WT ODHALENI :-)

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Panda » stř 09. lis, 2005 22:56

2 Pavela..no nerad to píšu jako první ale to KO na konci co dal ten číňan jak píšeě...celou dobu kopu stal na spicce a pri kontaktu este vyskocil..naskoceny highkick...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 09. lis, 2005 23:29

Panda píše:2 Pavela..no nerad to píšu jako první ale to KO na konci co dal ten číňan jak píšeě...celou dobu kopu stal na spicce a pri kontaktu este vyskocil..naskoceny highkick...

no to je goooool !!!! :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 10. lis, 2005 2:38

khruHanuman píše:
Panda píše:2 Pavela..no nerad to píšu jako první ale to KO na konci co dal ten číňan jak píšeě...celou dobu kopu stal na spicce a pri kontaktu este vyskocil..naskoceny highkick...

no to je goooool !!!! :lol: :lol: :lol:

Sorry to jsem za blbce já :? :lol: :lol: :lol: . Nepochopil jsem vo co gou a zaplakal na špatném hrobečku :? . Jestli jste mysleli tohle jako kop ze špičky, (to znamená spíš naznačení kopu s vyskočením) tak to je jiná, toho je ve wušu samozřejmě spousta. Předpokládel jsem, že se bavíme o tom, co je na fotce Mr.Wingtsuna(stojím na špičce, protože mám kráztké šlachy a bez toho bych nedokázal kopnout tak vysoko :lol: ), což je diametrálně JINÁ záležitost. TO ZNAMENÁ STOJíM NA ©PIČCE A KOPU, a nikoliv JDU ZA KOPEM na špičku až k výskoku(klasické fei jiao). Omlouvám se za dlouhé vedení, pokud to MT cvičí takto, tak je vše in ordnung a já jsem zase pan chytrej :lol: .
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 10:30

Chlapi stejně je to tak že to vypadá dobře když někdo někoho sejme kopačkou-ale to je všechno.Opravdovej mistr Vám řekne že ruce jsou rychlejší a kopy jsou rizikové.Většina kopů v sestavách TRADIČNíHO Wushu je jen na nácvik koordinace a na uvolnění atd.Dost mistrů mi řeklo že nejlepší je používat kopy přímé a do pasu-zbytek je jen na to co jsem psal předtím nebo na závody a jiné šou.Také si neumim představit jak 60 kg chlapík přerazí lowkickem nohu 120kg chlapíkovi.Ale závody ať už Sanda či Muay Thai nejsou realita.Jak můžu vědět co na mne člověk na ulici pojede???Těžko jen pár druhů kopů,kolena a hák direkt zvedák či loket.Myslim že je toho daleko víc.Takže princip neporazitelnosti je kde???NO myslim že jinde.Nebo spíš vim :D :D :D Ale bohužel jen vim.. :D

Ale teď už sem se dostal od sportu k bojovému umění-že by rozdíl :?: :?: :?: Asi jo....Nebo ne???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 10:35

Littleartsi ty jsi blb. Myslim, ze Dufukunova skola je dalsi, kde by ses uz nemel ukazovat. Delas nam jen OSTUDU:!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 10:45

Anonym???Zase???Myslim že nedělám ostudu.Nedělej skauta.Sifu řekl že mu dělám ostudu nebo si to řekl ty???
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 10:50

Rád se ho dojdu slušně zeptat na to co si o mně říkal a pokud s tim bude souhlasit tak tam samozřejmně nebudu překážet a půjdu k Qin Min Tangovi-kam sem chtěl stejně chodit zároveň.Kdy mají téninky sem si už zjistil a s pár lidma od něj už sem mluvil.Tak kdyžtak budu chodit jen k němu.Ještě sem začal chodit do Zenové školy Soto-pohoda-od té doby co tam sem se pořád jen tlemim a nemusim si ani dávat Jointa :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » čtv 10. lis, 2005 10:51

Anonymní píše:Littleartsi ty jsi blb. Myslim, ze Dufukunova skola je dalsi, kde by ses uz nemel ukazovat. Delas nam jen OSTUDU:!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:

Sorry, to jsem psal ja. Nebyl jsem prihlasenej :(

A rekl jsem to ja a rekl jsem, ze delas ostudu cely skole :evil:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 11:03

Myslel sem si že si to ty.Je to ale tvůj názor.Já si myslim že ostudu nedělám.Nevim jak si na to přišel.Ale jestli si myslíš že jo tak je to smutný a v tom případě se tam opravdu už neobjevim.Nemám rád manipulaci a každej svobodnej člověk by se měl vyjadřovat dle svého uvážení.Tohle ale manipulací zavání.Jestli nezvládáš moji přímost tak bychom spolu asi nevycházeli a pokud někdo řekne svůj názor a ostatní ho za to odsoudí tak je asi někde chyba.... :wink: :? :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod Gusep » čtv 10. lis, 2005 11:48

littlearts píše:Chlapi stejně je to tak že to vypadá dobře když někdo někoho sejme kopačkou-ale to je všechno.Opravdovej mistr Vám řekne že ruce jsou rychlejší a kopy jsou rizikové.Většina kopů v sestavách TRADIČNíHO Wushu je jen na nácvik koordinace a na uvolnění atd.Dost mistrů mi řeklo že nejlepší je používat kopy přímé a do pasu-zbytek je jen na to co jsem psal předtím nebo na závody a jiné šou.

Nevenujem sa sice cinskym BU ale musim dat za pravdu. Myslim v tom, ze kopy vedene vyssie ako na pas su v realnom boji prilis rizikove..vhodne pre film, show,...samozrejme iba osobny nazor:)
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

kopy

Příspěvekod wushi » čtv 10. lis, 2005 13:50

no, o tých kopoch do výšky pásu si dovoľujem pochybovať...samozrejme, že niektoré kopy po pás môžu byť rýchlejšie, no vezmite si napr.oblúkový kop (biantui čín., mawashi geri jap., tuším :) ), dráha je rovnako dlhá, len uhol zdvihu hornej časti nohy (od bedra po koleno) je iný...takže je to o rýchlosti a tá by mala byť takmer rovnaká (spomalenie pri vyššom zdvihu kolena je stotina možno desatina sekundy), takže neviem...samozrejme závisí použitie kopu od ďalších faktorov - stabilita, rozťahanosť (flexibilita), atď. :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » čtv 10. lis, 2005 15:35

Beriem, že pokial má človek dostatočne "vykopané" a uvoľnené nohy a telo tak rýchlosť sa asi výrazne nezmení ale myslím s,i že pre potenciálneho súpera je omnoho ľahšie reagovať na kop ktorý je vedený na hornú polovicu tela ako na kop do spodnej časti.
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 10. lis, 2005 19:36

ukropcany- no presne tak.
lowkick většinou nikoho na zem neposadí no a pěstí jo ? kolik rvaček končí jednim úderem jednim k.o?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 11:59

Vždyť je to úplně logický-co je přímější to je rychlejší.Je rychlejší obloukové seknutí nebo přímé bodnutí???Vztahuje se to úplně na všechno.Samozřejmně záleží na situaci,ale na co pilovat obloukový Highkick když lepší je pilovat přímý úder???Každej kdo využívá často bojové techniky v praxi(policisté,bodyguardi atd)vám řeknou jak to je-ruce,ruce,ruce.Nohy?Málo.Ve spoustě stylů se proti vysokým kopům učí jen bránit,ale nepilujou z hlediska účinnosti.A s tim jedním úderem-no nevim-v praxi si myslim že je to jednodušší než někoho dostat kopem.A to že někdo někoho dostane na soutěži kopem je úplně jiná situace-tam má spoustu kol a spoustu možností díky pravidlům...Co se týče třeby i tradičního karate-každej kdo se o něj zajímá do hloubky řekne to samé co jakýkoliv seriozní mistr kung fu.Vysoké kopy jen kvůli koordinaci atd.Van Damme a Jet Li ty kopy používaj ve filmech,ale kdyby proti nim nastoupil na ulici třeba Kličko tak by ty "krásný nožičky"asi nechali být :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 12:04

Je to ale spíš tak že je každého věc čemu věří a ať si cvičí každej co chce-třeba jen otočky ve výskoku.Až teprve v reálné bojové situaci totiž každej zjistí co je nejlepší,poučí se z toho a začne přemýšlet... :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sds

Příspěvekod julian » pát 11. lis, 2005 12:06

littlearts píše:Van Damme a Jet Li ty kopy používaj ve filmech,ale kdyby proti nim nastoupil na ulici třeba Kličko tak by ty "krásný nožičky"asi nechali být :lol:

o van dammem sa nebudem vyjadrovat, no tak Jet Li, prave ze bez kopov by proti Klickovi bol vo velkej nevyhode ... taky WT stop kick by bol podla mna proti nemu velmi ucinny .... tiez MT bocne low kicky by ho pekne vyviedli z miery ... moj nazor
julian
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 12:24

ukropcany. no nevim jak vy ale mi nekopeme prstama :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 14:35

AHojte,
Hele Oliviere, byl jsi nekdy v HongKongu???Vis jakou tam ma LT povest???Bylo a je tam dost lidi kteri ho chteli vyzvat a nikdy se jim to nepodarilo....:-)Ma tam prezdivku " Utikajici mistr..."
Muzes si to overit u lidi kteri v HK nekdy byli cvicit....
DaNek
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

re>all

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 14:39

:arrow: nejlepsi je vzit peprak udelat tss tss a potom pouzivat lowkicky :wink:

[img]ja100.JPG[/img] no.#6
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

sds

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 16:34

S tim pepřákem-to je pravda.To si potom můžeš zkoušet i otočky ve výskoku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...