Moderátor: pm
NAIA píše:
Nebude to asi přímo k tématu, ale trošku obecnější....
Myslíš si že se na ulicích dnes bojuje stejně jako za dob Jip Mana? Já myslím že ne a proto je důvod nebo spíš nutnost bojová umění neustále vylepšovat. To že je tu něco X generaci neznamena že to nemuže ustrnout zatímco doba jde dál.
Saros píše:Rimmer - s tim klínem taky souhlasim, to by teoreticky měly být správě
A ještě k té diskuzi o pistolích, nevím jestli to je k věci ale, nevím jak vy, ale ve chvíli kdy někdo vytáhne bouchačku na vzdálenost větší než jeden metr, no já asi kdykoli, tak bych se netrouf ani hnout dit jemu stačí pohý pohyb prstu.
SonyFalco píše:...velmistr Jip Man,který byl neporazitelný, nikdo ho nedokázal porazit a každý kdo ho vyzval na souboj byl sražený na zen aniž by se ho dotkl...®ádný z jeho nasledovníků se neodvážil dát si titul velmistr(maximálně mistr).Tak proč transformovat tento styl?... žákum by se měl předavat čistý VT.
...Mě nevadí,že jsem na stejné úrovni jako žáci s prvním stupněm, ale že jsou instruktoři na stejné úrovni jako žáci s prvním stupněm.
RBR píše:Saros píše:Rimmer - s tim klínem taky souhlasim, to by teoreticky měly být správě
A ještě k té diskuzi o pistolích, nevím jestli to je k věci ale, nevím jak vy, ale ve chvíli kdy někdo vytáhne bouchačku na vzdálenost větší než jeden metr, no já asi kdykoli, tak bych se netrouf ani hnout dit jemu stačí pohý pohyb prstu.
No pokud toho chlapa necháš pistoli vytáhnout a pak chceš zahájit nějakou sebeobranou akci, tak je to čistá sebevražda.
Pokud praktikuješ jakékoliv BU tak ti musí být jasné, že sebeobraná akce začíná nepozději, když si sáhá pod sako nebo bundu. Prostě zabránit mu ve vytažení zbraně je tvůj hlavní cíl. Pak ti BU může pomoci, později už jen modlitba.![]()
Dá se předpokládat, že v tu dobu již budeš nějakou dobu s protivníkem ve sporu, takže šahat do saka pro kapesník nejspíš nebude.![]()
RBR
PS: Hrát si na hrdinu jako jeden kameraman jedné televize, když má borec vytáhlou pistoli se nemusí vyplatit
Saros píše:MirekBusin - Ono možná s tou tradičností a správností toho či onoho nakonec půjde nejpíš jen o různé výukové postupy, jak dosáhnout na konci cesty toho samého nebo hodně podobného že?
majkx píše:To Naia, píšeš o střelných zbraních jako o nejlepší možné sebeobraně, tedy pokud jsem to dobře pochopil. Já střílím velmi dobře, 8 let střílím pravidleně tak 200 nábojů měsíčně, střílím i combat střelbu, ale zkus si rozšířit pohled, sežeň si výcvikovou kazetu od Danyho Inosanta pro policisty v L.A., tam asi uvidíš co jsi ještě neviděl a to, že si policisté do vzdálenosti cca. 5 m s pistolí proti Danimu ani neškrtli a on byl ozbrojen pouze nožem, nebo se podívej na výcvik filipínských speciálních jednotek, tam cca. přibližná vzdálenost a někteří tu zbraň nestačili ani vytáhnout a byli by vykucháni jedna dvě. Nemůžeš srovnávat pohled instruktora S.W.A.T. s pohledem civilisty, pokud tedy nejsi příslušník PČR u zásahové jednotky nebo URNY a aplikuješ ten pohled na svou prácí. Uvědom si, že ti to lidé nezasahují v rámci nějaké sebeobrany, pokud zasahují musí počítat s tím, že budou muset střílet a zabíjet. V civilním životě pochybuji, že by někdo z nich okamžitě při sebeobraně okamžitě vytahoval střelnou zbraň. Nebo si přečti nějaké knihy o policejní práci, tam se dozvíš, že třeba feťáci s nožem v ruce 4x prostřelní ráží pětačtyřicet ještě stačili doběhnout a toho co střílel zabít. Nošení zbraně sebou nese velkou zodpovědnost a velké riziko falešného pocitu bezpečí, tohle ale pochopíš až někdy budeš muset tu zbraň na někoho vytáhnout. Nic ve zlém, jde mi jen o to, aby si se podíval i jiným pohledem.
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků