WingVing ChunTsun

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Gino » pát 14. led, 2005 22:48

A co takovej "poloultimat" tedy cca na 70% vše... údery, kopy... boj na zemi. Stalo se ti již někdy, že bys bojoval s někým, kdo je v boji na zemi dobrý? (a nezmiňuj onoho Judistu, jelikož ten nepoužíval údery a kopy - a že to i na zemi krásně jde)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 15. led, 2005 8:58

Playere......trošku si protiřečíš,ale to je jedno.Fór je ale v tom,že pokud neumíš padat,i pád na "odpruženou" podlahu ringu Ti ublíží.Pokud umíš,nebojíš se padat ani na beton :wink: Umění padat je totiž hlavně v hlavě(kluci,co děláte boj na zemi....PLETU SE?)

A moc se mi líbí,jak víš už dopředu,co za žádné situace nebudeš v boji dělat třeba na sněhu......to si děláš jen srandu,ne?!Pokud mi chceš říct,že umíš bojovat jen na parketách......no nic,nebudu rejpat.(Jsou totiž chvilky,kdy Tě zachrání opravdu jen pohyb,který tu absolutně vylučuješ).A pokud nejsi schopen brát v potaz i povrch,na kterém se pohybuješ.......(ale je možné,že Tě teď špatně chápu,co se snažíš říct)

Ale jinak už se nám to zvrhává do debaty "co by,kdyby"....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 15. led, 2005 9:46

Myslím že základní a nosná myšlenka toho co Player napsal je že za 3 měsíce co dělal thaibox se nabouchal (mysleno na tvrdý kontakt) až až...

:lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 15. led, 2005 15:57

Gino:to ne,to sem jeste nejel...ikdyz jak se to vezme...kdyz sem sparoval s tim klukem co rikal,ze se ted venuje "ultimatu",tak s tim sem se na zem dostal a na zemi sme i pokracovali,lepe receno on dostal na zem me,nekolikrat.Duvod proc se to stalo,ze me povalil na zem, zde rozebirat nechci.

Jendis:jiste ze pad jako takovy sam o sobe neni nic bezpecneho nehlede na co padas,ale ikdyz budes umet padat a mlasknes sebou na obrubnik,tak ti odrazenej loket asi moc vdecnej nebude apod.Nejbezpecnejsi je umet nepadat 8)
S tim povrchem si me pochopil presne naopak,vsak sem psal,ze BU te ma naucit,aby si byl schopen rozpoznat,co si muzes na tom a tom povrchu dovolit.

Masta:ne tak sem to fakt nemyslel :lol: Jen sem naznacoval,ze plny kontakt sem si vyzkousel a stacilo mi to.Ted uprednostnuju presnou techniku,ktere se v bambulich nemohu naucit.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 15. led, 2005 18:16

Duvod proc se to stalo,ze me povalil na zem, zde rozebirat nechci.

:D :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stefano » sob 15. led, 2005 18:48

Duvod proc se to stalo,ze me povalil na zem, zde rozebirat nechci.

to player:PRECO?????
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 16. led, 2005 0:05

...vyborne...navnada zabrala... :D
Protoze sem cekal,az zacnete skemrat,abych vam to rekl 8)
Tentokrat strucne,no long story :wink:
Predne slo o to,ze jsem se nejak zvlast nedohodli na "pravidlech".Proste jen lehky kontakt na hlavu,na telo s durazem.Takze to vypadalo vicemene tak,ze na muj lehky kontakt na hlavu reagoval(nebo mam spis napsat nereagoval?) pote tim zpusobem,ze me prave povalil.Ke konci uz me to vypeklo a dal jsem i duraz na hlavu,nacez uz si priblizeni ke me a nasledne povaleno moc dobre rozmyslel a nedoslo na nej.
Proto sem psal,ze vidim jako velky problem sparovat s nekym,kdo je,kdyz to reknu slusne,zvykly na plny kontakt a ranu si dokaze uvedomit proste az kdyz ji skutecne dostane.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 16. led, 2005 12:45

chlapi sorry, ale zalozte forum PLAYER a tam tohle reste, temahle kecama sou zaplacany skoro vsechny fora, nejen tohle, o prachobycejnym WVTCH :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 12:36

player píše:...vyborne...navnada zabrala... :D
Protoze sem cekal,az zacnete skemrat,abych vam to rekl 8)
Tentokrat strucne,no long story :wink:
Predne slo o to,ze jsem se nejak zvlast nedohodli na "pravidlech".Proste jen lehky kontakt na hlavu,na telo s durazem.Takze to vypadalo vicemene tak,ze na muj lehky kontakt na hlavu reagoval(nebo mam spis napsat nereagoval?) pote tim zpusobem,ze me prave povalil.Ke konci uz me to vypeklo a dal jsem i duraz na hlavu,nacez uz si priblizeni ke me a nasledne povaleno moc dobre rozmyslel a nedoslo na nej.
Proto sem psal,ze vidim jako velky problem sparovat s nekym,kdo je,kdyz to reknu slusne,zvykly na plny kontakt a ranu si dokaze uvedomit proste az kdyz ji skutecne dostane.

Zdravim Playera !

dobre se tu bavim ctenim uz nejaky patek, :-))) Tim "klukem, co se zabyva ultimaty", myslis mne ?

S pozdravem Sh.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stefano » pon 17. led, 2005 12:50

ahoooj anonym :lol:
Sh.prosim ta,mozes mi napisat,ako to vlastne bolo ?dakujem
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 17. led, 2005 18:29

Schinobi:pokud si to ty,tak jo:)A ze se teda nevyjadris,at to slysi i z tve stranky;)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 17. led, 2005 19:11

...sem byl ja...jo a sorac za to "c";)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Tak tedy tak

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 10:30

Nemam ve zvyku rozebirat verejne nejaky sparring, ktery probehl v soukromi a vzhledem k podminkam ho nelze ani objektivne zhodnotit. Cimz se omlouvam vsem pripadnym zajemcum o stavnate detaily. :-)Upresnim ale dve veci:

1. ultimaty mne sice zajimaji, takze se jimi svym zpusobem zabyvam, ale vzhledem k memu zdravotnimu stavu je nemuzu aktivne trenovat. Pokud jsem ti Playere pripadal jako ultimatnik (coz je i tak dost siroky a nejasny pojem), tak se omlouvam za mirnou mystifikaci, nebyl to umysl. :-)

2. Na zacatku naseho (v poradi druheho) sparringu jsem s tebou svihnul nekolikrat bez problemu o zem (podobne jako pri nasem prvnim). Proto jsem se rozhodl v tehle taktice nepokracovat a snazil jsem se potrenovat si praci hlavne ve stoje ve stredni vzdalenosti, protoze mas opravdu rychle nohy a ruce :). Nekdy ke konci sparringu jsem se zachoval jako idiot a po pravu take inkasoval. Jestli jsem tim v tobe vyvolal pocit, ze kvuli par tvrdym ranam ti uz nepujdu na telo, tak se opet omlouvam.

Schinobi :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 18. led, 2005 14:54

Neviete prosím niekto odporučiť u koho a kde sa dá na Slovensku cvičiť
Tai ji quan alebo kungfu? Som začiatočník ,takže zatiaľ by stačili základy ale nechcem aby to bola strata času keď sa budem učiť u podvodníka.
Vďaka.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 18. led, 2005 20:01

Shinobi:ja jsem te tak nazval,protoze si zminil,ze si s klukama od ultimatu ve styku.To nebylo mysleno nejak konkretne.Souhlasim s tebou,ze rozebirani sparingu je tezke brat objektivne,proto bude vhodne sparing v hanumanu zdokumentovati:)
PS:jako idiot sem se zachoval vickrat ja,takze neni co resit.Ale vsak o tom to je,covek si veme aspon nake to ponaucenicko;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fletcher » stř 19. led, 2005 9:35

Boyakasha píše:Neviete prosím niekto odporučiť u koho a kde sa dá na Slovensku cvičiť
Tai ji quan alebo kungfu? Som začiatočník ,takže zatiaľ by stačili základy ale nechcem aby to bola strata času keď sa budem učiť u podvodníka.
Vďaka.

snad ano. zalezi na tom, odkud jsi. radeji do posty tady jsme OT..
fletcher
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 02. říj, 2005 20:10

aky mas stupen vo WCH ? kedchces sparovat?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hanzi » ned 02. říj, 2005 21:17

je mi líto yi wana, že ke kritice musí užívat tak rozsáhlých argumentů. Třeba někdy najde svůj klid a ostatní ho nebudou provokovat :(
Hanzi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod olivera » pon 03. říj, 2005 13:01

Tak hosi poslouchejte,

nechci vas nejak urazet ale nemyslete si ze kdyz nekdo z vas par mesicu chodil na WT, ci WCH, nebo ze nekdo z vas videl nejakou kazetu a pak posuzujete, tento system.

Verte ze WT je nejspis uplne nejjednodussi bojovy system, bez pravidel. Muzete ho pouzit kdykoliv, a kdekoliv, nemusite byt rozcviceni, je to vec drilu. Kdyz budete mit techniky nacvicene, je to sice hezky ale asi to trochu da zabrat. Jestli opravdu znate WT tak urcite vite ze tam zadne techniky nejsou............... Zkratka je potreba zazit si 4 Základní reflexy a pak jen cvicit cvicit a cvicit. Mylite ze je to slozite, co karate, co aikido, judo, kempo, box, kick box........... Mate zde mene nez 4 techniky?? to asi ne.
WT je o plynulosti a prirozenosti, pokus budete flexibilni a pruzni, a pochopite podstatu tohoto systemu, pak zmenite nazor.

cus
olivera
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 19:42

olivera píše:...Jestli opravdu znate WT tak urcite vite ze tam zadne techniky nejsou............... Zkratka je potreba zazit si 4 Základní reflexy a pak jen cvicit cvicit a cvicit. Mylite ze je to slozite, co karate, co aikido, judo, kempo, box, kick box........... Mate zde mene nez 4 techniky?? to asi ne.
...
No fajn, ale je to tak vyjímečný? Nejni to tak snad v kdejakym BU že nakonec všechny techniky splynou v jedinou, "zareagovat správně"? A 4 Základní reflexy - no, nemá například Aikido tak ňák jen dva - omote a ura?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...