Miro-Seminář Baguaquan

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Miro

Příspěvekod Anonymní » stř 10. srp, 2005 12:37

Anonymní píše:A este je super, ze Miro bude vyucovat ozajstne secrets kazdeho, kto pride na seminar, cize vlastne po tomto seminari secrets uz nebudu secrets. Co je naozaj super.
Taky si myslim že je to super. :wink:
___
Jox
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 10. srp, 2005 13:46

Xiao, je skoda, ze sa tu chodis iba zabavat namiesto toho, aby si skusil tieto diskusie brat vazne. Mozno keby si prestal preferovat logiku a skusil viac rozumiet empatii, keby si skusil citit viac myslou aj telom, tak by sa aj to Tvoje taijiquan zlepsilo o hodny kus...

Ja sa v kazdom pripade chcem podakovat tym, ktori cvicenie bojovych umeni a aj tieto diskusie beru vazne. Vdaka za podporu, mam radost, ze to nie je iba hadzanie hrachu na stenu. :wink:

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

for Miro

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 9:07

Xiao, je skoda, ze sa tu chodis iba zabavat namiesto toho, aby si skusil tieto diskusie brat vazne. Mozno keby si prestal preferovat logiku a skusil viac rozumiet empatii, keby si skusil citit viac myslou aj telom, tak by sa aj to Tvoje taijiquan zlepsilo o hodny kus...

Samozrejme ze sa sem chodim hlavne zabavat (po vazne info ohladom cvicenia si chodim k svojmu ucitelovy). No a sem tam sa tu udeju velmi vesele veci, napriklad to ako si sundal cvicenie Yang Zheng Ji-ho si isto ty sam musel mysliet ako srandu, pretoze predsa
styl jeho rodiny sam vyucujes, on sam je pravdepodobne najstarsi clen rodiny Yang, no a tvoj moralny kodex je isto presiaknuty Cinskym zmyslanim, v ktorom si myslim (a oprav ma, ak to nie je pravda) je jedna z najdolezitejsich veci mat v ucte predkov (ci uz
v rodine alebo v "kungfu" rodine). Cize to ze si zdrbal jeho cvicenie si isto musel mysliet ako srandu (neviem ako to v Cine chodi, ale myslim ze by si ho mal mat doma na oltari alebo nieco podobne). Cize ty sam sa sem chodis zabavat.

PS: Sem tam sa to tu casto snazim chapat a citit vsetkym, cim sa da, bohuzial casto vymrzne hardware.

Xiao
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: for Miro

Příspěvekod Miro » stř 17. srp, 2005 10:02

Samozrejme ze sa sem chodim hlavne zabavat (po vazne info ohladom cvicenia si chodim k svojmu ucitelovy).

Takze vsetko co Ti ucitel povie, je automaticky pravda, a vsetko, co citas na tomto webe, je iba pre zabavu, ze? Niekolko Tvojich ziakov (mozem menovat) v Kosiciach mi povedalo, ze si ich ucil otacat sa nohe, ktora nesie vahu tela - to Ta tiez ucil Tvoj ucitel? Lebo to je zaciatocnicka chyba a to sa uci na prvej hodine taiji a kedze Ty to este nevies, tak mam pocit, ze Tvoj ucitel Ti toho vela nedava.

No a sem tam sa tu udeju velmi vesele veci, napriklad to ako si sundal cvicenie Yang Zheng Ji-ho si isto ty sam musel mysliet ako srandu, pretoze predsa
styl jeho rodiny sam vyucujes, on sam je pravdepodobne najstarsi clen rodiny Yang, no a tvoj moralny kodex je isto presiaknuty Cinskym zmyslanim, v ktorom si myslim (a oprav ma, ak to nie je pravda) je jedna z najdolezitejsich veci mat v ucte predkov (ci uz
v rodine alebo v "kungfu" rodine). Cize to ze si zdrbal jeho cvicenie si isto musel mysliet ako srandu (neviem ako to v Cine chodi, ale myslim ze by si ho mal mat doma na oltari alebo nieco podobne). Cize ty sam sa sem chodis zabavat.

Ano, to mam najradsej, ked ma o cinskom mysleni, moralnom kodexe a o cinskych tradiciach poucuje niekto, kto v Cine este nikdy nebol, nie je clenom ziadnej linie bojovych umeni ani ziadnej inej cinskej linie cohokolvek a o cinskom mysleni nema naprosto ani paru... Ucta k predkom neznamena nekriticke akceptovanie, este nikdy si svojmu otcovi nepovedal nie - napriklad ze robi nieco spatne? Aj svojho biologickeho otca povazujes za naprosto dokonaleho svatca ako Yang Zhenji(a)? Nikdy si si este nepolozil otazku co s Yang Banhou(om)? On bol dokonaly bojovy umelec, ale takisto bol bezcitny zabijak. Chces byt ako on, si ochotny akceptovat styl jeho zabijania len preto, ze je v rodine stylu, ktory cvicis? Zobud sa chlape a zacni uz rozmyslat. Odpoved na Tvoj problem ohladne Yang Zhenji(a) mas v prislusnom threade, nebudem to tu opakovat, iba musim skonstatovat, ze bohuzial si opat uplne mimo.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 10:36

1. Reagujes na myslienky, o ktorych si myslis, ze si ich ja myslim, a tym padom sa sam so sebou celkom dobre vyhras, a ja teda nemam moc na co reagovat :). Nauc sa lepsie citat.

2. Tak ako je to s vazenim si predkov v Cinskej tradicii?

3. Ludi, ktori som mnou cvicia volam priatelia, nie ziaci, a mozu si chodit cvicit ku komu len chcu a mne to naozaj nevadi (pozdrav napriklad Olega). Vo forme, ktoru sa ucim, sa casto otacam na "plnej" nohe, a mysli si o tom co len chces.

4. Je rozdiel ucta a uctievanie, ktore mi chces pripisat. Vazim si mnohych ludi aj s ich chybami. A nieviem co by ma viedlo k tomu, aby som ich chyby vyhlasoval na internete.

5. Ked uz padla rec o linii cvicenia, liniu svojho Yang Tai Ji si nejako moc nedokazal preukazat, vid nejaka predchadzajuca debata.

Celkovo podla niektorych odpovedi mam pocit, ze mas nejaky problem. Skus sa nad tym zamysliet. Ale zas, kto z nas problem nema.

Slunce v dusi. Xiao
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 17. srp, 2005 11:08

Vo forme, ktoru sa ucim, sa casto otacam na "plnej" nohe, a mysli si o tom co len chces.

Vidim, ze Ta zrejme neprinutim k tomu, aby si zacal sam rozmyslat o tom, co je spravne a co nie. Zrejme nam obom nic ine neostava, nez pockat tych 10 rokov, az Ti zacnu odchadzat kolena, aby si si uvedomil, preco je nespravne sa otacat na nohe, ktora nesie vahu (a mimochodom, nemusi to znamenat, ze je to "plna" noha, i ked tomu tak vacsinou je). I ked v kutiku duse dufam, ze predsa len sa skusis opytat svojho ucitela, ako sa ma spravne v taiji otacat...

Je rozdiel ucta a uctievanie, ktore mi chces pripisat. Vazim si mnohych ludi aj s ich chybami. A nieviem co by ma viedlo k tomu, aby som ich chyby vyhlasoval na internete.

Pretoze internet povazujes iba za zabavu a nie za zdroj nametov na premyslanie a seba-zdokonalovanie. V takom pripade je tazko chapat ludi, ktori na internete kladu seriozne otazky, i ludi, ktori sa pokusaju tieto otazky vysvetlit.

Slunce v dusi. Xiao

Aj Tebe.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 11:21

Len kratka reakcia, pri tom otacani, si naozaj koleno nenamaham.
Keby som si ho namahal, tak na to pri svojej vahe velmi rychlo pridem. No a ja mam svoje kolena celkom rad. :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

hezkyyy...

Příspěvekod wushi » stř 17. srp, 2005 11:51

...ste sa obaja celkom pekne "rozšoupli", pozerám a vidím len tlachanie do vetra...(niekedy to robím tiež, takže viem, o čom hovorím)...
...s tou úctou či uctievaním má asi trochu viac pravdy Miro, teda po stránke morálnej a etickej...tiež som bezhlavo uctieval človeka, z ktorého sa vykľul podrazák...
...s tým otáčaním na zaťaženej nohe, no neviem, ale mám pocit že pri otočení dochádza k presunu ťažiska, takže hodnotenie zaťaženej (popr.plnej) nohy by muselo vychádzať z presného okamihu pohybu...alebo sa mýlim? :) :? :)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: hezkyyy...

Příspěvekod Anonymní » stř 17. srp, 2005 14:06

...s tým otáčaním na zaťaženej nohe, no neviem, ale mám pocit že pri otočení dochádza k presunu ťažiska, takže hodnotenie zaťaženej (popr.plnej) nohy by muselo vychádzať z presného okamihu pohybu...alebo sa mýlim? :) :? :)[/quote]

tak nejak, nicmene doufam, ze si to s Mirem vyjasnime v sobotu :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 17. srp, 2005 16:10

Nás mistr učí v různých pohybech v sestavě, jak vytočení špičky už ve vzduchu, tak na noze bez váhy, tak i na noze s vahou a dokonce i krok nohou,na které je většina váhy.
Téměř každý začátečník o tom přemýšlí a dedukuje. Je to ovšem zbytečné, nemá dostatek informací z vlastního cvičení. Po čase celé tělo včetně kloubů tedy i kolen zesílí a diskuse o tom ztrácí smysl úplně. Osvědčilo se mi dělat a důvěřovat tomu co mistr ukazuje. Maximálně si řeknu v duchu, co to zas mám cvičit za nesmysl, po roce cvičení se mistrovi v duchu omluvím, že měl pravdu, za další rok si zas myslím, že je to blbost a za další se mu zase pokorně omlouvám. :D Jde o to učit se od toho, kdo umí a není třeba toho moc řešit. Dost přemýšlení si člověk určitě užije, až se to trochu naučí.
Já osobně považuji vytočení špičky s vahou na té noze, kterou špičku vytáčím, za velice důležitý tréninkový pohyb, pomocí kterého se právě učím pracovat celým tělem tak, abych kolena ochránil a má to i dost co dělat s prací v kyčlích v páteři atd. Po určitě době při spojení celého těla to už přestává mít vyúkový charakter a jak se to pak dělá, je zbytečně rozebírat.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 18. srp, 2005 17:45

Zdar Sune, mam naponahlo, dik za vyjadrenie k tym kolenam (Miro zo mna urobil debila, ale to z vesmirneho pohladu nema ziaden vyznam), snad este nekdy spolu zaparime. :)

Duro
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » čtv 18. srp, 2005 21:10

Sun,

Nás mistr učí v různých pohybech v sestavě, jak vytočení špičky už ve vzduchu, tak na noze bez váhy, tak i na noze s vahou a dokonce i krok nohou,na které je většina váhy.

Prve dva pripady su obecnym pravidlom (az na to, ze v skutocnosti nejde o vytacanie spicky, ale o otvorenie kua, co sposobi vytacanie spicky).
Treti sposob (vytacanie nohy s vahou) povazujem za nespravny bez ohladu na to, kto ho robi - ak Ta to uci Tvoj ucitel, povazujem to za nespravne, ak by ma to ucil moj ucitel, budem to povazovat za nespravne, pretoze je to proste obecny princip pre vsetky bojove umenia, neda se svitit a basta. Ale som schopny pripustit, ze to niekto dokaze vykoumat tak, ze to bude mat zmysel, i ked je to prakticky nemozne. Bohuzial vsak sposob, akym to ucil Xiao, je jednoznacne nespravny, videl som to u jeho studentov na vlastne oci, mam na to jednoznacny nazor. Este aby sme si rozumeli, aj superborci robia chyby a niekedy mozu tie chyby v pohode okaslat, pretoze su tak dobri, ze aj napriek tym chybam su proste superborci - ale to neznamena, ze to co robia, je spravne.
Stvrty pripad je tiez obvykly, az na to, ze to nie je vytacanie a vlastne ani krok - nemozes urobit krok (moze to byt iba ak skok) s vahou na nohe, ze?

Já osobně považuji vytočení špičky s vahou na té noze, kterou špičku vytáčím, za velice důležitý tréninkový pohyb, pomocí kterého se právě učím pracovat celým tělem tak, abych kolena ochránil a má to i dost co dělat s prací v kyčlích v páteři atd. Po určitě době při spojení celého těla to už přestává mít vyúkový charakter a jak se to pak dělá, je zbytečně rozebírat.

Hm, podla mna v takom pripade v kolene vzdy existuje zbytocne trenie (len si to vyskusaj s extremnou pozornostou, musis to v kolene jednoznacne citit). Alebo si to skus prebrat logicky: spravny princip vyuzitia kolien v bojovych umeni spociva v tom, ze kolena iba prenasaju vahu zo stehna ci trupu do chodidiel ci zeme - to znamena, ze kolena nenesu (nemali by niest) ziadnu vahu. A to sa da jedine vtedy, ak kolena su v linii s chodidlami (je to len jedna z podmienok, je ich viac). Akonahle vytacas nohu s vahou, automaticky sa menia smernice kolena a chodidla a tym padom nie su v rovnovahe (harmonii, liu he, obecny princip vnutornych stylov), co znamena, ze v kolene nastava interferencia a koleno sa poskodzuje. To poskodenie tam moze byt iba mikroskopicke, ale je tam vzdy. Zavisi iba od schopnosti daneho cvicenca, kedy sa to na nom prejavi.
Celotelesny pohyb atd. s tym nema co robit.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » pát 19. srp, 2005 9:41

Hm, podla mna v takom pripade v kolene vzdy existuje zbytocne trenie (len si to vyskusaj s extremnou pozornostou, musis to v kolene jednoznacne citit). Alebo si to skus prebrat logicky: spravny princip vyuzitia kolien v bojovych umeni spociva v tom, ze kolena iba prenasaju vahu zo stehna ci trupu do chodidiel ci zeme - to znamena, ze kolena nenesu (nemali by niest) ziadnu vahu. A to sa da jedine vtedy, ak kolena su v linii s chodidlami (je to len jedna z podmienok, je ich viac). Akonahle vytacas nohu s vahou, automaticky sa menia smernice kolena a chodidla a tym padom nie su v rovnovahe (harmonii, liu he, obecny princip vnutornych stylov), co znamena, ze v kolene nastava interferencia a koleno sa poskodzuje. To poskodenie tam moze byt iba mikroskopicke, ale je tam vzdy. Zavisi iba od schopnosti daneho cvicenca, kedy sa to na nom prejavi.
Celotelesny pohyb atd. s tym nema co robit.

Ahoj Miro,
díky za tvůj pohled a názor hlavně na ten třetí způsob. Z tvého příspěvku je zřejmé, že jsi tento způsob dlouhodobě necvičil, tedy zkušenosti v podstatě žádné a tvůj názor je založen tedy pouze na logice a víš sám, jak logika mnohdy pokulhává. Já nemám, žádné argumenty, abych své těžce :D získané zkušenosti nějak podpořil. Vysvětlím tedy, jak to dělám já, ale začátečním to nejspíš nic neřekne.
Je v podstatě úplně jedno jestli vytočení špičky dělám na "vizuelně" zatížené noze nebo na nezatížené noze, vždycky musím pomocí váhy vytvořit střed otáčení, který dávám v tomto případě do paty, tedy přesunu myslí váhu z celého chodidla a koncetruji ji pouze do jednoho malého místa v patě, tak abych neustále cítíl propojení s ming men - bodem nad kostrčí a následně propojení přes páteř s rukama. Pak následuje vytočení špičky, v každém případě mám patu zatíženou, tedy i třeba zadní nohu, když špičku dotáčím pří obratu o 180 stupňů, tedy je vizuelně odlehčená ale v mysli mám váhu na tu chvilku otočení v patě. Neztrácím tedy peng. Vzhledem k propojení kotníku, kolena, kyčle s mingmen není možné, aby se koleno vychýlilo ze směru špičky. Pokud by se tak stalo, ztratím peng. Pokud vnímam cestu síly z nohy do rukou jsem schopen si to pohlídat neustále. Mám zkušenosti, že pokud tomu začátečník nevěří, což je 99%, tak má problémy s koleny pořád a zakořenění pořád nikde. Časem v sestavě totiž dojde k obratům na zatížené noze o 180 stupňů a dokonce na jedné noze o 360 stupňů a tam pokud je někdo zvyklý nohu odlehčovat má problém se stabilitou a o bolesti v kolenách ani nemluvím atd. Ten kdo tomu věři, pokud vydrží a je trpělivý při cvičení zakladů, cvičí opravdu pomalu a dává si pozor, tak je časem za vodou. Správně rozložená váha působí jako živá voda, ale to je zase zkušenostní pocit, těžko obhajitelný logikou.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod romantimpl » pát 19. srp, 2005 10:11

Ve formě, kterou cvičím, jsou 2 otočení, jedno na patě a jedno na špičce. Někteří to cvičí s mezikrokem. Já to dělám odlehčením té nohy, na které se otáčím, tedy něčím jako nadskočením, aniž bych se ale úplně odlepil od země. Dá se takto eliminovat poškození kolene?
Já jsem při tomto pohybu nic problematického necítil, ale pravda je, že jsem tomu nevěnoval tolik pozornosti jako například udržení rovnováhy a tahle spojitost mi unikla.
romantimpl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod sun » pát 19. srp, 2005 10:32

romantimpl píše:Ve formě, kterou cvičím, jsou 2 otočení, jedno na patě a jedno na špičce. Někteří to cvičí s mezikrokem. Já to dělám odlehčením té nohy, na které se otáčím, tedy něčím jako nadskočením, aniž bych se ale úplně odlepil od země. Dá se takto eliminovat poškození kolene?
Já jsem při tomto pohybu nic problematického necítil, ale pravda je, že jsem tomu nevěnoval tolik pozornosti jako například udržení rovnováhy a tahle spojitost mi unikla.

No k tomu způsobu ti moc neřeknu já sám to dělám přesně naopak.
Kop provádím, jako bych provedl nadskočení, tedy na natažené noze a při obratu spíše těžiště snižuji, jako bych tlačil do země. Ale moc se tím nechlubím, 99% lidí si myslí, že je to blbost. No a co. :D
Kolena musí zesílit při jiných jednodušších cvicích. Lidé všeobecně moc spěchají. :D
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod paja » pát 19. srp, 2005 11:03

Chtel bych zareagovat zpetne na nekolik prispevku

for littlearts:

pokud se ti nezda cena kterou si Miro bere a srovnavas ji s temi na ktere jsi zvykly, tedy od shifu Huska a Du shifu, asi si nad tim dlouho nerozmyslel :evil: Du shifu nema svoji skolu Xingyi jako byznys (zivi se jako lekar TCM) a jak jiste vis, celorocne se cvici venku, cimz odpadaji jakekoliv naklady. Pan Husek ma dle meho nazoru spoustu zaku v Pisku a Praze. Vic zaku :arrow: prispevky mohou byt nizsi
Navic v obou pripadech zaci jezdi za svym shifu a ne naopak! Navic oni pobyvaji v CR dlouhodobe, tim padem postupuji pri vyuce tradicne krucek po krucku narozdil od Mira, ktery vedel, ze se bude se vsi pravdepodobnosti vracet zpet na Taiwan a tim padem se snazil predat na seminarich co nejvice zkusenosti, treninkovych metod a principu s tim, ze je samozrejme nemozne je za tak kratky cas zvladnout a vstrebat, ale je mozne na nich pak sam dale pracovat a rozvijet je, casem zacnou cloveku ty veci postupne dochazet a zapadat do sebe.

Dal jsem si navic tu praci a snazil se vyhledal prispevky od XiaoYu, littlearts, atd.

Littlearts, mozna by neskodilo se alespon zaregistrovat + nerozumim co znamena pojem byvaly shifu (v souvislosti s p. Huskem), snad pro tebe shifu neni jen nekdo komu momentalne davas svoje penize?? + skoda ze jsi specialne ty nebyl na tom prvnim seminari jibengong(u) urcite by pro tebe byl prinosem, i kdyz mozna ses uz od naseho posledniho setkani trochu rozhybal!

Hm, nevim kdes vyhrabal neco o duchovnu na tech akcich! Ale kazdy svou praxi nazyva jinak, jen by me nenapadlo, jak muze takova duchovni cesta fyzicky bolet 8O

Xiao, nechci ti krivdit, urcite mi utekla spousta tvych prispevku, ale prijde mi, ze tvoris opozici zdejsim mistrum diskuterum a jaxi napsal shifuum na ceskoslovenske wushu scene a v posledni dobe se snazis vetrit do prizne Suna a ziskat alespon nekoho na svou stranu 8)

vsichni panove litllearts, Hm, Xiao (XiaoYu) + anonymove

Vetsina vasich jakkoliv milych a dobre myslenych prispevku, je bez jakehokoliv obsahu a vahy. Diskutejete jen v tech threathech kde muzete neco zkritizovat a pomluvit, pripadne prihodit poznamku typu: jo, jo svata pravda!
jejich hodnota se tedy limitne blizi k nule!

Vyhledejte si tedy prosim treba vsechny prispevky od Vami kritizovaneho Mira a zjistite, ze v drtive vetsine z nich je jasny zamer :arrow: odpovedet na konkretni dotazy ohledne praxe bu.
Neberu Vam, ze se vsichni muzeme zmylit.

Zdravi Vas
pavel.prucha
paja
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod paja » pát 19. srp, 2005 11:10

Jesli chcete videt, co je dobry byznys kouknete na:

http://www.ccak.org/index.php/Akce#Qi-m ... Srpna_2005

Cena semináře Qi-masáže: 12 000 Kč (dva dny)

vyblbnout se ale muzete v threadu dou wanchun
pavel.prucha
paja
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sun » pát 19. srp, 2005 12:18

paja píše:Chtel bych zareagovat zpetne na nekolik prispevku

Xiao, nechci ti krivdit, urcite mi utekla spousta tvych prispevku, ale prijde mi, ze tvoris opozici zdejsim mistrum diskuterum a jaxi napsal shifuum na ceskoslovenske wushu scene a v posledni dobe se snazis vetrit do prizne Suna a ziskat alespon nekoho na svou stranu

Zdravi Vas

:D :D
Xiao neboli Durko si mne už získal dávno, a to jak dělá úžasně sojový guláš. Prostě bomba.
Jinak se spolu hádáme odjakživa a i proto ho mám docela rád. Ale v poslední době se už hádám nerad ať je to kdokoliv. Nejak mi to nejde.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

for Paja

Příspěvekod Anonymní » pát 19. srp, 2005 15:53

Zdarec, vacsinou sa snazim byt ticho a nic nepisat, ale proste to uz niekedy nedokazem vydrzat, ked sa jedna uz o naozaj nehoraznu blbost, nelogicnot alebo nepravost. Ale aj to najprv par dni najprv hryziem stol, a skusam to rozchodit, a az ked to nezvladnem, tak sa k tomu vyjadrim.
No a nemozem za to, ze sa to casto tyka veci okolo Mira. Napr. Miro sa vyjadri, ze 400$ za seminar u Dou W..? je nehoraznost a nikto nic, niekto tu napise ze 2000Kc za Mirov seminar je nejako vela, a vsetci ho tu zdrbu, ze je komanc, nevazi si vzdelanie atd. ... Ked pripomeniem, ze teda si asi ani Miro si nevazi vzdelanie, nikto nic. Cize na na kazdeho iny meter. Bohuzial. A logika sla do prdele. Alebo kauza tradicna skola pana Madla, ktoru si sam vymyslel (vid dane forum). Jeho obhajoba uplne super :), oponenti ostali zlikvidovani (tajny sensej znami celej hereckej komunite :)), tunajsi Wushu tradicionalisti to nechali bez povsimnutia, a logika spachala samovrazdu. A tak dalej .... A mne to niekedy proste neda nepodpichnut. Dufam ze to az tak moc serioznym diskuterom nevadi.

So Sunom sa pozname tak dlho, ze dufam, ze som sa mu do priazne votrel uz davno, a nebudem to musiet robit znovu :). Za slusny financny obnos som ochotny zverejnit niekolko naozaj veselych a unikatnych prihod zo spolocnych parieb so Sunom :).

No a Miro je isto mily, priatelsky, pohodovy a prijemny clovek, vsak to je vlastne zobravy budhysticky (budhisticky?) mnich. No a to, ze ked ho niekto podpichne, oponuje mu alebo dokonca kritizuje, Miro reaguje podrazdene, arogantne a oponenta uraza a snazi sa ho zhodit a urobit z neho debila, tak o tom si myslim, ze sa jedna o nejaku vymakanu budhy/isticku metodu, ako oponenta priviest blizsie k osvieteniu.

Xiao
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

for Sun

Příspěvekod Anonymní » pát 19. srp, 2005 15:56

Jasne ze s tym zverejnenim som to nemyslel vazne. Ochadzam do Zubri, ak sa stavis, bude super, ak nie, tak snad na slavnosti v Brne, a ak tiez nie, tak isto nieco vymyslime. :)

Prajem pevne nervy.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...