Maeukemi

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Maeukemi

Příspěvekod Anonymní » ned 24. črc, 2005 11:19

Ahoj všichni,mám dotaz když chci dělat maeukemi přes pravé rameno tak mám vykročenou pravou nohu? tudíž pravé rameno pravá noha a obráceně? a při ushiroukemi to samé? ted mám fakt okno já to totiž dělám p+p ,l+l :?: :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 24. črc, 2005 12:14

Prava ruka + prava noha a obracene je nejjednodussi provedeni. Cvicit bys mel ale oboje, ale taky snozmo, bez ruk, s pretocenim o 180 stupnu (ukemi delas do protismeru, nez jsi stal), pres prekazku... - az Ti bude uplne jedno, jakou koncetinu mas zrovna vpredu, jestli Te nekdo hodil nebo letis po hube z kola pres riditka - a tenhle zpusob dopadu Ti prijde jako to nejprirozenejsi pristani na rovne podlozce, bez ohledu na jeji tvrdosti... (na tatami te to nebude bolet vubec, na asfaltu si mozna fest narazis ruku, pokud si "odplacnes" - ale nezlomis si u toho klicni kost, nevykloubis rameno, nebo neulomis hlavu...)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 24. črc, 2005 12:40

moc sem te nepochopil s tim ushiro ukemi... tam je to jedno, alespon podle mne
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 24. črc, 2005 20:02

Nemyslím si, že zrovna totot je vůbec možné rozebírat na fóru. Od čeho je trénink? Nebo kolegové a to nemluvím o učiteli.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

mae ukemi

Příspěvekod Anonymní » ned 23. říj, 2005 15:01

To je jasné,že to musíš dělat tak,že o tom nebudeš přemýšlet.Ale když se ptáš takhle,tak jseš asi začátečník a nejlepší je být si nejdřív jistý v základu a to jest P+P a L+L.Když budeš hned dělat nějaké specialitky,nabiješ si.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod treeofdeath » ned 23. říj, 2005 15:08

ukropcany píše:4anonym - anonymní Ti to napísal presne a správne. Musíš vedieť padnúť akokoľvek budeš mať končatiny zamotané. Pád na holú zem bolí vždy, avšak prínos dobrej pádovej techniky je v tom, že si ublížiš len minimálne v porovnaní s tým, čo by sa Ti stalo, keby si padať nevedel. Narazený lakeť, odrané koleno už k tomu žiaľ patrí... :cry:

...teda skus si to aj do kriza, teda pri nakroku pravou padas cez lave rameno, pripadne letis do padu z otocky o 180, 270 stupnov atd...
....bacha na chrbticu, teda najprv to skusaj pomaly, lebo ta roztrhne...
treeofdeath
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jox » pon 24. říj, 2005 11:54

... no a dyž nezapomeneš jít ramenem na zem a správně zakulatíš bederní páteř, tak si ani nezhuntuješ pánev ...
Poslouchej se. Když to zní jako dyž se skutálí pračka z náklaďáku a kutálí se po svejch hranách, něco je špatně. Dyž nejni slyšet skoro nic, tak je to fajn. Dyž to ukážeš svýmu mistrovi, opraví ti chyby kerejch sis nevšim. A simoně (i ostatním) věř - nejdřív dobře p+p, l+l. Až to pude samo dobře, tak teprve složitější způsoby, nebo budeš mít guláš nafurt.
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 28. říj, 2005 12:46

Dám ti dve otázky , podľa mňa tvoja odpoveď vystihne všetko:

"koľko mesiacov cvičíš, a kam sa pozeráš počas rozcvičky na tréningu"?
Ak by si bol duchom prítomný na tréningoch, takéto otázky by ťa ani nenapadli.

KAJO
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: mae ukemi

Příspěvekod shi » ned 04. pro, 2005 20:01

simona píše:To je jasné,že to musíš dělat tak,že o tom nebudeš přemýšlet.

Jo, nepřemejšlet to není jen tak - uprostřed instinktivního mae ukemi jsem najednou zjistil, že s lyžema na nohách to není tak snadný jako naboso na tatami

Tak příšerně jsem se už dlouho na lyžích nevymlel ... :oops:
shi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » pon 05. pro, 2005 9:59

SHI: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ne, ze bych ti to pral, to samozrejme ne, ale musim rict, ze me to fakt pobavilo! :D :D :D :D :D doufam, ze sve zdravi sis neposkodil :wink: :!:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod shi » pon 05. pro, 2005 22:21

Sinister píše: doufam, ze sve zdravi sis neposkodil :wink: :!:

Dal jsem si o ledovou plotnu pěknou ránu do obličeje, klíční kost zapružila, leč nepraskla, Sníh v očích, mozek se ještě chvěje, žebra a klíční kost bolí a v duši panika - plíce se rozpínají a vzduch nikde, že by zlomené žebro, propíchlá plíce a následný pneumotorax ? :oops: Panika roste, kromě sněhu, který už tam je, se do očí vkrádá přízrak blízké smrti ...

Naštěstí panikařím zbytečně - to jen ty brýle přes pusu, sníh v nose a rána do hlavy mě zmátly ... :oops:
shi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 06. pro, 2005 14:29

Já jsem zrovna na lyžích využil cíleně salto do strany v praxi. Jel jsem šusem ze svahu a najednou předemnou holka, chtěl sem se jí vyhnout ale pozdě, tak brzda smykem a když byla na dosah ruky následoval vší silou odraz ze země, jako by mě to vystřelilo, salto 360° bez vrutu, dopad sem až deset metrů od ní, štěstí že se stihla přikrčit, ale škoda že jsem se neudržel na lyžích, vypadalo by to dost cool 8) , bolel mě jen palec protože jsem při přistání ohnul 1 palcem hůlku! :wink:
O tom jak jsem na lyžích udělal poprvé roštěp až na zem třeba jindy :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na japonská bojová umění a sporty...