MissingLink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod raduz » čtv 09. úno, 2006 8:56

Fireball: tak to si nemyslim......
co myslis pod tym pouzije ruky a nohy ?
Pokial budeme stat celami k sebe oproti 5 metrov, obaja zbrane v puzdre - ja napr. glock a on noz a vieme ze sa chceme navzajom napadnut ( ziaden moment prekvapenia) - tak nema sancu
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod doe » pát 10. úno, 2006 15:36

raduz píše:Fireball: tak to si nemyslim......
Pokial budeme stat celami k sebe oproti 5 metrov, obaja zbrane v puzdre - ja napr. glock a on noz a vieme ze sa chceme navzajom napadnut ( ziaden moment prekvapenia) - tak nema sancu

jo s glockem mas hodne sanci, ale jestli umis jen strilet a nic vic, tak si myslim, ze mas solidni sanci byt druhy kdo umre. Nebo jestli je tvuj souper dobrej, tak mas moznost ziskat i pekne prvni misto.
proc? jestli se ptas, tak palnou zbran nos jen na strelnici...
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod martinYT » sob 11. úno, 2006 10:36

No koukám, že missing link sifu Pfaffa se zvrhnul o to jestli je pistole všemohoucí.... 8O Já myslím že není, je třeba s ní trénovat stejně jako s vlastním tělem, pokud chceš něco ovládat musíš to cvičit, to je jednoduchá pravda....
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fukki » sob 11. úno, 2006 21:52

.
Naposledy upravil Fukki dne pát 09. říj, 2020 18:31, celkově upraveno 1
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod doe » stř 15. úno, 2006 8:46

Fukki píše:Jo teda zvrhlo se to hezky, ale k těm střelným zbraním: souhlasím s názorem PM a to, že nošení zbraně sebou nese velkou zodpovědnost a velké riziko falešného pocitu bezpečí.. a s názorem někde výše, že ne vždy a vůbec spíš v méně případech je zapotřebí, nebo na místě vytahovat zbraň, o problematice přiměřené sebeobrany nemluvě.
Co se týče Missing Link. Nemám nic proti modifikacím, pokud je provedena skutečně velkým odborníkem na BU a má komplexní smysl. Každý ať si cvičí co chce, jen se mi nelíbí rádoby správné modifikace, které spočívají spíš v nesprávném provedení tradičních principů, v něm chybějcích částí a doplněním je jinými technikami z jiných stylů (nejhorší kombinace snad když samozvaný mistr vyučuje rádoby Wing Chun doplněné o techniky z Kick Box - hrůza, velmistr Yip Man a teď už i mistr Lok Yiu nemají klidného spánku) Zato tomu Pfaffovi bych věřil. Osobně jsem ale zastáncem tradičních a dlouhým časem ověřených stylů. Kde kolísají spíš výukové principy, ale výsledek by měl být +- stejný.

Ano v nekterych vecech bych s tebou souhlasil. Vsechny zbrane je treba se naucit perfektne ovladat a nase telo je zbran.
Ale k tomu tradicnimu, je pravda, ze je to casem overene a vyzkousene. Ale v dobach formovani systemu (at Vt, nebo jineho boj. umeni) jezdili na konich a v povozech a i "zbrane" byli jine. Jestli i to, ze zijeme jine dobe nemelo projevit i v BU (podivej se jen na sportovni zabery ze starych OH a nyni). BU se prece formuje podle nas a mi podle nej (to hlavne), je to vzajemne, kazdy ma jine VT a tak i kazda doba bude mit jine VT. Je treba ale dbat na to aby vse fungovalo a nebylo to plne nesmylu a hovadin (ale to by potom nemelo fungovat, "az by doslo na lamani chleba"- rukou)
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod raduz » stř 15. úno, 2006 10:40

doe píše:
raduz píše:Fireball: tak to si nemyslim......

jo s glockem mas hodne sanci, ale jestli umis jen strilet a nic vic, tak si myslim, ze mas solidni sanci byt druhy kdo umre. Nebo jestli je tvuj souper dobrej, tak mas moznost ziskat i pekne prvni misto.
proc? jestli se ptas, tak palnou zbran nos jen na strelnici...

kto ma zbran nato aby ju sem tam dal do puzdra a raz za mesiac si zastrielal a inac ju ma doma v skrini je proste strelec amater.....
S kratkou gulovou zbranou treba trenovat ako skazdou inou zbranou (napr. s nozom) cize hlavne rychle tasenie a instiktivnu strelbu. Nie len mierenu.... :wink:
PS: to odporucanie nos zbran len na strelnicu - :? , je pre sportovych strelcov, naco mi ta zbran potom je?
To je ako keby si kedysi v Japonsku samurajovi povedal aby nosil mec len do vojny.....
Tym nechcem povedat aby kazdy chodil ozbrojeny, je to kazdeho osobna vec.... ..takisto ako snou vie narabat.
Ale urcite by som ju proti chlapovi s nozom mal rad poruke.....
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod doe » stř 15. úno, 2006 18:22

raduz píše:
doe píše:
raduz píše:Fireball: tak to si ]

kto ma zbran nato aby ju sem tam dal do puzdra a raz za mesiac si zastrielal a inac ju ma doma v skrini je proste strelec amater.....
S kratkou gulovou zbranou treba trenovat ako skazdou inou zbranou (napr. s nozom) cize hlavne rychle tasenie a instiktivnu strelbu. Nie len mierenu.... :wink:
PS: to odporucanie nos zbran len na strelnicu - :? , je pre sportovych strelcov, naco mi ta zbran potom je?
To je ako keby si kedysi v Japonsku samurajovi povedal aby nosil mec len do vojny.....
Tym nechcem povedat aby kazdy chodil ozbrojeny, je to kazdeho osobna vec.... ..takisto ako snou vie narabat.
Ale urcite by som ju proti chlapovi s nozom mal rad poruke.....

jsou lide co je zajima pouze sportovni strelba, jako jsou lide co si mec doma povesi na zed. kazdy je jiny. a natahnout ruku a zmacknout spoust, nebo bodnout je zase na druhou stranu hodne jednoduche
je pravda, ze je treba cvicit, ale take je dulezite vedet co cvicit a jak cvicit.
a ne kazdy kdo nosi zbran sebou kazdy den je odbornik, nekdo zde uvedl, ze nosit sebou zbran je odpovednost a podle me to je velka pravda. A vytahnout zbran, je velikej prus...Je to to same jako vedet kdy pouzit to co jsi se naucil v BU. Jestli bojujes, nebo strilis, pamatuj, ze vzdy to bude mit nejaky nasledek, uneses ho a zapomen na silacke reci...... realita je nekde jinde.....jako pri tom co funguje a nefunguje pri samontem popuziti BU
Ale docela se zde forum posunulo jinyn smerem nez je uvedeno v nazvu
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » stř 15. úno, 2006 20:08

Taky se pripojim se svym nazorem :wink:
Slysel jsem, ze Herr Pfaff je hodne dobrej. Priznam se, ze jsem k tomu malicko skepticky uz jen diky tomu, jak sam sebe prezentuje - chybejici link v BU...kua to ma nekdo sebevedomi.... Z videi, co jsme mel k dispozici, bych rekl, ze je talentovanz bojovnik, ale hned "chybejici linie"....no to bych nechal na nekom jinem a nezavislem, aby toto posoudil.
Co se objevi priste? Davno zapomenute vecne principy boje? Bozi vnuknuti? Znovuobjevene techniky, ktere nekdo objevil meditaci ci v nejake jeskyni?

Omlouvam se, nikoho jsem se nechtel dotknout...jen mi to pripada prinejmensim hodne sebevedome....hmmm....missing link... :roll:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yahoma » stř 15. úno, 2006 20:33

Makoto píše:Taky se pripojim se svym nazorem :wink:
Slysel jsem, ze Herr Pfaff je hodne dobrej. Priznam se, ze jsem k tomu malicko skepticky uz jen diky tomu, jak sam sebe prezentuje - chybejici link v BU...kua to ma nekdo sebevedomi.... Z videi, co jsme mel k dispozici, bych rekl, ze je talentovanz bojovnik, ale hned "chybejici linie"....no to bych nechal na nekom jinem a nezavislem, aby toto posoudil.
Co se objevi priste? Davno zapomenute vecne principy boje? Bozi vnuknuti? Znovuobjevene techniky, ktere nekdo objevil meditaci ci v nejake jeskyni?

Omlouvam se, nikoho jsem se nechtel dotknout...jen mi to pripada prinejmensim hodne sebevedome....hmmm....missing link... :roll:

Pfaff o Missing-Link mluví spíš jako o "spojujícím" článku a to je to, co v chápání adeptů bojových umění vidí právě jako "chybějící" prvek.
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NAIA » stř 15. úno, 2006 21:02

Yahoma píše:Pfaff o Missing-Link mluví spíš jako o "spojujícím" článku a to je to, co v chápání adeptů bojových umění vidí právě jako "chybějící" prvek.

Čau Romane, nemůžeš sem hodit nějaké video s komentářem? Aby jsme věděli co se tím myslí a pořád se dokola nedohadovali. To by asi řeklo nejvíc.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yahoma » čtv 16. úno, 2006 0:06

NAIA píše:
Yahoma píše:Pfaff o Missing-Link mluví spíš jako o "spojujícím" článku a to je to, co v chápání adeptů bojových umění vidí právě jako "chybějící" prvek.

Čau Romane, nemůžeš sem hodit nějaké video s komentářem? Aby jsme věděli co se tím myslí a pořád se dokola nedohadovali. To by asi řeklo nejvíc.

Zatím nic takového jako "objasňující" video neexistuje, ale něco se snad chystá. Ovšem vysvětlit to a přitom to necvičit je myslím docela problém. Nicméně v novém čísle Fighter´s Magazinu vyjde dvoustrana s rozhovorem s H.Pfaffem, kde se snaží různé věci vysvětlit.
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raduz » pát 17. úno, 2006 7:18

OK nechajme strielanie strielanim....
mimochodom fighters magazin uz nie je co byval...... :? , ale na nasom trhu je to celkovo bieda ......
Missing link - dalsie WT :?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod doe » pát 17. úno, 2006 8:44

raduz píše:OK nechajme strielanie strielanim....
mimochodom fighters magazin uz nie je co byval...... :? , ale na nasom trhu je to celkovo bieda ......

dalsi WT? videl jsi nedky neco z ML, nebo cvicil? pochybuji, tak nesrovnavej veci o kterych nic nevis....
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » pát 17. úno, 2006 9:37

doe píše:
raduz píše:OK nechajme strielanie strielanim....

dalsi WT? videl jsi nedky neco z ML, nebo cvicil? pochybuji, tak nesrovnavej veci o kterych nic nevis....

ML jsem necvičil.. tedy nesoudím ani tak to.. ale byl jsem pod AVSE v době před odtržením a cvhili po odtržení od EWTO a rozdíl jsem více méně nezaznamenal vůbec žádný.. krom toho že se možná pořád tak do krve nejelo lat-sao.. a trochu se změnil obsah programů.. ale opravdu jenom trochu.. a odpověď že si větev pod romanem jela více méně v rámci možnosí podle svého už v EWTO.. se mi nějak nezdá. ostatně co může být na AVSE jiného, když jejich znalost pochází od žáků Kernspechta? Technicky rozdíly minimální a zbytek je na lidech.. AVSE bych typově přirovnal k AVCI.. tam jsem teda necvičil nikdy, ale pusobí to na mě podobně.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raduz » pát 17. úno, 2006 13:55

DOE:pozrel som si ten klip - WT + vysoky kop na hlavu....... a pekny "ohoz"....
Ty to cvicis? Kludne mi to vysvetli (strucne a bez príkras)
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod doe » pát 17. úno, 2006 18:50

ML jsem necvičil.. tedy nesoudím ani tak to.. ale byl jsem pod AVSE v době před odtržením a cvhili po odtržení od EWTO a rozdíl jsem více méně nezaznamenal vůbec žádný.. krom toho že se možná pořád tak do krve nejelo lat-sao.. a trochu se změnil obsah programů.. ale opravdu jenom trochu.. a odpověď že si větev pod romanem jela více méně v rámci možnosí podle svého už v EWTO.. se mi nějak nezdá. ostatně co může být na AVSE jiného, když jejich znalost pochází od žáků Kernspechta? Technicky rozdíly minimální a zbytek je na lidech.. AVSE bych typově přirovnal k AVCI.. tam jsem teda necvičil nikdy, ale pusobí to na mě podobně.[/quote]

nevim cim to bylo, ze jsi nezaznamenal rozdil od EWTO v AVSE, ja jsme EWTO zazil docela dlouho a rozdil od toho co se cvicilo v nem a co u Romana se mi uz v te dobe zdal hodne velky a mohl jsme se o tom presvedcit i na "zkouskach" EWTO o pristupu k latce ani nemluve. A to, ze se do krve nejelo Lat sau, myslim, ze neslo jen o to, to hlavni bylo nekde uplne jinde. Ja osobne co jsem videl na zkouskach EWTO, no uz to bylo o necem jinem a nekteri lovci stupnu tam.... a potom to co znaji "zaci Kernspechta nepochazi jen od Kernspechta. a za dalsi, kdyz te nekdo neco nauci, hodne zalezi na tom jak te to nauci a co ti k tomu rekne, musis vedet sam, ze jen opakovani pohybu neni to prave orechove. Jak dlouho jsi vydrzel u AVSE ze muzes posuzovat tech. rozdily a oznacovat je za minimalni. A posuzovat nekde neco co jsi videl a pusobi to na tebe podobne.
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod doe » pát 17. úno, 2006 18:51

raduz píše:DOE:pozrel som si ten klip - WT + vysoky kop na hlavu....... a pekny "ohoz"....
Ty to cvicis? Kludne mi to vysvetli (strucne a bez príkras)

no ja jsem si ho "nepozrel" a tak ti k tomu nic nereknu
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » sob 18. úno, 2006 16:59

doe: Já znám EWTO pouze od romana a jeho žáků.. + zkouškové semináře EWTO.. tedy jestli se vyučuje jinde jinak to nevim.. jsem názoru že hrozně moc záleží na učiteli a co se cvičí.. jestli EWTO nebo AVSE nebo něco jiného už není tak rozhodující. Rozdil v před tim a po tom co bylo vystoupeno z EWTO jsem prostě v konecnem důsledku neviděl. změny byly.. to jo ale nejevily se mi zádadního charakteru. je to můj názor nic víc. A co se těch technických rozdílů týká.. bylo to špatně napsáno.. pokud avse cvičí VT, WT, WCH atd.. mělo by to být v konečném důsledku snad totéž né? myšlenka je téměř stejná výukové postupy jsou třeba jiné.. a ty postupy mi přišly až moc pododné tomu co je EWTO včetně členění do stupňů..tak jsem to myslel. ML si netroufám hodnotit, ten jsem už nezažil.. tedy je možné že ty zásadní změny nastaly práve tím.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod doe » pon 20. úno, 2006 23:02

Saros píše:doe: Já znám EWTO pouze od romana a jeho žáků.. + zkouškové semináře EWTO.. tedy jestli se vyučuje jinde jinak to nevim.. jsem názoru že hrozně moc záleží na učiteli a co se cvičí.. jestli EWTO nebo AVSE nebo něco jiného už není tak rozhodující. Rozdil v před tim a po tom co bylo vystoupeno z EWTO jsem prostě v konecnem důsledku neviděl. změny byly.. to jo ale nejevily se mi zádadního charakteru. je to můj názor nic víc. A co se těch technických rozdílů týká.. bylo to špatně napsáno.. pokud avse cvičí VT, WT, WCH atd.. mělo by to být v konečném důsledku snad totéž né? myšlenka je téměř stejná výukové postupy jsou třeba jiné.. a ty postupy mi přišly až moc pododné tomu co je EWTO včetně členění do stupňů..tak jsem to myslel. ML si netroufám hodnotit, ten jsem už nezažil.. tedy je možné že ty zásadní změny nastaly práve tím.

ano mas velkou pravdu, ze zalesi strasne moc na uciteli, ale take na tom jake ma ucitel vedomosti a jak ti je dokaze predat a od koho je ziskal. a nastesti jsme EWTO jine ucitele zazil jen na zkouskach a parkrat i "pana"Drdlu a dekuji bohu, ze me vyucoval a vyucuje nekdo jiny nez jsou/bylo vedeni EWTO v CR.
a jestli jsi nevidel zmeny, tak to asi bude problem nekde jinde..kdyz se clovek podival na Nuk sau cyklus od Romana a od EWTO, tak to je veliiiiikej rozdil, nemyslis???
"ne vzdy kdyz dva delaji totez, je to totez"
a ne vzdy kdyz ucitel neco rika tak zak posloucha. a rekl bych ze v AVSE se hodne vysvetluje a ne vzdy zaci poslouchaji a potom to treba vypada uplne jinak nez by melo..
P.S: cleneni do stupnu v AVSE jako v EWTO, zeby, tak to jsme asi neco prehledl....
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » úte 21. úno, 2006 8:21

doe - a ze kdy mas zkusenosti s EWTO ty, kdyz mluvis o Lat-sau do krve? Pred deseti lety? :wink:
Ze soucasneho "vedeni" EWTO v podstate nikoho neznas, tak, prosim, nepis obecne a radsi se vyjadruj konkretne k lidem, o kterych neco vis.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...