Feng Shan Shi

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Feng Shan Shi

Příspěvekod Anonymní » úte 04. říj, 2005 16:17

Podle me Feng shan shi je dobra skola,chtel bych videt na kom si vyzkousite techniky z VCD kdyz nemate na kom ani nikoho kdo by vam je vysvetlil,navic skolne tam maj 1500 na pul roku...Jo a nechapu co mate furt stim VCD?zkuste si zabojovat s jejich ucitelem a pak neco rikejte...holt na netu je kazdej hrdina
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 2:32

mě se líbí ty ceny za VCDčka, tady v pekingu pro info 1 kus wušu VCD cca 10-20 Yunů
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Feng Shan Shi

Příspěvekod Dong_wu » stř 05. říj, 2005 5:59

Anonymní píše:Podle me Feng shan shi je dobra skola,chtel bych videt na kom si vyzkousite techniky z VCD kdyz nemate na kom ani nikoho kdo by vam je vysvetlil

Jasne, pokud ma clovek DOBRY zaklady, muze se naucit z VCD nejakej shaolin, ale tezko taiji, xingyi nebo bagua

Anonymní píše:navic skolne tam maj 1500 na pul roku...

Za 1500 je peknej balik VCD :D

Anonymní píše:zkuste si zabojovat s jejich ucitelem a pak neco rikejte...holt na netu je kazdej hrdina

To jde? Jestli je to pavda, rad se stavim a vyzkousim to, treba pak opravdu zmenim nazor..........
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 6:10

Anonymní píše:mě se líbí ty ceny za VCDčka, tady v pekingu pro info 1 kus wušu VCD cca 10-20 Yuanů

Pro všechny: 1 yuan je asi 3-4 Kč
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. říj, 2005 6:26

asi pred rokem se u nas ve skole stavili dva hosi z vyse zminovne skoly, na "bei mou" (pomereni dovednosti) - bez chranicu, bez pravidel. pote, co dostali slusnou nakladacku (tekla i krev), sami uznali, ze pres sifu VCD cesta nevede... poslal jsem je vyzkouset sve "umeni" i do jinych skol, ale pokud je mi znamo, uz nikam nedorazili
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 05. říj, 2005 7:57

Myslím, že to anonym napsal jen tak jako legraci, ale kdyby ne, tak jsem k dispozici: Jamamba@seznam.cz
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 12:14

rád bych upřesnil několik věcí o kterých se tu mluví:
1. Jsem si takřka jist, že všichni, kdo tady pomlouvají dovzdělávání se
z knih a videa, mají pěkný archív sami doma a nejsou-li hloupí,
líbí-li se jim nějaká technika nebo metoda tak se jí podle toho naučí.
Navíc nechápu, kde třeba Dongwu bere jistotu, že se učitelé v našem klubu učí jenom z CD - pokud jí nemá proč o tom veřejně píše ?

2. Někteří učitelé jsou zajisté výborní , ale jak lze pak vysvětlit to co předvedli jejich žáci - viz Pavela vs Kurfirst.
Pokud vím Pavela cvičil u mistra Du velmi dlouho a byl přímo u zdroje.
Jak a kolik použil technik z toho co se učil ?

3. Ceny VCD jsou dané jednak tím, že je nebereme z Číny, ale z USA,
kde jsou dražší + poměrně vysoké poštovné. Navíc jistý malý zisk z VCD
používáme k financování nájmu tělocvičny.

4. Za půlroční školné které je 1500 u nás může kdokoliv chodit
klidně 24 hodin, 7 dní v týdnu. K tomu má volně přístupný archív videa a knih - takže si cokoliv může půjčit a sám se to naučit.
Nikomu tajně nezakrýváme, že se přiučujeme i z knih a videa.
Každý se to hned zpočátku dozví. Pokud někdo chce cvičit Xingyi -
dostane veškeré nám dostupné materiály - knihy a videa.
Navíc mu vždy osobně doporučím ať se nejprve podívá do jiných škol
- tedy hlavně k mistrovi Du Fu Kunovi .
Nikdy se nikdo z nás neprohlašoval za nějaké velké znalce či mistry.
Jsme pouze klub, kdo chce, tak u nás cvičí, někdo si chodí jenom zabojovat nebo využívat pomůcky a cvičí si sám.

5. Co se týče dvou kluků, kteří obcházeli asi před rokem a půl různé školy a chtěli si zabojovat, tak se to má takto :
Oba u nás v té době nijak aktivně necvičili - spíše nárazově - oba cvičili
hlavně v jiných klubech. V těch se jim však už nelíbilo a tak jsem
jim poradil ať obejdou různé školy a poprosí o sparring (tedy ne žádné
oficiální vyzvy - to je výmysl). To jim pak pomůže při výběru, kam
se dále přihlásit. ©kol obešli asi 10 - nicméně všude je odpálkovali,
že to nejde. jedině u mistra Macka, který si je objednal na jiný den,
a na tento den si pozval speciální žáky .
Nesnažili se nikoho vyzvat, aby ho zesměšnili, ale prostě si jen tak
tréninkově zabojovat, aby viděli úroveň běžných cvičenců té které školy a
mohli tak jasněji vědět kam chtějí dále chodit cvičit.
Také ty souboje rozhodně nebyly něco jako UFC, krev a zlámané kosti -
co vím tak oba druhý den normálně cvičili.

6. Připravujeme pravidelný den (třeba jednou za 14 dní), kdy bude volný bojovací trénink pro kohokoliv, z jakékoliv školy - zdarma.
Bude vždy ohlášeno na našich stránkách kungfu.trilogic.cz .
Nejde o to nad někým machrovat nebo si něco dokazovat - jde o to
vytvořit prostředí pro "výměnu zkušeností".

Doufám, že jsem se nikoho nedotkl
s pozdravem - výmyslům , fámam a pomluvám zdar
V. J. (za klub Fénixů)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 05. říj, 2005 12:35

Hele, tak co se otíráš o mě, kolik používáš technik v boji ty? Myslím, že souboj s Kurfurstem jsme já i Zdenek dostatečně vysvětlili, když nikdo nechce nikoho praštit, tak to vždycky skončí u "Džuda". Nevím co je V .J, jestli jseš Jirsák, tak si laskavě vzpomeň, že jsem z tebou nikdy neměl žádnej rozpor, dokonce jsme se kdysi potkali, to byl ještě Dufukun v Číně a oba jsme byli samouci. Dávat mě za příklad toho, jak je Dufukunovo xinyi blbý není zrovna objektivní, přiznávám, že o tom vím stále prd.Jak se skutečně používá Xingyi v boji si můžeš zkusit z někým,kdo trénuje s Dufukunem, nebo i s ním, já nejsem zrovna nejreprezentativnější typ,(navíc jsem 10 000km východně) zkus to třeba s Dongwu.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » stř 05. říj, 2005 13:12

Anonymní píše:
6. Připravujeme pravidelný den (třeba jednou za 14 dní), kdy bude volný bojovací trénink pro kohokoliv, z jakékoliv školy - zdarma.

Tak tohle se mi zamlouva. Kdy je prvni termin? :)
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 05. říj, 2005 13:44

Já bych se jich teda zastal, je-li skutku tak jak V.J. píše. Když je to klub kde si cvičí víceméně kdo chce co chce, tak to je za 1500 půlročně moc fajn :D
U nás bych to uvítal, když je dneska všecko zkoupený, tak by si měli lidi s podobnejma zájmama vypomoci.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 14:07

Jo.Každej máte kus pravdy.Je podlě mě blbost necvičit pod odborným vedením(i když pro sebeobranu by to mohlo stačit)Ale ty prostory jsou moc fajn.Byl sem se tam tak před rokem podívat a je to fakt výborný.Maj tam všechno-panáka,zbraně,různý pomůcky velkou plochu na cvičení.Kdyby si našli mistra pod kterým by mohli cvičit tak to bude jedna z nejlepších škol v Praze.Zázemí je důležitý.Ale ty detaily-co se týče cvičení-to vážně nelze podle VCD.To pochopí snad každej-i Laik. :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. říj, 2005 14:40

ad V.J.:

- ok, odkud se tedy uci ucitele z vaseho klubu? styly, jmena, linie atd.? z vypraveni kluku od vas to vypadlo spis na trenink typu "naucit se x sestav z x VCD a pak se prat" - to neni gf, ale nekdo rad holky, nekdo vdolky. knihovna s drevenym panakem v rohu neni skola gf

- Pavela vs. Kurfurst: ja jsem tam byl, a ty? pokud ne, vis vsechno jen z doslechu.

- co se tyce tech dvou kluku od vas, nepostavim proti nim kluky co cvici par mesicu, kdyz mi sami rekli, ze cvici nekolik let. kluci, kteri s nimi vymetli podlahu, cvicili o x let mene nez kluci od vas - kdybych si pozval "specialni" zaky, dopadli by mnohem hur. byli nafoukani a arogantni, k "pratelske" vymene zkusenosti to melo daleko. krev tekla, ale ne nase - maji-li zajem, at prijdou znovu. to co predvedli byla zalostna parodie na gf filmy, smesice ruznych stylu naucenych pouze a jen z CDcek, zadny system, coz sami ostatne po "akci" uznali. mimochodem, byli jsme jedina skola, ktera vyzvu prijala, kdyz jsem je posilal, at si jdou vyzkouset svoje "umeni" do dalsich skol, kde s prijmutim vyzvy nemaji problem (napr. skola sifu Rzounka), rekli ze zaskoci, ale nestalo se tak. vpadnout k nejakemu Cinanovi na hodinu zacatecniku a chtit se prat neni asi ten nejlepsi zpusob, to se pak lehko rozhlasuje, ze skola vyzvu neprijala. mimochodem, priste to budeme tocit, at to ti, kteri o prubehu vedi prdlajs, neprekrouti

- radi prijdeme
Naposledy upravil pm dne stř 05. říj, 2005 15:25, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 15:10

Anonymní píše:

Doufám, že jsem se nikoho nedotkl
s pozdravem - výmyslům , fámam a pomluvám zdar
V. J. (za klub Fénixů)

Timhle sis to Jirsaku pomerne "posral". Protoze je to nadherna prilezitost si s Tebou osobne "vyrikat" spoustu veci za nekolik let nazpatek. Takze se tesime na to az to zacne.
Petr
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 05. říj, 2005 15:47

Pro J. V.: :? omlouvám se za OT ale nechce se mi mejlovat: Kouknul sem na vaše stránky a u sweb.cz/vcdkungfu/yangtaiji.html na mě vyběhla hláška že je tam prej ňákej malware sajrajt VBS:HapTime :? Bylo to jen na týdle jediný, na jiný sem si toho nevšim. Kdyžtak na to koukněte esi se vám nezablešila, nebo esi tam nemáte něco moc vostrýho - antivirák to chytá. :twisted: Jinak - máte tam zajimavou sbírečku. Konec OT.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 06. říj, 2005 3:05

®e by se chystal masakr motorovou pilou? To budou učiněná jatka...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 12:15

Ty bláho to úplně žasnu co jsem vyvolal tím že sem napsal tři slova.To je mazec..Chlapi serte na to. :roll: 8O :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 12:43

Po dlouhé době jsem se podíval na popud bratra jednoho z diskutérů v tomto tématu na tyto stránky
a první co vidim, že někdo reje do našeho klubu.
Takže jsem v tom zápalu co mě chytil trochu přestřelil.
V první řadě se omlouvám Pavelovi - je mi jasné jak takové souboje
dopadají a vypadají - navíc Kurfirst je jistě skvělým bojovníkem.
Rozhodně jsem nechtěl nějak urazit mistra Du, kterého si velmi vážím
a ani jeho žáky - jistě jsou velmi dobří. Taky je to několik let nazpět
a Pavela je jistě dnes už o hodně levelů dál.
To samé co se týče Macka a jeho Hunggar školy - vážím si ho protože už delší dobu postivě vyučuje tradiční kungfu. Navíc právě on a jeho žáci
byli jediný kdo byl vůbec přistupný k sparingu ve výše zmiňovaném případu. Taky nijak nechci schazovat umění jeho žáků -
oba zmiňovaní kluci u něj dostali pěkně za vyučenou a protože
je od té doby vídávám víc - určitě jim to prospělo -
ostatně jako každému.
Nevím o kom přesně anonym na začátku této diskuze mluvil, protože u nás vyučujeme tři. Nicméně jsme jen obyčejní lidé - žadní superbojovníci a už vůbec ne nějací velcí mistři. Cvičíme hlavně pro radost.
Také nechápu "za několik let nazpátek" - Macka osobně neznám a tuším že ani žádného jeho žáka (tedy teď trošku jeho bráchu, protože
měníme zdroje našich archívů). Jelikož se už nějakých 12 let držím mimo veškeré žabomyší války české kungfu scény, myslím, že není žádný
důvod k této naštvanosti nemůže mít.
Ještě jednou se všem dotčeným omlouvám
s pozdravem V.Jirsák
P.S. První "platforma výměny zkušeností" - tedy otevřený sparingový
trénink pro kohokoliv, z jakékoliv školy je předběžně určen
na sobotu 22. října nebo tu potom u nás v klubu - všichni (tedy kromě čumilů) jsou srdečně vítáni.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 12:58

Na popud bratra Petra Macka jsem se po dlouhé době podíval na tohle fórum a co nevidím - někdo se tu naváží do našeho klubu.
V souvislosti s tím jsem se neudržel a trošku jsem přestřelil.
Hlavně se chci omluvit Pavelovi. Je mi jasné jak takové souboje vypadají a dopadají. Navíc Zdenál je jistě velmi dobrý bojovník.
Taky je mi jasné že dnes je Pavela o pěkných pál levelů výš.
Rozhodně jsem nechtěl nějak urazit mistra Du, kterého si velmi vážím a ani jeho žáky, kteří jsou jistě velmi dobří.
To samé platí o Mackovi a jeho škole. Osobně ho neznám, ale vím že se dlouho a poctivě věnuje výuce tradičního Hunggaru a je jistě velmi dobrý.
Také jeho kluci byli jediní, kdo si s výše zmíněnýma skutečně zabojoval -
což jsme všichni ocenili. Oba také dostali pěkně nafrak - a určitě se z toho poučili. Tak by to mělo být. Tím se člověk učí a to ho pošupuje
dopředu. Nevím co myslel tím "několik let nazpět" - jelikož se už
nějakých 12 let držím zásadně mimo žabomyší války české kungfu scény a rozhodně nejsem ten kdo by si vymýšlel a pomlouval ostatní - navíc pokud je vůbec neznám.
Taky nevím koho přesně myslel anonym v úvodu, jsme tu tři co
vedeme tréninky, ale rozhodně jsme jen obyčejní lidé, žádní superbojovníci a už vůbec ne žádni mistři. Cvičíme hlavně pro radost.
S pozdravem V. Jirsák
P.S.
První volný trénink na který zvu všechny kdo si chtějí zaspárovat s lidmi z jiných škol a naučit se zase něco nového, poznat svoje mezery atd.
by měl být nejspíš v sobotu 22.10 u nás v klubu - detaily upřesním
na našich stránkách.
čusík
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 06. říj, 2005 13:18

Nojo, nic se nestalo, emoce jsou špatnej rádce, hele co kdyby si se přihlásil a zapojil do debaty? PS:to víš že teď jsem už úplnej Bruklí, teď už bych se se Zdeňkem utkal tak maximálně ve vzpírání půllitrů :wink: .
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. říj, 2005 13:18

Jirskáku, ty šmejde,
ty si necháš říkat ""Číňan slyšel jsem, viď ? Hele kruť se jak chceš, vykroucej se jako žížala, vůbec ti to nepomůže. Jestli ty máš paměť krátkou tak my ne. Zapomeň na nějaký "naučit se zase něco nového, poznat svoje mezery atd. " nebo "platforma výměny zkušeností", ty osobně tam prostě dostaneš co si zasloužíš a bude to na kameře a vzápětí na webu, tak abys nemohl nic tak jako obvykle nějak překrucovat a lhát. Pak si můžeš třeba stěžovat svýmu učiteli VCD, DVD i VHS že tě to naučili špatně.
Petr
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...