Prosim vás, nevěděl by ste někdo, jak se menujou ty dvě tyče, s kterejma se v kempu nebo jiu-jtsu bojuje??( nemyslim tonfy)
Popřípadě, jestli by ste mi nedali odkazi na fotky a videa s těmito zbraněmi....díky moc.
Moderátor: Picard

.
 .
Frana píše:Jo, díkes...No, u nas v Roudnici n.L. se učí asi jen jedna technyka ( v jiu-jitsu), a mně se to líbilo, tag chci jen vědět víc. Díkes :lol: .

Gino píše:(..)Jinak krátká tyč se v Jujutsu (podle toho v jakém) okrajově i užívá (tandžó), (...)
 nejčastějí 90 - 100 cm dlouhá (ale taky 137 cm v Čikubušima rjú)... Alternativní název, který jsem našel je sanšakubó (asi znáte), ale také košigiribó "hůl sekající pas". V klasickejch školách jsem nenašel nic, co by se používalo v páru (rozuměj stejná zbraň v každé ruce).
 nejčastějí 90 - 100 cm dlouhá (ale taky 137 cm v Čikubušima rjú)... Alternativní název, který jsem našel je sanšakubó (asi znáte), ale také košigiribó "hůl sekající pas". V klasickejch školách jsem nenašel nic, co by se používalo v páru (rozuměj stejná zbraň v každé ruce). 
 ) se používala kratší hůl tanbó, méně než 60 cm. V některých školách je to 30, v jiných 40 cm, ideální délka se měří od lokte po konec prostředníku. Alternativní názvy hidžigiribó (hůl sekající loket" ?...
 ) se používala kratší hůl tanbó, méně než 60 cm. V některých školách je to 30, v jiných 40 cm, ideální délka se měří od lokte po konec prostředníku. Alternativní názvy hidžigiribó (hůl sekající loket" ?...
 .
.
 .
. 

severin píše:
V Tigerteamu tyhle techniky učím v pražském dojo ut-čt od 20h.Pokud máš zájem vidět o čem to opravdu je přijd se podívat nebo se domluv s víc lidma a můžu vám udělat seminář.S Radkem se ted uvidím dost často,stačí po něm vzkázat.Když budu mít volno můžem se domluvit a přijedeš ke mě domů /vlakem 55min/.Pokud budeš mít zájem napiš
severin@centrum.cz
 .Strasně díky za nabídku a za vše, určitě se ozvu
 .Strasně díky za nabídku a za vše, určitě se ozvu 

Sin píše:To Frana: clovece ja te asi roztrhnu, jakou jednu technikuti asi v utery predvedu, co vsechno sme se ucili!
a nejaky techniky snad mame natoceny s Richardem z Hamru, takze to snad nekdy prinesu
 Já vim, ale ber to jako provokacui pro více informací.
 Já vim, ale ber to jako provokacui pro více informací.  ......nejel bys se mnou ve čtvrtek do tý prahy??
 ......nejel bys se mnou ve čtvrtek do tý prahy?? 

ale pravdou je, ze jsem nad tim stejne uvazoval, takze mozna i jo. Ale vis o tom, ze by si se pak do Rce dostal az v 23.15? Ja bych te mohl klidne v Praze ubytovat, ale to bys asi v patek nestihal skolu
  ale pravdou je, ze jsem nad tim stejne uvazoval, takze mozna i jo. Ale vis o tom, ze by si se pak do Rce dostal az v 23.15? Ja bych te mohl klidne v Praze ubytovat, ale to bys asi v patek nestihal skolu 

Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 návštevníků