MissingLink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

MissingLink

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 13:14

Ahoj Panove,
muzete mi rici svuj nazor na toto..Me to celkem sokovalo.
http://www.vingtsun.cz/missing-link.html
Nechci nikoho urazet ci nejak prudit jen me zajima nazor lidi cvicich nas system.
Pohodovy den
Daje
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 13:16

Nazdar

A co Tě šokovalo?

Bušín
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 13:45

Pěkný poledne

No mě potěšili, protože organizace Missing-link dostala jméno, zrovna na moje narozeniny, dobrý, že??? :D :D

Začínám se to učit a je to super........Hoooooooooodně moc dobrý

Martin Litovel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: MissingLink

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 13:56

DaJe píše:Ahoj Panove,
Nechci nikoho urazet ci nejak prudit jen me zajima nazor lidi cvicich nas system.
Pohodovy den
Daje

vis, ono je ruznych odnozi toho sameho shitu (WT od Leung Tinga) hrozne moc a tak se pan "Kocka" rozhodl oblbovat pod jinym jmenem. Jinak nechapu Hodace, co to ma byt ted kdyz se uci od Lee Yuen Tima ? Asi nejakej podraz zase, co ? No co se taky da cekat od lidi vychovanych EWTO...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: MissingLink

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 14:39

Anonymní píše:
DaJe píše:Ahoj Panove,
Pohodovy den
Daje

vis, ono je ruznych odnozi toho sameho shitu (WT od Leung Tinga) hrozne moc a tak se pan "Kocka" rozhodl oblbovat pod jinym jmenem. Jinak nechapu Hodace, co to ma byt ted kdyz se uci od Lee Yuen Tima ? Asi nejakej podraz zase, co ? No co se taky da cekat od lidi vychovanych EWTO...

GRATULUJU!!!!!!!!!!!!!!!!
Už jsem tady dnes shlédl nějaké fakt zasvěcené komentáře, ale tenhle jim všem dává hravě na prdel. Máš můj nejhlubší obdiv.

Mirek Dušín

Něco z Písma: Lukáš 23, 34
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. lis, 2005 15:38

20.11: se koná v Praze seminář se sifu Pfaffem.Tak se můžete přijít podívat.A az potom si můžete udělat názor....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. lis, 2005 16:23

Hm, to zase někdo objevil Ameriku.. Obzvláště ty geometrické obrazce-vždyť o tom už bylo tolik napsáno! (např. Ueshiba). Vždy je to o tomtéž- o prostoru, o překonání nějaké vzdálenosti, nalezení mezery, kontrola těžiště atd atd....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 07. lis, 2005 17:01

Anonymní píše:Pěkný poledne

No mě potěšili, protože organizace Missing-link dostala jméno, zrovna na moje narozeniny, dobrý, že??? :D :D

Začínám se to učit a je to super........Hoooooooooodně moc dobrý

Martin Litovel

Mohl bys to trochu rozvest? Co je na tom HOOOOODNE DOBRÝ? Buď trochu konkrétnější. Dík
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 0:47

koukám, zase tu je dost tlučhubů co nevědi co plácaj. Jak zde bylo již napsáno jděte se podívat na seminář SiFu Heinricha Pfaffa a pak suďte. Nebo jste tu samej "odborník" co jen žvatlá po fórech!!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 14:34

Anonymní píše:Hm, to zase někdo objevil Ameriku.. Obzvláště ty geometrické obrazce-vždyť o tom už bylo tolik napsáno! (např. Ueshiba). Vždy je to o tomtéž- o prostoru, o překonání nějaké vzdálenosti, nalezení mezery, kontrola těžiště atd atd....

Docela jsi mě pobavil, vážně. "Vždyť o tom už bylo tolik napsáno." - to se Ti moc povedlo. I ostatní je super, ale tohle nejvíc!!! :) :D :lol:
Kromě toho, že byly popsány stohy a tuny papíru kdejakým nesmyslem (a ta hromada blbostí je ale sakra větší než ta druhá), Ty to všechno zvládl vyhodnotit a všechno z těch "pravých" knížek a textů umíš. A všechno jsi z nich pochopil a zvládl, pouhým přečtením... Úplnej Matrix. 8)
Závidím Ti, máš můj neskonalý obdiv. Já se to musím trapně učit, musím cvičit a trénovat a znovu a znovu... :cry: No, budu se muset smířit s vlastní méněcenností. :lol:

Mirek Bušín, nyní v sebedepresi :cry:

for Doe: Ty seš taky idiot (dyš musíš trénovat :lol: )
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 17:32

Víš, kdybys nemíchal hrušky s jabkama, tak by ti bylo jasný, že já taky musím "trapně trénovat". Pouze poukazuji na to, že když někdo říká, že objevil něco nového a převratného, co přitom nejen dnes všichni cvičí, ale o čem z psaných pramenů víme, že bylo cvičeno o desítky, ba stovky let dříve, tak je opravdu za Járu Zimermanna. Také věř nebo nevěř, ale s uvedeným příkladem M. Ueshibou si už fakt nezatrénuješ, takže nezbývá, než nahlédnout do jeho pozůstalosti, (fotky, písemnosti, ...) Věř, že se hodně ochuzuješ, když přijdeš z tréningu a čumíš na Vyvolené(to ode mne byla podpásovka, fuj...-promň). Já si radši přečtu zajímavé knihy třeba zrovna o tom, co objevil Pfaff. Jen je to od jiných autorů.
Připouštím, že Pfaff mohl skutečně přijít s něčím novým. Ale to o čem psal v rozhovoru pan Hodač (otázky kladl R. Bittner stylem, jako by se viděli poprvé v životě-proč ta šaškárna?), to je objevování prachu na silnici.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. lis, 2005 19:19

pripada mi ze se Sifu Heinrich Pfaff velice inspiroval konceptem JKD
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Desmond » stř 16. lis, 2005 16:39

muj nazor na novy koncept vyuky je takovy, ze v porovnani s vyukou v EWTO a v AVSE pred sjednocenim s M-L mam pocit, ze mi to jde daleko lip do krve...

myslim si, ze to co je uz "po staleti zname", proste Pfaff uvedl "opet v cinnost" a lidi co cvici u AVSE resp ML snad budou nadseny z toho, ze uz to cviceni neni takovy staticky, ale vic dynamicky a pro mne vic praktictejsi...

tak asi tak :]
Desmond
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod guerrero » pon 05. pro, 2005 10:54

Ja nechapu jednu vec.Ucastnici netovych for jsou takovy odbornici a znalci, ze si mohou dovolit posuzovat veci aniz by znali okolnosti.
Znate nekdo z vas Sifu Pffafa osobne?Videli jste ho pri vyuce?Vite s cim prisel?Jestli ne tak nemate pravo kritizovat.Navstivil jsem jeho seminar v Praze a byl jsem ohromen.Mam rad ving tsun a verte ze jsem byl na pochybach, ale tento clovek je vsechny vyvratil.Jeho vyukove programy jsou opravdu genialni.Mizi hranice a omezeni a na radu prichazi opravdove umeni.
guerrero
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » pon 05. pro, 2005 14:19

Koncept Missing link podle toho co jsem měl možnost přečíst je totožný s konceptem JKD, což pro mě jako obdivovatele bojového odkazu Bruce Lee není nic špatného.Jen mě mrzí kolik lidí co v minulosti tady na foru JKD a Bruce kritizovali za to že "objevil Ameriku" teď jásá nad svým novým převratným konceptem...no ale k konec stesků, k věci :)

Vy co cvičíte v AVSE, nemáte pocit že vás to už uplně odtrhává od dědivtví čínského kung fu? Nemrzí vás ztráta tradice? Nebo to tak ani nevnímáte.
Zdar a Sílu a hlavně cvičte s rozvahou,ať se z toho pak nemusíte sbírat jako dneska já :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Saros » úte 06. pro, 2005 21:33

Řeknu vám jednu věc. Pod AVSE jsem nějaký čas cvičil. Ve vedení jsou opravdu schopní lidé, kteří umí, ví o čem mluví a jejich VT ši Escrima nemá chybu. Např. Hodač, Bittner.. Hlinovský.. Ale můj osobní pocit je, že se až moc orientuje na západ a dělají si z toho dobrý obchod.. nic proti, žijeme v kapitalismu.. ale chybí tam takový ten východní nádech a pokora, který by okolo bojových umění měl dle mého názoru být a mě tam chyběl. AVSE začíná až moc skolouzávat ke komerci, a v podstatě nezájmu o žáka ala EWTO, s kterým mám také zkušenosti. Tolik asi můj dojem.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » stř 07. pro, 2005 8:09

Saros - co si mam predstavit pod nezajmem o zaka?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Saros » stř 07. pro, 2005 13:16

TAPTAK píše:Saros - co si mam predstavit pod nezajmem o zaka?

Tím myslím to, že tvému učiteli je v podstatě úplně jedno, jestli se něco naučíš, hlavně že chodíš a platíš. To je ale myslím problém všech velkých organizací.. proto nevím jestli to zazlývat nebo ne, prostě jako jedna bezvýznamná ovečka v davu se člověk toho moc nenaučí.. A i to, že lidi který začli ve stejnou dobu mají stejný dovednostní stupeň, i když absolutně nic neuměnj.. např. děti s devítkama :roll: kdo má zkušenosti se zkouškovýma seminářema EWTO.. ví o čem mluvím.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » čtv 08. pro, 2005 8:34

Saros - ja si pod pojmem nezajem o zaka predstavuji neco uplne jineho. Kdyz se budu ptat a nedostanu odpovedi, budu odbyvan, to je pro me nezajem o zaka.
Pokud budes ucit cokoli (vubec to nemusi byt BU), brzy poznas, ze jsou zaci aktivni a zaci, kteri se snazi splynout se zdi, aby o nich nejlepe nikdo nevedel. Te prvni skupine se budes venovat, protoze ma zajem a ma to smysl. Druhou 'pasivni' skupinu budes ucit jen v ramci 'nutne-s-nimi-straveneho-casu'. Ze zakladni skoly jsi zvykly, ze se ucitel venuje vsem. BU je vec tveho osobniho pristupu, casu i penez. Ucitel uz za tebou nemusi dolezat, abys delal domaci ukoly.
Podobne to vidim na zkouskovych seminarich EWTO - mam-li zajem o informace nebo procviceni nejakeho problemu, dostane se mi patricne pozornosti.
Deti s vysokymi stupni jsem videl i v rade jinych BU. Je to otazka soudnosti ucitele. Dalsi otazkou je, nakolik jsou brany vazne nizsi zakovske stupne?
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 08. pro, 2005 14:16

Cvičim pod EWTO u Dana Bartáka, maximálně se snaží věnovat kařdému (každý s ním alespon 5krat za training zkříží ruce) a na jakykoli dotaz mi okamžitě odpoví faktickou technickou odpovědí, je to podle mě o lidech ne o organizaci.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...