sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod raduz » stř 14. pro, 2005 9:42

TierraZ píše:Například i to, že klasicky vedeného bojového tréninku se normální malá holka bojí - má proto zůstat stranou od základních principů sebeobrany ?

Ano , to sedí. Holky jsou odmala vychovávany v tom že jsou to "slabší a něžnější pohlavý " které má chránit chlap a když je někdo napadne tak je to jen " jejich vina " a lidi kolem na to mají spousta duvodu. Holky většinou netrénují " Tvrdé sporty " a nemají za vzor Schwarzenegra či Segala. Prostě jsou to holky a pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli jim určitě příjde vhod

:wink:

Par lehkych uzitecnych chvatu pouzitych ve spravne chvili.... .....hm, myslim ze sa to pekne pise, ale tazsie aplikuje.... .. to chce hooodne mat natrenovane a hlavne ziadny rychlokurz..... :idea:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 14. pro, 2005 14:42

Andromeda: ale znám i holky který by mi natoukly, na pohled i takoví ty párátka který by šli odstřelit. Ale 17 jim není, to proto že 17 letý holky na nějaký bojový umění serou, nebo cvičej nějaký pastyly kde je nikdo nenutí makat, kde si nevotlučou ruce, nezničej make up, nebo nezlomí šlechtěný nehýtky, ale nejdůležitější je pokecat s ostatníma žabkama :lol: A jesi se na ně nesmí s hrubejma technikama, proti čemu se maj teda bránit? Jak se nenechat zlechtat?
K zasahování citlivých míst a malých kloubů je skutečně třeba bouchat do pytlů a otužovat. Pokud nemá ptáčka v hrsti tak si dovedu představit jak si rozdrtí zápěstí o mou pánevní kost, nemluvě o tom že obrana vedená proti takovýmu útoku je tak tvrdá že by jí nejspíš přerazila neobouchanou ručičku.
Nesralo by mě kdyby ste to nedemonstroval jako efektinví obranu pro ženy(což je kravina protože ženská je taky jen člověk, kterej má akorát na hrudi trochu obdařeno) proti silnýmu chlapovi, se divím že kluci těch holek co učíte vám to tolerujou, třeba se někdo zastaví na slovíčko a předvede holkám bitku chlap verzus chlap.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 14. pro, 2005 14:44

Abych nezapoměl, jak říkám: "Lepší nic než něco."
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Raduz

Příspěvekod TierraZ » stř 14. pro, 2005 19:43

O rychlokurze nepadlo ani slovo.
Já osobně rýchlokurzy neuznávam. 8)
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sumo » stř 14. pro, 2005 20:15

.....Vaše stránka mě poněkud oslovila. Já jsem už nevěřil že v Čechách existuje ještě někdo, kdo rozumí pojmu bojové umění. Již jako malý kluk jsem chtěl studovat bojová umění. Byl jsem u prár mistrů, ale po pár hodinách jsem zjistil, že neví, o čem mluví. A tak jsem se vydal vlastní cestou bojovníka. sebepoznání mě těší víc. Studuji JEET KUNE DO, neboť ten jako jediný neřeší situaci z jednoho úhlu a každý si vytváří vlastní dovednosti. Jen jsem rád, že i v Čechách existuje někdo, kdo rozmí bojovým uměním.

L. B.
Podla coho zistil ze rozumiete pojmu bojove umenia?Podla stranky?? 8O
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Peta » stř 14. pro, 2005 21:09

TierraZ píše: Prostě jsou to holky a pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli jim určitě příjde vhod

Nepochybuju o tom, že by něco takového přišlo vhod i klukům... Jenom si nedokážu pod kouzelnou formulí "pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli" představit něco skutečného, co by nebylo podmíněno dlouholetou dřinou... Asi tak jako když se na obalu Cosmopolitanu píše "Návod: ©tíhlá a ve formě během tří týdnů" nebo "10 zaručených tipů, jak sbalit toho pravého". Myslím, že pan Polák staví na obdobné strategii.
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » stř 14. pro, 2005 23:24

No, tady se musim tak trochu zastat ze nekdo v sobe bojovnika ma a tomu skutecne staci kolikrat techniku jednou videt a je schopen ji kdykoli okamzite a uspesne pouzit aniz by si nejak lamal hlavu s tim jestli je to karate nebo kungfu nebo co jeste, ale mi ostatni musime povetinou dlouho trenovat.Ale to je BU ne sebeobrana, nebyva to zvykem vsude, byli vyvinuty treningove systemy predevsim urcene pro potreby armady kdy musi byt adept uz po projiti primace(cca 6 mesicu)bojeschopny a myslim ze asi musi fungovat jinak by do nich armada neinvestovala.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 15. pro, 2005 7:23

to je pravda, ale vo vycviku (prijmac u armady- specializovane zlozky) sa za tych 6 mesiacov pekne maka.....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » čtv 15. pro, 2005 7:48

4.panda
to ti asi sam povedal, ze..
pandicka nepapaj vsetko co sa ti predlozi bo ty nie si panda v klietke co nemoze ist kam chce....
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chorche » čtv 15. pro, 2005 9:05

ukropcany píše:Čo chcieť od chlapíka, ktorý si dáva za seba pozadie so svätožiarou... Obrázek

duchovni osviceni? a hned!
chorche
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Kurt78

Příspěvekod Panda » čtv 15. pro, 2005 17:47

2kurt: :lol: ¨
Neboj, ja nikomu nic nezeru,jenom sousedum bambus,to vubec nesouviselo s p.Polakem ale spis to byla polemika s Petou na tema kolik let musim cvicit abych se ubranil.
Pred asi 16lety si mohl bud ve skole pod stale komunistickym vedenim delat pouze sportovni soutezni varianty karate a judo nebo cvicit "ninjustsu" kde se preskakovalo pres katanu, a muzu ti rict ze druha varianta byla tenkrat pro kluka zábavnejší.Ale doba uz je dnes jina a ja se na to tema nechci vyjadřovat a debata tohohle typu me neobohacuje :wink:.
Spíš mi řekni co si myslíš o možnosti žen se rychle (cca 6 měsíců)a efektivně naučit bránit pomocí bojového systému, jak už se někdo výše zmínil o Krav Maze, slyšel jsem že to byl system vyvinuty pro Izraelskou armadu kde slouží i ženy.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 16. pro, 2005 9:20

instantni b.u., nasypat do hrnicku, zamichat, po 3 minutach ready, hura do toho? takovych uz bylo, SCARS, Blitz-Defense atd., a? a nic.

a srovnavat specialni systemy, ktere prosly co prochazeji valkou ala KM a marketingove sci-fi pohadky typu Nin Tsun Do? sorry, at mi nejaka sestnactileta holcicka nasadi paku nebo me prasti pestickou do hrudi, az ji budu obtezovat nebo chtit znasilnit.

jak b.u., tak sebeobrana (profesni - armada, policie; tematicka: sebeobrana zen) nejsou o technikach, ale drilu a dovednosti, vcetne psychiky, taktiky a strategie. kopnout nebo prastit se naucis za 5 minut, ale nez bude fungovat (sila, rychlost, nacasovani, presnost, variabilni pouzitelnost za vsech situaci), musis makat makat makat. pochybuju, ze solarkove sestnactky makaji jako holky v uniforme z Izraele, ze

co se tyce "sebeobrana pro zeny" a sebeobrany vubec, je potreba se vratit nohama na zem, zadne instatni zazracne metody neexistuji, a falesne sebevedomi o schopnosti obstat v napr. pokusu o znasilneni je jeste horsi nez uplna nevedomost - misto aby si holka davala pozor jak ji veli zdravy rozum, rekne si: "cvicim uz rok Nin Tsun Do, jsem instruktorka, ja to frajerovi ukazu, nasadim mu paku, ten bude koukat"

znam par holek co byly znasilneny, znam holky, co se pokusu o znasilneni ubranily, do skoly mi chodi skoro 20 holek, tyhle nesmysly co tady ctu me vazne bavi.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 16. pro, 2005 10:37

já bych jenom ku SCARSu......tento systém též prochází reál konflikty....je to ofiko systém FBI,US forces,pobřežní stráže(i Kanadské)...atdatd.Něco jako se naše "Special Forces" učí MCS.To jen pro upřesnění...k NinTsunDo se vyjadřovat nechci....není proč. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 16. pro, 2005 10:40

2 Jendis. Asi tak, zbytečně bysme dělali reklamu :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peta » pát 16. pro, 2005 11:18

Panda - řekla sem něco o tom, kolik let musíš cvičit, aby ses ubránil? Ne. Jenom sem řekla, že pár "jednoduchých užitečných chvatů ve správnou chvíli", který jenom tak visí ve vzduchu a čekaj na to, až se je rozhodneš použít, je pohodlná iluze. Toť vše.
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » pát 16. pro, 2005 14:45

koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 16. pro, 2005 22:05

jox píše:A eště doplněk: To že ste přežil dvojí přepadení vypovídá možná něco vo vašich vlastních schopnostech, možná vo štěstí, možná vo schopnostech těch lumpů, možná vo poměru vodhodlání. Ale nevypovídá to skoro nic vo tom, co ste vložil do systému Nintsundo combat, a už vůbec nic co sou schopný naučit vaše lektorky nebo instruktorky. Nebo můžou pochytit vaše čtenářky.

Sorry za poněkud tupý zvýrazňování, ale vobčas mi to připadá potřebný ke srozumitelnosti . :oops:

No, upřímně, vaše oba příspěvky nevypovídají vůbec o ničem. Pouze o tom, že se vyjadřujete, k někomu, koho neznáte, který zažil něco, u čeho jste nebyl a o čem nic nevíte.

Což dělají jen hlupáci.

Sorry.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 16. pro, 2005 22:09

Harutomo_Yasumizu píše:Andromeda: ale znám i holky který by mi natoukly, na pohled i takoví ty párátka který by šli odstřelit. Ale 17 jim není, to proto že 17 letý holky na nějaký bojový umění serou, nebo cvičej nějaký pastyly kde je nikdo nenutí makat, kde si nevotlučou ruce, nezničej make up, nebo nezlomí šlechtěný nehýtky, ale nejdůležitější je pokecat s ostatníma žabkama :lol: A jesi se na ně nesmí s hrubejma technikama, proti čemu se maj teda bránit? Jak se nenechat zlechtat?
K zasahování citlivých míst a malých kloubů je skutečně třeba bouchat do pytlů a otužovat. Pokud nemá ptáčka v hrsti tak si dovedu představit jak si rozdrtí zápěstí o mou pánevní kost, nemluvě o tom že obrana vedená proti takovýmu útoku je tak tvrdá že by jí nejspíš přerazila neobouchanou ručičku.
Nesralo by mě kdyby ste to nedemonstroval jako efektinví obranu pro ženy(což je kravina protože ženská je taky jen člověk, kterej má akorát na hrudi trochu obdařeno) proti silnýmu chlapovi, se divím že kluci těch holek co učíte vám to tolerujou, třeba se někdo zastaví na slovíčko a předvede holkám bitku chlap verzus chlap.

Vždyť ty vůbec neznáš dívky, které u mne trénují, tak proč se k nim vyjadřuješ? A mimochodem u mne netrénují jen dívky, ale i chlapi z bezpečnostních agentur a dost často je nechávám trénovat s nimi.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 16. pro, 2005 22:11

Sumo píše:.....Vaše stránka mě poněkud oslovila. Já jsem už nevěřil že v Čechách existuje ještě někdo, kdo rozumí pojmu bojové umění. Již jako malý kluk jsem chtěl studovat bojová umění. Byl jsem u prár mistrů, ale po pár hodinách jsem zjistil, že neví, o čem mluví. A tak jsem se vydal vlastní cestou bojovníka. sebepoznání mě těší víc. Studuji JEET KUNE DO, neboť ten jako jediný neřeší situaci z jednoho úhlu a každý si vytváří vlastní dovednosti. Jen jsem rád, že i v Čechách existuje někdo, kdo rozmí bojovým uměním.

L. B.
Podla coho zistil ze rozumiete pojmu bojove umenia?Podla stranky?? 8O

A podle čeho jsi zjistil, že ne ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 16. pro, 2005 22:13

pm píše:instantni b.u., nasypat do hrnicku, zamichat, po 3 minutach ready, hura do toho? takovych uz bylo, SCARS, Blitz-Defense atd., a? a nic.

a srovnavat specialni systemy, ktere prosly co prochazeji valkou ala KM a marketingove sci-fi pohadky typu Nin Tsun Do? sorry, at mi nejaka sestnactileta holcicka nasadi paku nebo me prasti pestickou do hrudi, az ji budu obtezovat nebo chtit znasilnit.

jak b.u., tak sebeobrana (profesni - armada, policie; tematicka: sebeobrana zen) nejsou o technikach, ale drilu a dovednosti, vcetne psychiky, taktiky a strategie. kopnout nebo prastit se naucis za 5 minut, ale nez bude fungovat (sila, rychlost, nacasovani, presnost, variabilni pouzitelnost za vsech situaci), musis makat makat makat. pochybuju, ze solarkove sestnactky makaji jako holky v uniforme z Izraele, ze

co se tyce "sebeobrana pro zeny" a sebeobrany vubec, je potreba se vratit nohama na zem, zadne instatni zazracne metody neexistuji, a falesne sebevedomi o schopnosti obstat v napr. pokusu o znasilneni je jeste horsi nez uplna nevedomost - misto aby si holka davala pozor jak ji veli zdravy rozum, rekne si: "cvicim uz rok Nin Tsun Do, jsem instruktorka, ja to frajerovi ukazu, nasadim mu paku, ten bude koukat"

znam par holek co byly znasilneny, znam holky, co se pokusu o znasilneni ubranily, do skoly mi chodi skoro 20 holek, tyhle nesmysly co tady ctu me vazne bavi.

Tak se bav svým uměním a o tom ostatním si nejdřív zjisti, jak to je skutečně, než zaujmeš smyšlený názor.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...