EWTO - Pavel Drdla

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Angus » pon 14. lis, 2005 12:12

Anonymní píše:
olivera píše:Kazdopadne, lidi v ewto, kteri jeji uroven zvedaji uz moc neni. Mylim ze k Pavlovi vzhlizel kazdy kdo ho kdy potkal.

Myslíš, že k němu vzhlíží ten žák, který při zkouškách na 1. stupeň, když mezi nimi Drdla procházel, mu poklepal na rameno, protože se ho chtěl na něco optat, a Drdla mu dal rovnou z otočky takovou facku, až odletěl na zem, a k tomu zasyčel: "Já jsem sifu!"

Co to je za školu, kde žák klepe učiteli na rameno, když se chce na něco zeptat? :cry: Navíc u zkoušky??? :roll:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 15. lis, 2005 9:40

Angus píše:
Anonymní píše:Myslíš, že k němu vzhlíží ten žák, který při zkouškách na 1. stupeň, když mezi nimi Drdla procházel, mu poklepal na rameno, protože se ho chtěl na něco optat, a Drdla mu dal rovnou z otočky takovou facku, až odletěl na zem, a k tomu zasyčel: "Já jsem sifu!"

Co to je za školu, kde žák klepe učiteli na rameno, když se chce na něco zeptat? :cry: Navíc u zkoušky??? :roll:

Angusi, tohle neni korektni argumentace. IMHO kazda skola slouzi k tomu, aby se lide ucili. Kazdy okamzik je vhodny pro polozeni otazky. I u zkousky. Pokud se zak pta, tak si zaslouzi odpoved - at uz je jakakoli. Ucitel je prikladem i ve slusnem chovani.

Myslim, ze jedina diskutabilni vec je to poklepani na rameno. Nicmene SiFu, ktery bezduvodne bije sve zaky, si u mne neziska respekt jako clovek.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » úte 15. lis, 2005 10:38

Sifu, který bezdůvodně bije svoje žáky není sifu ale kretén!!
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jox » úte 15. lis, 2005 13:24

Vysvětlete mi někdo, co je divnýho na klepání na rameno učiteli ve škole, která se prezentuje:

WingTsun je tak moderní jako ještě nikdy. ... WingTsun je základnou pro Váš další vývoj, který sebevědomě určujete. Cvičení WingTsunu dělá radost.
Aby bylo dosaženo sjednocení s taem, musí být člověk sám jako tao. Spontánní a otevřený, jednoduchý a ohebný, ne silný a tvrdý, ne vysoký a povýšený. (viz http://www.ewto.cz - WingTsun - Historie/filozovie )

Naopak mi to připadá naprosto v duchu školy.
___
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MirekBusin » stř 16. lis, 2005 15:54

Angus píše:Co to je za školu, kde žák klepe učiteli na rameno, když se chce na něco zeptat? :cry: Navíc u zkoušky??? :roll:

VÝBORNĚ!!! Neděláš náhodou do politiky? Jak podivuhodně jsi vytrhl jeden případ z kontextu, ještě pokud možno ten nejbanálnější, a přímo mistrně odvedl pozornost od toho, co udělal Drdla, k oné trestuhodné chybě toho žáka...
Ale je mi líto, na mě tahle manipulace myšlenek neplatí. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal, V©ECHNO, a možná postřehneš, že u Drdly rozhodně nešlo o nějaký omyl, špatný den, náhlý zkrat, ani to nebyla reakce z leknutí. Problém rozhodně není v tom, co nějaký zmatený, vyplašený a v podstatě ničemu nerozumějící nováček neúmyslně vyvede a poplete, ale jak se chová (choval) "koordinátor Wing Tsun pro Českou republiku". Ve srovnání s tím je nějaké poklepání na rameno opravdu směšné a skutečně se divím, že ti vůbec není stydno naznačit, že si za to může sám.
Asi není. Patrně proto, že, jak z tvého přípisu vysvítá, Drdlovu reakci schvaluješ. Asi ti přijde normální a správné dát někomu takovou facku, až sletí na zem, za to, že mi poklepe na rameno (to se taky nedělá, klepat na rameno nejvyššímu, nedotknutelnému, že?). Tak já ti říkám, že mně to normální nepřipadá.
My si nemůžeme rozumět, protože nás oba evidentně oslovuje něco jiného, ale řekni (napiš) mi jednu věc: Máš taky nějaké žáky? A taky je místo, abys je poučil a naučil, raději rovnou zbiješ, když ve své nováčkovské zmatenosti něco nepochopí nebo zmatlají? Nebo si aspoň myslíš, že je to správné? Je podle tebe něčí nechápavost důvodem pro jeho ponížení?

Bušín

P.S.: Nevím, odkud byl ten žák, ale ani nevím, co to na věci mění?
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » stř 16. lis, 2005 16:37

AMEN
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...