roza píše::? Ja jsem to nevysvetloval ,na tom snad neni co vysvetlovat ,proste jsem to rekl a myslim ze pro to mam dobre duvody.Mimoto mi zkoumani legendy o vzniku Wingchun pripada asi tak prinosne ,jako badani dnesnich leteckych konstrukteru o tom ,z jakeho peri si i Ikarus slepil kridla a jestli k tomu pouzil vosk z roztavene svice ,kterou predtim pouzila jeho nevlastni sestra za uplnku k ritualni masturbaci.
Pokud tedy mohu poznamenat neco k clanku a budu se snazit byt konstruktivni ,uvedu jednu vecnou chybu za vsechny - tim minim ,ze je jich tam z meho pohledu vice ,nehlede na to ,kdo je autorem .
Loket ,ani zadny z jeho pohybu neni pohanen tricepsem.Triceps ma na starost - spolecne s bicepsem - naprimovani a ohybani paze ,tzn.predlokti vuci nadlokti.Mimoto zajistuje supinaci - vytaceni -predlokti.Tot vse.
Loket je vuci telu ovladan uplne jinymi svalovymi skupinami ,doporucuji biologii pro 7.tridy.
Pokud je jedna z premis celeho clanku v takto prikrem rozporu se skutecnosti a jsu na ni vazany dalsi fakta ,ja asi muze vyznit jako celek?
Roza
K tomu lokti - mluvíme o Chi Sao a o držení úhlu, který svírá paže v lokti proto to procvičování tricepsu
"Triceps ma na starost - spolecne s bicepsem - naprimovani a ohybani paze" no jasně ale nám jde přece o udržení struktůry a k tomu nám slouží více ten triceps nebo ne?
A předloktí se pohybuje proto protože se pohybuje loket...
Takže pokud toto je tvoje nedůležitější připomínka tak to je v pohodě...
čau