Posilování

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Raptor » sob 07. led, 2006 10:32

2 Ting: Zdarec, pěknej rozpis. Akorát pár upřesňujících otázeček:

2. cvik u prvního cyklu - stahování kladky v sedě za hlavu?
3. cvik u prvního cyklu - bicepsovej zdvih obouruč?
4. cvik u druhýho cyklu - tricepsový stlačování kladky?

---

A návrh na vylepšení:

1. možná bych na Tvým místě zkusil místo legpressu klasický dřepy s obouručkou za krkem - jsou daleko výživnější a podle mě rozvíjejí nohy líp než legpress.

2. místo veslování zařaď mrtvej tah - je to hodně výživnej cvik a patří mezi ty úplně základní.

3. místo tricepsovýho stahování kladky dávám přednost tricepsovým zhybům na bradlech. Pokud bys na sebe byl lehkej, tak si přidej závaží ...

4. v tom posledním cyklu místo libovolnýho cviku na břicho na třetí pozici zkus zařadit pomalý přednožování natažených noh jak nejvýš dokážeš ve visu na hrazdě = bez opory žebřin je to chuťovka.

---

V úterý jdu do posilovny, tak to zkusím, dík za tip ;)
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » sob 07. led, 2006 16:40

To Raptor: Určitě není problém zaměnit t cviky jak jsi psal. Vždy je lepší cvičit s lastní vahou než s činkami, takže to není vůbec problé. Tyhle cviky co jsem popisoval já bych ale určitě doporučil lidem který začínají cvičit a ještě nejsou tolik ve formě aby cvičili s vlastní vahou. Doufám že mě jsem se vyjádřil jasně a čistě. :)

Teď k dotazu:

2. cvik u prvního cyklu - stahování kladky v sedě za hlavu? - tohle je vlastně jako shyby. Cvičí se to na takový tý posilovací věži. Sedíte a stahujete kladku. Určitě znáte, jen jsem to špatně vysvětlil :wink:

3. cvik u prvního cyklu - bicepsovej zdvih obouruč? - stojíte rovně, ruce podél tělaa držíte v nich obouruční tyč a prostě s ní cvičíte biceps. Snad je to jasné
:)

4. cvik u druhýho cyklu - tricepsový stlačování kladky? to je také na stroji. Stojíte ruce od ramen k loktům podél těla a od loktů dál jsou ruce kolmo k tělu. Vrukou držíte kladku a stahujete ji. Důležité je nepoužívat tělo a tahat to jenom rukama. Snad je to taky jasný :)

Tak dej v úterý vědět co na to říkáš.

Ting
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ting » sob 07. led, 2006 16:46

To Player: Pokud si to co jsi napsal myslel vážně tak nevím jestli jsi opravdu tak blbej nebo jestli nás jenom zkoušíš. To co píšeš je z hledisk biologie naprostý blud. A pokud je pro tebe Lebaner takovej posera tak bych tě s nim chtěl vidět. Ne v ringu ale normalně na ulici, prostě ferovka. Neustál bys ani pět vteřin ty hrdino!! :wink: :idea:
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Raptor » sob 07. led, 2006 16:57

2 Ting: špatně jsme se pochopili - já jsem se jen ptal, jestli jsi myslel tyhle tři cviky, který jsem napsal - z toho původního textu mi to nebylo až tak úplně jasný ;)

Každopádně Tvoje upřesnění určitě pomohlo lidem, co posilovnu zatím do svýho běžnýho tréninku ještě nezařadili ... což je fajn.

V úterý večer dám vědět, jaký to bylo ;)

A jen takový malý upřesnění - myslím si, že neplatí, že je vždy lepší cvičit jen s vlastní vahou ... pokud zvládneš větší váhu, než máš sám, tak Ti to umožní líp ovládnout Tvoje tělo a může Ti to pomoct i ve zvládnutí protivníka ...
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Alisdair » sob 07. led, 2006 18:15

Za ten trénink děkuju, to bylo vlastně to, kvůli čemu jsem tu otázku psal, až budu zdravý tak to hned vyzkouším. Jinak s tím problémem hmota/síla. Musím podotknout, že je možné málo svalů vytáhnout na větší sílu, je to mnohem těžší, protože ten sval musí být hustčí a jeho vypracování trvá déle. To že velkej objem=velká síla je samozřejmě pravda, je to mnohem lehčí, protože objem většina lidí nabírá rychle, ale myslím, že to není ono, protože když už jsou svyly příliš elké, tak ani jejich perfektní protáhnutí nepomůže bo stejně ta hmota překáží při nejaých pohybech.
Alisdair
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » sob 07. led, 2006 18:45

1. husčí sval je naprostá blbost. Každej člověk má strejně svaovejch vláken! pokud začnete posilovat tak první co se stane je že se naučíte využívat celý sval. Je zjištěno že necvičící lidi ovládají jenom 60 procent svalových vláken a zbytek se "vozí". Pak teprve začnou svaly sílit tj nabýrat na sebe více cukru a živin:)
2. ohledně síla/objem Pokud začnete dělat trénink zaměřenej na sílu stejně vám poroste objem a naopak! jenomže pří silovym poroste síla víc než objem a u objemovýho poroste objem víc než síla...;)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » ned 08. led, 2006 11:31

Rimmer - bohuzel ,mimo spousty dalsich veci ,se zasadne mylis ve faktu ohledne mnozstvi svalovych vlaken v prurezu - jejich hustote.
Ta se samozrejme lisi a da se ovlivnit jak spravnym treninkem ,tak stravovacim rezimem ,potazmo legalnimi ci nelegalnimi doplnky.

Mozna by to chtelo si fakta overit ,nez si tu zacnes verejne trepit hubu :wink:

no ofence

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: a

Příspěvekod Rimmer » ned 08. led, 2006 13:54

roza píše:Rimmer - bohuzel ,mimo spousty dalsich veci ,se zasadne mylis ve faktu ohledne mnozstvi svalovych vlaken v prurezu - jejich hustote.
Ta se samozrejme lisi a da se ovlivnit jak spravnym treninkem ,tak stravovacim rezimem ,potazmo legalnimi ci nelegalnimi doplnky.

Mozna by to chtelo si fakta overit ,nez si tu zacnes verejne trepit hubu :wink:

no ofence

Roza
Nehodlám se stebou hádat, ale můžu tě odkázat na kteroukoli učebici anatomie. Každej člově má stejnej počet svalovejch vlaken ve svalu(je to stejný jako poČet jednotlivejch svalů!!! taky nidko nemá víc a někdo nemá níň...)A tréninkem dojde ke zbytnění svalových fibril(rozhodně né k přírůstku) to znamená nabalí se na jednotlivou buňku větší množstvý cukru, vody a podpůrných živin. Mimochodem proč berou kulturisti monohydrátkreatin?? protože to je přesně ta látka trerá drží cukr na svalech a tim jim pomáha se vyživovat při zátěži.
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 08. led, 2006 17:27

Ting : myslel sem to smrtelne vazne,vetsi sval neznamena silnejsi.Silnejsi pro pouziti v boji,nebavim se o "benchpressu" v posilovne,to je ti doufam jasny,kdyz sme na bu.cz:)
Vetsi sval = vetsi hmota,delsi cas na rozhybani,delsi cas na plne celkove zpevneni cele ruky,ci tela celeho.To je obycejne fyzika.
Se podivej na Sappa,co ten s jeho pahejlama predvadi.Ten uder nevyuziva niceho jineho nez vahy ruky,tam se na tom uderu snad ani svaly primo nepodilej,obrazne receno.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 08. led, 2006 17:33

Monohydrat is dead

Kre-Alkalyn rulezzz Obrázek
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » ned 08. led, 2006 17:36

player píše:Se podivej na Sappa,co ten s jeho pahejlama predvadi

Se podívej na Fedora, Mirka, Arona....To jsou vsechno skříně na nohách.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TierraZ » ned 08. led, 2006 17:57

Toman píše:
player píše:
Se podívej na Fedora, Mirka, Arona....To jsou vsechno skříně na nohách.

Nerozumím, co jsi tím chtěl říct. Mužeš mi to prosim vysvětlit?
Děkuji :wink:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 08. led, 2006 17:58

mluví o chlapech,kteří zápasí v PRIDE.....že jsou to velcí chlapi...vazby.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 08. led, 2006 20:29

Ono existuje jeste neco vetsiho nez je Bobik? :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » ned 08. led, 2006 20:45

tierraZ:
ted jsem videl nejakej dokument o Fedorovi a ten je znamej tim ze do posilovny nechodi, cvici jen s vlastni vahou + vetsinou podomacku vyrobeny pomucky, pritahy na detskym hristi atd.. Holt rusko je rusko :o)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » ned 08. led, 2006 21:01

2 Player: To co píšeš mě stále více utvrzuje v tom že ....
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Filip » ned 08. led, 2006 22:05

http://www.powerlifting-ipf.com/worlds/ ... tailed.htm

-nejlepší bench press v kategorii do 52 kg je 145 kg.Objem nerovná se síla a naopak.síla je schopnost nervové soustavy...

-svalová vlákna během života nepřibývají(až na výjimky,růstový hormon atd...),mění se velikost myofibril,tedy objem i hustota(na kterou má vliv i voda etc)...

když vezmete někoho po hlavě železným kladívkem,bolí to víc,než hliníkovou lžičkou,a rychlost při dopadu můžou mít stejnou.Proto to od 120 kg boxera bude bolet víc,než od 60 kg...

-Sappem bych se neoháněl,sapp je extrém,kdyby zhubnul,svůj výstřední styl si podrží...
Filip
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » ned 08. led, 2006 23:58

"Objem nerovná se síla a naopak.síla je schopnost nervové soustavy... "
..presne tak.

Ale to srovnani kladiva a lzicky je dost nestastne,protoze ta lzicka doprazi k cili vzdy rychleji nez to kladivo,pri stejne draze.Nebo snad vaha nehraje pri zrychleni roli?;)
Proto tvrzeni : "a rychlost při dopadu můžou mít stejnou" je neprakticke.
A doufam,ze mi nikdo nebude tvrdit,ze se vzrustajici rychlosti sila nevzrusta,co fyzikari:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » pon 09. led, 2006 8:38

player píše:"Objem nerovná se síla a naopak.síla je schopnost nervové soustavy... "
..presne tak.

Ale to srovnani kladiva a lzicky je dost nestastne,protoze ta lzicka doprazi k cili vzdy rychleji nez to kladivo,pri stejne draze.Nebo snad vaha nehraje pri zrychleni roli?;)
Proto tvrzeni : "a rychlost při dopadu můžou mít stejnou" je neprakticke.
A doufam,ze mi nikdo nebude tvrdit,ze se vzrustajici rychlosti sila nevzrusta,co fyzikari:)
No to jsme tu uz nekde resili, ted nevim kde to bylo, bylo dost mimo tema, ale pokud jde o kinetickou energii telesa, vypocita se Ek=1/2mv2(jedna polovina m(hmotnost) krat v(rychlost na druhou). Tedy je tam i hmotnost i rychlost, ale rychlost je na druhou tedy je rekneme dulezitejsi. Jak uz se psalo jinde, neni to tak jednoduche, proste jednim vzoreckem to nepopises.
EDIT: Vem si jen co dokaze strela vystrelena z pusky pokud ma velkou rychlost ... a hmotnostne je srovnatelna s tou lzickou.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ting » pon 09. led, 2006 18:50

2 player a jemu podobným: Je vážne legrace číst vaše příspěvky typu: "Já svaly nepotřebuju, jsou k ničemu. Všechno je technika a když bude proti mě stát nějakej narvanej Bombič tak ho kopnu do koulí." Je to k smíchu. Hoši vy máte za sebou asi hodně konfliktů, že jo? Samozřejmě že když je někdo extrémní hovado viz. Sapp, tak ty svaly překáží. Nic méně Sappovy tu sílu prostě neupřete. To co ztrácí na rychlosti a pružnosti dožene silou. Když tě praští tak jdeš prostě do pr*ele. A to jak se tady "pan velkej odborník Player" obouvá do někoho jako je Lebanner to je prostě fantazie. Lebanner má nejen velkou sílu, rychlost a výdž ale má skvělou techniku. Playere, až budeš ty nebo ti kteří tady o Lebannerovi a jemu podobným tak mluví alespoň z poloviny tak dobrej jako on tak se ti ukloním až kzemi.
Ale abych to shrnul, prostě nejste schopni uznat že se může někdo vyrovnat a nebo dokonce překonat vaší neskutečnou úroveň mistrovství.
Asi takhle: Spousta kluků říká,že i s malým kašpárkem se dá zahrát velký divadlo a že velkýho by ani nechtěli ,ale každá holka vám řekne že takhle to prostě není. To si jen ti kluci namlouvají a cpou to i ostatním, aby nevypadali blbě. A to jste přesně vy. Vy ty svaly nejen že nepotřebujete ale dokonce ani nechcete, všechno doženete technikou a Bůh ví čím ještě... :wink: Tohle si přeberte jak chcete :wink:

Ting
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně