vydej energi s minimem napeti v tele, kombinace uvolneni a zpevneni...

v posilovne (ale chodim minimalne) mensi vahy a rychle provedeni pohybu, dynamicke, necvicim izolovane partie

obcas beham a to jsou kombinace sprintu a vyklusavani, zabaky (kdyz se nikdo nediva:-))...no a kazdodeni strecink je samozdrejmost
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » úte 21. čer, 2005 11:21

Mech, lapy, zapasenie, sparring, ale aj posilovňa ( aj tam sa da "robit" vybusnost) ale tu sa asi skor hodi nejaky kruhovy trening s vlastnou vahou a sviznom tempe.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 21. čer, 2005 12:53

Riverman píše:obcas beham a to jsou kombinace sprintu a vyklusavani, zabaky (kdyz se nikdo nediva:-))...no a kazdodeni strecink je samozdrejmost

:lol: :lol: :lol: :lol: To ze robis zabaky ked sa nikto nepozera si vystihol. Ja sa teiz skrivam ked robim taketo navonok smiesne cviky :). Napriklad ked som robil plyometricke cviky tak to vyzeralo ako keby som nevedel behat :) takze som to robil v lese :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Výbušnost???

Příspěvekod diablik » úte 21. čer, 2005 13:23

Boris68 píše:Pánové, pořád tady narážím na to jak chceme být výbušní, tak jak to vidíte, co pro to děláte, co to znamená výbušnost,...???
.....co sa tyka vybusnej sily+cinky tak u mna to je nasledovne....ak dlhsie neposilujem zacinam klasicky kulturisticky to jest okolo 10 opakovani a po par treningoch ,ked si telo zvykne tak jeden trening idem 80 az 100 % maxima a dalsi trening okolo 50-60% maxima po 5-7 dynam.,vybusnych opakovani,to znamena napr. drep s miernym vyskokom,vyskoky s jednoruckami na podlozku,vybusny benchpress na uzko,dynamicky hrazdu atd. dlhsie prestavky aoko 2-3 minut...strasne sa pri tom vysili CNS/cent.nervova sustava/.....tym sa buduje vybusnost v posilovni a potom ju budus aj dynamickym treningom na lapach,mechoch,sparingu atd. vybusna sila je sestrou maximalnej sily/hrubej/,lebo pri oboch zapajas rychle vlakne kt. su najsilnejsie ale aj najskor sa unavia...pomale zapajas pri vytrvalostnej aktivite....tak mi to aspon bolo vysvetlene....ale pri treningu BU zapajas oboje typy,neda sa povedat ,ze len tie alebo one
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

_--

Příspěvekod Anonymní » stř 22. čer, 2005 17:59

Nejlepší je kopat s cikánama krumpáčem.Je to na fyzičku a na výbušnost také.Když chcete vykopat co nejvíc,musíte být chvíli uvolněný a chvíli zabrat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

VÝBU©NOS«

Příspěvekod MROZEK » stř 22. čer, 2005 20:09

Nie som si istý, či toto nebolo myslené jak prdel, ale v podstate je to veľmi presné. A vtipné tiež. Ide tu o to, že tak ako V©ETKO, aj s krumpáčom to TREBA VEDIE«. :!:
"Mínění jest překážkou postupu".
MROZEK
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod raduz » pát 24. čer, 2005 6:16

Akurat, ze cigana s krompacom je tazke stretnut!! :D :lol:
Oni su totiz nie moc na pracu.... 8)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Výbušnost???

Příspěvekod warrern » pát 24. čer, 2005 8:25

Boris68 píše:Pánové, pořád tady narážím na to jak chceme být výbušní, tak jak to vidíte, co pro to děláte, co to znamená výbušnost,...???

pěkná otázka, co to je?????
warrern
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boris68 » pát 24. čer, 2005 8:46

HUhu. Tak to tak vypadá, že nejlépe jak trénovat výbušnost je jít kopat kanály. Zajímavý a progresivní názor.
Meditace s krumpáčem. To je super terapie, jak se vybít to znám rýt záhony je taky dobrý, posledně jsem to přehnal a tři dny mě bolel celý člověk, no jo chce to zručnost, a víc do pohody...

Pro mě výbušnost znamená:
Načasování:ani dříve ani později
Koordinace: explodovat se vším co mám, hlavně nevybuchnout do všech stran,
Relaxace: to taky proto, že budu možná muset explodovat vícekrát

Nejdříve bych se vrhnul na koordinaci, až bych si zažil nějakou pevnou struktůru, tak bych ji zrelaxoval protože na tom být v pohodě závisí načasování.

Na činky bych se vykašlal, nanejvýš kdybych chtěl jít po tréninku na koupaliště. :oops:
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 09. črc, 2005 7:19

Pro mě výbušnost znamená:
Načasování:ani dříve ani později
Koordinace: explodovat se vším co mám, hlavně nevybuchnout do všech stran,
Relaxace: to taky proto, že budu možná muset explodovat vícekrát

Nejdříve bych se vrhnul na koordinaci, až bych si zažil nějakou pevnou struktůru, tak bych ji zrelaxoval protože na tom být v pohodě závisí načasování.

S tímhle názorem plně souhlasím. Je to obecná metoda nácviku Fa Jing
- výbušné síly, která je prověřená možná stovkami let.
Rozhodně ne činky - ty jsou naopak brzdou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 11. črc, 2005 9:59

Rozhodně ne činky - ty jsou naopak brzdou .....mily moj,ty si z ktoreho lesa teraz vysiel...ked ti to nahodou nieco hovori tak je 21 stor. ...mas vystudovany nejaky odbor zamerany na biomechaniku ludskeho tela,ze si dovolis tu trepnut taku srajdu,akosi trepol....ze cinky su brzdou.....najrychlejsi ludia tejto planety a tou su bezci na kratke trate,posiluju a dost....ale specifikovany trening prisposobeny im....podobny trening sa da prisposobit aj ludom trenujucim BU...nastuduj si nieco o plymetrickej svalovej praci a plometrickom posilovacom treningu a potom tu trep svoje bigotne postrehy
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

rada

Příspěvekod Anonymní » úte 12. črc, 2005 15:28

Ahoj, chtěla bych začít s nějakým bojovým uměním, ale na tomto poli jsem absolutní analfabet, prosím tedy vás, zasvěcence, abyste mi poradili: chtěla bych něco, kde se dá vybít hodně energie, zastavit tok myšlenek(meditace), a přitom se naučit disciplíně a smyslu pro řád...mám to jako terapii :) jsem začátečník(25let), takže s přihlédnutím k tomu...Moc díky!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

xxx

Příspěvekod Anonymní » úte 12. črc, 2005 15:47

Májo poradim ti jednu dobrou věc.Di do lesa a najdi nejlépe nějaké starověké Keltské Tábořiště.Posaď se do lotosového sedu a zhluboka dýchej.Pokud tak vydržíš aspoň pět hodin,měl by se ti zjevit Taoistický poustevník z dávných dob který ovládá tajná ezoterická umění a samozřejmně také kung fu.Nedělám si srandu.Mluvím z vlastní zkušenosti.Jo jinak kamarádi mi říkají schizáku.Ale doufám že to je jen přezdívka...Ne ba ne.Jestli sim hezká tak mi napiš mail.Něco tě naučim.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 13. črc, 2005 9:47

4 Maya: já jsem zkoušela karate...věnovala jsem se mu 5 let a zasvětilo mě do světa bojových sportů....jenže časem se zhoršila kvalita tréninků a hlavně trenéra...a protože u nás ve městě neni jiný oddíl karate a na dojížděni neni cas, zacala jsem dělat taekwon-do...věnuji se mu teprve 5 měsicu ale mam pocit, že jsem se naučila mnohem vic než za tech 5 let na karate....
takže já bych určitě doporučila TKD nebo Karate...a pokud by sis zacala myslet, že treninky nejsou takový jaký by být měly....tak rychle pryč do jinýho oddílu:) hodně štěstí:)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

kkk

Příspěvekod Anonymní » stř 13. črc, 2005 14:35

Maio neposlouchej jí a ozvi se mi na mail:katakomba@centrum.cz Naučim tě toho spoustu.Ale musíš mít pěkné tělo a musíš být hezká.Uvedu tě do světa tantrických bojových umění.Vykašli se na nějaký bouchání a hopsání a funění.Kup si dobrej pepřák a občas si di zaběhat.To je lepší.No a se mnou budeš mít samozřejmně pohybu také dost. :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 13. črc, 2005 15:29

Mám takovou otázku,pokud chci mít silné,dynamické,rychlé údery a spáruji se středně lehkou činkou,měl bych spárovat rychle či pomalu? a pouze direkty,nebo i háky a zvedáky? Budu vám moc vděčný za odpověd...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » stř 13. črc, 2005 16:57

--------------------------------------------------------------------------------

Mám takovou otázku,pokud chci mít silné,dynamické,rychlé údery a spáruji se středně lehkou činkou,měl bych spárovat rychle či pomalu? a pouze direkty,nebo i háky a zvedáky? Budu vám moc vděčný za odpověd

Jo, tak tvů sparringpartner bych být fakt nechtěl. Já nemám rád, když mě někdo bouchá do hlavy rukavicí natž pak středně lehkou činkou. To chodíš spárova někam do ústavu pro chorobomyslný, ne?
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 13. črc, 2005 17:25

spáruju před zrcadlem :evil:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 13. črc, 2005 19:46

Anonymní píše:Mám takovou otázku,pokud chci mít silné,dynamické,rychlé údery a spáruji se středně lehkou činkou,měl bych spárovat rychle či pomalu? a pouze direkty,nebo i háky a zvedáky? Budu vám moc vděčný za odpověd...
.....tak ako napisal Ukropcany,1 az 2 kg male cinecky,buchat relat.rychlo ale nie tvrdo,pozor na ramena.....pomalicky vytahuj udery s napinacikmi,to jest pripevnis gumovy expander o stenu a vezmes do oboch ruk a buchas prava lava,rozne udery,kontrolujes pri tom lakte aby neboli od tela,krcis bradu a kontrol. spravny postoj,mozes zdoraznovat udery silno a rychlo,popr.pomalicky a vystieras ruku aj s pasom do maxima(vytahujes udery),a buchas to v kolach po 2-3 minuty....P.S. nebuchat s cinkami tahsimi ako 3 kg,mozes neprijemne zavarit ramennym rotatorom....cuz
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...