MissingLink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

ML

Příspěvekod Saros » úte 21. úno, 2006 11:02

doe: Máš Soukromou zprávu, tak na to mrkni.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Saros » úte 21. úno, 2006 11:22

TAPTAK píše:doe - a ze kdy mas zkusenosti s EWTO ty, kdyz mluvis o Lat-sau do krve? Pred deseti lety? :wink:
Ze soucasneho "vedeni" EWTO v podstate nikoho neznas, tak, prosim, nepis obecne a radsi se vyjadruj konkretne k lidem, o kterych neco vis.

To lat-sao do kve sem psal já :D a bylo to myšleno tak, že se prostě jelo hlavně lat-sao a bylo to jaké si výchozí cvičení.. né jako že by se mlátilo do krve..
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » úte 21. úno, 2006 12:35

Saros - pochopil jsem, ze ne fyzicky do krve a ani s tim bych nemel problem. Ze je lat-sau hlavni naplni prvnich asi trech stupnu, mi neprijde adekvatni vyrazu "dreni do krve". Ale to je vec nazoru a pristupu.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod doe » úte 21. úno, 2006 19:25

TAPTAK píše:doe - a ze kdy mas zkusenosti s EWTO ty, kdyz mluvis o Lat-sau do krve? Pred deseti lety? :wink:
Ze soucasneho "vedeni" EWTO v podstate nikoho neznas, tak, prosim, nepis obecne a radsi se vyjadruj konkretne k lidem, o kterych neco vis.

mas pravdu, je to uz skoro deset let. prijmi proto prosim mou omluvu.
a uz se ucite dve linie??? :D :D :D
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod doe » úte 21. úno, 2006 19:29

TAPTAK píše:Saros - pochopil jsem, ze ne fyzicky do krve a ani s tim bych nemel problem. Ze je lat-sau hlavni naplni prvnich asi trech stupnu, mi neprijde adekvatni vyrazu "dreni do krve". Ale to je vec nazoru a pristupu.

vec myslenky a obsahu, nebo ne e? :D
a jeste me tak napadlo k predeslemu, kdyz se zmenila vyuka po cca 10 letech co ji pamatuji ja, si tak rikam, ze to uz neudelalo EWTO drive...ze by pokus chyba?
doe
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » stř 22. úno, 2006 9:20

doe - tomu se rika vyvoj metodiky. Myslim, ze jsi o necem takovem musel slyset, kdyz jsi nadsen necim novym - Missing Linkem. Nebo ML vznikl na zaklade prozreni, ci bozskeho vnuknuti? Nebo je to pokus-omyl? Nebo vam vas si-fu po par letech odtrzeni od EWTO nabizi v podstate totez, co Oliver, jen v jinem sacku?
Jeste, ze jsi tak sebejisty.
Nevim, neznam vas, nevidel jsem, nesahl jsem si, ale o tuhle odpoved sis rekl.
Jedine, co jsem videl, je jakesi reklamni video na ML, ale to byl stary sestrih z EWTO, takze spis reklama na cloveka, nez na neco noveho.

Nebyt toho, ze se neustale otirate o EWTO, bral bych vas uplne normalne. Pro me za me, treba se stavte na hlavu. Zacali jste v EWTO, odesli, cvicili sami a nakonec se 'pracne' vratili k cloveku, ktery od EWTO odesel. A celou dobu davate svetu vedet, jak jste lepsi. :? Prestante si hrat na neco, co nejste. :? Takove vykriky spis vypadaji, ze nevite kudy kam.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod martinYT » stř 22. úno, 2006 16:07

TAPTAK píše:doe - tomu se rika vyvoj metodiky. Myslim, ze jsi o necem takovem musel slyset, kdyz jsi nadsen necim novym - Missing Linkem. Nebo ML vznikl na zaklade prozreni, ci bozskeho vnuknuti? Nebo je to pokus-omyl? Nebo vam vas si-fu po par letech odtrzeni od EWTO nabizi v podstate totez, co Oliver, jen v jinem sacku?
Jeste, ze jsi tak sebejisty.
Nevim, neznam vas, nevidel jsem, nesahl jsem si, ale o tuhle odpoved sis rekl.
Jedine, co jsem videl, je jakesi reklamni video na ML, ale to byl stary sestrih z EWTO, takze spis reklama na cloveka, nez na neco noveho.

Nebyt toho, ze se neustale otirate o EWTO, bral bych vas uplne normalne. Pro me za me, treba se stavte na hlavu. Zacali jste v EWTO, odesli, cvicili sami a nakonec se 'pracne' vratili k cloveku, ktery od EWTO odesel. A celou dobu davate svetu vedet, jak jste lepsi. :? Prestante si hrat na neco, co nejste. :? Takove vykriky spis vypadaji, ze nevite kudy kam.

Promiň ale to co jsi tu napsal jsou bláboli.Nikdo netvrdí, že Missing Link a AVSE je nej a všechno ostatní je nanic, ale hochu napsat to, že nabízí ML to co Oliver mě opravdu pobavilo, to si s dělal legraci, že??? :lol: To, že EWTO jmenovitě Gutirez, nebo jak se píše, vydal DVD či Video s názvem R/E/volution, shodou okolností stejný název jaký dal svému článku Sifu Pfaff i náhoda. No ale co se mi nezdá jako náhoda, tak je že najednou EWTO už nemá jednu centrální linii,ale dvě. Najednou už nedrží ruce striktně Man sau Wu sau, to mě příde poněkud podivé, že někdo kopíruje Sifu Pfaffa a že to je kopie je jasné už jenom z toho, že články EWTO vychzí poněkud později, než Sifu Pfaffa.

Jediný kdo se tu o někoho otírá jsi ty, psát takový bláboli to opravdu stojí za to....

cvičení zdar :twisted:
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 22. úno, 2006 17:01

to MartinYT: EWTO ma naozaj uz 2 centralne linie? 8O Tak to je v prdeli. Ved to meni skoro vsetky treningove postupy. Kde su tie dve centralne linie?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kryton » stř 22. úno, 2006 17:08

nevim jak ve španělsu u Gutieréze ale v ČR je pořad jedna centrální linie:D
kryton
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » stř 22. úno, 2006 17:30

centrální linie sem, centralni linie tam.. to je věda, jakéto propracování, nechcete pučit pravítko s kružítkem? :).. běžte radši pořádně cvičit a nefilozofujte :D jinak se může stát, že vám pak někdo na ulici necetrálně s přehledem rozbije úsměv.
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Yahoma » stř 22. úno, 2006 21:09

Saros píše:centrální linie sem, centralni linie tam.. to je věda, jakéto propracování, nechcete pučit pravítko s kružítkem? :).. běžte radši pořádně cvičit a nefilozofujte :D jinak se může stát, že vám pak někdo na ulici necetrálně s přehledem rozbije úsměv.

Máš pravdu. A proto Pfaff opustil nesmyslný milimetrový niance a otevřel dvě linie a mnoho dalších konceptů. Je to kvůli reálným rvačkám, ne kvůli fascinaci geometrií. :wink: Nicméně chápu, že to lidi baví a nic proti tomu nemám. Ať si každý cvičí co chce, co ho baví a co ho obohacuje.
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod martinYT » čtv 23. úno, 2006 9:38

kryton píše:nevim jak ve španělsu u Gutieréze ale v ČR je pořad jedna centrální linie:D

Tak ted tomu nerozumím, všude se prezentuje EWTO jako jednotná organizace pro celou evropu ba dokonce svět a ted koukám v čechách je to tak a ve španělsku onak, hm to je divný. :(
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 23. úno, 2006 10:00

martinYT - muzes mi poslat nejaky link na toho Gutierreze?
Nikde jsem na video s takovym nazvem nenarazil. Tedy az na UFC Revolution, Taekwon-do kick Revolution. Celkem frekventovane slovo, co?
Ohledne dvou centralnich linii jsem docela zvedav, jak a jestli to bude podano, uz jen nazev definuje, oc se jedna. Kazdopadne o tom slysim prvne, nijak me to nedesi, dovedu si predstavit radu veci, ktere by se pod vice liniemi mohly skryvat.
Vas Si-fu odesel z EWTO loni, ze? Vhledem k jeho pozici se nutne ucastnil tvorby nove metodiky a probirani novych napadu a ja vubec nezpochybnuji, ze napr. X centralnich linii je jeho napad. Ale nemuzu hledat prekvapeni nebo obvinovat z kopirovani, kdyz se v kratke dobe po jeho odchodu budou objevovat obdobne nazory a napady na obou stranach. Klidne to muze byt i tak, ze s napadem prisel Gutierrez nebo pred lety Emin Boztepe. A je mi to srdecne jedno. Komu jsme ukradli principy centralni linie, tlaku, podvoleni, ... ? V tradicnich BU jich urcite bude cely zastup.

Kdo cte mistni fora, urcite si vzpomene na "otevirani oci", "realitu" a nejnovejsi "pokus-chyba". A tohle na webu sleduji nekolik let. Historie se opakuje. Od EWTO jste se proklouzali k X temu uciteli, X krat to byl lepsi koncept a X-1 krat jste ho opustili. Kdo ti dava zaruku, ze tentokrat je to jine? Vyrvavat o pouziti v praxi a kdoviocem jeste ... znas nekoho, kdo ML cvici dele nez rok?
Nikdy jsem netvrdil, ze EWTO je idealni nebo dokonce nejlepsi. Nemam zajem se do vas navazet, ale ani me nebavi prihlizet, jak kazdou chvili objevujete neco noveho a po par dnech cviceni otevirate lidem z EWTO oci. Az vydrzis takovych pet, deset let, moc rad si poslechnu tve nazory a zkusenosti, zasparujeme a klidne uznam, ze mas pravdu. Samorejme, pokud budes mit to stesti, ze AVSE neobjevi zase nejaky 'lepsi pramen'. Treba zrovna tenhle mohl byt ten pravy.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Yahoma » čtv 23. úno, 2006 11:19

TAPTAK píše:martinYT - muzes mi poslat nejaky link na toho Gutierreze?
Nikde jsem na video s takovym nazvem nenarazil. Tedy az na UFC Revolution, Taekwon-do kick Revolution. Celkem frekventovane slovo, co?
Ohledne dvou centralnich linii jsem docela zvedav, jak a jestli to bude podano, uz jen nazev definuje, oc se jedna. Kazdopadne o tom slysim prvne, nijak me to nedesi, dovedu si predstavit radu veci, ktere by se pod vice liniemi mohly skryvat.
Vas Si-fu odesel z EWTO loni, ze? Vhledem k jeho pozici se nutne ucastnil tvorby nove metodiky a probirani novych napadu a ja vubec nezpochybnuji, ze napr. X centralnich linii je jeho napad. Ale nemuzu hledat prekvapeni nebo obvinovat z kopirovani, kdyz se v kratke dobe po jeho odchodu budou objevovat obdobne nazory a napady na obou stranach. Klidne to muze byt i tak, ze s napadem prisel Gutierrez nebo pred lety Emin Boztepe. A je mi to srdecne jedno. Komu jsme ukradli principy centralni linie, tlaku, podvoleni, ... ? V tradicnich BU jich urcite bude cely zastup.

Kdo cte mistni fora, urcite si vzpomene na "otevirani oci", "realitu" a nejnovejsi "pokus-chyba". A tohle na webu sleduji nekolik let. Historie se opakuje. Od EWTO jste se proklouzali k X temu uciteli, X krat to byl lepsi koncept a X-1 krat jste ho opustili. Kdo ti dava zaruku, ze tentokrat je to jine? Vyrvavat o pouziti v praxi a kdoviocem jeste ... znas nekoho, kdo ML cvici dele nez rok?
Nikdy jsem netvrdil, ze EWTO je idealni nebo dokonce nejlepsi. Nemam zajem se do vas navazet, ale ani me nebavi prihlizet, jak kazdou chvili objevujete neco noveho a po par dnech cviceni otevirate lidem z EWTO oci. Az vydrzis takovych pet, deset let, moc rad si poslechnu tve nazory a zkusenosti, zasparujeme a klidne uznam, ze mas pravdu. Samorejme, pokud budes mit to stesti, ze AVSE neobjevi zase nejaky 'lepsi pramen'. Treba zrovna tenhle mohl byt ten pravy.

Myslím, že to zbytečně dramatizuješ.
Jinak to dvd se jmenuje Wing Tsun Re-volution a vydalo ho Budointernational. Victor tam hodinu šílí s prvním Pfaffovým programem... Víc jich nezná. A už z toho tam dělá revoluci. A to neviděl co je dál. Jinak byl jsem u toho, když to dvd Pfaff poprvé viděl. Nevěřil svým očím, za chvíli to vypnul a vrátil. Nicméně se Viktorovi G. nesmál, ale komentoval to s tím, že se alespoň snaží osvobodit... Vidím to stejně. To je zajímavější téma k diskuzi než to co tu zase začíná. A znova a znova a znova :?
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Saros » čtv 23. úno, 2006 11:46

Yahoma píše:

Myslím, že to zbytečně dramatizuješ.
Jinak to dvd se jmenuje Wing Tsun Re-volution a vydalo ho Budointernational. Victor tam hodinu šílí s prvním Pfaffovým programem... Víc jich nezná. A už z toho tam dělá revoluci. A to neviděl co je dál. Jinak byl jsem u toho, když to dvd Pfaff poprvé viděl. Nevěřil svým očím, za chvíli to vypnul a vrátil. Nicméně se Viktorovi G. nesmál, ale komentoval to s tím, že se alespoň snaží osvobodit... Vidím to stejně. To je zajímavější téma k diskuzi než to co tu zase začíná. A znova a znova a znova :?

Mě prostě pořád fascinuje, jak je možný, že na to všechno o čem se tady jakoby přetahujem nepřišli už dávno Číňani, kteří tím žijou a přicházejí s tím zrovna Evropani.. a dělají z toho jakože Re-voluci :)
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

A

Příspěvekod roza » čtv 23. úno, 2006 12:20

Saros - ale to vis ,ze prisli.
Je potreba si uvedomit ,ze urcite koncepty a metodicke postupy se casem mohou z ruznych duvodu vytratit ,zapomenout.
V kazde skole se par takovych veci muze pozapomenout ,nastesti obvykle v kazde skole neco jineho ,takze staci byt prumerne vnimavy a davat si veci dohromady.
To ,ze je nekdo zase pripomene ,oprasi ,je bezna vec.
To same se deje i Cinanum ,Evropanum ,Eskymakum.
Neni potreba z toho delat kovbojku.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 23. úno, 2006 13:56

Yahoma - tezko se da o necem diskutovat, kdyz v podstate nefunguji ani ML stranky. Fraze o jedinecnosti ML a jeho prizpusobeni pro jednotlivce, jsou uplne stejne, jake se pouzivaji v EWTO. Nic, o cem bychom mohli debatovat.
DVD Gutierreze jsem nevidel (DVD Re-Evolution jsem po tvem upresneni na webu uz nasel), o ML na webu neexistuje temer nic. A jako zajimavejsi tema pro diskusi nabizis osvobozeni od neceho, co blize nespecifikujes. Pardon, specifikoval jsi matematickou presnost atd. A dobre vis, ze to je pomucka pro zacatecniky, jako jsem ja a postupne se od ni, jako od mnoha jinych dogmat, upousti.

Protoze mam pocit, ze to stale hodne lidem neni jasne, znovu opakuji. Nepru se o kvalitach vaseho systemu, nepru se o kvalitach vaseho Si-fu. Na to nemam a dost mozna nikdy nebudu mit.

Jedine, o cem se tady hadam, je pohled a poznamky tvych zaku na ceskou EWTO, nazor, ktery si vytvorili pred X lety na zaklade zakovskych stupnu a instruktoru, kteri jiz odesli, a fanaticke obhajovani neceho, ceho jste videli par demonstraci a pokud uz cvicite, potom par mesicu.

Snad dokazes pochopit, ze pod tim nevidim nic jineho nez reklamni propagandu.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Yahoma » čtv 23. úno, 2006 15:23

TAPTAK píše:Yahoma - tezko se da o necem diskutovat, kdyz v podstate nefunguji ani ML stranky. Fraze o jedinecnosti ML a jeho prizpusobeni pro jednotlivce, jsou uplne stejne, jake se pouzivaji v EWTO. Nic, o cem bychom mohli debatovat.
DVD Gutierreze jsem nevidel (DVD Re-Evolution jsem po tvem upresneni na webu uz nasel), o ML na webu neexistuje temer nic. A jako zajimavejsi tema pro diskusi nabizis osvobozeni od neceho, co blize nespecifikujes. Pardon, specifikoval jsi matematickou presnost atd. A dobre vis, ze to je pomucka pro zacatecniky, jako jsem ja a postupne se od ni, jako od mnoha jinych dogmat, upousti.

Protoze mam pocit, ze to stale hodne lidem neni jasne, znovu opakuji. Nepru se o kvalitach vaseho systemu, nepru se o kvalitach vaseho Si-fu. Na to nemam a dost mozna nikdy nebudu mit.

Jedine, o cem se tady hadam, je pohled a poznamky tvych zaku na ceskou EWTO, nazor, ktery si vytvorili pred X lety na zaklade zakovskych stupnu a instruktoru, kteri jiz odesli, a fanaticke obhajovani neceho, ceho jste videli par demonstraci a pokud uz cvicite, potom par mesicu.

Snad dokazes pochopit, ze pod tim nevidim nic jineho nez reklamni propagandu.

Myslíš si opravdu, že něco fanaticky (bezmyšlenkově) obhajuju? A jenom za účelem reklamy?

ps.: poslal jsem ti do schránky SZ
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » čtv 23. úno, 2006 16:49

Oba vime, ze tim myslim spis to, co tu pisou kluci, resi se kdo co kde opisuje ...
Chapu a preju vam nadseni z neceho noveho. :wink: Jen mi pripada ponekud predcasne cokoli hodnotit.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod martinYT » čtv 23. úno, 2006 18:02

Stačí se podívat do nabítky Fajtru
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...