WING CHUN - Lepící ruce

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Boris

Příspěvekod Boris68 » čtv 01. zář, 2005 9:34

Anonymní píše:
Boris píše:
Hmm Jamambo
Takže nikdy jsem se nepasoval na Si-fu.....

aha.-------------->

...Moje klasifikace je jasná .....
...učil jsem v Australii a tak učím i tady ......
...abych měl své studenty stále co učit....

už tomu rozumím.

...Jo a polemizujete s někým kdo dělá WCH čtyřicet let

No a?! Za čtyřicet let bude třeba někdo polemizovat s Hladíkem, takže co jako?
Nechápu jak každá nedokvašená rychlokvaška má nutkavou potřebu něco sdělovat světu, "Borisi".

Nápodobně :D
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: a

Příspěvekod Boris68 » čtv 01. zář, 2005 9:50

roza píše::? Ja jsem to nevysvetloval ,na tom snad neni co vysvetlovat ,proste jsem to rekl a myslim ze pro to mam dobre duvody.Mimoto mi zkoumani legendy o vzniku Wingchun pripada asi tak prinosne ,jako badani dnesnich leteckych konstrukteru o tom ,z jakeho peri si i Ikarus slepil kridla a jestli k tomu pouzil vosk z roztavene svice ,kterou predtim pouzila jeho nevlastni sestra za uplnku k ritualni masturbaci.

Pokud tedy mohu poznamenat neco k clanku a budu se snazit byt konstruktivni ,uvedu jednu vecnou chybu za vsechny - tim minim ,ze je jich tam z meho pohledu vice ,nehlede na to ,kdo je autorem .

Loket ,ani zadny z jeho pohybu neni pohanen tricepsem.Triceps ma na starost - spolecne s bicepsem - naprimovani a ohybani paze ,tzn.predlokti vuci nadlokti.Mimoto zajistuje supinaci - vytaceni -predlokti.Tot vse.
Loket je vuci telu ovladan uplne jinymi svalovymi skupinami ,doporucuji biologii pro 7.tridy.
Pokud je jedna z premis celeho clanku v takto prikrem rozporu se skutecnosti a jsu na ni vazany dalsi fakta ,ja asi muze vyznit jako celek?

Roza

K tomu lokti - mluvíme o Chi Sao a o držení úhlu, který svírá paže v lokti proto to procvičování tricepsu
"Triceps ma na starost - spolecne s bicepsem - naprimovani a ohybani paze" no jasně ale nám jde přece o udržení struktůry a k tomu nám slouží více ten triceps nebo ne?
A předloktí se pohybuje proto protože se pohybuje loket...
Takže pokud toto je tvoje nedůležitější připomínka tak to je v pohodě... :)
čau
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 01. zář, 2005 9:53

Anonymní píše:
Boris píše:
Hmm Jamambo
Takže nikdy jsem se nepasoval na Si-fu.....

aha.-------------->

...Moje klasifikace je jasná .....
...učil jsem v Australii a tak učím i tady ......
...abych měl své studenty stále co učit....

už tomu rozumím.

...Jo a polemizujete s někým kdo dělá WCH čtyřicet let

No a?! Za čtyřicet let bude třeba někdo polemizovat s Hladíkem, takže co jako?
Nechápu jak každá nedokvašená rychlokvaška má nutkavou potřebu něco sdělovat světu, "Borisi".

Proč do něj šlapeš? Boris sem dal článek, článek byl v pohodě, ale ty jsi sem zatím nedal určitě nic. Reagovat jako největší znalec dokáže z klavesnice každej. Lidi jako ty akorat likvidujou všechny diskuze tím, že začnou napadat autory. Trochu se zamysli 8O

Pro Roza:
To s tím loktem je jasný a máš samozřejmě pravdu, ale tahat za slovíčka a podle jedné chyby (nebo jen špatné formulace) hodnotit celej článek? No nevím, nevím...

Trošku tolerance, pánové...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 01. zář, 2005 13:17

"lepici ruce v Hungga gungfu" - kdo rekl v HG nejsou?

"lepici ruce" (chi sau), "mostove ruce" (kiu sau), "prilnave mosty" (mou kiu) nebo "tlacici ruce" (teui sau) jsou soucasti naproste vetsiny cinskych b.u., Hung kyun rodiny Lam (Lam ga Hung kyun, LGHK), ktere cvicime my, nevyjimaje.

ve fundamentalni sparringove sestave "kroceni tygra ve znaku gung" (gung ji chaak) je x drilu na rozvijeni feeelingu (gam gok), nehlede na dalsich x HG technik a konceptu. HG neni jen styl 5 zvirat a 5 zivlu, ale i tzv. 12 mostu, ofensivniho a defensivniho pouzivani predlokti, pazi a de facto celeho tela:

gong - tvrdost
yau - měkkost
bik - tlak
jik - přímočarost
fan - rozdělování
ding - ustálení
chyun - minimalita
tai - zvednutí
lau - setrvání
wan - přesměrování
jai - ovládání
ding - spojení

kazdopadne nedelame z podobnych drilu modlu, je to jen nastroj na rozvijeni neceho, a napr. s chi sau v EWTO ci chi sau popisovanem ve vyse uvedenem clanku, to ma pramalo spolecneho
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

A

Příspěvekod roza » čtv 01. zář, 2005 13:30

TO ANONYMNI - jak jsem jiz rekl ,tech chyb je podle mne v clanku plno ,uvedl jsem jen ten ,u ktereho si to muze kazdy najit v ucebnici a neni k tomu potreba ani elementarni znalost Wingchunu.Ostatni tu psat nebudu ,Boris dobre vi ,v cem se neshodnem a vse jsme to uz asi probrali.

TO Boris
Prece jenom se pro jistotu jukni do ty biologie.... :?

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: A

Příspěvekod Tajun » čtv 01. zář, 2005 13:35

roza píše:TO ANONYMNI - jak jsem jiz rekl ,tech chyb je podle mne v clanku plno ,uvedl jsem jen ten ,u ktereho si to muze kazdy najit v ucebnici a neni k tomu potreba ani elementarni znalost Wingchunu.Ostatni tu psat nebudu ,Boris dobre vi ,v cem se neshodnem a vse jsme to uz asi probrali.

TO Boris

Roza

Wing Chun je nadherne umenie kde by som mohol zohnat nekake prirucky alebo knihy?
Tajun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boris68 » čtv 01. zář, 2005 14:32

roza píše:TO ANONYMNI - jak jsem jiz rekl ,tech chyb je podle mne v clanku plno ,uvedl jsem jen ten ,u ktereho si to muze kazdy najit v ucebnici a neni k tomu potreba ani elementarni znalost Wingchunu.Ostatni tu psat nebudu ,Boris dobre vi ,v cem se neshodnem a vse jsme to uz asi probrali.

TO Boris

Roza

Rozo tak sem s něma, ty vážne jen mlžíš, ale konkretně kde nic tu nic. To je vážně alibismus. Přece jsme se k Chi Sao vůbec nedostali. Já si totiž myslím, že prostě nepřipouštíš různé formulace stejných věcí. Vždyť jsem ti přeca dal za pravdu s tou biologíí.
Ale vážně, sedni a popiš Chi Sao v pár větách nebo dej link na někoho kdo to popsal lépe. Pak to bude na férovku...
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Boris68 » čtv 01. zář, 2005 14:35

Tajun píše:

TO Boris

Roza

Wing Chun je nadherne umenie kde by som mohol zohnat nekake prirucky alebo knihy?

Já ti mohu doporučit knihy Jima Funga, vlastně už jsem to udělal tím překladem. Je to v angličtině www.wingchun.com.au
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 01. zář, 2005 15:21

To Boris - nemlzim ,jen to tu nechci znova vse probirat.Shodou okolnosti mam u sebe vytisteny vsechny nase debaty ze soukr. posty ,je toho za dva mesice dost ,a musim ti oponovat ,k chi sao jsme se taky dostali.Jen bych tu psal to same.To uz radsi zase do soukr.
Ja jsem jen chtel upozornit na nektere - pro mne obrovske - rozpory,a nepovazuji to za slovickareni.
Snad jsem to udelal slusne ,pokud se mnou nekdo nesouhlasi ,ocekavam ze udela to same a taky se slusne ozve - normalka ,ne?

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod Boris68 » čtv 01. zář, 2005 15:35

roza píše:To Boris - nemlzim ,jen to tu nechci znova vse probirat.Shodou okolnosti mam u sebe vytisteny vsechny nase debaty ze soukr. posty ,je toho za dva mesice dost ,a musim ti oponovat ,k chi sao jsme se taky dostali.Jen bych tu psal to same.To uz radsi zase do soukr.
Ja jsem jen chtel upozornit na nektere - pro mne obrovske - rozpory,a nepovazuji to za slovickareni.
Snad jsem to udelal slusne ,pokud se mnou nekdo nesouhlasi ,ocekavam ze udela to same a taky se slusne ozve - normalka ,ne?

Roza

JO takže ty tady na veřejném foru něco zpochybníš, ale konkrétně se chceš bavit soukromě. A co ostatní, třeba by taky chtěli znát tvoje argumenty!!!
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 01. zář, 2005 20:11

To Boris -
1.vec se nema tak ,ze bych se chtel s nekym moci mermo bavit v soukrome poste ,jenom jsem zminil tu moznost.
2.Jakmile to tu budem resit verejne ,stane se z toho konfrontacni zalezitost typu muj bracha by zbil tvyho brachu ,o coz nemam nejmensi zajem a v nasi soukr. korespondenci jsme se tomu zatim uspesne vyhybali.Mimoto si myslim ,ze fora jsou timhle typem debat presycena a zajem o tohle konkretni taky neni zavratny.
3.Pokud by nekdo chtel znat me argumenty ,predpokladam ,ze by se zeptal.Na tvorbu obecneho povedomi agilnich nadsencu seru.Nemam Komenskeho komplex ,a tohle vyzaduje trochu vice zkusenosti.

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

2 Roza

Příspěvekod Panda » pát 02. zář, 2005 10:01

Tak trošku se mýlíš, je tu i spoustu nekonfrontačních lidí, kteří mají zájem se o něco podělit případně se něco zajímavého dozvědět (třeba já:) a skoro v žádném jiném z místních fór se nic konkrétného ani zajímavého neřeší, akorát se hloupě hádaj a jak sem už psal honěj si ego...já bych třeba pár vět ocenil ale všiml jsem si už dřív že VT/WCH mají trochu problémy cokoli zveřejňovat...snad ze strachu aby je někdo nenapadl což chápu:)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 02. zář, 2005 10:15

To Panda - nevadej mi konfrontacni typy lidi ,ale nevidim prinos konfrontace vyse uvedeneho typu v diskusi od klavesnice.
Nejedna se tedy o strach z napadeni ,ale o duvody vyse uvedene.

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 11:14

marax píše:ahoj, trenuji se lepive ruce i v hungga? slysel jsem, ze ne - coz mi prijde troch ochuzeni tohohle stylu...

hungga je hungga a lepive ruce jsou lepive ruce. ma to jinou filosofii. hungga by uz nebyl hungga, kdyby se pouzivaly lepive ruce. lepive ruce jsou WT a zakladem je taoismus a vzorem je voda, ktere nemuzes ublizit, dokaze se zformovat a pritom byt tak silna, ze dokaze pohout velkymi predmety. chi-sao nejde presne vysvetlit. to se musi zazivat. a kazdy ma jine citeni a mysl. je to o zazivani ctyr zakladnich principu. zalezi na tobe a na tvem uciteli, jestli se ti podari pouzivat ho tak citlive, reflexivne tzn. automaticky bez premysleni a agresivne. nevyzivejte nikoho na souboj. budte v klidu, volne proudici, silni a v pohode. WT je sebeobrana. utokem vyzkousis chi protivnika, ale taky to muze byt tvuj konec *THUMBS UP*
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 02. zář, 2005 11:19

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To PM - tak to vidis ,Pavle ,ty nam tady normalne kecas :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 11:43

Boris68 píše:
Tajun píše:

TO Boris

Roza

Já ti mohu doporučit knihy Jima Funga, vlastně už jsem to udělal tím překladem. Je to v angličtině www.wingchun.com.au

podle knih se to nemuzes naucit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

WING TSUN

Příspěvekod Anonymní » pát 02. zář, 2005 11:52

kdo tohle uci Veresovou :?: http://zpravy.centrum.cz/superstar/clan ... ?id=241261

chci se lepit :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tombl » ned 04. zář, 2005 15:11

Pánové a dámy, rok jsem zde na fóru nebyl, ale vidím, že se situace nezměnila, tak sem zase tak rok nevstoupím. Ten čas strávený s lidmi na Vašem "hádacím fóru" můžu venku, popř. v tělocvičně tisíckrát lépe využít...snad jsem to napsal bez většího využití společností vytvořeného ega...

Zdar
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tombl » ned 04. zář, 2005 15:12

Pánové a dámy, rok jsem zde na fóru nebyl, ale vidím, že se situace nezměnila, tak sem zase tak rok nevstoupím. Ten čas strávený s lidmi na Vašem "hádacím fóru" můžu venku, popř. v tělocvičně tisíckrát lépe využít...snad jsem to napsal bez většího využití společností vytvořeného ega...

Zdar
tombl
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 04. zář, 2005 15:43

tombl píše:Pánové a dámy, rok jsem zde na fóru nebyl, ale vidím, že se situace nezměnila, tak sem zase tak rok nevstoupím. Ten čas strávený s lidmi na Vašem "hádacím fóru" můžu venku, popř. v tělocvičně tisíckrát lépe využít...snad jsem to napsal bez většího využití společností vytvořeného ega...

Zdar

no a víš že jsi tu nikomu nechyběl ? tak to klidně prodluž na víc než rok!
bumbac
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...