jasan píše:Máte někdo zkušenost s využitím konkrétního stylu? Já jsem boxer, asi nejsem agresivní, takže nemám "praktické" zkušenosti, ale znám případ kdy mnoholetý judista přišel o zubní kartu kvůli jednomu direktu.
Dělal jsem kick-box a chvíli taky i muay thai. Jednou jsem byl vyzvaný jedním týpkem v hospodě, ať se jdu bít ven. Když jsem ho několikrát odmítl, tak si pro mě přišel znovu znenadání mi dal ránu a tak jsem si řekl, že to zkusím. Nakonec při boji muž proti muži, kde byl venku dost prostor se mě krom té úvodní pěsti už ani nedotkl. Stačilo pár předních levých direktů, pravý hák a žduchnutí. Když byl na zemi, ani jsem se ho nedotkl (hm, tak jako bych byl v ringu, podle pravidel

a když se proti mě rozběhl, stačil levý front-kick a byl zas na zemi... To už pak přiběhli chlapi z hospody a dávali nás "od sebe". Nevím, proč ale měl jsem z toho srandu, že pořád padal jak hruška... a to byl o 10cm větší, samá ruka a noha (já mám 186/90), tak jsem to ale ustál, hehe. Takže jsem kick-box využil, a to hlavně v úkrocích, krytech a počkal jsem si kdy se nekryl on, odkryl jeho slabá místa ve zlomku několika vteřin a de-facto jej ihned uzemnil a zpacifikoval... Nikdy jsem nebyl příznivec bitek ve stylu: kolenem mezi nohy, popelníkem do hlavy atd....